Nollaenergiatalo: kestävä tapa rakentaa

Kuten tiedetään, kaikki ovat puhuneet uusiutuvista energialähteistä ja kestävyydestä jo pitkään. Kaukana fossiilisista polttoaineista, kuten öljystä ja kaasusta, kohti järkevää energiankulutusta ja mahdollisimman vähän ekologista jalanjälkeä! Tämän periaatteen ei pitäisi koskea vain teollisuutta ja liikennettä, vaan myös elämää ja jokapäiväistä elämää yleensä. Siksi kaikilla aloilla asetetaan yhä kunnianhimoisempia tavoitteita ja yhä korkeampia standardeja.

Esimerkiksi tehokkuusrakennuksia tai energiatehokkaita taloja pidettiin 1990-luvulla Saksan ilmastotietoisten rakennusten korkeimpana standardina. Sitten seurasivat nousevat sähkökustannukset ja nopeasti kehittyvä innovatiivinen tekniikka ns. passiivitalo, jonka tekninen päivitysvaihtoehto on nyt nollaenergiatalo.

Mikä on itse asiassa nollaenergian talo?

Lyhyesti sanottuna nämä ovat taloja, jotka kuluttavat nollaenergiaa. Toisin sanoen nollaenergiatalo on talo, jossa saavutetaan tasapainoinen energiatasapaino. Ennen kaikkea rakentamismenetelmällä on keskeinen rooli-energiatehokas eristys ja rakennuksen verhous sekä kaikkien ikkunoiden ja ovien lämpöä eristävät lasit. Asiantuntijat suosittelevat myös talvipuutarhan integroimista taloon, jos mahdollista. Tämä parantaa myös elämänlaatua tarjoamalla ylimääräistä valoa ja miellyttävää, kosteaa ilmaa. Lisäksi talvipuutarha auttaa säästämään energiaa ja tuottaa sopivan osan lämpöä, jota kaikki asukkaat arvostavat erityisesti siirtymävaiheessa.

aurinkosähköjärjestelmä aurinkokunta passiivitalo nollaenergiatalo

Miten energiaa tuotetaan nollaenergiatalossa?

  • Lämpöpumpulla: Tämän järjestelmän ansiosta lämpö poistetaan ulkopuolelta ja annetaan talon käyttöön. Tietenkin aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia sopii parhaiten tähän, koska tämä on ainoa tapa puhua todellisesta kestävyydestä.

    Lämpöpumppu sopii parhaiten lattia- ja seinälämmitykseen.

  • Aurinkolämpö: Tällainen lämpö aurinkokunta muuntaa aurinkoenergian lämpöenergiaksi ja tukee myös lämmitysjärjestelmää. Aurinkolämpö on erityisen hyödyllistä kuuman veden valmistuksessa. Katon ja keräimen pinnan suunnasta ja kaltevuudesta riippuen myös syntyvä lämpöenergia kasvaa.
  • Aurinkosähköjärjestelmä: Tämän tekniikan ansiosta aurinkoenergiasta tulee sähköä. Mahdollinen ylijäämä varastoidaan sitten akkuvarastoon myöhempää käyttöä varten tai siirretään talon lämmitysjärjestelmään.

nollaenergia talo passiivitalo aurinkosähkö aurinkoenergia energiatehokkuus

Nollaenergiatalo ja älykäs koti

Nopeasti kehittyvä älykäs koti -konsepti kulkee käsi kädessä nollanergiatalon kanssa. Koska innovatiiviset älykkäät kotijärjestelmät voivat myös yleensä vähentää huomattavasti sähköä ja energiankulutusta. Älykäs ohjaus, jossa on älykkäät patterit ja termostaatit sekä lämpöanturit, optimoi kaikki toiminnot omissa neljäseinässäsi ja suojaa lompakkoasi ja ympäristöä samanaikaisesti. On jopa älykkään kodin tuotteita, jotka tuottavat oman käyttötehon itse, tai niitä, jotka tekevät kodistasi vieläkin kodikkaamman ja mukavamman ja tarjoavat tietyn asian. Entä esimerkiksi söpö aurinkokukka työpöydällä toimistossa vai lipastossa? Mielestämme se on hienoa!

älykkään kodin energiatehokkuusinnovaatio nollaenergiatalo

Johtopäätös:

Nollaenergiatalo tarkoittaa ajattelua tulevaisuuteen suuntautuneesti ja kestävää elämää. Tämä vähentää kustannuksia ja säästää ympäristöä. Tällaiset talot asettavat korkeampia standardeja rakentamisessa ja asumisessa ja pyrkivät yhä korkeampiin visioihin, kuten plusenergiatalo. Tätä taloa kutsutaan usein pieneksi voimalaitokseksi, koska sillä on plusenergian tasapaino.

  Perusta älykäs koti Säästä energiaa Paranna energiatehokkuutta