15 forskellige typer fotografi -stilarter med fotos

Dine minder gør dig til den du er! Fra fødsel til død er hvert sekund brugt på denne planet mindeværdigt og skal værnes om. Selvom vi bestemt ikke kan gå tilbage til fortiden, kan vi “genopleve” disse øjeblikke med fotograferingens kraft. Hver enkelt ramme indfanger nogle af de smukkeste tider med vores kære. Brug af forskellige former for fotografering tilføjer et kreativt og kunstnerisk præg til disse billeder og giver os mulighed for at se hverdagens ting anderledes!

former for fotografering

I modsætning til tidligere sædvanlige point-and-shoot-fotografier kræver disse nye typer fotografering særlige færdigheder, teknisk viden og det rigtige udstyr til at tage et “perfekt skud”. Hvis du er ivrig efter at tage fotografering som en hobby eller som et erhverv, kan denne artikel være en stor hjælp!

Men før vi begynder at tale om de 15 mest populære typer fotografering med billeder og detaljer, lad os tage et kig ind i baggrunden for fotografering.

Fotografiets historie:

Fotografering er en relativt ny kunstform, der begyndte i begyndelsen af ​​det 11. århundrede med opfindelsen af ​​den første Camera Obscura. Det var et boksekamera, der tog uskarpe billeder, der ikke kan udskrives, og som kun kunne projiceres på en glattere overflade. I 1826 opstod verdens første trykte fotografi efter mange eksperimenter med trykningsteknikkerne.

Det var i 1880’erne, at ideen om et kommercielt kamera blev introduceret af George Eastman gennem Kodak -selskab. Kameraet var kompakt og havde fleksible ruller, som kunne tage op til 100 billeder. Dette var relativt billigt og gjorde et kamera tilgængeligt for alle. I 1950’erne introducerede Nikon begrebet SLR -kameraer, som revolutionerede professionel fotografering.

I den digitale æra tages fotografibegrebet til et næste niveau. Fysiske udskrifter erstattes nu med digitale versioner, der kan gemmes på “cloud”. High-definition billeder kan tages hvor som helst, hvor som helst ved hjælp af håndholdte smartphones med avancerede indstillinger. Efterbearbejdning udføres nu på computere i stedet for de kvælende mørkerum. Forskellige former for fotografering introduceres til at dække en række emner, temaer og emner i stedet for at begrænse kunsten til at optage begivenheder og lejligheder.

Fotografityper: Hver fotograf bør vide:

 • Landskab
 • Arkitektonisk
 • Abstrakt
 • Portræt
 • Dyreliv
 • Livsstil
 • Nyfødt
 • Makro
 • Antenne
 • Begivenhed
 • Tidsforskydning
 • Mode
 • Gade
 • Undervands
 • Mad

Tjek de forskellige fotostilarter i verden med detaljer og billeder taget fra forskellige kilder (med forfaldne kreditter):

1. Landskabsfotografering:

forskellige former for fotografering

Dette er en af ​​de populære typer fotograferingstilarter, der fanger naturens skønhed. Motiverne omfatter udendørs elementer som bjerge, vandområder, årstider, gårde, solopgang, solnedgange osv. Bortset fra naturen kan denne fotografering også omfatte menneskeskabte elementer som bygninger eller haver. Dyrelivsfotografering, der omfatter både flora og fauna, er en underkategori af denne genre.

Typisk bruger fotografer liggende tilstand i kameraerne til at fange flere objekter i en ramme eller pan63oramisk linse til en 180-graders visning. For at skabe forskellige effekter eksperimenteres aspekter som dybdeskarphed, blænde og lukkerhastighed. Brug af stativer kan sikre billedstabilisering og forhindre slørede billeder.

2. Arkitektonisk fotografering:

former for fotografering

Arkitekturfotografering, også kaldet “Urban Landscape” -fotografering, fokuserer på detaljer som bygninger, konstruktioner, monumenter, templer eller endda bybilleder. Motivet kan enten være interiør eller eksteriør og det repræsenteres i en kreativ form. Arkitektoniske fotos er for det meste taget i løbet af dagen, men natindstillingerne, når de tages i korrekt belysning, kan være meget imponerende.

Selvom avancerede kameratelefoner kan tage flotte billeder, kan du ved hjælp af forskellige objektivtyper fange bygningerne på forskellige måder. Alle fotografer bruger Tilt-and-shift-objektivet til at eliminere perspektivforvrængning, hvor objektet ser meget anderledes ud end vores normale øje.

3. Abstrakt fotografering:

kategorier af fotografering

Dette er en ny type fotografering, som ikke har nogen ordentlig definition. Fotograferne bruger deres kreativitet til at udtrykke deres koncepter på en dramatisk anden måde. Elementer som lys, skygge eller former kan tilfældigt fanges for at repræsentere en idé eller et tema, som ellers ikke kan ses med en normal visning. De sædvanlige detaljer, der vises på et traditionelt fotografi, ignoreres, og det visuelle udløser en seers fantasi.

Abstrakte fotos kan forekomme forskelligt for hver person, baseret på deres ideologi og nuværende sindstilstand. Enkelhed og mystik er nøgleordene i denne fotostil. Komposition, synsvinkel og belysning spiller en meget vigtig rolle for at minimere det uønskede rod og opnå et skarpere, klarere fotografi. Efterbehandling kan være afgørende for at manipulere billederne og skabe en følelse af forbløffelse.

4. Portrætfotografering:

fotografering sort

Dette er en af ​​de grundlæggende former for fotografering, der fanger detaljer om mennesker, såsom funktioner, udtryk og følelser. Ved at bruge korrekt belysning og baggrunde kan et normalt menneske skildres på en kunstnerisk måde. Portrætter kan have mange formål som forretning, kliniske undersøgelser eller lejligheder som bryllupper eller særlige begivenheder. Kropsdelen, der udgør fotografiets hovedemne, sættes i skarpt fokus og holder de andre områder i blødt fokus.

Belysning spiller en central rolle i portrætfotografering. Nogle af de mange belysningsplaner, der bruges i denne stil, er nøglelys, højnøgle, lavnøgle, udfyldningslys osv. Selv naturligt sollys kan bruges på bestemte tidspunkter til at tage rige billeder. Effekter som silhuet kan tages ved at placere kameraet i bestemte vinkler for at opnå det rigtige spil mellem lys og skygge.

5. Naturfotografering:

typer fotos

Dyrelivsfotografering er en af ​​de populære fotograferingstyper, der fanger dyreliv i deres naturlige levesteder som skove, nationalparker osv. Bag de fantastiske billeder er en stor indsats fra fotografen, der tålmodigt må vente på, at dyret eller fuglen kommer ud af det gemmer sig. De har også brug for en god forståelse af dyrets bevægelser og adfærd for at tage billederne på det rigtige tidspunkt.

For at få det bedste fra dyrelivsfotografering skal du bruge specielle objektiver, der har en lang brændvidde for at fange motivet i fuldformat. Afhængigt af naturtypen kan der være behov for ekstra gear som flashforlængere, droner, kamerafælder osv. For at få ekstraordinære billeder. Også investere i kameraer med høj billedstabilisering for at fange dyr i bevægelse uden at ødelægge skuddet.

6. Livsstilsfotografering:

typer fotoshoot

Livsstilsfotografering fanger mennesker i virkelige situationer, som de er. Der er ingen forudindstillet indstilling eller ventning på det “rigtige” øjeblik. I stedet fanger billederne de naturlige udtryk og øjeblikke for at skabe overbevisende visuelle butikker om mennesker. Det kan også kaldes Candid photography, men effekterne er mere professionelle og påfaldende gode.

Livsstilsfotografering er en af ​​de udfordrende former for fotografering, hvor situationer kan være ude af kontrol. Normalt tages de hverdagens steder for at repræsentere menneskers naturlige livsstil. Men i nyere tid er planlagte eller iscenesatte fotos også kategoriseret i denne genre, hvor emnerne tages til steder, de aldrig har været på og vedtager en bestemt scene.

7. Nyfødt fotografering:

populære fotograferingstyper

Nyfødtfotografering er en af ​​de specialiserede former for fotografering. Denne vanskelige genre indebærer at klikke på billeder af babyer, der ikke er ældre end 2-3 måneder. Fotoshooterne kræver et sikkert miljø for babyen, med kontrolleret belysning for at forhindre deres ømme hud og øjne i at blive beskadiget. Du skal også få komplette oplysninger om babyplanen som fodringstid, sovetid og nuværende sundhedsstatus.

Baby fotografering rekvisitter er tilgængelige på websteder, der findes i alle størrelser og budgetter. Fra søde hatte til fluffy tekstiler og unikke kostumer, du kan investere i et par af dem for at få dine billeder til at se mere interessante ud. Gå også efter spejlfrie kameraer, der er lydløse og ikke vil vække en sovende baby. Prøv at bruge naturligt sollys eller softbox, diffuser og lysreflektor, der er sikre på deres følsomme hud.

8. Makrofotografering:

forskellige typer fotos

Makrofotografering er en af ​​de mest fantastiske fotograferingstyper, der tager ekstreme nærbilleder af små objekter som insekter, blomster (indre detaljer) osv. Du kan enten vælge organismens naturlige miljø eller bringe det til studiet, hvis det er dødt. Motivet forstørres derefter for at udfylde rammen og i processen fange selv de mindste detaljer. Imidlertid kan nærbilleder af større objekter ikke betegnes som makrofotos.

Inden du prøver at tage et makrofotografi, skal du forstå begrebet 1: 1 -forhold. Dette forstørrelsesforhold definerer forholdet mellem motivets størrelse i fokus på sensoren vs dens størrelse i virkeligheden. For eksempel, hvis du skyder en fejl på 1 cm, vil dens projektion på sensoren også være 1 cm. For at opnå dette skal du investere i makrolinser, som normalt er dyre.

Andre billigere alternativer til disse objektiver er forlængerrør, clip-on-objektiver eller brug af komplicerede teknikker som makrofotografering med omvendt linse.

9. Luftfotografering:

forskellige former for fotografering

Luftfotografering er en af ​​de fede former for fotografering, der fanger scener oppefra på himlen. Fotografierne giver os et fugleperspektiv af vores omgivelser og giver os værdifulde data om topografien, jordforhold, vegetation osv. Tidligere blev luftfotos skudt fra fly, helikoptere eller luftballoner. Men disse mediers udfordrende karakter fik mange fotografer til at skifte til droner eller ubemandede luftfartøjer (UAV’er).

Droner findes i forskellige budgetter og avancerede funktioner, der kan fange slående gode billeder. Inden de forsøger at tage et skud, analyserer fotografer ofte luftfotoet af stedet ved hjælp af google maps og finder ud af reglerne for en drone i dette område. Afhængigt af tidspunktet på dagen skal du muligvis bruge visse filtre og avancerede indstillinger for at undgå slørede og overeksponerede billeder.

10. Eventfotografering:

fotoshoot typer

Begivenhedsfotografering er en af ​​de spændende former for fotografering, der fanger menneskers særlige øjeblikke og lejligheder. Denne genre har udviklet sig fra grundlæggende point-and-shoot til at bruge avancerede teknikker til at fange alle de fine detaljer. Fotografer ansættes til at dække gæsterne og begivenhederne i begivenheder som bryllupper, fødselsdage, fester og fester.

Fotografer har normalt en fast opsætning til stillede fotos og bærbar opsætning til at tage ærlige billeder. De bevæger sig rundt og venter på den bedste timing for at fange folks udtryk og engagere publikum for at få dem til at føle sig godt tilpas. Bortset fra at tage dokumenterede slags billeder, skal fotografen også hæve stængerne i sit arbejde ved at foreslå kreative positurer og brug af specielle rekvisitter for at give folk deres billed perfekte øjeblikke.

11. Timelapse -fotografering:

alle former for fotografering

I Timelapse -fotografering bliver billederne taget med en meget højere frekvens end det normale område at se det med et øje. Desuden er flere billeder syet sammen i efterbehandlingsarbejde for at få et meget detaljeret billede, som ellers ikke kan opnås ved hjælp af et enkelt billede. Denne type fotografering bruges til at fange motiver som trafikforhold, blomstring af blomster, spiring af frø, landskab eller vejrforhold, himmelsk bevægelse.

Et af de vigtigste elementer i en timelapse -fotostil er et stativ. Du skal bruge et robust stativ for at holde kameraet uforstyrret i lang tid for at fange de hurtigt skiftende scener. Avanceret tilbehør som intervalometer bruges af professionelle fotografer til at styre antallet af billeder taget i et bestemt tidsinterval.

12. Modefotografering:

slags fotoshoot

Dette er en af ​​de fremtrædende former for fotografering, der fanger genstande og mennesker relateret til mode- eller glamourverdenen. Det indebærer at bruge specielt udstyr, koreografi og æstetiske placeringer eller opsætning til at fange tilbehørets skønhed. Der er fire underkategorier i denne genre – Katalogfotografering, High Fashion Photography, Street Photography og Editorial fashion photography, som har forskellige mål at nå.

Denne fotostil bruges i vid udstrækning til reklamer og modemagasiner for at præsentere tøjet eller tilbehør på en iøjnefaldende måde. Det er en lukrativ genre, der kan hente dig gode penge og omdømme, men også har en cut-hals konkurrence på samme tid. Sammen med et avanceret kamera og belysningsudstyr har du også brug for et godt team til at hjælpe dig med tøj og makeup for at få de bedste billeder nogensinde!

13. Gadefotografering:

forskellige stilarter til fotoshoot

Dette er en undertype af oprigtig fotografering, der fanger tilfældige mennesker og situationer på offentlige steder. Det kræver normalt ikke forudgående tilladelse eller kendskab til dine emner og kan tages hvor som helst og når som helst. Fotografer finder ofte et interessant øjeblik eller en karakter på gaderne, som er kreativt fanget i deres kameraer. Det er vigtigt at bruge kompakt udstyr end tungt studieudstyr for at undgå at få det til at se indlysende ud på gaden og fange uønsket opmærksomhed.

Valg af det rigtige objektiv kan gøre en vigtig forskel i kvaliteten af ​​fotos. Eksperter anbefaler at skifte til AV-tilstand og beslutte de rigtige manuelle ISO- og f-stop-parametre afhængigt af tidspunktet på dagen og mængden af ​​belysning. Du kan overvinde risikoen for slørede billeder ved at justere indstillingerne for at øge lukkerhastigheden.

14. Undervandsfotografering:

forskellige former for fotografering

Denne type fotografering fanger livet under vandet og bruger nedsænket udstyr. Udover at have store kamerakunskaper, skal fotografen også mestre svømning og dykningsteknikker for at spille sikkert. Undervandsfotografering bruges stort set til at studere havlivet som fisk, koraller, huler, undersøiske landskaber, vragdele eller endda tage fotografier af mennesker inde i vandet.

Der er mange udfordringer i denne fotostil. Emnerne bevæger sig konstant, og situationerne under vandet kan gå ud af kontrol på få sekunder. Det kan også være svært at få den nødvendige mængde belysning, og selvom du gør det, kan farverne og kontrasten blive påvirket på grund af bølgelængdeoptagelse af vand. Det er her moderne undervandskameraer med ordentlige linser og tilbehør som diffusorer gør en betydelig forskel.

15. Madfotografering:

liste over fotograferingstyper

Madfotografering er en af ​​de mest eftertragtede genrer i nyere tid. Det kombineres ofte med rejsefotografering, hvor fotografer tager fremragende billeder af lokale køkkener som en del af deres rejse. Imidlertid er ægte madfotografering en stillebensfotografering, hvor motivet, dvs. mad, er lavet til at se attraktivt og farverigt ud ved hjælp af specielle belysningsteknikker, arrangementer og pletteringsteknikker.

Typisk bruges madfotografering til at vise produkterne i blade, på menuer, Instagram -sider, blogsider eller endda i reklamer. Du skal bruge separat gear til at fange detaljerne i hvert element på pladen, som makrolinser, stativ og reflektorer. Brug af rekvisitter som vintage service, rustikke tallerkener, klassisk serviet og service osv. Kan løfte skønheden i dine billeder til et helt nyt niveau.

Det er nogle af de vigtigste typer fotografering efterfulgt af fotografer i nyere tid. Bortset fra disse genrer er der mange andre kategorier som sort og hvid, indendørs fotografering, medicinsk fotografering, natfotografering osv. Afhængigt af dit interesseområde kan du udforske fra en af ​​disse typer og tilegne dig den nødvendige færdighed og erfaring til at mestre det. Prøv at følge de relevante bloggsider og Instagram -konti for populære fotografer for at opgradere din viden om teknikkerne. Glad klik!

Billeder Kilde: 5 & 8