Észrevehető dengue -láz tünetek gyermekeknél

A rossz higiéniai feltételek rovarok, elsősorban szúnyogok felhalmozódásához vezethetnek a környéken és környékén, ami a Dengue -betegség elsődleges előidézője. Ez főként a szúnyogcsípésekhez kapcsolódik, amikor a dengue -láz vírust a szúnyog a vérén keresztül továbbítja Önnek, majd a tünetek megjelenni kezdenek. Elsősorban négy különböző dengue -láz -vírust tartanak felelősnek a betegség átviteléért. Most, hogy ezt bevezetik a véráramba, emberként átvitel vagy transzfúzió révén befolyásolhat egy másik embert. A korai dengue -láz még mindig nem halálos betegség, ezért figyeljen az érintett tünetekre.

A dengue -láz okai és tünetei

A dengue -láz tünetei gyermekeknél:

1. Láz:

A dengue -lázban szenvedő gyerekek egyik leggyakoribb tünete a láz, amely enyhén kezdődik, majd növekszik. Miután a vírus megfertőződött a szervezetben, gyakran van egy kis inkubációs rés, amelyben a vírus kialakul a betegség kialakulásában. Közben a láznak minden nap fel kell tűnnie és kissé emelkednie kell.

2. Fájdalom:

Általában a lázat intenzív testfájdalom követi, ahol érezhető, hogy a hidegrázás végigfolyik a gyerek gerincén. A lázhoz hasonlóan a testfájdalom fokozatosan növekszik. Ez elsősorban azért van, mert a láz káros hatással van a gyermek testére. Idővel az ízületi fájdalom akár enyhe duzzanatot vagy vörösséget is eredményezhet az ízületekben, ami nem halálos, de aggodalomra ad okot.

3. közönséges hideg:

A gyermekek dengue -lázának egy másik tünete a megfázás lehet. Ezt kétségkívül a láz kíséri. Ha a testfájdalom továbbra is fennáll, a közönséges hideg általában száraz, de intenzív köhögés sorozatát eredményezi. Orrfolyás következhet. Annak érdekében, hogy a közönséges megfázás ne hatoljon tovább a szervezetbe, használja a szokásos módszereket a gőzölgő tál leves megtöltésére és óvintézkedések betartására..

4. Testkiütés:

A testkiütések kis fokozott vörös kiütések formájában jelentkezhetnek, különösen a hát és a mellkas területén. A kiütés vörösségét csak fokozza a láz, és a közönséges megfázás nem kevésbé segít. Mindig kérjen háziorvosától fertőtlenítő krémet vagy olajat, amelyet a helyszínen fel lehet kenni. Ügyeljen arra, hogy a kiütések ne karcolódjanak meg a fertőzés elkerülése érdekében.

5. Lángoló fejfájás:

A gyermeke dengue -láz tünete a fejfájás rossz esetét is kísérheti. A lázat és a kiütéseket, valamint ezt a dübörgő fejfájást dengue -hármasnak nevezik, amely pontosan a dengue -láz áldozatának három fő tünete. Ilyenkor válasszon egy alapos masszázst gyermekének, amely a pillanatnyi békét nyújthatja számára.

6. Hányinger:

A hányinger vagy hányás egy másik tünet, amikor a gyereknek bizonyos problémái lehetnek az evéssel. Az ételével elhatárolódik, és gyakran hányingerre panaszkodik. Néha ez csak egy érzés lehet, de sokszor azt látták, hogy a gyerek közvetlenül étkezés után hány..

7. Immunitás bukása:

A láz és a dengue -vírus nyüzsgése miatt a véredben az immunitásod lecsökkent, és ekkor kell megvédeni a szervezetedet más vírusoktól, amelyeket a szervezet könnyen felvenne.

8. Viszketés:

A gyermekek dengue -lázának másik tünete óvatosnak kell lenni a vörös duzzadt kiütések körüli viszketésben. A kiütések szükségtelen karcolása vagy súrlódása egyszerűen fertőzést okozhat.

9. DHF:

A DHF a dengue -vérzéses lázat jelenti, amely egyszerű hasi fájdalommal kezdődik, de fokozhatja a keringési rendszer összeomlását.