17 forskellige træsorter i Indien og deres egenskaber og anvendelser

Træsorter: Træ anerkendes som det mest anvendte materiale. Selvom du faktisk kunne hente enhver slags træ til at bygge dine møbler, er det nødvendigt at vælge det rigtige til dine behov. Det mest almindelige produkt af skoven er det træ, der bruges i træindustrien. Det tager år for en plante at udvikle sig til et træ. Den mest almindelige slags, der bliver til træet, er angiospermerne. Angiospermer er gruppen af ​​planter, der producerer blomster og lukkede frø. Gymnospermer -kategorien af ​​planter kaldes træer (dem, der producerer frø, der er afdækket, såsom fyr, gran osv.). Træet, der fås fra angiospermerne, kaldes som hårdttræet, mens dem, der fås fra gymnospermerne, kaldes nåletræet.

Hvorfor træ: betydningen af ​​det

Har du undret dig over, hvorfor du virkelig skal bruge træ? Her er nogle af årsagerne.

en. Robust: De fleste træsorter er robuste og står meget længe. Hårdttræet er typisk tilbøjeligt til at tåle slid, hvilket gør det pålideligt.

b. Mindre energi: Produktionen sammen med forarbejdningsomkostningerne for træet bruger meget mindre energi sammenlignet med andre materialer, der bruges til at bygge.

c. Effektiv substitution: Træ betragtes også som en effektiv substitution til andre materialer, der kræver store mængder fossile brændstoffer for at producere dem.

Klassificering af træ og deres navne:

Hårdttræ kommer fra de løvfældende træer, der har brede blade. De tager lang tid at vokse, og derfor er de kendt for at producere så tæt træ. De har en mørk nuance og er dyre end nåletræ. Hårdttræ er tilbøjelige til at blive slidt og har derfor en tendens til at vare i lang tid.

Blødtræet kommer fra nåletræerne, hvis blade ser nåleformede ud. Bløde træsorter er normalt lyse i farve og er typisk billigere.

Tag et kig på de forskellige træsorter og deres anvendelser.

Et af de meget almindeligt anvendte materialer er træet. Vidste du, at de mange træsorter havde en lang række anvendelsesmuligheder? Den, din barneseng er lavet af, kan være anderledes end den i dine garderober. Tag et kig på de mange anvendelser og former for det.

Trætræer:

Hårdttræer er dem, hvis træ kommer fra løvfældende træer. De er robuste og tåler tidstesten. Hardwood træer er bedst attesteret for deres stærke holdbarhed og styrke. Tag et kig på noget af det fine trætræ.

en. Egetræ:

Egen er et hårdttræ, hvoraf den nordlige røde eg er den dyreste. Det tilhører angiospermgruppen af ​​planter og er hjemmehørende på den nordlige halvkugle, der omfatter Amerika, Asien, Europa og Nordafrika. Egetræer har en dyb brun og kobber farve. Identificer dit egetræ ved blot at lede efter agernene. Hvis du opdager agern, er det helt sikkert et egetræ. Træets bark kommer i små, hårde og skællende barkstykker med blade, der har spidse knapper, der strækker sig ud fra midterlinjen.

Brug: Det har været brugt som hårdttræ i mange år. Gulvbelægning, husholdningsartikler, vinfade er nogle af de objekter, der er fremstillet af egetræ eller hvor eg er egnet.

b. Ahorn:

Maples hører til kategorien angiosperm og er hjemmehørende i Asien. De er omkring 128 varianter af det. De vokser til en højde på 10-45 meter og er løvfældende. Maples er mest kendt for deres efterårsbladefarve. De kan hurtigt forstås ved deres modsatte bladarrangement og blomst i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår. Deres farve spænder fra hvid til råhvid cremefarve. Det kan være ganske vanskeligt at identificere et ahorn træ givet de mange varianter. Den ses dog oftest ved hjælp af sine blade.

Brug: Maple wood er den, der bruges som slagterblok, pool -cue -aksler, bowlingbaner og også i stævnens lemmer for dens stivhed.

c. Mahogni:

Mahogni -træet er lige -kornet med et rødbrunt træ. Det er hjemmehørende i Amerika og er et hårdttræ. Det er lidt let at identificere mahogni. Mærk træet for at forstå, om det er blødt eller hårdt. Mahogni er svært. Træets hjørner skal være bløde. Hvis det ikke er det, så er det en veener. Kornet skal være langt og også fint. Den bedste indikator for mahogni er de mørke fine linjer til kornet. Til sidst skal du observere farven. Hvis den er rødbrun, er den mahogni. Hvis det er ungt, er træet lyserødt.

Brug: Mahogni bruges til at lave møbler, båd, musikinstrumenter og til paneler. De er bedst kendt for deres skønhed.

d. Kirsebær:

Kirsebær har oprindelse i Europa og Vestasien. Kirsebærtræet er kendt for sin rødbrune nuance, der er smuk. Deres blomster er enten lyserøde eller hvide og lugter ikke. De blomstrer i det tidlige forår og er kendt for at producere lysegrønne bær. Sådan kan du identificere dem. De har store og skinnende blade, der er organiseret alternativt på træets grene. Mens bladene i bunden af ​​træet er mellemgrønne, er bladene på toppen lysegule. De har en robust bark og bliver blødere mod træets op. Nogle kirsebærtræer vil naturligvis skrælle barken af ​​med en mahogni -farve. Dette er helt sikkert dit kirsebærtræ!

Anvendelse: Det bruges bedst til fremstilling af møbler og skabsgenstande. Den sorte kirsebærvariant træ bruges til fremstilling af indvendige fælge, vener, håndtag og andre videnskabelige instrumenter.

e. Valnød:

Valnøddetræ er attraktivt af to grunde, den ene for valnødderne og den anden for dets tømmer. Deres træfarve er egnet til at lave møbler, der spænder fra lysebrun til mørk chokoladebrun Valnøddetræ falder ind under hårdttræskategorien og er hjemmehørende i en region i Vesteuropa kaldet Gallien. Træet producerer nærende og hårde nødder. Træets tekstur er usædvanlig hård og kan let identificeres ved deres chokoladebrune farve, hvis kornmønstre er meget fine og lige. De har også uregelmæssige mønstre med mange hvirvler og kurver.

Brug: De bruges hovedsageligt til fremstilling af fine møbler, knapper, vener eller andre udskårne genstande.

f. Palisander:

Palisander er et hårdttræ og er hjemmehørende i Indien. Palisander træer hurtigt og vokser også i det sydlige Iran. Træet er specielt og er omfattet af speciallove i Indien for at beskytte dem. Træets træ er en dyb mahogni, der er kendt for at bløde med alderen. Rødheden af ​​den reduceres afhængigt af mængden af ​​solskin, den modtager, hvilket gør den til endnu et passende træ til at lave møbler. Identificeringen af ​​palisander vil starte med den stærke lugt, som gør det let at lokalisere. Træet er hårdt og robust og vejer meget tungt på omkring 53 til 75 lbs. De er usædvanligt holdbare.

Brug: Det bruges til at lave møbler, spisepinde og andre træstykker.

g. Teak:

Teak er et andet hårdt træ, der har små hvide duftende blomster med store papirformede blade. Træet har en læderlignende lugt, der fræses frisk. Således er det let at identificere dem. Det er hjemmehørende i Syd- og Sydasien. Træets farve er gul i farven og er kendt for at blive mørkere med alderen med en meget hård trætekstur.

Brug: Det bruges hovedsageligt til fremstilling af udendørs møbler og båddæk, skærebrætter, indendørs gulve.

Blødt træer:

Blødt træ er en anden klassificering af træ, der tilbyder fint træ til mange formål. De er et produkt af nåletræer, og deres træ er ikke så dyrt som løvtræerne. Her er nogle af de fineste nåletræstræ, der har været i brug siden lang tid.

en. Fyrretræ:

Fyr er lidt mere bøjelig end de andre hårde træsorter, der er tilgængelige. Deres holdbarhed varierer og kan vare rigtig lang, når den er bygget godt sammen med den. Det er robust, ikke desto mindre kan det hurtigt blive ridset og bulet. Det vides at bøje sig, når det udsættes for fugtighed eller er for meget fugt. Den vokser i områder på den nordlige halvkugle og er kendt for at modstå krympning eller hævelse. Barkens farve er normalt hvid eller lysegul. Den mangler en typisk figur og er let. Således er deres identifikation let.

Brug: Det bruges mest til møbler, vinduesrammer og tagdækning. Harpiksen fra nogle af fyrretræerne bruges som kilde til terpentin.

b. Aske:

Den hvide aske er meget udbredt af kommercielle årsager og dyrkes bredt i det østlige USA. Træet er hårdt og tungt. Identificering af asketræ kan starte med at kigge efter korn på det, som i eg og spænder fra hvid til lysebrun farve. De har en sammenvævet figur og kan identificeres ved deres fremtrædende hvide prikker, der let kan ses.

Brug: Det bruges til rammer, økser, hamre, egetræer og hockeykøller. Det er relativt dyrere end andet nåletræ.

c. Hickory:

Hickory er hjemmehørende i det østlige USA. Der er omkring 15-16 arter af hickory, hvoraf 8-10 er kommercielt meget vigtige. Et af de hårdeste og tungeste træ er hickory -træet og varierer efter farven. Typisk spænder den fra rødbrun, lysebrun eller hvid. Farvevariationen har et stribet look og træ har en grov tekstur. Identificer hickory -træet ved hjælp af deres lodrette kamme på barken. Du kan også kigge efter nødder og deres blade, der vokser fra en karakteristisk stilk.

Brug: hickory træ blev brugt til at lave hjul og eger af vogne, vogne og vogne. Det bruges nu til at lave gulve, møbler og værktøjshåndtag.

d. Bøg:

Bøg er hjemmehørende i Europa, Asien og Nordamerika. Bøg har stærkt og robust træ, der har små porer og ligner ahorn træ. Træet er lys cremefarvet og er forholdsvis billigt. For at identificere dem skal du kigge efter bøge nødder, der er meget små, som har en trekantet form. Farven på bladene har en tendens til at være grøn om sommeren og have nuancer af gul om vinteren. Træets bark er glat og let grynet ved berøring.

Brug: Det bruges til at lave veener krydsfiner, gulve og andre jernbanebånd. Det bruges også som brændstof på grund af dets høje densitet sammen med god brændingsevne.

e. Birk:

Birch har en lang række varianter. Den gule birk er det kommercielt vigtige træ og foretrækker det tempererede klima. Det er hjemmehørende på den nordlige halvkugle. Den gule birk er lysegul til hvid træ med et rødbrunt kernetræ. Den hvide birk har dog en hvid farve, meget gerne ahorn. Det er et blødt træ og kommer fra birketræet. Identificer birken ved at se på deres ovale bladbund med savtandede kanter. Birketræ er let tilgængeligt og billigere.

Anvendelse: de bruges til fremstilling af krydsfiner, kasser, kasser og indvendig trim. Birkeveneren bruges til gulvbelægning og paneler.

f. Ceder:

Cedar er kendt for at vokse i USA, Mellemamerika og Sydamerika. Den har en rødbrun farve med lyse striber og de smukke korn på den. Du kan let identificere en cedertræ gennem dens aroma og insektafvisende kvalitet. Det er moderat dyrt og er en slags nåletræ.

Anvendelser: Det bruges til at bygge dæk, kister og skabe.

g. Redwood:

Redwood er indfødt i Stillehavet USA og er kendt for at vokse mere end 300 fod og holde op til 2500 år. Det er et blødt træ og siges at være modstandsdygtigt over for forfald og insekter. Se efter de dyb-rødbrune og markeringsvækstringe for hurtigt at identificere dem. Det står stærkt og er meget sjældent og værdifuldt.

Brug: de bruges hovedsageligt til håndværk, udendørs møbler. Træet er moderat hårdt.

h. Hemlock:

Hemlock er let og har en ensartet tekstur hele vejen igennem. Det har mindre modstand mod forfald. De er hjemmehørende i USA. Kernetræet er rødbrunt, mens saften måske er lidt lysere i farven. Hold øje med vækstringe for at identificere dem. Der er omkring 10 arter af hemlock -træet, og det kan derfor være svært at identificere dem nøjagtigt. Hold øje med billedet som det herunder.

Brug: Det bruges til fremstilling af døre, tømmer, paneler, brædder og planker.

jeg. Gran:

den næste slags træ er granen. Gran er kendt for at arbejde let og give god efterbehandling. De findes i Nord- og Mellemamerika, Asien, Nordafrika og Europa. De kan let identificeres fra andet nåletræ ved hjælp af deres nålelignende blade og deres kogler. De mange arter af det kan identificeres ved deres arrangement af blade og størrelsen og formen på deres kogler. Nogle af grantræerne vides imidlertid at revne eller vride afhængigt af fugtighedsniveauet. Men det mest holdbare træ vil være modstandsdygtigt over for ler. Normalt er træet lysebrunt i farven, som har et strejf af gul og rød.

Brug: De bruges til dekorative formål, pæle og krydsfiner. Douglasgranen bruges til møllearbejde, gulve og fremstilling af møbler og skabe.

h. Gran:

gran er stærk og hård. Det har meget mindre modstandsdygtighed over for ler og er kendt for at være let. Kernetræet er rødbrunt, mens træet er gult. Identificer granen gennem det lige korn, der har en fin og lidt medium tekstur. Det er hjemmehørende i Nordamerika.

Brug: Det bruges til fremstilling af kurve, almindeligt møllearbejde og til master og spars til fly og kasser.

Hvilket træ skal du vælge til møbelfremstilling i Indien?

Du kan bruge enhver form for træ til at bygge et møbel, men hvad du skal huske på er hver af dem, men giver forskellige grader af varme. Tjek denne vejledning til valg af det rigtige træ til dine behov.

1. Teak: Teaktræ er moderat hårdt og er værdifuldt. Det kan dog let arbejdes på og står stærkt mod hvide myrer og termitter. Træet er holdbart og er brandsikkert. Det er også kendt, at det ikke korroderer på jern og bruges kun til tungt overlegent arbejde. Teaktræ betragtes som det mest værdsatte træ i hele klassificeringen af ​​træsorter. Selvom teakmøbler kunne brænde din lomme lidt, holder det dog meget længe. Det findes almindeligt i Central- og Sydindien.

2. Rose Wood: Det næste af slagsen er palisander, der er stærkt og sejt. Det tager høj polering og ser smukt ud efter færdiggørelse. Den fås i store dimensioner og bruges til overlegen møbelfremstilling. Det bruges også til fremstilling af skabe og andre prydgenstande. Palisander betragtes som meget værdifuldt. Det findes almindeligt i Madhya Pradesh, Karnataka, Kerala og Orissa.

3. Sissoo Wood: Det er almindeligt kendt som tali. Træet er meget stærkt og holdbart. Det er kendt at bevare sin form og kan let krydres. Det betragtes ofte som et godt træ til dekorative genstande. Sissoo træ bruges til fremstilling af møbler og skabe i fin kvalitet. Sissoo -træ er almindeligt i Uttar Pradesh, Bengal, Assam, Mysore, Maharashtra og Orissa.

4. Sal Wood: Sal træ findes i Kerala, Karnataka, Madhyapradesh, Tamil Nadu og Orissa. Det har tæt korn og er meget robust kombineret med sejhed. Træet er sårbart, bruges til fremstilling af møbler, skab og andre dekorative stykker i overlegen kvalitet. Det er kendt at bevare sin form godt og holder meget længe.

5. Fyrretræ: Fyrretræ findes almindeligt i Himalaya og de andre bjergkæder. Den hvide fyr er blød, mens den anden er meget hård. Den er meget tung og kornet groft. Det er imidlertid kendt at henfalde ved kontakt med jord. Det bruges til fremstilling af døre, karme til vinduer. Den hvide fyr bruges til at lave tændstikker.

Overraskende ikke? Nå, de forskellige træsorter og deres anvendelser er faktisk forskellige. Så det kan måske hjælpe dig med at vide lidt om klassificering af træer, før du rent faktisk begynder at træffe dit valg. Vores guide er en god måde at komme i gang med at forstå de mange træsorter, og hvad de er anvendelser til. Kom i gang med din jagt!