Az elhízás 8 mellékhatása

A világ jelenleg az elhízás megszállottja, ahol a gondolkodásmód hirtelen megváltozása arra késztette az embereket, hogy azt higgyék, semmi baj nincs abban, ha egy bizonyos időpontban elhíznak. egy anya azt mondaná, hogy szereti, ha a fiát jól táplálják és egészségesen tartják, ezért kövér csak gyermekkori dolga. A fiatalok azt mondják, hogy ez az az idő, amikor testproblémák nélkül ehetnek, amit akarnak, miért ne használhatná ki a legtöbbet? Érett korban az emberek azt mondják, hogy fél életük szigorú szabályok szerint telt el, és megérdemlik, hogy ez az idő önmaga legyen. Míg az elhízás felkapott téma, amelyet nagyon kedvelnek a konfliktusok mellett és ellen, íme néhány súlyos veszély, amelyet az elhízás következtében tapasztalhat.

az elhízás mellékhatásai

Szívből jövő problémák:

Most az elhízásnak minden köze van a szívéhez és a szívproblémáihoz. Az egyetlen flap, amely látható, a külső testében van, közvetlenül a bőrrétegek alatt, amelyek megmutatják, és így tudjuk, hogy elhízottak vagyunk. De vajon tényleg figyelembe vesszük a testünk belső mechanizmusaiban található különféle zsírtárolókat? Gyakran előfordultak olyan esetek, amikor a koszorúerek ereje extrém zsírfelhalmozódás következtében nyomás alá kerül, vagy a túlzott zsírnyomás miatt a szív nem tudja folytatni normális ritmusos verését. Ez sok szívproblémához vezet, beleértve a nyilvánvaló stroke -ot.

Álmatlanság mód:

Nem igazán szeretné, ha a fia elhízott lenne, miután meghallotta ezt a pontot. Van egy orvosi kifejezés, amelyet alvási apnoe -nak hívnak, amikor egy személy alvás közben lélegzetvesztést szenved, vagy egy pillanatra automatikusan leállítja a tüdő levegőellátását. Ez elsősorban a szélben vagy az élelmiszercsőben és annak környékén felhalmozódott felesleges zsír miatt van, ami nyomást gyakorol vagy szűkíti őket. Az elhízás nagymértékben belegabalyodik ebbe a helyzetbe.

Kockázatos a terhesség alatt:

Ha Ön jelenleg terhes, és az elhízása a barátja, akkor valószínű, hogy kockáztathatja a baba elvesztését az extrém zsírfelhalmozás miatt, amikor a baba a szervében úgy érzi, hogy megfullad a megfelelő hely és a kevesebb levegőellátás miatt. Elsősorban ezért a terhes anya szakszerű tanácsot ad, hogy csökkentse az előírt mennyiségtől eltérő felesleges zsírok és kalóriák mennyiségét.

Élettartam:

Bebizonyosodott, hogy egy elhízott személy automatikusan levon néhány évet az életvonaláról. Az elhízás komoly probléma a szerveken belül, ahol a szerv bármely része megszűnik működni a zsírok nyomása alatt, és ezért kevesebb életvonalat jelent.

A vérnyomás emelkedése:

Az orvosok szerint az elhízott vagy túlsúlyos embereknek nagyobb az esélyük a magas vérnyomás kialakulására, ami nem egészséges számunkra. A magas vérnyomást gyakran néma gyilkosnak nevezik, mivel az előzetes tünetek nem igazán az ő dolguk. Hirtelen támadnak, ami ijesztő stroke -ot vagy szívrohamot eredményez.

A rák kockázata:

Egy új kutatás kimutatta, hogy az elhízott embereknek nagyobb a kockázata a ráknak, mint a nem elhízott csoportnak. Általában a rákos sejtek elrejtőznek a zsírban, és nem mutatnak semmilyen tünetet az utolsó szakaszig, amikor domináns és súlyos lesz.

Cukorbetegség:

Az elhízás gyakran összefügg a cukorbetegséggel, ahol a túlzott zsírmennyiség miatt az inzulinszekréció zavart okozhat. Most egy ingadozó inzulinprobléma gyakran cukorbetegségben végződik, ahol az inzulin termelését akadályozza az alacsony szekréció vagy termelés. Elsősorban a 2 -es típusú cukorbetegség érinti az elhízott embereket.

Termékenységi problémák:

Ez főleg a nőkhöz kapcsolódik, ahol többször is látták, hogy egy elhízott nő több próbálkozást és nagyobb eséllyel teherbe esik, mint egy nem elhízott nő. Ez azért van, mert az elhízás felelős a hormonszekréció változásaiért is, ezért a terhesség egy kicsit problémás jelenet lehet számukra.