A glaukóma 20 legfontosabb oka és tünete

Egy tanulmány szerint a vakság második vezető oka, amely különösen az USA -ban uralja az optikai piacot, nem más, mint a glaukóma. Ha már közölték Önnel, hogy glaukóma fellép, akkor tekintse magát egynek a sok millió glaukóma -beteg közé, akik bejárnak egy optikai intézménybe, és glaukóma receptet kapnak..

Mindazok számára, akik még nem ismerik ezt a kifejezést, a glaukóma a látó- vagy szemidegek összetett állapota, amely a látóideg károsodása miatt fokozatosan vaksághoz vezethet, visszafordíthatatlan jellegű. Ez nem az egyszerű erő -hullámvölgyed, amely csak a lencse cseréjével változhat, hanem magában a szem belsejében lévő folyadéknyomás, amely miatt valamilyen állapot lép fel, amelynek következményei a látásvesztés.

glaukóma

Ez a probléma, amikor tovább boncoltuk, feltárta, hogy a szemünk egy mini specifikációt tartalmaz, amelyet „elülső kamrának” neveznek közvetlenül a szemünk előtt, amelyen keresztül a folyadékok jönnek és mennek. Ezek a folyadékok ismerten hidratálják a közeli szöveteket. Amikor a glaukóma fellép, ez a folyadékáramlás szűkül, azaz kevesebb, mint amennyit kellene. Ennek eredményeként egyre több folyadék halmozódik fel a specifikáció mögött, ami szükségtelen nyomást okoz a glaukóma kialakulásához.

A glaukóma két fő részre osztható. Nyitott és zárt szögű glaukóma. A nyitott zugú glaukóma, amelyet krónikus glaukómának is neveznek, egy alázatos típus, ahol az alatta lévő jegyzeteken lassan halad. Ez a típus általában észrevétlen és nehezen észlelhető, kivéve, ha bekövetkezik a végső találat, azaz látásromlás. Zárt szög vagy akut glaukóma esetén a fájdalom és a homályos látás szemvizsgálatra kényszeríti az embert, ami azt jelenti, hogy a kezelés azonnali hatást vált ki, amíg az idő megmarad..

Aztán vannak más szakaszok is, mint a pigmentált glaukóma, ahol a név önmagáért beszél, és az alacsony feszültségű glaukóma, ahol még akkor is, ha a folyadéknyomás állandó, a túlérzékeny optikai idegek megsérülhetnek.

A glaukóma okai és tünetei:

Ez a cikk arról szól, hogy melyek a glaukóma tünetei és okai, amelyek hasznosak ehhez a problémához.

A glaukóma okai:

Vannak azonban olyan tényezők, amelyek felelősek a glaukóma kialakulásához.

1. Folyadéknyomás:

Az első lehetőség, amint azt korábban tárgyaltuk, a folyadéknyomáshoz tartozik, ahol a szemünk az írisz és a szaruhártya között egy „elülső kamra” néven található, amelyen keresztül bizonyos mennyiségű folyadék áramlik ki a közeli szövetek táplálásából és nedvesítéséből. Amikor ez a folyadékáramlás korlátozott vagy csökken, az elzáródás nyomásnövekedést okoz, mivel a folyadékok folyamatosan halmozódnak fel, glaukómát okozva.

2. Írisz probléma:

Gyakran előfordulhat, hogy a szivárványhártya valamilyen hibája vagy zavara van a szemünkben, ami miatt az írisz kinyúlik, és blokkolja a közte és a szaruhártya között lévő specifikációt. Ez az elzáródás ezután nyomásnövekedést eredményez. Ez az egyik fő oka a glaukóma problémájának.

3. Életkor:

Miután átlépte életkorának közepét, amely az ötvenes évei közé esik, nagy a valószínűsége annak, hogy glaukóma alakulhat ki, amely gyakori betegség, amelynek lehetőségei az életkor előrehaladtával nőnek. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok polgárainak 85% -ánál érett korban diagnosztizáltak glaukómát. Ennek oka az optikai szervek és idegek nem megfelelő hatékonysága az idősebb kor miatt.

4. Pigmentáció:

Íriszünk a pupillák színezője, ezért a pigmentáció elengedhetetlen az íriszben. Gyakran előfordul, hogy az orvosok észrevették, hogy ezek a kis frakciókban és specifikációkban kapható pigmentek elzárják a vízelvezető rendszert vagy a specifikációt, ami a megfelelő folyadékáramlás korlátozását okozza. Erős fizikai aktivitás vagy erős optikai nyomás lehet az oka ennek a véletlenszerű pigmentmozgásnak.

5. Rövidlátás:

A nyílt szögű glaukóma erős lehetőség, ha rövidlátásban vagy rövidlátásban szenved. Ezért gyakran kérik és ajánlják, hogy rendszeres szemvizsgálaton vegyen részt, mivel ez a szunnyadó gén egy napon elkezdhet hatni, és nem hagy teret a megfelelő gyógyításnak. Mivel krónikus természetű és nehezen észlelhető, ez biztosan látásvesztést okoz.

6. Öröklődés:

Gyakran időnként csak a korábbi géneket és DNS -eket lehet hibáztatni, amelyek glaukómával fedezik fel a testét. Mint sok más betegség, a glaukóma is a családtörténeten alapul. Ha nagy a glaukómában szenvedő nagyapák listája, akkor nagy valószínűséggel folytatja a családi örökséget.

7. A szemek keskenyedésének vízelvezetése:

Ez a glaukóma egyik legnépszerűbb oka. A szem elvezetése keskenyedő szögű glaukómát okoz. A szem keskenyedik, eltömődik, és a szem elzáródása miatt látásromlás léphet fel. A vízelvezető szög lezárható, és ez veszélyessé teheti állapotát. Aki már súlyos szemproblémákkal küzd, nagyobb valószínűséggel szenved glaukómában. Az akut szögű glaukóma tünetei általában súlyos szemfájdalmat, hányingert és akár alvás közben járnak. Hacsak nem megy egy professzionális szemklinikára, hirtelen látásvesztést és átmeneti vakságot, értelmetlenséget tapasztal. A glaukóma megkeserítheti az életét.

8. Magas szemnyomás:

A magas szemnyomás gyakran glaukómához vezet. Ha túlzott nyomást gyakorol a szemre, ez glaukómát vagy átmeneti látásvesztést okozhat. A szemek testünk egyik legfontosabb része, és a szemek segítenek abban, hogy lássuk a körülöttünk lévő világot. Ezt a problémát úgy oldhatja meg, hogy megfelelő pihenést biztosít a szemének, és egy kicsit többet alszik azokon a napokon, amikor súlyos tüneteket tapasztal. szemproblémák. Ha szemüveget használ a látáshoz, akkor ellenőrizze a szemét, és tartsa szemüvegét.

9. Túlérzékeny optikai ideg:

Gondolt már erre. Igen, ez az igazi. Szembe lehet nézni a látóideg okozta alacsony feszültségű glaukómával, amely a glaukóma sok típusának egyike és egyben veszélyes is. Az egyik rossz tény az ilyen típusú glaukóma kapcsán az, hogy még néhány szakértő sem tudja kitalálni, hogyan lehet megállítani ezt a glaukómát. Teljesen zavaros. Ez akkor is megtörténhet, ha a szem nincs nyomás alatt. Még akkor is előfordulhat a látóideg, ha a szemnyomás normális. Ez azt jelenti, hogy a látóidegei kissé túlérzékenyek.

Az erek atherosclerosissal is szennyezve lehetnek, amelyet tovább látnak a látóidegben. Ez a glaukóma számos oka közül az egyik, amelyet a látóideg érzékenysége okozott. Ezt a problémát orvosolhatja, ha felkeresi egy professzionális szemgyógyászt, és változtathat az étrendjén is, beleértve a szemnek jótékony ételeket, például bizonyos halfehérjéket..

10. Az optikai ideg romlása:

A glaukóma számos oka között ez nagyon népszerű. Amikor a látóidegek erőteljesen károsodnak, akkor glaukóma tüneteket tapasztal. Ez a glaukóma egyik leggyakoribb tünete, és nem lehet könnyen kijavítani. Szüksége lesz néhány szemcseppre, sőt néhány gyógyszerre is, hogy javítsa a jelenlegi szemállapotát.

A látóideg nagyon gyengéd és könnyen megsérülhet. Ezért gondoskodnia kell a szemek megfelelő gondozásáról, és a látóideg sérüléséről a jelenleginél tovább..

11. Kényelmetlenség:

A glaukóma egy fokozatos folyamat, és a megjelenésétől számított néhány hónapon belül nem érinti Önt, de ami ezt okozza, az lehet a szem erejének enyhe változása vagy valamilyen kellemetlen érzés, amely kezeletlenül nagyon halálos lehet. Sokszor nem veszik komolyan a hatalom enyhe eltolódását, ami a glaukóma szabad tágulását okozza.

A glaukóma jelei és tünetei:

Mielőtt azonban ez fellépne, vannak bizonyos tünetek, amelyek elősegíthetik a korai gyógyulást, mielőtt a látásvesztés az egyetlen következmény. Az alábbiakban felsoroljuk a glaukóma megítélésének gyakori tüneteit.

1. Fájdalom:

Akut glaukóma esetén a hosszan tartó szúró fájdalom jele lehet. Ezért jobb a zárt zugú glaukóma, mivel a fájdalommal együtt a gyakori orvoslátogatások növekednek, ami biztosítja az üzlet gondozását. Ez a szemfájdalom elsősorban a szem közepét vonzhatja.

2. Látási nehézség:

A fokozatos glaukóma homályos látással jár. Ez akár hatalomváltás vagy hatalomváltás formájában is előfordulhat, ami a látást remegővé és homályossá teheti. Ez a glaukóma egyik fő tünete.

3. Vörösség:

A szemben érezhető kellemetlenségekkel a szem egyik fő fizikai változása az lenne, ha rózsaszín árnyalatot váltana ki. Ez időnként a fáradtság miatt következik be, ezért várjon hosszan tartó reakcióra. Ha a második vagy harmadik napon a bőrpír továbbra is fennáll, menjen ellenőrzésre.

4. Halo formáció:

Az írisz a pupilla közepén van, és innen furcsa fehér glória képződhet, amely a szemed előtt lebeg, miközben a szemed fénynek van kitéve. Lehet, hogy ez egy pillanatnyi üzlet vagy több annál.

5. Hányinger és hányás:

Ennek másik tünete lehet az állandó bosszantó hányinger.

6. Homályos látás:

Ez a glaukóma egyik leggyakoribb tünete. Másképp fogod látni a dolgokat, ha ezzel a betegséggel szenvedsz. Lehet, hogy a vérében van, és ez súlyos látásproblémákhoz is vezethet. Jobb, ha elmegy és megvizsgálja magát egy orvosi klinikán. Könnyen szembe lehet nézni a glaukóma okozta látásproblémákkal, ha már rendelkeznek szemmel, és már használnak szemüveget. Sok esetben azt látták, hogy azok az emberek, akik elhanyagolták ezt a különleges tünetet, és a szélére kerültek, és káros szemproblémákat tapasztaltak, amelyek átmeneti látásvesztést okoztak. A szivárvány színű karikák az erős fények körül szintén a glaukóma jól ismert tünetei, amelyek homályos látással járnak.

Voltak esetek, amikor a homályos látás felelős néhány balesetért. Nem lehet csak menekülni ettől a tünettől. Ez nagyon gyakori a glaukómában szenvedőknél.

7. Fej- és szemfájdalom:

A homályos szemek mellett van még egy probléma a szemekkel, ami a szemfájdalom. A szemkörnyéki fájdalom és a fájdalom, amit az ember bármire összpontosítva tapasztal, gyakran fejfájás jellegű érzéssel párosul. Ez a fájdalom a fej és a szem a glaukóma egyik fő tünete. Sok látási problémával együtt óriási fájdalmat tapasztalhat a szem fehér részén. Legyen mindig óvatos és vigyázzon. Itt az ideje, hogy elmenjen orvoshoz.

Ezek a fej- és szemfájdalmak nem múlnak el könnyen, és megfelelő intézkedéseket kell tennie, hogy megszabaduljon ettől a fájdalomtól. A fejfájás valóban szerver, és rendkívül beteggé tehet.

8. Látásvesztés:

Ez a glaukóma újabb tünete, amely a szemhez kapcsolódik. A hirtelen látásvesztés a glaukóma egyik leggyakoribb tünete. A glaukóma tünetei közül ez fordul elő a legtöbbször, és az embereknek tényleg elegük van ebből. A legtöbb ember látásvesztési problémákat tapasztal, amelyek valóban károsak lehetnek. Tegyük fel, hogy ha vezet, és hirtelen látásvesztési problémákkal szembesül, a forgatókönyv teljesen brutális lesz.

9. Foltok:

A sportolás látása olyan tárgyak előtt, amelyek nincsenek, a glaukóma egyik leggyakoribb tünete. A szemproblémákkal küzdő emberek ismerik ezt a problémát. Ha nem glaukóma, akkor tapasztalták ezt a problémát, ha nagy a szem erejük. Tegyük fel, hogy lát egy filmet, és hirtelen megjelenik egy pont vagy pont, de valójában nem létezik. Ez arra utalhat, hogy glaukómában szenved. Itt az ideje, hogy látogasson el egy professzionális szemgyógyászhoz, aki elegendő tippet ad a szemhéj tokjához, és gyógyszereket és terápiákat biztosít a glaukóma kezelésére.

A fentiekben a glaukóma legjobb tünetei és okai voltak. Ezek a leggyakoribbak, és akinek glaukóma problémái vannak, az biztosan igaznak és relevánsnak találja őket. Lehet, hogy vannak más tünetek is, de a fentiek a leginkább ismertek.