A székrekedés okai és tünetei

A test nagyon gyakori problémái között az egyik ismert probléma, amelyen sok embernek naponta át kell esnie, a székrekedés. A székrekedés az a képtelenség, hogy a székletet megfelelően ki lehessen választani és a rendszert megtisztítsa. Sok kapcsolódó problémához vezet, és azonnal kezelni kell a kényelem és a zökkenőmentes életmód érdekében. Mielőtt ténylegesen azon dolgozna, hogy megfelelő eredményeket érjen el a székrekedés elhárítására szolgáló szervezet számára, fontos megismerni az ezzel kapcsolatos két fő szempontot. Mindig tisztában kell lenni a válsághoz vezető okokkal és az ezzel járó tünetekkel.

A székrekedés okai és tünetei

Az alábbi lista részletes képet ad a székrekedés okairól és jeleiről, amelyekről mindenképpen tudnia kell:

A székrekedés okai:

Vízhiány:

Általában a vízhiány hajlamos a test kiszáradására, beleértve a beleket is. Ez kemény, vízmentes széklethez vezet, és nehézséget okoz a kiválasztásban, ami székrekedéshez vezet. Ez az egyik leggyakoribb ok, amelyet tudnia kell.

Hypothyreosis:

A pajzsmirigy alulműködés formájában jelentkező orvosi probléma sokaknál gyakori szempont. Mellékhatásként ezek az emberek székrekedési problémákat tapasztalnak. Ez az egészségi állapot köztudottan a kiváltás képtelenségének fő oka. Ez azért fordul elő, mert a pajzsmirigy negatívan befolyásolja az anyagcserét.

Bizonyos gyógyszerek:

A székrekedés mellékhatásai közé tartozó gyógyszerek közül a fájdalomcsillapítók és az antibiotikumok a legelterjedtebbek. Ezek befolyásolják az emésztőrendszert, és lelassítják, ami székrekedéshez vezet.

A csokoládé túlfogyasztása:

Sok szakember bebizonyította, hogy a csokoládéban olyan enzimek találhatók, amelyek székrekedéshez vezethetnek, ha túlzottan és rendszeresen fogyasztják. Ezt azonban meglehetősen nehéz feladat irányítani.

Kalcium/vas kiegészítők:

Sok esetben a kalcium- és vas -kiegészítők az egyik fő ok, ami székrekedéshez és a székletürítés képtelenségéhez vezet. Lehet konzultálni egy szakemberrel, és ha lehetséges, módosítani kell a kiegészítőket. Ez bizonyos vitamin -kiegészítőkre is érvényes.

Hashajtók:

A hashajtókat csak ellenőrzött körülmények között lehet szedni székrekedés kezelésére. Azok számára, akik ragaszkodnak a túlzott fogyasztásához, negatív hatásuk lehet, ami csak tovább súlyosbítja a székrekedést, és hosszú távú problémává teszi.

Rosthiány az étrendben:

A rost az egyik alapvető tápanyag, amely tömeget ad a székletnek és megkönnyíti a székletet. Azok azonban, akik ezt nem veszik be a napi étrendbe, valamikor biztosan szembesülnek székrekedéssel.

Feszültség:

A stressz és a mentális nyomás negatívan befolyásolja a szervezet működését, valamint az emésztőrendszert és az anyagcserét. Ez teszi a stresszt az egyik jelentős okként, amely minden kétség nélkül székrekedéshez vezet.

Ezeken kívül bizonyos egészségügyi állapotok, depresszió, tejtermékek, antidepresszánsok és a székrekedés számos más oka is létezik.

A székrekedés tünetei:

Gyomorfájás:

A székrekedés hiánya miatt fellépő görcsök és fájdalom a gyomorban a székrekedés gyakori jele.

Kemény széklet:

A székrekedéshez közvetlenül kapcsolódó első jelek közé tartozik a rendkívül kemény széklet, amelyet túl nehéz kiválasztani. Az esetek többségében fájdalmas a széklet átadása is.

A bélmozgás hiánya:

Ha 2-3 napig nincs székletürítés egy szakaszon, akkor ez tünet, hogy székrekedés kopogtat az ajtón. Ez egy gyakori jel, amellyel tisztában kell lenni.

Hányinger és hányás érzése:

A székrekedés gyakori tünetei közé tartozik még a rosszullét, amely hányingert és hányást okoz.