8 híres Meghalaya turisztikai hely

Meghalaya állam majdnem 300 km hosszú és legalább 100 km széles. Fővárosi shilling az egyik népszerű hegyi állomás, amely évente több turistát vonz. A vidék dombjai és sűrű erdői természetesen gyönyörű környezetet adnak az államnak. A Shillong -csúcs a régió legmagasabb csúcsa, és gyakran „istenek lakhelyének” nevezik. Ezen a vidéken számos más gyönyörű vízesés is található. A Shillong mindössze 103 km -re található Guwahati városától, amely a legközelebbi vasútállomás.

Meghalaya turisztikai helyek:

Itt felsoroltunk néhány turisztikai helyet Meghalayában.

1. Lady Hydari Park:

meghalaya turisztikai helyek

A Lady Hydari Park Shillong városának szívében található. A park látogatásának legjobb ideje április és október hónap. Az itt ültetett virágok azokban a hónapokban teljes virágzásban vannak, és így gyönyörű látványt nyújtanak. A park népszerű piknikhely, és vonzza a turistákat, valamint a közelben lakó helyieket. Sokan szeretnek itt ülni a padokon, és eltölteni idejüket.

2. Shillong -csúcs:

shillong-peak_meghalaya-turista-helyek

Amint fentebb említettük, a Shillong -csúcs Meghalaya legmagasabb pontja. Így a legjobb kilátást nyújtja az egész államban. Több turistát és a helyieket is vonzza. Az emberek piknikezni mennek ide, hogy elkerüljék a városok nyüzsgő nyüzsgő nyüzsgését, és csak élvezzék a városra nyíló panorámás kilátást, amelyet ez a 196 méterrel a föld felett nyújt.

3. Elephant Falls:

elefánt-esések_meghalaya-turista-helyek

Az elefántesés hatalmas vízfolyás, amely valójában egy hegyi patak, amely két nagy domb közötti résből szökik ki. Látványos látványt nyújt, és közel van két másik hasonló, de kisebb vízeséshez, a Wei Iaplam -vízeséshez és a Wir Phang -vízeséshez. A hidak és utak is hozzáférést biztosítanak ezekhez a vízesésekhez. Most egy sétát ajánlunk mindenkinek.

4. Édes esések:

sweet-falls_meghalaya-turista-helyek

Az elefántcsökkentéssel ellentétben az édes esések nem terjednek szélesre. Ehelyett keskeny, egyenes ceruzaszerű vonalba esik körülbelül 200 láb távolságra! A látvány kétségkívül csodálatos. A környék és a táj alkalmassá teszi ezt a helyet a délutáni piknikekre. A Happy Valley -ben található, egy kis távolságra Shillongtól.

5. Spread Eagle Falls:

spread-sas-falls_meghalaya-turista-helyek

Ez a vízesés Shillong város szélén található. A helyiek „Umkaliar” -ként emlegetik, vagy a vízesésekbe, amelyekbe Kaliyar becsúszott. Létezéséhez valamilyen legenda fűződik. Ez az ősz mindkét korábbi eséstől eltérően egy sasszárny alakjába terjed, innen a név.

6. Katedrális katolikus templom:

katedrális-katolikus-templom_meghalaya-turista-helyek

Ez a templom ismét Shillong szívében található. Békés környezetben és a nyugalom aurájában rejlik. A római katolikusok gyönyörű katedrálisa, amelyet Máriának szenteltek Keresztény Segítségével.

7. Williamson Sangma Állami Múzeum:

williamson-sangma-state-museum_meghalaya-tourist-places

Ez egy kormányzati múzeum, amelyet a Művészeti és Kulturális Osztály tart fenn. Számos kiállítás található, amelyek bemutatják a régió népének gazdag kultúráját és hagyományos történelmét. A múzeum az Állami Központi Könyvtár mellett található, és segít jobban megismerni a régió népének etnikai törzsi kultúráját.

8. Golfpálya:

golfpálya_meghalaya-turistahelyek

A Shillong a világ egyik legjobb természetes golfpályáját kínálja. Kiválóságát még az Egyesült Államok Golfszövetsége és Múzeuma is elismeri, amely „Kelet Glen-sasaként” emlegeti. Egy hullámzó völgyben, 5200 láb magasságban található, és kitűnő kilátást nyújt a környező tájra. Eredetileg kilenc lyukú pálya volt, amelyet később kibővítettek és tizennyolc lyukú pályává fejlesztettek!

Ezek voltak Meghalaya legszebb turisztikai helyei. Nos akkor mire vársz még? Vegyen egy hosszú nyaralást, és tervezzen utazást barátaival vagy családjával, és fedezze fel ezeket a csodálatos meghalaya turisztikai helyeket.