15 csodálatos turisztikai hely Mysore -ban

Mysore a történelem és a kultúra városa. Itt templomok, sírok, paloták, művészeti galériák és kertek széles választékát találja. Ez a hely leginkább festői szépségéről és csodálatos turisztikai látványosságairól ismert. Ha hamarosan Dél -Indiába utazik, nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon Mysore -ról. Így készítettünk egy rövid idegenvezetőt a Mysore -i látnivalókhoz.

Gyönyörű Mysore turisztikai helyek látogatása fotókkal:

Annyi turisztikai hely található Myszore városában, Karnataka államban, városnézés céljából. Ebben a cikkben a Mysores legjobb turisztikai helyeinek listáját adtuk meg a képekkel együtt.

1. Jaganmohan palota és művészeti galéria:

Turisztikai látnivalók Mysore -ban

A Jaganmohan palota és művészeti galéria Mysore egyik legrégebbi épülete. Körülbelül 150 éves. Mysore királya építette, és az egyik legszebb hely, amit itt látni fog. Korábban a királyi család háza volt, de ma kirándulásokra és turisztikai célokra használják.

2. Mysore palota:

mysore-palota_mysore-turista-helyek

A Mysore Palace egy csodálatos épület Mysore szívében. Az építészet itt ragyogó, a festmények pedig elképesztőek. Az épület indo-szaracén stílusban épült, és tágas csarnokokkal rendelkezik. Ez a hely valóban csodálatos. Ez az egyik legjobb turisztikai hely Mysore -ban.

3. Brindavan Gardens:

brindavan-garden_mysore-turista-helyek

A Mysore -i Brindavan -kert kiemelkedő turisztikai látványosság, és az egyik legvonzóbb és legcsodálatosabb kert, amelyet itt látni fog. A Cauvery folyó túloldalán épült, és festői szépséget kínál. Krishnaraja Wodeyar uralkodása alatt épült, és ez a kert határozottan a legjobb turisztikai hely Mysore -ban.

4. Balmuri -vízesés:

balmuri-falls_mysore-turista-helyek

A Balmuri -vízesés körülbelül 11 km -re található a Ranganathittu madárrezervátumtól, és Mysore egyik legjobb piknikezőhelye. A vízesés itt elbűvölő, és mindig találni fogja az embereket, akik szórakoznak, játszanak az itteni vizekben. Ez egy mesterséges konstrukció, és minden évben sok látogatója van.

5. Mysore Állatkert:

mysore-zoo_mysore-turista-helyek

Amikor eljön a Mysore Állatkertbe, csodálatos és kiváló vadvilággyűjteményt talál. A Chamundi -dombságban található, és egy csodálatos hely, ahol felfedezheti és felfedezheti Mysore állatait. Itt található egy tó is, amely növeli az állatkert varázsát. Ez az egyik legjobb látnivaló a mysore -ban, amely boldoggá tehet, amikor közvetlenül és közel látja a vadon élő állatokat.

6. St. Philomena templom:

st-philomenas-church_mysore-turista-helyek

A Szent Filomena -templomot 1933 -ban alapították. Ez a Szent Filomena számára dedikáció, és neogótikus stílusban épült. A templom belseje csodálatos, a környezet nagyon nyugodt és békés. Ha erre a helyre érkezik, biztosan könnyűnek és kényelmesnek fogja érezni magát.

7. Somanathapura:

somanathapura_mysore-turista-helyek

Somnathpur a Karnataka-Kerala határ közelében található. Ez egy apró falu a Cauvery folyó partján. Festői és csodálatos hely a nyaralás alatt. Ideális hely a természet és az öko szerelmeseinek, mivel a környezet annyira természetes és világos. Ez az egyik legszebb és legszebb hely a mysore környékén.

8. Melkote templom:

melkote-templom_mysore-turista-helyek

A Melkote -templom egy híres vallási helyszín Mysore -ban. A Cauvery -folyóra néző, sziklás domb tetején található. A templom megjelenése teljesen gyönyörű, és rengeteg látogató érkezik ide naponta. Itt néhány Kalyani látható, valamint az építészet, ami teljesen elképesztő. Ide jönni nagy élmény lesz.

9. Gumbaz:

gumbaz_mysore-tourist-places

Mysore jól ismert Tipu szultán nagy harcosáról. Dél -India büszkesége volt, és sok harcos és katona inspirációja volt. Ha meg szeretné látogatni Tipu szultán emlékművét, akkor el kell jönnie Gumbazba. Emelt emelvényen építették fel, és különböző nemesek és főnökök sírjaival rendelkezik. Ide jönni biztosan csodálatos élmény lesz.

10. Chamundi Hills:

chamundi-dombok_mysore-turista-helyek

Mysore elsősorban a királyság országa, és a város számtalan palotája között a Chamundi -dombok egyedülálló élményt és látogatást kínálnak. A Chamundi domb az egyik legjobb turisztikai hely Mysore -ban, és sok turista érkezik az ország minden tájáról, hogy tisztelegjenek Chamundi Devi iránt. A Chamundi Hills elsősorban a dombtetőn található templomról híres, amelyet eredetileg a 11. században építettek. A templomot híres turisztikai hellyé alakították át.

A turisták legfőbb vonzereje a Dasara fesztiválon az ima, amely évente októberben kerül megrendezésre. A templomot a Wodeyar -dinasztia idején építették, és különleges jelentőséggel bírt a dinasztia emberei számára.

11. Lalitha Mahal:

lalitha-mahal_mysore-turista-helyek

Lalitha Mahal nagyon közel van a Mysore-Chamundi dombok egyik fő turisztikai látványosságához. Ez a csodálatos emlékmű Mysore második legnagyobb palotája. Eredetileg az indiai alkirály számára építették, mielőtt királyi vendégházzá alakították át. Lalitha Mahal IV. Maharaja Krishnaraja Wodeyar ötletgazdája volt. Az építészetet erősen ihlette a londoni Szent Pál -székesegyház és Európa más építészeti csodái.

12. Karanji -tó:

karanji-lake_mysore-tourist-places

A város által kínált hatalmas jogdíj mellett Mysore nagyon híres vadvilágáról és a természet központja. A Karanji szó anyanyelvén „szökőkutat” jelent- a Karanji-tó egyike Mysore számos turisztikai helyének. A Chamundi -dombok lábánál található, és Mysore egyik nagy királya építette. Ez a legnagyobb tó Karnataka államban. A tó festői szépsége óriási vonzerőt jelent azoknak a turistáknak, akik szeretnek madárlesettel foglalkozni, mivel ismert, hogy sokféle madár látogatja ezt a tavat.

13. Vasúti Múzeum:

vasút-múzeum_több turista-hely

A mysore -i múzeum kiemelkedik az egész helyet lefedő királyi aurából. A vasúti múzeum egy egészen más típusú múzeum, amelyet meg kell látogatni, és az egyik legjobb látnivaló Mysore -ban. Indiának csak két vasúti múzeuma van, az egyik Új -Delhiben, a másik Mysore -ban. A múzeumban való sétálás olyan, mint egy oktató túra, amely megvilágítja az indiai mozdonyok születését és fokozatos fejlődését. Ez a múzeum az ókori mozdonyokat mutatja be, amelyek mind a mai napig jó formában vannak, és továbbra is használják a kormányt.

14. Ranganathittu madárrezervátum:

ranganathittu-bird-sanctuary_mysore-tourist-places

Ez a madárrezervátum Mysore természetes szépségét példázza. Ranganathittu Mysore egyik látnivalója, és a természet közelében érzi magát. A hely szépsége és nyugalma lélegzetelállító. A Ranganathittu nagyon népszerű a madárbarátok és azok között, akik sportként foglalkoznak a madármegfigyeléssel. Ez az egyik legnagyobb madárrezervátum Dél -Indiában. Ez Mysore egyik legrégebbi tava. 1864 -ben épült, hogy vizet biztosítson öntözés céljából a városon kívülre.

15. Kukkarahalli -tó:

kukkarahalli-lake_mysore-turista-helyek

A tó egész évben több mint száz különféle madarat vonz, és ünnepe annak, aki szereti a madár- és madármegfigyelést. Az összes Mysore látogatóhely közül ez egy olyan hely, ahol az ember alkotta tó tökéletes összhangban él a madarakkal, legtöbbjük vízi. A tavat látogató madarak közül néhány az eurázsiai kanálcsőr, a keleti nyilak, a fekete koronás éjszakai gémek és még sok más. A Kukkarahalli-tó népszerű hely a látnivalók megtekintésére, és gondoskodik arról, hogy az emberek leülhessenek a tó mellé, pihenhessenek, meditálhassanak, és kapcsolatba léphessenek az anyatermészettel. Nagyon híres azok körében is, akik reggel és este sétálnak.

Ezek voltak a legjobb tennivalók Mysore -ban, és a téli szezont tekintik a legjobb időnek Mysore látogatására. Csomagolja be a táskáját, foglalja le jegyét, és látogassa meg ezeket a csodálatos helyeket, amelyeket egyszerűen nem engedhet meg magának. Végül is csak egyszer élünk!