Verhojen pesu: vinkkejä ja temppuja oikeaan verhojen hoitoon

Verhot ja verhot voivat muuttaa huoneen täysin ja muuttaa siitä kodikkaan tunnelman. Joten ne ovat tärkeä osa sisustusta, mutta usein ne jätetään huomiotta niiden puhdistuksessa. Ripustamisen jälkeen ne tarvitsevat säännöllistä huoltoa kuten matot ja liinavaatteet. Mutta miten teet sen oikein? Monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä, miten hoitaa verhot kotonaan. Opettele siis pestä verhot ja verhot niin, että ne näyttävät uudestaan ​​pesun jälkeen. Alla on vinkkejä ja temppuja tähän ….

Verhojen pesu ja hoito – miten se tehdään oikein!

Verhojen pesuvinkit ja vinkit

Kuinka pestä verhot ja verhot oikein?

Verhojen pesu Hoito -ohjeet Imurointivihjeitä ja temppuja säännöllisesti

Verhojen viikoittainen huolto

Aivan kuten imuroit mattoja säännöllisesti, verhot ja verhot on myös puhdistettava pölynimurilla viikoittain tai joka toinen viikko. Käytä tähän tarkoitukseen pölynimurin verhoiluharjan kiinnitystä. Joten voit imuroida raskaita verhoja. Säännöllinen ravistelu on käytännöllisempää kevyille verhoille. Varo tällöin tahroja tai alueita, jotka tarvitsevat perusteellisempaa huoltoa.

Säilytä verhot imuroimalla ne säännöllisesti

Verhot pesevät herkkiä kankaita tyhjiövinkkejä ja temppuja

Pese verhot pesukoneessa

Ennen kuin laitat verhot pesukoneeseen, tarkista hoito -etiketti. Siinä on ilmoitettava, suositteleeko valmistaja käsinpesua, höyryämistä, imurointia vai kuivapesua. Noudata siis hoito -ohjeita. Jos konepesuohjeita ei ole, käytä kylmää vettä ja hieman mietoa pesuainetta.

Pese verhot: katso hoitotarra!

Verhojen pesu Hoito -ohjeetVinkkejä ja temppuja

Herkät pitsiverhot tulee pestä tai pestä käsin verkkopussissa. Vaihtoehtoisesti voit pestä pelkät verhot vanhassa tyynyliinassa vaurioiden estämiseksi.

On tärkeää, ettet ylikuormita pesukonetta, jotta verhot eivät rypisty liikaa. Muista myös poistaa kaikki verhojen koukut.

Valitse oikea pesuohjelma

Verhojen pesu Hoito -ohjeet Vinkkejä ja temppuja Pesukone kuivausrumpu

Jos pesukoneessa on erityinen ohjelma verhojen pesemiseen, käytä vastaavaa toimintoa. Jos pesukoneessasi ei ole tätä toimintoa, suosittelemme puuvillaverhojen pesua hellävaraisesti 30 °: ssa ja linkousnopeudella 600 kierrosta minuutissa. Jos sinulla on värilliset verhot, älä unohda laittaa niihin värinpyyheliinaa. Kun pesuohjelma on valmis, ripusta verhot kuivumaan. Liiallisten ryppyjen välttämiseksi silitä ne mahdollisimman pian, mieluiten silloin, kun ne ovat vielä hieman kosteita.

Herkät verhot voidaan pestä myös pesukoneessa

Verhojen pesu pesukoneen vinkkejä ja temppuja

Valkoiset verhot voidaan pestä 40 asteessa ja läpinäkyvät synteettiset verhot 30 asteessa. Pellava- ja silkkiverhot ovat kuitenkin herkempiä kankaita, ja on suositeltavaa pestä ne käsin tai valita hellävarainen pesuohjelma herkille kankaille enintään 30 °: n lämpötilassa ja enintään 400 kierrosta.

Ennen kuin laitat silkkiverhot pesukoneeseen, tarkista, voidaanko ne todella pestä, sillä silkkiverhoille suositellaan yleensä kuivapesua.

Anna pestyjen verhojen kuivua – ripusta tai laita kuivausrumpuun?

Pese verhot pesukoneessa ja valitse oikea pesuohjelma

Voiko verhot kuivata kuivausrummussa?

Jos sinulla on kuivausrumpu, voit käyttää sitä myös verhoihin. Mutta on erittäin tärkeää ottaa verhot pois kuivausrummusta ennen kuin ne ovat täysin kuivia. Joten voit silittää ne vielä kosteina ja ripustaa ne uudelleen.

Kemiallinen puhdistus

Jos hoitomerkinnässä lukee, että verhot on puhdistettava kuivapesulla, sinun on tuotava ne puhdistettavaksi. Älä kokeile tässä tapauksessa! Jotkut kankaat voivat haalistua tai kutistua, jos niitä ei puhdisteta kunnolla.

Joskus kuivapesu on ainoa vaihtoehto

Verhot pesevät herkkiä kankaita Vinkkejä ja temppuja

Säilytä verhot höyrypuhdistimella

Verhojen puhdistus höyrypuhdistimella on myös mahdollinen vaihtoehto, josta voit hyötyä. Sinun ei tarvitse ottaa verhoja pois telineestä ollenkaan. Siksi tätä puhdistusmenetelmää suositellaan pääasiassa raskaista kankaista valmistetuille verhoille. Ne tulee kuitenkin pestä koneessa hoito -ohjeiden mukaisesti. Vasta sitten voit käyttää verhojen puhdistamiseen höyrypuhdistinta, jossa on verhoilukiinnitys. Aloita ylhäältä alas ja noudata valmistajan ohjeita.

Käytä höyrypuhdistimia raskaissa verhoissa

Verhojen pesu Hoito -ohjeet Vinkkejä ja temppuja Höyrypuhdistusaineet

Olet hyvin aseistettu näillä vinkeillä ja tempuilla. Joten mene eteenpäin ja anna verhojesi ja verhojesi loistaa puhtaudella!

Verhot hohtavat puhtaudesta

Pese verhot Hoito -ohjeet Olohuoneen verhot Pese verhot