A menopauza tünetei és okai

A menopauza a nők reproduktív képességének vége felé közeledik. Ez a természetes változás általában a 40 -es évek közepén következik be egy nő életében. Ez akkor fordul elő, amikor a petefészek havonta nem ad tojást. A korai menopauza is gyakori probléma manapság a nők körében. A reproduktív állapotból a nem reproduktív állapotba való átmenet nem hirtelen vagy hirtelen. Általában a havi menstruációs ciklus végének vagy szünetének nevezik, vagy pontosabban úgy definiálható, mint a petefészek elsődleges funkcióinak végleges megszűnése. A biológiai öregedést a menopauza felé közeledő években számos jel és tünet kíséri. Ennek a változásnak három jól meghatározott szakasza van.

Változás kora

Menopauza:

Az átmeneti időszakban használták, a tojás utolsó felszabadulása előtt és után, vagy egyszerűbb szavakkal, időszakokban, vagy amikor a hormonszintek még mindig ingadoznak.

Premenopauza:

Ez a kifejezés a menopauza felé vezető fázist írja le, és ez a kezdeti szakasz is.

Postmenopausa:-

Az utolsó ciklus kiadása utáni életre vonatkozik, és körülbelül egy évig tart.

E hatalmas biológiai átmenet során a szervezet különböző módon reagál a gyorsan csökkenő hormonszintre. Egyesek szélsőséges változásokat mutatnak, míg mások esetében sokkal simábban. Az oldalak mértéke személyenként különböző. A ciklus szabálytalanságot mutat, és nehéz lesz megjósolni a következő kiadás dátumát. Lehet, hogy változások történnek az időszakokban; lehet könnyebb vagy nehezebb, többé -kevésbé fájdalmas, vagy hosszabb vagy rövidebb. A hormonális elvonás formációnak nevezett állapothoz vezet, ami viszkető vagy bizsergő bőrérzet. Itt adtuk meg a menopauza általános, tünetei és okai listáját.

A menopauza okai és tünetei:

A menopauza tünetei:

1. Hullámok:

A hőhullámok olyan epizódok, amelyeket gyors szívverés, túlzott izzadás és a test általános hőmérsékletének emelkedése jellemez. Ez a szervezet képtelenség a hőmérséklet szabályozására a hormonok változó szintje miatt, és más néven vazomotoros instabilitásnak is nevezik.

2. Diszfunkcionális vérzés:

A hormonális ingadozás a menopauza átmeneti időszakával együtt vérzést okozhat a hüvelyből. Bár ezt a helytelen vérzést nem szabad félvállról venni, és azonnal orvoshoz kell fordulni. A vérzés forrása általában az endometrium.

3. Testfájdalom:

A nők többnyire hosszan tartó és irritáló derékfájásra panaszkodnak, valamint ízületeikben és lábaikban. A korai menopauza szintén felgyorsítja a csontritkulás esélyeit.

4. Pszichológiai tünetek:

A hangulatingadozás a leggyakoribb panasz ebben az esetben, és a nők gyakran panaszkodnak arra, hogy néha nem érzik magukat semmilyen alkalomnak. Gyakran magyarázzák a depresszió és a szorongás állapotát. Az irritáció szintén nagyon gyakori panasz. Ehhez társulhat gyakran változó alvási ciklus és álmatlanság is.

5. Urogenitális problémák:

A legtöbb változás ezen a területen történik. A szeméremtest, a hüvely és a méhnyak membránjai hajlamosak vékonyodni, és ezen a területen az izmok és a bőr rugalmassága elveszik. A hüvely kiszáradhat, viszketést okozva. A vizelés gyakorisága és sürgőssége egy másik probléma, amelyet a legtöbb nő nehezen tud kezelni. Ez növeli a húgyúti fertőzések kockázatát is.

6. Depresszió:

A depresszió a menopauza egyik leggyakoribb tünete. Ez általában a nőknél fordul elő, amikor öregszenek. A depresszió megszakíthatja egy nő mentális állapotát, amikor korai menopauza van. A menopauza szakaszában a nők hajlamosak a depresszióra. Az ember majdnem egész nap depressziós marad, amikor menopauzában szenved. Napjaink egyik legnépszerűbb kérdése

Most a depressziónak számos más mellékhatása is lehet, például akadályozhatja fizikai állapotát. Mivel a depresszió idején a szív nem boldog, vagy nem esik le. Röviden, a szív egy dobozba van zárva, és ennek más fizikai mellékhatásai is lehetnek a testére.

7. Fejfájás:

A depresszió másik gyakori tünete a súlyos fejfájás. Egy személy óriási homlokfájdalomtól és belső fejproblémáktól fog szenvedni, ha menopauzában szenved. A fejfájás a menopauza egyik leggyakrabban előforduló oka, és ez akadályozhatja a test fizikai és mentális állapotát. Ez csökkentheti a test megfelelő működését. Ha a fejfájás nem csökken, akkor más probléma is lehet. A visszatérő fejfájás kérdései képbe kerülnek. Lesznek olyan esetek, amikor egy személy meggyógyította a fejfájást, de nem szűnik meg visszatérni. Itt az ideje, és orvoshoz kell mennie.

8. Versenyző szív:

A gyors szívverés nem normális, és ha ilyen szívverés elég gyakran, akkor ez valódi probléma lehet. A száguldó szív a menopauza egyik legvalószínűbb jele és tünete. Eltekintve a puszta fizikai problémáktól, amelyeket szinte minden testi diszfunkció okoz, a száguldó szív nagyon gyakori, és az embert alapvetően beteggé és gyengévé teheti. Ez az egyik leginkább növekvő és leglátványosabb menopauza tünet.

9. Hólyagkontroll problémák:

Egy személy hólyagproblémákkal szembesül, amikor hólyagproblémáiban szenved. A húgyhólyag és a hólyagproblémák meglehetősen gyakoriak a menopauza idején. Az egyén ilyen problémákkal szembesül a menstruációs ciklus és a terhesség alatt. Sokan tapasztalják ezt a tünetet, kortól és nemtől függetlenül. A menopauza gyengíti a húgyhólyagot, és ez az egyik valószínű oka annak, hogy sok húgyúti probléma nő. A menopauza után a nők köhögés vagy tüsszentés közben néhány csepp vizeletet veszthetnek.

A nőknél a rendszertelen menstruáció a menopauza egyik fő tünete. Ha egy nő menstruációs problémákkal vagy hüvelyszárazsággal küzd, akkor ebben az esetben is fennáll annak az esélye, hogy menopauzában szenved.

10. Ingerlékenység:

Irritációs problémákkal szembesül? Szinte egész nap ingerült vagy? Jó eséllyel menopauzában szenved, mivel ez a menopauza egyik legjelentősebb tünete. Ezeket gyakran hangulatváltozások kísérik. Ha egy személy szinte egész nap ingerült, akkor nagy az esélye, hogy nem tud semmire koncentrálni. A munka és a tanulmányok teljesítménye csökkenni fog, és ez akadályozza a karrierjét. Az irritáció a menopauza egyik fő jele.

A menopauza okai:

Egy nő több ezer tojással születik, amelyek a női reproduktív szervekben, az úgynevezett petefészkekben tárolódnak. A petefészkek által felszabaduló ösztrogén és progeszteron azok a hormonok, amelyek szabályozzák az ovulációt és a menstruációt. Ez egy természetes folyamat, amely a 40 -es évek környékén történik, de néhány nő korábban tapasztalhatja a menopauzát, és ez sokféle ok miatt történhet meg.

Korai petefészek -elégtelenség:

A petefészkek által kibocsátott két hormon sok tényezőt szabályoz és szabályoz egy nő testében. Ezen hormonok szintjének megváltozása akkor következik be, amikor a petefészek leállítja a tojások felszabadulását. Ha ez a szokásos időkeret előtt történik, akkor korainak nevezik. A korai petefészek -elégtelenség sok problémához és komplikációhoz vezethet a későbbi életben.

Indukált menopauza:

Ez akkor fordul elő, ha a petefészket sebészeti beavatkozásokkal távolítják el orvosi okok miatt, például endometriózis vagy méh- vagy petefészekrák miatt. A kemo és a sugárzás rendkívüli károsodást okoz a petefészkekben.

A menopauza után a nők is számos problémát mutathatnak ki a testükben, kezdve a bőr gyors ráncosodásától a szívbetegségeken át a csontritkulásig. A látás és a hólyag funkciói is érintettek.

De a következőképpen kezelheti a menopauzát,

♦ Szüntesse meg a kövér és kényelmetlen ruházatot, amikor gyakori hőhullámokat tapasztal. Viseljen nyári ruhát; próbálja meg így szabályozni a testhőmérsékletét. Tartsa hűvös és szellős.

♦ Ha éjszakai izzadása van, tartson egy extra pamut ruhadarabot az ágya mellett, hogy az izzadságtól elázva megváltoztathassa.

♦ A stressz hőhullámokat is kiválthat. Tartsa szemmel, hogy mekkora nyomást tud elviselni, és mikor válik adóssá. Vannak más kiváltó tényezők is, mint a koffein, az alkohol és a dohány. Tehát idézze fel ezeket egy ideig, amíg nem tudja, hogy képes kezelni a vakut. Az alváshiány súlyosbíthatja ezeket a flash epizódokat. Tehát a megfelelő pihenés és a megfelelő táplálékbevitel elengedhetetlen.

A hőhullámok és más egyensúlyhiány az éjszakai alvás megzavarásához vezethet, ami a jó egészség előfeltétele. Próbáljon meg mindent megtenni, hogy jól aludjon. A gyógyteák és a melegvizes fürdők segítenek a legjobban.