Virtuaalitodellisuus yrityksen koulutukseen: Esimerkkejä jo käytössä olevasta VR: stä

Virtuaalitodellisuus on sitä uusinta huipputekniikkaa, joka tarjoaa lupaavan maailman sekä vapaa -ajalle että liike -elämälle. Monet teollisuudenalat ovat jo alkaneet hyödyntää VR: n tarjoamia mahdollisuuksia, ja tämä pätee erityisesti yritysten sisäiseen koulutukseen. Eri toimialojen yritykset ovat alkaneet sisällyttää VR: n koulutusohjelmiinsa, ja nyt on lukuisia esimerkkejä virtuaalitodellisuuden käyttämisestä henkilöstön kouluttamiseen.

virtuaalitodellisuuden lasit

Lentäjän koulutus

Yksi aloista, joilla virtuaalitodellisuus on jo osoittautunut, on ilmailuala. Aloittavat lentäjät käyttävät sitä Virtuaalitodellisuuden simulaattorit, kokea erilaisia ​​skenaarioita lennon aikana vaarantamatta itseäsi tai muita matkustajia. VR -lentosimulaattorien avulla harjoittelijat voivat kokea monenlaisia ​​tilanteita, ja koska ne ovat halvempia kuin nykyiset suuret mallit, ne täydentävät ihanteellisesti olemassa olevia koulutusmenetelmiä.

Armeijan valmistelu ja koulutus

Vuosia armeija käyttää virtuaalitodellisuutta täydentämään koulutusmenetelmiä. Sotilaat voivat osallistua taistelukenttäsimulaatioihin, kun taas lääkärit voivat reagoida taistelutilanteisiin virtuaalisessa ympäristössä. Virtuaalikoulutus on myös keskeinen osa Boot Camp -harjoituksia, koska se auttaa sotilaita tuntemaan olevansa taistelukentällä ja osoittamaan käytännön taitonsa turvallisessa ympäristössä.

Schofieldin kasarmeissa Havaijilla käytetään VSTS: ää (Virtual Squad Training System) säännöllisesti osana sotilaskoulutusta. Harjoittelusotilaat saavat liiketunnistimia sekä päähän asennetut näytöt ja langattomat aseenohjauslaitteet, jotka heijastavat tarkasti sotilasaseiden painon, muodon ja koon. Sitten he astuvat taistelusimulaattoriin, jossa he oppivat käytännössä mutta ilman riskiä.

virtuaalitodellisuuden sotilaskoulutus

Työvoiman tuottavuuden kasvu

Logistiikkayritys DHL Express pyrki laajentamaan yrityksensä työntekijöiden tietoja ja taitoja. Yhteistyössä Immersen kanssa perustettiin VR -koulutusalusta, joka mahdollisti yksikkökuormituslaitteen (ULD) tehokkaan ja turvallisen pinoamisen. Tämä auttoi työntekijöitä olemaan tehokkaampia ja tuottavampia. Ford on myös käyttänyt virtuaalitodellisuutta yhdessä Gravity Sketchin kanssa luodakseen kopioita ajoneuvoista todella vaikuttavilla tuloksilla, jotka muuttavat suunnittelijoidensa työnkulkua.

Rekrytointiprosessi

Virtuaalitodellisuuskoulutus on hyödyllinen myös yritysten käyttöönotto- ja rekrytointiprosessien parantamisessa. Haastattelusimulaattorien avulla johtajat ja palkkaavat johtajat voivat kysyä ehdokkailta oikeita kysymyksiä ja oppia erilaisista taidoista, joita kannattaa varoa. Lisäksi selvitä kysymykset, joita todennäköisesti kysytään, ja opi varoitusmerkit, joita voit etsiä mahdollisilta työntekijöiltä.

virtuaalitodellisuustekniikka

Virtuaalitodellisuuden koulutusmenetelmien käyttöönoton ongelmat

Vaikka jotkut yritykset ovat jo omaksuneet ajatuksen käyttää virtuaalitodellisuutta organisaatioidensa liiketoiminnan parantamiseen ja työntekijöidensä kouluttamiseen korkeimmalla tasolla, toiset eivät silti hyväksy konseptia.

On olemassa useita esteitä, jotka estävät joitakin yrityksiä ottamasta käyttöön uusinta tekniikkaa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, se on kuulokkeiden ostamiskustannukset, vaikka kyky vuokrata kuulokkeita on nyt tulossa todellisuudeksi, mikä tekee prosessista edullisemman. Jopa vanhemmilla työntekijöiden sukupolvilla on yhä vaikeampi käsitellä uusinta teknologiaa ja he huomaavat, että VR menee liian pitkälle koulutuksessa.

virtuaalitodellisuuden lentäjäkoulutus

Kuitenkin, kun yhä useammat yritykset alkavat tuoda virtuaalitodellisuutta koulutusohjelmiinsa ja raportoivat erinomaisista tuloksista, on todennäköistä, että VR -koulutus nähdään pian tavanomaisena käytännönä perinteisten menetelmien rinnalla tai joissakin tapauksissa jopa korvataan ne.

Kun yhä enemmän tuhatvuotisia ihmisiä liittyy työvoimaan, on ilmeistä, että yritysten on sopeuduttava nuorempien käyttäytymiseen ja heidän erilaisiin työtyyleihinsä ja ensisijaisiin koulutusmenetelmiinsä. Teknologian tuntemuksensa ansiosta VR on todennäköisesti keskeinen tekijä nuorempien työntekijöiden pitämisessä aluksella.

Monet yritykset ovat jo käyttäneet virtuaalitodellisuutta yritysten koulutusvälineenä. Tarjoaa kaiken lääketieteellisistä toimenpiteistä sotilaallisiin sovelluksiin Virtuaalitodellisuus on turvallinen ja realistinen koulutusympäristö, jossa työntekijät voivat kokeilla taitojaan ilman riskiä.

virtuaalitodellisuuden lääketieteellinen koulutus

Jo alkukustannuksista huolimatta johtajat alkavat ymmärtää, että VR-koulutus voi tarjota parempaa vastinetta rahalle pitkällä aikavälillä ja että sillä on erinomainen sijoitetun pääoman tuotto turvallisuuden, koulutuksen, uskollisuuden ja sitoutumisen kannalta.

Virtuaalitodellisuusalan uuden kehityksen ja VR: n tarjoamien mahdollisuuksien myötä VR -koulutuksesta tulee itsestäänselvyys, ja yritykset ympäri maailmaa pitävät sitä ensisijaisena vaihtoehtona oppimisessa.

     virutal reality -innovaatio