Az agyrák tünetei és okai

Mint már tudnia kell, hogy az agyrák valójában rákos növekedés az agyban. A daganat helyzetétől függetlenül képes korlátozás nélkül reprodukálni őket.

Mint minden rák, az agydaganat is lehet jóindulatú vagy rosszindulatú. Míg a jóindulatú daganat egy bizonyos helyre korlátozódik, a rosszindulatú daganat az a rákfajta, amely általában szereti a támadást, és a test egy új részére terjed.

Az agyrák tünetei és okai 2

Ezért, amikor egy személy rosszindulatú daganatos betegségben szenved, nagyon nehéz lesz eltávolítani a rákos sejteket anélkül, hogy ténylegesen károsítaná a környező agyat. Annak ellenére, hogy az agydaganatok nem túl gyakoriak, gyakran nagyon halálosak.

A glioma a leggyakoribb rosszindulatú agydaganat. Ez akkor fordul elő, amikor az idegsejteket támogató gliasejtek rákosakká válnak. A gliooma az összes agydaganat 50-60% -át teszi ki felnőttekben és gyermekekben (jóindulatú és rosszindulatú). A medulloblasztóma, az adenokarcinóma és a szarkóma az agyrák egyéb típusai közé tartozik.

Ebben a cikkben részletes magyarázatot adunk az agyrák tüneteiről és okairól.

Az agyrák okai és tünetei:

♦ Az agyrák okai:

Mint az emberiség által ismert legtöbb rák, az agyrák okai még mindig nem ismertek. Az agyból származó agyrákot primer agydaganatnak nevezik, amely az agy közeli részeire terjed, míg a bőr-, tüdő-, vérsejtek- vagy emlőrák metasztázisokat okozhat az agyban, ami a metasztatikus agyrák kialakulásához vezet. Az agyrákhoz vezető okok közül néhány a következő: A műanyag előállításához használt vegyi anyagnak, a vinil -kloridnak való kitettség. Korábbi sugárzás a fejre.

Immun:

Elnyomás, azaz gyógyszerek szedése az immunrendszer elnyomása érdekében (HIV/AIDS).

Kor:

Az életkor az agyrák egyik tényezőjét játssza. A kor előrehaladtával nő az esélye, hogy agyrákban szenved. Ezt tartják az agydaganat egyik lehetséges okának. Bár szinte minden életkorban fennáll az agyrákproblémák kialakulásának lehetősége, de az idős emberek hajlamosabbak az agyrák tüneteire.

Korábbi rákok:

Leggyakrabban azok az emberek szenvednek, akik korábban valamilyen rákban szenvedtek.

Nem:

Ha tudnod kell, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel szenvednek agydaganatban, mint a nők, akkor viszont nem úgy van, hogy a nők egyáltalán nem fognak agyrákban szenvedni. Ha egy személyben valamilyen agyi rákos genetikai szindróma alakul ki, akkor könnyen ki lehet téve az agyrák különböző tüneteinek. Az olyan szindrómák, mint a Gorlin -szindróma, az agyrák előfordulásának egyik fő oka.

Az agyrák genetikai feltételei:

A genetikai állapotok is nagy szerepet játszanak az agyrák kialakulásában.

Testméret és edzés:-

Ha egy személy túlsúlyos vagy több testtömeg -indexszel rendelkezik, akkor nagyobb az esélye az agydaganatra, mint azoknak, akik rendelkeznek a szükséges súly- vagy testtömeg -indexszel.

Az agyrák egyéb okai:

Egyes szakértők szerint elmondható, hogy ennek a generációnak a gyermekei és az emberek hajlamosabbak az agyrák jeleire. Nagy az esélye annak, hogy ezek az emberek agyrák tünetekkel járnak, mivel könnyen ki vannak téve a különböző elektronikai eszközök, például mobiltelefonok, iPodok stb..

Korábbi sugárterápiás kezelés- igénybe vett-e sugárkezelést néhány nappal ezelőtt vagy korábban? Ez mondhatni az agyrák egyik oka. Ha igénybe vett egy ilyen kezelést, akkor nagy az esélye annak, hogy az agyrák különböző tünetei befolyásolják Önt.

♦ Az agyrák tünetei:

A tünetek általában azok a jelek, amelyeket a betegek észrevesznek, és amelyeket egy szakember diagnosztizál a betegség megértése érdekében. Az agyrák tünetei a következők:

Koordinációs problémák

Szédülés

Zsibbadás vagy gyengeség a test bármelyik oldalán

Problémák a szemekkel:-

Ha problémái vannak a szemével, feltétlenül keresse fel orvosát. Ez azért fontos, mert a szemproblémákkal kapcsolatos tünetek valóban segíthetnek az agydaganat korai diagnosztizálásában. A szemmel kapcsolatos problémák, például lebegő formák, látás, látásvesztés vagy alagút látás jönnek és mennek, de segítenek az agyrák korai szakaszában történő felismerésében.

Érzékszervek, érzések, hangulat vagy személyiség megváltozása

Rohamok:

A görcsök, más néven görcsök, az agydaganat egyik leggyakoribb tünete. Körülbelül minden negyedik ember szenved görcsrohamokban, amikor először orvoshoz megy. Bár a roham csak egy kéz rángatása vagy rángatózása lehet, az egész testre is hatással lehet. Vannak olyan rohamok is, amelyek eszméletvesztést okoznak. A rohamok epilepszia elleni gyógyszerekkel kezelhetők. És ha az agyrákot sikeresen kezelik, akkor a rohamok teljesen eltűnhetnek. De bizonyos esetekben a görcsök az agydaganat -sejtek sikeres eltávolítása után is megmaradnak, mivel az agy hegszövetei megmaradtak. Mivel a rohamok ijesztőek, mindig bölcs dolog orvoshoz fordulni az epilepszia típusáról, mert néha az epilepszia nemcsak az agyrák jelei, hanem más halálos betegségek is.

Zavar vagy koncentrációs nehézség. A memóriaproblémák meglehetősen gyakoriak az agyrák idején. Ez az agyrák egyik leggyakoribb tünete. Az ember súlyos memóriavesztéssel fog szembesülni, sok más hasonló problémával együtt, mint például az arcok, nevek elfelejtése, amikor agyrákban szenvednek. Az agydaganat egyik leggyakoribb problémája az a tendencia, hogy elfelejti azokat a dolgokat, amelyeket nemrég tanult vagy memorizált. Az emberek ezt a tünetet a legirritálóbbnak találják az agyrák összes tünete között.

Fejfájás:

A fejfájás szinte minden betegségre jellemző. De ha a következő tünetekkel járó fejfájást tapasztalja, feltétlenül forduljon orvoshoz: –

1. Ha minden nap nagyon rossz fejfájással ébred reggel.

2. Ha nagyon gyakran fáj a fejed.

3. Ha a közelmúltban kezdett fejfájása lenni, de még soha nem találkozott korábban.

4. Ha egyszerre fáj a fejfájás és a betegség.

Körülbelül minden harmadik agydaganatos beteg számolt be arról, hogy fejfájása korai tünet. A fejfájás rosszabbodhat, vagy akár lassan is javulhat a nap folyamán. De az olyan munka, mint a meghajlás, tüsszentés, köhögés, kiabálás vagy gyakorlás, növelheti a fejfájást.

Feszültség:

Néha a feszültség fokozhatja az agyrák problémáját. Ha egy személy szinte egész nap feszült marad, akkor nagy az esélye annak, hogy az agyrák összes mellékhatása vagy tünete hatással lesz rád. Az agyrák tehát nagyon gyakori az irodai alkalmazottak körében, akik napi 12-13 óránál többet dolgoznak. Ezek az emberek keményen dolgoznak hivatali életük során, és nagy feszültséggel küzdenek, ami később kiderül, hogy az agyrákos problémájuk okai.

Migrén:

A migrén olyan fejfájás, amelyet agyrák okozhat. A migrén az agyrák egyik elsődleges tünete, és az egyik olyan dolog, amellyel az emberek könnyen felismerhetik, hogy agyrákban szenvednek -e vagy sem. Vannak esetek, amikor az emberek nem kapnak migrénes rohamokat, amikor várják őket. Inkább megjelennek, és a fájdalom akkor jelentkezik, amikor nem számít rá. A fej óriási fájdalmat fog okozni, és a súlyos fejfájással küzdők is látási problémákkal küzdenek.

Betegség:

Ez a betegség másik gyakori tünete. A hányinger és a csuklás nagyon gyakori. A hányinger mellett a légzési problémák is gyakori tünetei az agyráknak. Az ember majdnem minden agyrákos problémával szembesül, ha gyenge a teste. Ezen túlmenően, ha valakinek immunrendszeri problémái vannak a gyenge immunrendszer miatt, akkor bármely betegség tünetei nagyobb kárt okoznak a szervezetben. Ez az egyik általános logika a betegséggel kapcsolatban.

Álmosság:

Az álmosság az agyrák későbbi tünete. A fej belsejében lévő nyomás a daganat növekedésével nő, és a beteg hajlamos lehet még gyakrabban aludni. Ha nem kezelik megfelelően, akkor később nehéz lehet felébreszteni a beteget, és fokozatosan eszméletlenné válhat.

Az agydaganat kezelhető, ha korábbi stádiumban diagnosztizálják. Az agydaganat típusától, méretétől és helyétől, valamint a beteg egészségi állapotától és életkorától függően az orvosok döntenek a rák kezelésének módjáról, azaz ha sebészeti úton eltávolítják, vagy sugárterápiát és/vagy kemoterápiát alkalmaznak vagy ha a betegnek szüksége lehet kezelések kombinációjára. Különböző típusú agydaganatok is léteznek, és mindegyiküknek különböző kezelései vannak.

Ha agydaganatban szenved, akkor fel kell adnia az életével kapcsolatos reményeket, ehelyett harcolnia kell érte. Minél hamarabb kezeli, annál tovább él.