9 híres Uttar Pradesh turisztikai hely

Uttar Pradesh India legnagyobb állama. Nemcsak nagy, hanem nagy történelmi jelentőséggel is bír. Itt lesz az arany lehetőség arra, hogy feltárja az ország legrégebbi titkait. A híres epikus Mahabharatától a legrégebbi jain irodalomig mindent megtalál itt. Ősi épületei és építészete is a mogulok uralkodását szimbolizálja. Mivel sok minden megtalálható egy államon belül, mindenképpen el kell jönnie erre a helyre egyszer. Ha hamarosan eljön, itt van egy rövid idegenvezető az Ön számára.

9 legjobb turisztikai hely Uttar Pradeshben:

Az alábbiakban 9 híres Uttar Pradesh turisztikai hely látható képekkel.

1. Allahabad erőd:

allahabad-fort_uttar-pradesh-tourist-places

Uttar Pradesh -i utazásakor először meg kell látogatnia az Allahabad erődöt. 1583 -ban alapították Akbar király parancsára. A Gangesz -folyó partján épült, és az egyik legnagyobb erőd a Mogul -dinasztia idején. Ha szereted a történelmet, a művészetet és az építészetet, az Allahabad erőd a helyed.

2. Swaraj Bhawan:

swaraj-bhawan_uttar-pradesh-tourist-places

A Swaraj Bhawan egy nagy kastély, amely Uttar Pradesh Allahabad gyönyörű városában található. Ez volt a nagy indiai politikai vezető, Motilal Nehru rezidenciája a 19. században. Ez a Nehru és Gandhi család ősi otthona, és politikailag releváns hely. Ha kíváncsi az indiai politikára, látogasson el a Swaraj Bhawanba.

3. Jawahar Planetárium:

jawahar-planetárium_uttar-prades-turista-helyek

A Jawahar Planetárium, amely korábban a Nehru-Gandhi család lakhelye volt, múzeumnak tekinthető. 1979 -ben épült, és nagyon közel található az Anand Bhawanhoz, Uttar Pradesh Allahabadjában. Ezt a történelmi helyet feltétlenül meg kell látogatni, amikor Uttar Pradeshbe érkezik.

4. Someshwar Mahadev templom:

someshwar-mahadev-temple_uttar-pradesh-tourist-places

A Someshwar Mahadev templom Allahabad egyik legszentebb temploma, és Lord Shivának szentelték. A szent Yamuna folyó túloldalán található ez a hely ideális a hinduizmus minden híve és bhaktája számára. Ez vonzza a látogatókat India minden tájáról, és valóban hordozza saját mitológiai és spirituális lényegét.

5. Varanasi:

varanasi_uttar-pradesh-turista-helyek

Varanasit India legrégebbi városának ismerték el. Ez az ország kulturális fővárosa, és itt találja a buddhista valláshoz tartozó legrégebbi írásokat, valamint az epikus Mahabharatát. A fő helyszínek itt a Ghatok, a Sarnath, a Ramnagar és az Ashokan pillérek.

6. Khusro Bagh:

khusro-bagh_uttar-pradesh-turista-helyek

Kusro Bagh, Allahabad egy nagy falú kert, jól ismert stílusáról és ábrázolásáról. Jelzi a mogul építészet szépségét, és körülveszi Jahangir császár fiának, Khusrau Mirzának a sírját.

7. Agra:

agra_uttar-pradesh-turista-helyek

Az Uttar Pradesh állambeli Agra jól ismert vallási filozófiájáról, kultúrájáról és művészetéről. A Taj Mahal, a Fatehpur Sikri és a Vörös erőd kiemelt látnivalói. A világ hét csodájának egyike ad otthont, és évente több mint ezer turistát és látogatót vonzott. A hely valóban csoda.

8. Deogarh:

deogarh_uttar-pradesh-tourist-places

Deogarh Uttar Pradesh -ből a brit Raj idején nagyon fontosnak tartották. Figyelemre méltó Jain templomai vannak itt, és legismertebb Deogarh erődjéről és a Régészeti Múzeumról. Itt megtalálja a legjobb művészeti és szoborgyűjteményt, és biztosan lenyűgözi Önt.

9. Kapilavastu:

kapilavastu_uttar-pradesh-tourist-places

Kapilavastu egykor a Sakya klán fővárosa volt. Ez a hely hatalmas történelmi jelentőséggel bír, és minden évben nagy számú látogatója van, különösen a híres fesztiválok miatt, mint például a Magh Mela, Navratri és Swaran Mela. Ha eljön erre a helyre, segít jobban megérteni az indiai történelmet és kultúrát.

Itt megnézheti a legjobb Uttar Pradesh turisztikai helyeket. Szereted-e? Hagyja megjegyzését.