A kanyaró tünetei, okai és kezelése

A kanyaró a légzőrendszerben, a bőrben és az immunrendszerben előforduló fertőzés, amelyet a paramyxovírus családba tartozó Morbillivirus nevű vírus okoz. A kanyaró nagyon fertőző, és egyszerű légzéssel terjed. Ennek az egyszálú vírusnak az egyetlen gazdája az ember. Más fajt nem érint. A betegség leggyakoribb módja a köhögés, tüsszentés vagy a váladékkal való közvetlen érintkezés.

A kanyaró tünetei, okai és kezelése

A gyermekeket általában oltással injekciózzák, amelyet MMR vagy MMRV vakcinának neveznek. A kanyarót általában a betegség négynapos lázával ismerik fel, és a kiütések a 96 órát követően jelentkeznek.

A kanyaró és a kezelés okai és tünetei:

Ez az útmutató elmondja, hogy melyek a kanyaró tünetei és okai, amelyek hasznosak ehhez az egészségügyi problémához.

A kanyaró tünetei:

A kanyaró tünetei a következők. Az első tünetek magas láz, orrfolyás, feltörő köhögés és súlyos megfázás. A szemed kivörösödhet és hasmenés alakulhat ki. Az inkubációs időszak általában 8-10 nap.

1. Láz:

A láz négy napig tart, sok más tünet mellett. A láz néha 104 fokra is lő kiütésekkel és vörös szemekkel. Ezt köhögés, korica és kötőhártya -gyulladás is kíséri. A tüsszögés és a torokfájás szintén gyakori tünetek, amelyek magas lázat kísérnek.

2. Kiütések:

A lázat követi a kiütések kialakulása, amelyek az egész testre kiterjednek, beleértve a száj belsejét is. Általában így lehet azonosítani, hogy a betegség kanyaró -e vagy sem. A száján belüli kiütések kitörése olyan jel, amely megerősíti a kanyaró állapotát. Ez az általános kiütés néhány nappal a láz után kezdődik. A kiütések általában viszketéssel járnak. Rózsaszínű és vörös színű, majd barna lesz, mielőtt végül eltűnik.

3. Vörös szemek:

A közelgő kanyaró egyik elsődleges fontos jele a szem vörössége. Ez gyakran viszkető és vörös lesz, és akár lágy könnyeket is okozhat, akárcsak a fáradt szemek magas láz idején.

4. Köhögés és váladék:

A kanyaró tünetei közé tartozik a sok köhögés is. Ami száraz köhögéssel kezdődik, hamarosan váladék- és nyálkahártyává nő. Ezt a nagyon testnedvet érdemes távol tartani vagy távol tartani, mivel ezek nagyon fertőzőek.

5. Gyengeség és hidegrázás:

Mivel a láz küszöbön áll, a következő rész hidegrázást és borzongást tartalmaz a gerincen. A gyengeség eluralkodik rajtad, amikor nap mint nap keményen próbálsz menni. a kanyaró emiatt valóban veszélyezteti a gyerekeket, mivel minden energiájuk lemerül.

6. közönséges hideg:

A kanyaró tünetei általában megegyeznek a megfázással. Tüsszentés, köhögés, fojtogatás és szipogás párosulva vörös orral. Azonban ne tévessze össze a náthát a kanyaróval.

7. Izom- és ízületi fájdalom:

Egy másik tünet, amelyet általában a kanyaró mutat, az izomfájdalom, amely közvetlenül a láz és a hidegrázás kíséretében jelentkezik. Gyakran érezheti a merevséget, amikor az izmok fájni kezdenek. Időnként és különösen a felnőtteknél azt is észre lehet venni, hogy az ízületek duzzadni kezdenek.

8. Fájó érzékeny szemek:

Itt van egy másik szemprobléma, amellyel a kanyaró napjai során szembesülhet. A szem vörössége mellett fájdalmat és könnyezést is érezhet, és ha ez nem elég, a fényérzékenység most már általános dolog lesz. Ez az utolsó rész különösen fontos a kanyaró megítélése során.

9. Étvágytalanság:

A súlyos betegség egyik szokásos jele a hirtelen kialakuló étvágytalanság, amelyet egyre inkább érezhet. Ebben az időben soha nem szabad erőszakos etetéshez folyamodni, de soha nem szabad kompromisszumot kötni a táplálkozási tényezővel kapcsolatban.

10. Szokatlan fáradtság:

A fáradtság és fáradtság a kanyaró újabb burjánzó jele lesz, ahol szokatlanul elfáradhat bármikor.

A kanyaró okai:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az okokat, amelyek miatt kanyaró születik.

1. Légi úton:

A kanyaró levegőben terjed. A légi szállítás alatt itt olyasmit értünk, amelyet a levegőn keresztül lehet összehúzni. Ha a barátodnak vagy kollégádnak kanyarója van, és te véletlenül velük lógtál, akkor valószínű, hogy egy időben köhögött vagy gúnyolódott. Még akkor is, ha más irányba fordították, a vírus a szájából kilépő cseppeken keresztül továbbra is támadhat, ha a közelben tartózkodik.

2. Kapcsolat:

Nem mindig a levegőproblémákra kell figyelni, hanem a kontaktus tomboló problémájára is. Ez azt jelentené, hogy megosztunk egy tányér ételt, vagy talán egy ponton a bőrünk érintkezésbe kerül az áldozattal. Még egy egyszerű érintés vagy a sport által okozott kiütések is kárt okozhatnak, ezért mindig tanácsos elkerülni az ilyen helyzeteket.

3. Az A -vitamin hiánya:

A kanyaró elsősorban gyermekbetegség. A kanyaró okai gyermekeiben egy új tanulmány szerint azt mutatják, hogy gyakran az A -vitamin hiánya a rendszerben hajlamossá teszi a kanyaró vírussal való érintkezésre. Ezért mindig ügyelni kell arra, hogy a kicsi bőségesen táplálkozzon és egészséges legyen, elegendő A -vitamin bevitelével. Ez azt jelentené, hogy halat, sárgarépát, leveles zöldséget, édesburgonyát és az étkezésbe foglaltat.

4. Az oltás hiánya:

A kanyaró okai a vakcinázás hiányával is összefügghetnek, ahol gyermekkorának nagyobb része mentes volt a fájdalmas nagy fecskendőtől, de gyermekkorának későbbi része vírusos betegségekkel volt tele. Ezért az újszülöttnek vagy általában a csecsemőnek gyakran azt javasolják, hogy végezzen átfogó oltási eljárásokat, hogy a jövőben a baba biztonságban maradjon és távol legyen a vírusoktól, például a kanyarótól.

5. Korosztályok:

Ami a kanyarót illeti, a legtöbbször alaposan észrevették, hogy a betegség fő áldozata a gyerekek, főleg a csecsemők voltak. Ez azonban egyszerűen demográfiai felmérés és tanulmány, és semmiképpen sem jelenti azt, hogy az ifjúság későbbi része nem lehet kockázati időszak.

6. Alacsony immunitás:

Az olyan témákról, mint az alultápláltság, már korábban is szó esett, és ezt a családi kifejezés alá vonva a kanyaróvírus alapvető oka, hogy otthont építsen benned, az a szervezeted védekezőrendszere. Alacsony immunitás esetén a szervezet egyre több hatókörrel engedélyezi a vírusok behatolását. Ezt inkább akkor ösztönzik, ha egyénileg korábban sárgaság vagy hasmenés esetei szerepeltek a listán.

7. Túl sok antibiotikum -fogyasztás:

Gyermekként vagy csecsemőként, ha túl gyakran volt beteg, és időnként túl sok antibiotikumot kényszerítettek rá, valószínű, hogy az Önben lévő antibiotikum -koktél benőtt egy olyan antitestet, amely nem reagál a szervezet védekező rendszerére. Ezek az antitestek nem hasznosak a szervezet számára, és lerombolhatják az immunitást, így használhatatlanná válnak, és ismét lehetővé teszik a vírusok szabad bejutását.

8. Kapcsolódó szövődmények:

A szövődmények viszonylag gyakoriak, ha kanyarót kapott. Mivel ebben az időszakban gyengül az immunitása, az enyhe vagy triviális problémák, mint például a megfázás, súlyosabb problémákká alakulhatnak, mint például a tüdőgyulladás. A szövődmények sokkal gyakoribbak vagy relevánsabbak felnőtteknél, akik kanyaróba kerültek, mint gyermekeknél.

A kanyarót egy egyszálú vírus okozza, amely rendkívül fertőző, ha egyszer megfertőzi a testet. A használt tárgyak egyszerű megosztása a betegség összehúzódásához is vezethet.

9. Immunhiányos vagy immunhiányos:

Ezek az emberek vagy gyermekek a legsebezhetőbbek ezzel a betegséggel és a vele járó szövődményekkel szemben. Ebben az összefüggésben hiányosak, és ennek különböző okai lehetnek, például AIDS, rák, leukémia stb.

10. Alultápláltság:

Valószínűleg az egyik legnagyobb tényező és ok az elmaradott országokban az alultápláltság lenne. A minőségi élelmiszerek és kiegészítők hiányosságai, az étkezési szokások előzetes ismerete és az orvosi létesítmények hiánya nagyban hozzájárulnak. Ezáltal az immunrendszer nagyon gyenge állapotban képes harcolni a kórokozók ellen.

Kezelés:

A kanyarót otthon, bizonyos dolgok követésével lehet kezelni. A hidratált állapot fenntartása és a megfelelő pihenés a legfontosabb dolgok a listán.

  • Tartsa távol a betegségben szenvedő beteget családja többi tagjától. Használjon más tárgyakat az adott személy számára, és ha meg kell érintenie őket (mosogatáshoz), mosson megfelelően kezet, és használjon antibakteriális vagy szeptikus szereket.
  • A kanyarós emberek gyakran nehezen tolerálják az erős fényt, ezért tartsa alacsonyan és halványan a fényeit.
  • A kanyaró gyakran kötőhártya -gyulladást okoz, és ez megterheli az ember szemét. Tartsa tisztán a szemét pamut és víz segítségével. Törölje kifelé a kérget, és használjon külön pamut golyót minden szemhez.
  • A beteget jól hidratálja. Egy ilyen kemény betegség nagyon igényessé válhat, és a küzdelemhez a személynek sok ételt, alvást és ivást kell fogyasztania..