Nuku terveellisesti: mitkä nukkumisasennot ovat sopivia ja mitkä eivät?

Nuku rauhallisesti: Nukkumisasento on tärkeä hyvän yöunen kannalta

Olet luultavasti kuullut, että eri nukkumisasentojen joukossa on terveitä ja epäterveellisiä. Mutta sinun ei tarvitse lukea sitä, koska me kaikki tiedämme omasta kokemuksestamme, että tämä on totta. Otamme automaattisesti nukkumisasennon (yleensä makuuasennon), kun olemme rento, rauhallinen ja tunnemme olosi lämpimäksi ja mukavaksi. Eri nukkumisasennot kertovat jotain luonteestamme ja henkisestä tilamme. Ne muuttuvat näiden muutosten mukaisesti.

Nuku rauhallisesti – valitse oikea nukkumisasento ja nauti terveellisistä yöunista

terveet unet terveet unet terveys

Mutta päinvastainen sääntö voidaan myös julistaa päteväksi: Jos muutat nukkumisasentoasi, voit myös ohjata terveytesi eri suuntaan.

Nuku hyvin – nukkuma -asento hyvän unen edellytyksenä

terveet univihjeet altis asento

Lisätietoja tästä on seuraavilla riveillä.

Nukkuma -asento: makuulla

Selkäasento on tervein nukkuma -asento. Mutta se on myös ehdottoman välttämätöntä niille, jotka kärsivät akuutista niska- ja selkäkivusta. Tämä on myös ulkonäöltään paras nukkumisasento, koska kasvojen ihoa ei paineta tyynyä vasten. Jotta voit nukkua selälläsi, sinun on lämmitettävä hyvin ja oltava todella rento. Sivuasento on välivaihtoehto, joka voi olla terveellinen tietyssä määrin. Vaikka se tarkoittaa, että et ole täysin rento, se voi myös johtaa hyvään lepoon. On tärkeää, että tuet kaulaasi ja kaulaasi sopivalla tyynyllä. Tarvitset sellaisen myös polvillesi. Kokeile joogaa tai venyttelyä ennen nukkumaanmenoa.

terve uni uni terve uni, mikä on paras asento

nukkua terveitä vinkkejä terveys makuulla kuorsaus

 Nukkuma -asento: makaa kyljelläsi (sikiön asento)

Sivuttaisasento ei ole paras nukkuma -asento, mutta terveellisin selkä- ja hartiavaivoista kärsiville. Ongelmana on kuitenkin se, että kasvot joutuvat liian paljon kosketuksiin tyynyn kanssa.

Jos nukut hyvin yöllä, sinulla on voimaa seuraavaan päivään

nukkua terveenä valitse oikea nukkumisasento

Sivuasento on vain yksi mahdollisista nukkumisasennoista

nukkua terveenä nukkumisasennot vinkkejä terveydelle

Puolisikiöinen sijainti

Puolisikiöinen sijainti on erittäin suosittu monien ihmisten keskuudessa. Mutta itse asiassa se on stressaantuneiden nukkumisasento. Se ei myöskään tee siitä parempaa heille, koska tämä nukkumisasento tarkoittaa, että et hengitä kunnolla ja tämä johtaa unihäiriöihin.

terveet univihjeet puolisikiön nukkumisasentoon

Nukkuma -asento: makuulla

Vatsalla nukkuminen, kuten sikiön asento, tekee rentoutumisesta käytännössä mahdotonta. Maha -asento ei salli sinun vapautua stressistä ja rikkoa ihon.

 Mitä haittoja on, jos nukut nukkumassa??

terveen unen altis asento terveysvinkkejä

Nuku kunnolla ja mukavaa päivää

nukkua terveenä altis asento vinkkejä nukkua kunnolla