14 csodálatos Kodaikanal turisztikai hely

A Kodaikanal Tamil Nadu népszerű dombállomása, amely festői kilátással elvarázsolja a turistákat. A város a Pali -hegység közepén fekszik. A Kurinji Virág nevű ritka virág itt virágzik, ez is minden 12 évben. A hely áldást nyújt hegyekkel, vízesésekkel, tavakkal, gyümölcsösökkel, virágoskertekkel stb.

A legjobb turisztikai helyek Kodaikanalban:

Szeretne turisztikai utat tervezni a családjával vagy egyedül? Itt van a legjobb turisztikai hely Tamil Naduban Indiában, amely csodálatos időt ad az Ön számára, ez a Kodaikanal. Az alábbiakban felsoroltuk a 14 legjobb turisztikai helyet, amelyeket meglátogathatunk Kodaikanalban, és amelyek segítenek a végső örömben.

1. Shenbaganur Múzeum:

Shenbaganur Múzeum kodaikanal turisztikai helyeken

Tamil Nadu egyik híres múzeuma, amely nagyon ritka déli építészeti alkotásokat ábrázol. A múzeum a Kodaikanal Szent Szív Főiskola kezdeményezése volt. A fenntartók gyönyörű kertet tartottak itt, sok madár- és virágfajjal. Ez a múzeum Kodaikanal egyik legjobb és leghíresebb látnivalója.

2. Berijam -tó:

Berijam -tó látnivalói Kodaikanalban

A Berijam -tavat a Felső Palani Shola -erdő veszi körül, amely tele van gyönyörű növény- és állatvilággal. Vannak olyan híres növények, mint a Digitalis, Pyrethrum, Dioscorea, stb. A kormány gondoskodott a tó és a környező terület karbantartásáról, hogy ellenőrizzék a szennyezést, és közös turisztikai célponttá tegyék. Ne hagyja ki ezt, az egyik csodálatos és csodálatos turisztikai hely Kodaikanalban.

3. Guna -barlang:

Guna barlang kodaikanal turisztikai helyszínek

A Guna -barlang más néven az Ördög konyhája. Ezt a nevet a rejtett szakadéka és a mély esés miatt kapta, amely ereszcsatornának tűnik, és balesetveszélyes. A balesetek elkerülése érdekében a helyi és ismerős embereket oda kell vinni. A Guna -barlangok az egyik legjobb kodaikanal turisztikai hely, amelyet meg kell látogatni.

4. Ezüst kaszkádesés:

A Silver Cascade Falls legjobb látnivalói Kodaikanalban

Két gyönyörű vízesés található, körülbelül 8 km -re Kodaikanaltól, a Ghat úton. Az ezüst kaszkád körülbelül 180 láb magasan esik, és zuhanás közben hangos zajt ad, és megtöri a hely csendjét. A családi piknikeket és az itt időző párokat elég gyakran látják.

5. Kurinji Andavar templom:

Kurinji Andavar templom kodaikanal híres helyek

A vallásos emberek szívesen meglátogatnák a Kurinji Andavar templomot, amelyet az Úr Murugannak szentelnek. A tamil nyelvben a Kurinji szó dombvidéket jelent, az andavar pedig Istent. Ebből a templomból az emberek láthatják az északi síkságokat és Palani dombjait is.

6. Bryant Park:

A Bryant Park gyönyörű helyeket kínál

Bryant Parkot Glenn Bryant brit tisztről nevezték el. Minden évben virág- és zöldségkiállítást tartanak, ami a fő oka annak, hogy az ország egész területén ide repülnek turisták és külföldiek is. A parkban egy üvegház található, ahol hatalmas virág- és növénygyűjtemény található. Az üvegházban minden májusban kertészeti bemutatót tartanak. Ez a park az egyik másik gyönyörű városnéző kodaikanal turisztikai hely.

7. Kodaikanal Solar Observatory:

A Kodaikanal Solar Observatorynak meg kell látogatnia a Kodaikanal helyeit

A Kodaikanal Solar Observatory 1899 -ben jött létre, és az Indiai Asztrofizikai Intézet része. Korábban Solar Physics Observatory néven ismerték. A Csillagászati ​​Múzeumban különféle napfényképek láthatók, amelyek a Fraunhofer spektrumból és könyvtárból készültek. A Kodaikanal napelemes megfigyelőközpont az egyik leglátogatottabb turisztikai hely Kodaikanalban.

8. Coaker’s Walk:

A Coaker's Walk kodaikanalnak meg kell látogatnia a helyeket

A Coaker’s walk egy olyan hely, ahová a reggeli sétálók jönnek és gyakorolnak. Egy kicsit távol van a városi tótól, és festői kilátást nyújt a síkságra és a völgyekre. Coaker hadnagy elkészítette Kodaikanal térképét, és a helyet róla nevezték el. A legjobb idő erre a helyre 2.30 előtt vagy késő délután látogatni

9. Kodaikanal -tó:

Kodaikanal -tó

A Kodaikanal -tó az egyik legnépszerűbb turistahely. Ez a tó mesterségesen csillag alakú, és körülbelül 60 hektáros területet ölel fel, zöld környezetben. Ez egy szórakoztató hely mindazoknak, akik szeretik a szabadtéri és a vízi tevékenységeket. Van egy hajóklub, amely pedálozást, evezést stb. Kínál. Kerékpárok és lovak is rendelkezésre állnak a tó körül.

10. Pillérkövek:

Három gránit szikla függőlegesen áll, mindegyik szomszédos, és oszlopos szikláknak nevezik. Ez a hely mára híres turisztikai helyszínekké vált, és sok látogatót szórakoztat. A sziklák magassága körülbelül 400 láb a talajtól.

Pillar Rocks

Az oszlopos sziklák egy másik csodálatos hely Kodaikanalban. Elmondható, hogy a Kodaikanal egészen elképesztő, és ennek egyik legfontosabb pontja vagy oka a pillér sziklái. Az oszlopos sziklák népszerű városnéző helyek, és Kodaikanal egyik legjobb látnivalója lehet..

11. Medve Shola -vízesés:

Bear Shola Falls kodaikanal fontos helyeken

A Bear Shola vízesést így nevezték el, mivel a medvék szoktak idejönni és vizet inni. Ez az egyik legjobb látnivaló Kodaikanalban, és az emberek szinte naponta látogatják a gyönyörű és festői táj miatt. Teljesen szívmelengetőnek mondható, és a vízesések hangja még csábítóbbá teszi. A környék tele van növényzettel, és a nehézzöld ültetvény az egyik fő oka annak a hatalmas látogatószámnak, amelyet ez a hely minden évben megkap. Ez annyira szép, hogy Tamil Nadu helyi lakossága ezt kötelező látnivalónak nevezi.

Elsősorban ez a hely nem volt turisztikai létesítmény. Később úgy fejlesztették ki, hogy szem előtt tartották, hogy ez lesz az állam egyik legjobb turisztikai helye. A Bear Shola vízesés egy csodálatos hely, és biztosan szeretni fogja.

12. Palni Hills:

Palni Hills

Ezek a dombok magas helyen találhatók, és meglehetősen távoli helyen láthatók. Ez a hegyi düh nagyon szép, és az emberek imádni fogják. Elmondható, hogy Tamil Nadu egyik legjobb látnivalója. Ez lényegében nem a Nyugati Ghat kiterjesztése. Olyanok, mint India partjaival párhuzamosan (nyugati part). Ez egyike azoknak a helyeknek, ahol el lehet jönni és csak pihenni. A szórakozási lehetőségek ezen a helyen korlátlanok, és egyszerűen el lehet veszni ennek a helynek a gyönyörű hangulatában. 2500 m magasan helyezkedik el.

13. Green Valley View:

Green Valley View

Sok ilyen völgy található Kodaikanalban, és a Green Valley egy közülük. Ez a hely a környező földekre nyújt a legjobb kilátást, és a tökéletes helyen igényelhető, pihenjen és pihenjen. A zöld völgy nézet meglehetősen népszerű az ide látogató emberek száma miatt. Szomorú, de igaz, hogy a látogatók száma, akik ellátogatnak erre a helyre, meghaladja a helyi emberek számát. Kifejezetten külföldiek zsúfolják szinte egész évben, és valószínűleg ez az egyik legjobb hely a családdal és kellemes időtöltésre. Nyilván van lehetőség a kikapcsolódásra, és nagyszerű városnézésre is. Ennek a helynek a szépsége miatt ez az egyik legjobb Kodaikanal városnéző hely.

14. Kodaikanal golfklub:

Kodaikanal golfklub

Itt van Kodaikanal egyik legfegyelmezettebb és arisztokratikus területe. A country golfklub meglehetősen népszerű a helyiek körében, és más államokból, városokból és országokból érkezők jönnek ide, hogy tanúi legyenek e hely gyönyörű öltözékének. Ez a privát tagsági klub korlátozza a kívülállók belépését, de ha turista vagy, akkor mindig különleges engedéllyel jöhetsz ide, és beléphetsz (a látogatók nem vehetnek részt golfversenyeken). A város központjától mindössze 6-8 km-re található, és számos utazási lehetőség is rendelkezésre áll. Ha Kodaikanalba érkezik, akkor ez lesz az egyik legjobb Kodaikanal hely.

Íme néhány Kodaikanal legjobb turisztikai célpontja. Amikor Kodaikanalba látogat, ne felejtse el meglátogatni ezeket a helyeket, mivel ezen a helyen vannak a legjobb célpontok. Egy személy nem akarja elhagyni Kodaikanalt, ha meglátogatta ezeket a helyeket.