A tüsszentés okai és tünetei

A tüsszentés szót nem kell magyarázni. Orvos szavakkal úgy írják le, hogy a szájon át történő légszántás akaratlan felszabadulása az orrüreg valamilyen irritációjának következménye, amelyet óriási elégedettség követ. A tüsszentés azonban gyakori háztartási kifejezés lehet, de sokan nem tudják, hogy miért kaphatnak hirtelen tüsszentést, vagy miért hatnak minden alkalommal, amikor elhaladnak egy adott helyen.

A tüsszentés okai és tünetei

Általában tüsszentés előtt az ember vicces érzést érez az orrüregben, majdnem ugyanazt, mint a lágy szúró érzés, de ez az egyik olyan akaratlan cselekedetünk a testünkből, mint a szívverés, a szemhéj remegése stb. jó dolog, mivel ez a test módja annak megítélésére, hogy melyik részecske jó, és melyik részecske idegen és káros. Amikor ezek az idegen részecskék bejutnak a testünkbe, az orrunkban lévő miniatűr szőrszálak megakadályozzák, hogy felrohanjanak az orrüregben, míg az agy segít abban, hogy ezeket az idegen tárgyakat az orrunkon keresztül kiszorítsuk a testünkből.

A tüsszentés okai:

Íme néhány ok, amiért egy személy tüsszent. Vigyáznia kell ezekre a dolgokra, és el kell kerülnie a tüsszentés elleni védelmet is.

1. Szennyezés:

Amikor az úton sétál, a busz melletti gőzfátyol fátyoloz, a következő pillanatban elmegy egy építőház mellett, amely homokot és cementet kever, és a levegő csillámszemcsékkel telik meg. Valaki elsiet melletted, és közben azt érzed, hogy dohányszag csapta meg az orrod. A buszon lefelé dolgozni a hidegben szenvedő nő hangosan tüsszent. Ön szerint hol talál menedéket ezek a szennyeződések? Azonban az orrunknak olyan kis szőrű szerkezete van, amelyet csillónak hívnak, és amely elkapja és kiszűri a belélegzett levegő nagy részét, és ahogy a friss levegő felmegy, a szennyeződések maradnak. Amikor eljött az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük, az agy elindítja a tüsszentés gombot, és mi megszabadítjuk a testünktől.

2. Allergia:

Nem mindig a szennyező anyagok okozzák a tüsszentést, hanem minden olyan részecske, amely nem összeegyeztethető a testével, de nem jelent problémát a barátjának. Például, ha nem kompatibilis a szőrmével, szőrmét visel, vagy érintkezik, vagy azok közvetlen közelében reagálhat az allergiájára, és mivel a szervezet nem kedveli az elemet, tüsszentést fog okozni, amikor körülveszi.

3. közönséges hideg:

Időnként azért lehet, mert hamarosan megfázik és lázas. Közvetlenül a láz megérintése előtt érezheti a tüsszentéseket, amelyek a hideg megérkezését jelzik. Ezután vörös orr és csirkeleves következik az ágyban. Ez az oka annak, hogy soha nem jó ötlet hosszú ideig türelmetlenkedni. Kezelje, mielőtt komolyra fordulna.

4. Erős parfüm:

Sokan talán nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a parfümje tüsszentést is okozhat. Általában az orrhoz legközelebb eső helyeken viselünk parfümöt, esetleg a nyakszirtnél, a hónaljnál és a vállnál, a fülek mögött, stb. belép a testedbe. Ezért lehet, hogy időnként túl erős illatoldat okozza a tüsszentést.

5. Fertőzés:

A tüsszentés normális dolog, és néhány percen belül abba kell hagynia, de ha ez a hatás napokig elhúzódik, és gyakran tüsszent, akkor forduljon orvoshoz, mivel a tüsszentés azt is jelezheti, hogy valami nincs rendben az orrüregében, esetleg fertőzés vagy fáj a belső, ami tüsszentést okoz. Ennek azonban tüsszentés közben enyhe irritáló érzést kell követnie.

6. Hideg levegő:

Általában ez a forgatókönyv, amikor hirtelen hideg levegő robban az orrodba. Tegyük fel, hogy elhagyja az épületet, és hűvös levegő fúj. Ennek eredményeként az orr membránjai gyorsan összehúzódnak, és tüsszentést okoznak.

7. Túl erős fény:

Gyakran a hirtelen éles gyertyás fénynek való kitettség tüsszentést okozhat. Ezt az állapotot „fotikus tüsszentésnek” nevezik, ami nagyon ritka. Miután fénynek van kitéve, az erős fényre érzékeny szeme elkezdi hatni a szemidegeit. Hunyorogsz. De amikor a környező idegek, például az orridegek is működnek, tüsszenteni kezd.

8. Szag allergia:

Nem csak a parfümökre kell figyelni. Gyakran vannak olyan kiváltó elemek, mint az alkoholszag vagy egy bizonyos típusú szag, amelyre allergiás lehet. Általában ezek a tulajdonságok alázatosak, kivéve, ha a tényleges forgatókönyvet elhelyezzük, és a szag allergia nevű allergia működik. Egyeseknél akár aroma- vagy kozmetikai szagok is tüsszenthetnek.

9. Állatszőr:

Elég gyakori, hogy valaki allergiát okoz az állati szőrből, különösen a macskaé. Ügyeljen arra, hogy ne tartozzon ebbe a kategóriába, és ha nagyon várja, hogy jobb otthont adjon a macskájának, ahol nem kell, hogy allergiás reakció forrása legyen.

10. Rossz szag:

A tüsszentés okait keresi. Ez a konkrét ok eltér a fent tárgyalt tüsszentési okoktól. Ha egy személy nem higiénikus környezetben él, akkor a rossz szagok meglehetősen gyakoriak. Ez azt jelenti, hogy az ember könnyen progresszív tüsszentés áldozata lesz, mivel egyes személyek nem tudnak ellenállni a rossz szagnak, és allergiát okoz a légzőmembránoknak.

A tüsszentés tünetei:

A tüsszentésnek számos tünete van, amelyek közül a legjobbakat az alábbiakban tárgyaljuk.

1. Égő érzés a torokban:

A tüsszentés összes tünete között ez nagyon gyakori. Sokan tapasztaltak égő torkot vagy egy bizonyos típusú gyulladást a torokban, ami más torokproblémákhoz is vezetett. Sok tünet, például a torokfájás gyakori a tüsszentés fázisában.

2. Orrdugulás:

Eldugult orr? Légzési gondok? Ezek mind a tüsszentés tünetei. Ha szinte egész nap tüsszent, akkor elég gyakori, hogy légzési problémái vannak, és az orrdugulás vagy az orrdugulás problémája elég könnyen felmerülhet. Az orrdugulás elkerülésének egyik legjobb módja az otthoni jogorvoslatok igénybevétele, például a gőz kurkuma por és más hasonló fűszerek meleg vízben történő belélegzése.

3. Torokfájás:

Az egyik leglátványosabb tüsszentési tünet a torokfájás. Az ember torokfájást tapasztal, ha tüsszentési problémákkal küzd. A torokproblémák gyakoriak a tüsszentés során.

4. Láz:

Enyhe láz léphet fel tüsszentés közben. Sokan tapasztalták a testhőmérséklet enyhe emelkedését, amikor megtámadták vagy megfertőzték azokat a kórokozókat, amelyek tüsszentést okoztak.

5. Égő szemek:

A vizes szemek mellett az égő érzés a szemekben is meglehetősen gyakori. Az emberek elég gyakran tapasztalják ezt, és ez is ronthatja a látást (ideiglenesen).

6. Köhögés:

A torokproblémákkal jár a köhögés problémája. Köhögés rakódik le, ami viszont felelős mindenféle légzési problémáért. Az ember súlyosan szenved köhögési problémáitól, ha már gyenge a tüdője és más légzési problémái vannak.

7. Futó orr:

ha az orra egész nap folyik, és nincs konkrét oka a problémájának, akkor lehetséges, hogy tüsszentéstől szenved. Ennek a tünetnek a segítségével nagyon könnyű kitalálni. Az orrfolyás gyakori probléma a tüsszentés során, és minden korosztály tapasztalja.

8. Fáradtság:

A fáradtság az egyik leggyakoribb és leggyakrabban előforduló tüsszentési tünet. Ez az idegrendszer nagy feszültsége miatt következik be, amelyhez nem szokott hozzá. Azok az emberek, akiknek gyenge idegfunkciójuk van az egész testben, rengeteg problémát okoznak ezzel a tünetekkel. Ezzel kapcsolatban további tüneteket is tapasztalhatnak.

9. Vizes szemek:

Az összes tüsszentési tünet közül ez gyakran fordul elő gyermekeknél. Az ember szeme vizes lesz, ha némi orrproblémával szembesül, és a tüsszentés fázisán megy keresztül.

10. hidegrázás:

A véletlenszerű hidegrázás a leggyakoribb tüsszentési tünet. Egy személy hideg érzést fog tapasztalni, amikor tüsszentési problémákkal küzd. Ezt a tünetet sok embernél észlelték. Számos terápia és gyógymód létezik, amelyeket otthon végezhet. Ha gyógyszeres kezelésre van szükség, akkor ne habozzon bevenni, mivel a hideg érzés nagyon rossz irányba fordulhat, ha nem gyógyítja meg a megfelelő időben.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80