15 forskellige typer katte racer og kattearter over hele kloden

Katte er blandt de mest almindelige kæledyr i flere husstande. Men ved du, at disse små pelsdyr ikke alle er kæledyr og tamme? Ja, du hørte det rigtigt! Der er forskellige kattetyper og deres arter på verdensplan, og ikke alle katte er ens. Selvom de alle kan tilhøre den samme families klassifikation, har de forskellige egenskaber og egenskaber, adfærd og udseende i henhold til racerne.

Kattetyper De sødeste katteracer i Indien

Denne informationsguide om kattetyper og forskellige kattearter giver dig et overordnet indblik i verdens berømte og bedste katteracer med deres billeder og en kort beskrivelse.

Kattetyper og deres egenskaber:

Kattene er små kødædende pattedyr, der tilhører arten Felis catus. De er indenlandske arter og er de eneste i hele Felidae -familien, der kan tæmmes og trænes. Kattene kan dog enten være huskatte eller huskatte eller endda vilde katte.

Ligesom andre Felidae -familier har katte sunde kroppe, skarpe tænder og tilbagetrækkelige kløer. De er med hurtige reflekser og er kendt for at leve af at dræbe små bytte. Katte har en stærk sans for nattesyn og lugt. Deres kommunikations- og vokaliseringsproces omfatter meowing (som observeres i de fleste tilfælde) og trilling, hvæsende, knurrende, gryntende og purring.

Interessante og ukendte fakta om katte:

Mens flere husstande verden over ejer katte som deres kæledyr, kender de fleste af os ikke de fascinerende og spændende fakta om disse dyr. Her er en håndfuld interessante, vi er stødt på.

  • Kender du katte tilbringer det meste af deres levetid med at sove? Ja, du hørte os rigtigt. Omkring 70 procent af deres tid er på søvn, og de sover i cirka 13-14 timer om dagen.
  • Den længste kat til dato, der er registreret, er omkring 48,5 tommer. Vi ser ikke så lange huskatte i vores hjem eller kvarterer, men denne længste kat burde helt sikkert være blandt verdens største.
  • Katte går med to højre fødder først og derefter med to venstre fødder. Dette mønster ligner giraffer og kameler. Vidste du, at?
  • Engang gik en kat i rummet! Tja, hvis du tror, ​​vi laver sjov, nej! i 1963 blev katten sendt til rummet. Ligesom en hund og en abe rejste en kat også!
  • De fleste af jer ved måske ikke, at katte er superhurtige. Nå, ikke kun i deres reflekser, men også i hastighed. Du har muligvis observeret katte, der går mest behageligt og dovent, men deres rækkevidde kan være op til 30 km / t.
  • Katte kan høre meget præcist. Nå, du må tro, at du allerede ved det. Men ikke bare det, denne præcision er cirka fem gange mere end voksne.
  • De fleste katte, vi observerer i det daglige liv, har ingen øjenvipper.
  • De kan endda rotere deres øjne 180 grader. Deres hørepræcision kan forklares gennem denne kendsgerning, vi tænker, hvad synes du?

Mest kendte og kendte kattetyper og sorter på verdensplan:

Lad os nu gå videre og se de mest populære og bedste slags kattearter, der er kendt verden over, med billeder. Nu sker det!

1. siameser:

Siameser

Den siamesiske kat er en kendt katterace, der stammer fra Thailand. Siameseren er kendt for at være snakkesalig, aktiv og ser elegant ud med hvidt og sort chic udseende. Med en levetid på ti til femten år kan katten i gennemsnit kun vokse fra 18 til 20 tommer. Katten har en fin tekstur med en glat reflekscreme. Den muskuløse krop er parret med slanke og lange ben. De er børnevenlige, kærlige væsner, intelligente og lette at stelle. De er generelt gode sundhedsmæssigt, og hårfældning er ikke særlig høj i forhold til andre katte. Siameserne er blandt de populære typer katteracer.

2. persisk:

Persisk

De persiske katteracer er blandt de ældste racer i kattefamilien. De har langt hår og silkeagtig pels, med buttede kinder og ansigt og et lille hoved. De persiske katte er kendt for at være roligere og føjelige; de er stille, søde for mennesker og er afslappede i væsener. Deres levetid varierer fra ti til femten år og kan kun vokse op til 18 tommer. Som du gætter, er navnet, persisk kat, fordi de stammer fra Persien, det nuværende Iran. De vejer maksimalt ti til tolv pund. De har brug for en daglig plejeregime til pleje – de skal børstes og kæmmes hver dag.

3. Maine coon:

Maine Coon

Maine Coon antyder, at katten er fra den oprindelige England -region Mine og er mere populær som gårdskatte tilbage i det 19. århundrede. De er store langhårede kattetyper og kan vokse utroligt højere i størrelse. Faktisk er verdens længste huskat registreret en Maine Coon. Interessant er det ikke ?! De er simple katte, der elsker mennesker og er kendt for altid at følge den person, de bedst kan lide. Deres levetid er omkring ti til femten år og kan også vokse indtil 40 centimeter. De vejer omkring 15 til 18 pund. Disse Maine Coons er blandt de mest populære katteracer.

4. Ragdoll:

Kludedukke

Ragdoll -kattene er søde buttede og lodne katte, der stammer fra Californien, USA. De er føjelige, søde, rolige og ser flotte ud med et buttet udseende. Det første, mange af os overvejer, når de ser ragdolls, er en god hyggesession. De er meget kæledyrsvenlige katte, kærlige med familien og er også meget intelligente. Ragdolls elsker deres plejesessioner, men det betyder ikke, at de har brug for regelmæssig daglig pleje. Kamning to gange om ugen er velegnet til disse katte. Deres levetid er omkring 12 til 17 år, og de kan vokse op til 18 til 21 tommer maksimalt. Deres vægt kan variere alt fra 10 til 20 pund.

5. Bengal:

Bengal

Den bengalske kat er fra sin forfader, Felis Bengalenis, en race skabt ved at krydse en asiatisk kat med en huskat i USA. Mange antager dette som en indisk katterace. De er store katte i størrelse med en muskuløs krop og har et meget tydeligt vildt og fedt udseende. Med små ører omkring den store krop har de en marmoreret frakke rundt omkring med en tyk hale. Disse katte er meget sociale og aktive skabninger. De har ikke brug for tung pleje. De elsker dog deres sessioner. Bengalskattene kan leve op til 12 til 15 år og vokse i kropslængde indtil 46 cm.

6. Abessinier:

Abessinier

De abessinske katte er lige så gamle som fra den sene victorianske æra, der stammer fra Storbritannien. De er strålende, intelligente og smarte katte, nysgerrige omkring deres omgivelser og er ganske opmærksomme. De er hurtige væsner, der elsker højden og kan lide at klatre og hoppe hårdere i nogen grad. De abessinske katte er nysgerrige. De er imidlertid yndefulde og elsker opmærksomhed. De er lette at passe og passe, har kun brug for ugentlig kæmning. Deres medianstørrelse spænder fra seks til ti pund, og deres levetid er omkring 10-15 år. Deres længde er alt fra 12 til 15 tommer.

7. Birman:

Birman

Denne smukke kat, Birman race, er kendt som en hellig kat fra Burma. De er dog krydsninger mellem persere og siamesere. Oprindelsen og dateringen tilbage er imidlertid ikke kendt og etableret. Disse Birman katte har en langsom og rolig stemme og ser yndefulde og meget smukke ud. Disse charmerende væsner, så dejlige som de ser ud, er også nysgerrige væsener og smarte. De elsker opmærksomhed, og deres silkeagtige strukturede krop får os ofte til at blive forelsket i dem. De er stærkt familie- og børnevenlige katte og er meget legesyge. Birmans levetid varierer omkring 12 til 15 år, og deres længde kan være alt mellem 15 til 18 tommer. Birmans vejer maksimalt omkring 6 til 12 pund.

8. Orientalsk kort hår:

Orientalsk korthår

De orientalske korthår katteracer ser unikke ud med lange linjer rundt om kroppen og glat krop og silkeagtigt hår. Katten er hverken for tynd eller for tung, men har en fremragende stærk muskuløs undertone. Deres ører er skarpe og spidse, brede ved baseline. Disse katte har fint struktureret og blankt hår. De orientalske orientalske korthårskatte er kendt for deres intelligens og smartness og er meget kærlige over for deres ejere og kære. De er legende, men slet ikke uafhængige, har brug for opmærksomhed og omsorg fra mennesker. De er forholdsvis godt venlige med andre kæledyr og mennesker, men er ikke føjelige. Kravene til pleje af disse katte er også mindre og minimale. Kattene kan leve overalt mellem ti til tolv år og kan vokse op til 14 tommer. Vægten er maksimalt til kun 10-14 lb.

9. Himalaya:

Himalaya

Himalaya -kattene er persiske og siamesiske; de har blå øjne og farvepunkter, ligesom forældrenes krop. De stammer fra USA. Disse katte er meget føjelige, søde, men er tunge. De har diskriminerende og overlegne kvaliteter, i modsætning til andre katte. Selvom de er kærlige, har disse katte også deres egne forbehold i at nærme sig og gå til mennesker. De plejer kun dem, de elsker. Disse katte vejer i gennemsnit omkring 10-12 pund og har en levetid på cirka 9 til 15 år. Den amerikanske kat racer længde er omkring 17 til 19 inches.

10. balinesisk:

Balinesisk

Balineserne er langhårede versioner, der ligner siamesiske katte. Det er imidlertid ukendt, om de er krydsninger eller ej. Selvom de stammer fra USA og Thailand, kaldte balineserne disse katte efter smukke danse i Bali, Indonesien, givet disse kattes egenskaber og adfærd. De balinesiske katte er kendt som hjælpsomme skabninger og er uhyre behagelige og kærlige over for mennesker. De er altid sammen med dem, kattene elsker, følger menneskerne eller sidder med dem. Disse katte elsker at lege, er kloge og opmærksomme. De lærer af deres omgivelser og kan hurtigt forstå tingene. Balinesiske katters levetid er omkring 10 til 15 år, og de kan kun vokse til 18 tommer. Disse katte vejer maksimalt cirka 10 kilo.

11. egyptiske Mau:

Egyptiske Mau

Egyptian Mau er en bemærkelsesværdig tamkat, let genkendelig ved sit tydelige lag sølv eller bronze på kroppen. Som navnet antyder, stammer de fra Egypten, og Mau betyder kat på det egyptiske sprog. Disse huskatracer er meget aktive katte, der altid er glade og kan lide deres ledige tid, der sidder alene. De kan løbe op til meget hurtigt, så meget som 30 mph, er legende, og alligevel meget tavse. De er dog kærlige over for deres ejere. Disse katte er også lette at vedligeholde og pleje; deres levetid er omkring 12 til 15 år i gennemsnit, ligesom andre katte. De vejer maksimalt 14 kilo.

12. Sphynx:

Sphynx

Disse unikke og ganske forskellige katte, Sphynx, stammer fra Canada. Disse kaldes også canadiske hårløse katte i betragtning af deres hårløse nøgne krop. De er en ganske usædvanlig race i deres udseende og adfærd, er kendt for deres skulpturelle krop. Disse Sphynx -kat opdrætter imidlertid kærlighedsopmærksomhed, og han trækker menneskerne mod ham, uanset hvor han går. De er også opmærksomme, husker altid og kender de omgivelser, de er i. Disse sociale væsener elsker ofte selskab. Sphynx levetid er omkring 8 til 14 år og kan maksimalt veje op til 12 pund. Deres længde varierer fra 13 til 15 tommer.

13. Savannah:

Savannah

Savannah er en smuk kat. Det er dog en hybrid af tamme en og en vild afrikansk katterace. De stammer fra og er fremstillet i USA og er meget energivenlige og dovne katte, der altid ses som liggende i omgivelserne. De nyder imidlertid livet og er aktive på bestemte tidspunkter, og når de får stimuleringen, er de kendt for at klatre og hoppe tungt rundt. De er også intelligente og venlige over for fremmede. Savannahs levetid er mere end andre jævnaldrende katte, varierer omkring 17 til 20 år. De vejer omkring 8 til 20 pund og kan kun vokse indtil 15-20 tommer.

14. Britisk kort hår:

Britisk kort hår

Britisk korthår er hjemmehørende i en engelsk kat og har sin oprindelse omkring den victorianske æra, da flere krydsninger af katte blev muliggjort af katteelskere. De er lette katte og nyder mild hengivenhed, men en arrogant holdning, som kan lide at ligge alene hver gang. Britisk korthår er helt i stemme og er krævende med kærlighed og kammeratskab. De klatrer ikke og hopper ikke rundt om den slags skabninger, er ikke ødelæggende og giver en følelse af en guvernør. Deres race levetid varierer cirka omkring 12-17 år og er omkring 22-25 tommer i længden. Disse er populære blandt typer af kattekatte og vejer omkring 8 til 17 pund, hvor som helst imellem.

15. Cornish Rex:

Cornish Rex

Cornish Rex katte stammer fra Storbritannien og ligner meget de hunde. De er kyndige og smarte katte, der elsker opmærksomhed og at være i rampelyset. Cornish Rex -katte nyder at blive nusset, kysset og tæmmet. De er meget kærlige over for ethvert menneske, han møder, og er meget legende i naturen. Ydermere kommer de også fint ud med andre kæledyr. Disse katte er også lette at passe og pleje. Cornish Rex levetid varierer cirka omkring 11 til 15 år og er meget lille i størrelse og udseende. Deres vægt varierer fra omkring 8 til 10 pund. De er blandt meget små katte racer.

Vi vedder på, at de fleste af os ikke vidste, at disse mange forskellige kattetyper og deres arter eksisterede over hele verden. Gjorde du? Hvilken art er du fascineret af at lære om? Fortæl os venligst dine tanker her.

Ansvarsfraskrivelse:

Dette er udelukkende en vejledning om kattetyper til informative formål. Meningerne og oversigten i denne artikel leveres fra forskellige kilder på internettet. Forfatteren garanterer ikke eller lover nogen nøjagtighed af de fakta, der er givet i denne artikel.