20 forskellige typer løg og deres klassifikationer

Fortæl os et køkken eller en række lækre retter, der kan tilberedes uden hjælp af løg ?! Nå, vi vedder på, at de fleste af os ikke umiddelbart kan tænke på noget. Næsten alle delikatesser og køkkener bruger forskellige typer løg til at skabe perfekt smagfuld og rig smag indefra. Mens de fleste af os kun ser en eller to slags løg på markedet, ved du, at der er flere andre typer? Ja, du hørte os rigtigt!

I dag lærer vi alt om denne slags løg, og hvordan de er nyttige til forskellige tilberedningsteknikker. Så lad os undersøge alt om løg!

slags løg

Alt om løg!

Det videnskabelige navn for løg er Allium cepa, der tilhører amaryllis -familien (Amaryllidaceae). Imidlertid dyrkes en toårig plante, der oprindeligt var hjemmehørende i Sydvestasien, nu over hele kloden under forskellige klimatiske forhold og temperaturzoner. Deres smagfulde og rige smag, der fører til enhver delikatesse fra deres tilføjelse, er det, der gjorde dem så berømte globalt.

De kommercielle løg er små sorte frø, der sås direkte. Men i flere tilfælde bruges de små løg fra løg også til at transplantere eller dyrke dem. De er hårdføre, kan overleve en række betingelser og findes i forskellige sorter. De er blandt de ældste planter i historien, sandsynligvis først registreret nær Indien, Kina og Mellemøsten. Lad os nu tjekke forskellige sorter af løg.

Klassificering af løgsorter:

Ved du, at de overordnede løgtyper kan klassificeres i følgende.

Almindelige løg:

Som navnet antyder, bruges disse mest til at lave en række opskrifter i vores køkkener. Disse findes også i forskellige varianter og kan bruges i opskrifter til at give mild smag og lugt efter behov. Fra salater til fries, disse er perfekte til mange retter. De almindelige universelle løg inkluderer

 • Gule løg
 • Bermuda løg
 • Spanske løg

Søde løg:

Disse har, som man kan gætte, lidt sød smag. De har lysegul hud, er større end almindelige løg i flere tilfælde. Søde løg er letfordærvelige sorter, kan ikke opbevares i væsentlig længere tid. De har ikke en meget skarp skarp smag som andre og er bedst til sandwich, supper og fries. De almindelige typer omfatter

 • Skalotteløg
 • Walla Walla
 • Vidalia
 • Maui

Stikkende løg:

Disse kommer i en skarp lugt og en meget stærk smag, når de tilføjes til opskrifter. Disse løgtyper er bedst egnede til krydret mad og karry. De mest almindelige skarpe løg omfatter

 • Hvidløg
 • Hvide løg

Rå løg:

I modsætning til hvad du måske gætter ud fra navnet, er de rå løg ikke kraftfulde i smagen. De er milde og subtile og er for det meste dennes mange tilføjelsessalater og lignende opskrifter. De er ret møre og findes i flere størrelser og former.

 • Spidskål
 • Røde løg

Mild smag:

De løg med mild smag er dem, der ofte tilføjes som tilføjelser eller lag eller dressinger til flere retter. De er alsidige; de fleste af dem kommer med grønne stilke. Disse omfatter

 • Porrer
 • Purløg
 • Torpedo’er

Bejdse løg:

Du har måske allerede gættet; disse løg er bedst, når de skal bruges til syltning. De er perfekte tilføjelser og pynt, selv i gryderetter og supper til den ideelle smagsblanding. Den mest populære sort i denne er,

 • Perleløg

Forskellige typer løg:

Du vil ikke tro det; der er flere typer løg med forskellige anvendelser, men ikke mange kender dem. Vi har arbejdet rundt og afrundet verdens berømte bedste typer løgnavn i verden. Disse arter fortjener virkelig din opmærksomhed. Lad os vide om dem i dag.

1. Bermuda løg:

Bermudas

Bermuda løg er blandt de populære sorter globalt og er ideelle til bagning, madlavning, sautering og stegning. De findes i større størrelser sammenlignet med andre og har en snert af sød smag. De er generelt smagfulde og dominerer ikke andre ingredienser på smagsfronten.

2. Purløg:

Purløg

Purløg er blandt kokkens foretrukne slags løg. Disse løg er perfekte til at kickstarte den velsmagende delikatesse fra supper til salater eller krydderier eller tilføje lag af smag. De bringer den ekstra oomph på enhver form for test og er netop den ideelle ingrediens, som enhver har brug for i køkkenet. De kommer med store grønne stilke. Disse tilhører typer af grønne løg.

3. Cipollini løg:

Cipollini løg

De beige eller brune farve løg, kaldet Cipollini’s, er rig og sødere i smagen. De bringer en karameliseret slags smag med en ristet fornemmelse og sprød konsistens. Løgene passer perfekt til salater og ligeledes retter. De kommer i unikke former og er mindre i størrelse. Disse er perfekte til at tilføje garnering til mange retter på grund af deres gourmet -karakter. Disse tilhører typer af små løg.

4. Cocktailløg:

Cocktail løg

Cocktailløget er også kendt som Silver Skin -løg i betragtning af deres farve og nuance. Disse løg er mindre i størrelse og kommer igen i de sødere kategorier. Som navnet antyder, er typerne løg ofte perfekte til at pynte cocktails og opskrifter, der indeholder søde varer eller brød og ost.

5. egyptiske løg:

Egyptisk løg

De egyptiske løg er også berømt som topløg. De er meget milde og subtile kategorivarianter og er ideelle til salater, gryderetter, supper og lignende opskrifter. Løgene, som navnet antyder, er født i egyptisk land og er for det meste vintersorter.

6. Porrer:

Porrer

Porrer er ret alsidige. De er perfekte til en række opskrifter og køkkener. Porrerne er gode at tilføje til krydret mad, kødvarer eller noget som forretter og supper. De har en glat og cremet fornemmelse for dem og er hverken særlig skarpe eller meget milde. Alligevel giver de en subtil følelse af smag og smag for at kickstarte retten.

7. Maui løg:

Maui løg

Maui -løg kommer i modsætning til andre med en saftig følelse og tekstur. De har en sød smag og fornemmelse, og i betragtning af konsistensen er de ideelle først at marinere og derefter bruge til at grille eller karamellisere gryderne. Prøv dem i disse opskrifter, og vi satser på, at det er en rigtig godbid! Fra løgringe til salater, sandwich og gryderetter kan Maui -løgene bringe perfekt smag og fornemmelse.

8. Perleløg:

Perle løg

Perleløg er også berømt som knap- eller babyløg. De er små og mindre i størrelse, har en mild smag og smag. De er perfekte til bejdsning, kræver ikke skrælning og smager lækkert som tilføjelser til flere retter. Supper, stegning og stegning er også gode valg med perleløg.

9. Røde løg:

Rød

Typerne af rødløg er igen blandt den globalt berømte sort og slags løg. De er sødere side i smagsområdet og indeholder generelt mere sukker i dem end andre slags. De er dog milde i den søde smag og er uden tvivl de bedste til kødlavning, pizzaer, karamellisering, pizzaer og sandwich.

10. Søde løg:

Sødt løg

Du har allerede gættet det rigtigt – disse løg er temmelig søde i smag og smag. Typerne af søde løg har mindre svovl i sig og har ikke en hård eller stærk lugt eller smag. Disse fås i en oval form og i forskellige størrelser og er kun ideelle til udvalgte opskrifter, der indeholder salater og gryderetter.

11. skalotteløg:

Skalotteløg

Skalotteløg ligner porre. De kommer med en grøn farve nuance sammen med rød krop, med et pæreformet look. Typerne løg er perfekte til deres milde og sarte smag. De giver en sprød, skarp og sprød fornemmelse til retterne og er primært velegnede til saucer, dressinger og dips.

12. spanske løg:

Spansk løg

Spanske løg er perfekte som tilføjelser til et måltid end at bruge som hovedingrediens. De er sødere i smagen og ser imidlertid ud ligesom de almindelige løg. De har et meget lavere vandindhold og er sprøde i følelsen, når de koges. Typerne af spanske løg er velegnede til friturestegning og tilberedning af opskrifter såsom løgringe.

13. Hvide løg:

Hvide løg

Hvide løg er temmelig stærke i smagen. Hvis du foretrækker et komplekst og skarp lugtende løg, der er stærkt i opskrifter, er de hvide løg, hvad du har brug for. De er efterfølgende perfekte til en række retter, der kræver et godt krydret touch. Man kan endda tilføje disse typer løg i salater for at give en fast fornemmelse og smag.

14. Walisiske løg:

Walisiske løg

Walisiske løg ligner grønne løg. De er det populære valg til flere asiatiske køkkenopskrifter. De walisiske løg er hjemmehørende i det kinesiske land og er store. De er det perfekte valg til stegeopskrifter, garnering og nudler.

15. Gule løg:

Gul

Gule løg hører igen til den alsidige kategori af løg og kan føjes til næsten enhver opskrift eller smag. De er skarpe i lugt og fornemmelse, men ikke særlig stærke som deres hvide kolleger. Disse typer løg kan levere en stærk smag indefra, og dette er perfekt til at tilføje karryretter, opskrifter, Sautee, stegning, pynt eller endda grill.

16. Spidskål:

Spidskål

Scallions typer løg er også berømt som grønne løg. De er unikke og vises ikke nogen steder tæt på andre løgsorter og slags. De er meget flimere i tekstur og kan ikke karamelliseres som andre. Spidskålene er perfekt egnede til at pynte flere opskrifter på pasta, ris, nudler og salater.

17. Walla Walla Løg:

Walla Walla Løg

Walla Walla tilhører sorten søde løg. De er mindre kendte typer og er kun velegnede til få retter som f.eks. Salater, pizzaer eller pasta. Walla -løgene kræver mindre madlavning og kan også tages rå.

18. Torpedo:

Torpedo løg

Torpedo er igen ikke stærkt brugt løg sort. Men de tilhører også den søde kategori. Deres anvendelse er begrænset til færre opskrifter, såsom grillede varianter eller syltede.

19. Vidalia Løg:

Vidalia løg

Vidalia løg dyrkes i få lande som det sydlige USA og få lande i Europa og er ekstremt sødere i smagen. De er gode til endda at indtage som rå. Disse løg er perfekte til at tilføje til sandwich, burgere i stedet for at grille eller lave mad eller bage. Deres sødere smag kommer til at være et godt kompliment for flere snacks og fastfoodvarer.

20. Texas Løg:

Texas løg

Navnet antyder, at disse løg fra Texas tilhører en sødere sort og er perfekte til at passe til sødere retter. De er milde og giver en meget subtil følelse af smag og lugt med sig.

Interessante fakta om løg:

Der er visse sjove og spændende fakta om løg, som du måske heller ikke er stødt på. Vil du vide et par stykker?

 • Gule løg er de mest populære, som er mere end 75 procent af den samlede løgproduktion.
 • Texas har endda løg som en officiel statsgrøntsag. Deres sort er Texas sød løg.
 • Libyen spiser løgene end noget andet land på kloden. Hver person forbruger i gennemsnit omkring 66,8 lbs. af løg hvert år.
 • Gamle egyptere tilbad løg. De menes at bringe velstand i og efterlivet. Er det ikke interessant?
 • I flere lande i middelalderen blev løg endda brugt som valuta. De accepteres formular til at købe varer, produkter og betale huslejer.

Vi håber, at du nød at læse alt om de forskellige typer og slags løg omkring os. Vi vidste bestemt ikke, at disse sorter findes globalt, vel? Så hvad synes du om dette? Fortæl os dine tanker herunder? Vi elsker at høre fra dig!

Ansvarsfraskrivelse:

Dette er udelukkende en vejledning om løgtyper til informative formål. Meningerne og oversigten i denne artikel leveres fra forskellige kilder på internettet. Forfatteren garanterer ikke eller lover nogen nøjagtighed af fakta i denne artikel.