9 forskellige slags kærlighedsfugle og deres navne med billeder

Turtelduer! Ved du, at kærlighedsfugle betragtes som den mest populære og foretrukne slags kæledyrsfugl globalt? Der er forskellige slags kærlighedsfugle, der er farverige, dejlige og ganske charmerende med deres udseende. De lovebirds, der oftest kaldes lomme papegøjer, findes i få arter og er ret lette at vedligeholde og passe. I stigende grad er de blandt de mest foretrukne kæledyr i betragtning af det spændende store kammeratskab, de giver mennesker.

Hvad er Love Birds?

Kærlighedsfuglene tilhører som en almindelig tro slægten Agapornis og orden Psittaciformes. De er små papegøjer for at have en simpel forståelse. Der er sædvanligvis ni lovebirds, og de fleste af dem stammer fra det afrikanske kontinent og Madagaskar. Disse er hjemmehørende i disse kontinenter og lande og findes ofte i små flokke.

Kærlighedsfuglene har korte halefjer og er næppe omkring fem til syv centimeter i højden. Deres hoveder er i stedet i en anden farve end hovedkroppen og fjerene, i de fleste tilfælde. De er farverige, og de mest almindelige farver spænder vidt omkring grøn, hvid, blågrøn og fersken. Inden for disse fugle findes der flere mutationer; de fleste af dem er imidlertid lette at opdrætte, vedligeholde i betragtning af deres munterhed.

9 forskellige arter af kærlighedsfugle og deres navne med billeder:

Det menes almindeligt, at der findes omkring ni arter af lovebirds i dag. Imidlertid er ikke alle slags kærlighedsfugle uvant; kun meget få findes i de fleste tilfælde, hvor resten er sjældne, holdt i fangenskab til avl. Så lad os vide alt om typer og navne på lovebirds i dag.

1. Rosy-Faced Love Bird:

Rosy Faced Love Bird

Ellers, også ferskenfarve, er deres rosenfarvede ansigt blandt de smukkeste og kærligste lovebirds, vi nogensinde er stødt på. Dette er den mest populære sort med et fantastisk udseende. Kærlighedsfuglen har ellers hele kroppen grøn i farven, og afhængigt af fuglens køn kan farven på farven variere lidt. Disse fugle er hjemmehørende i det sydvestlige afrikanske kontinent og lever omkring 12-14 år gamle. De rosenrøde fugle er små i størrelse, kommer næppe under fem centimeter i længden. Disse afrikanske kærlighedsfugle typer er uartige og ganske venlige.

2. Fischers Lovebird:

Fischers Lovebird

Dette er en anden populær art af lovebird kæledyr. Fischers lovebirds er de mere støjsvage i forhold til andre kæledyr; de er dog ganske venlige og kvidre, når de kommer tæt på ejerne. Disse fugle er milde i naturen og er utroligt kærlige. De har en mørkegrøn krop og en gullig hals. De er næsten flerfarvede, når de kommer til ansigt og hals, omkring hovedområdet. Fischer er hjemmehørende i Northcentral Tanzania. Disse lovebird sorter kan leve op til 18-20 år og er cirka 6 inches høje cirka.

3. Yellow Collared Lovebird:

Gul Collared Lovebird

De gulhalsede kærlighedsfugle kaldes ofte også maskerede kærlighedsfugle på grund af deres tydelige og unikke nuance i ansigtet, tæt på sort farve, i modsætning til de andre arter. Disse fugle har grøn skygge fjerdragt og fjer og har forskellige mutationer og varianter givet ynglen. Få fugle får endda den lysere blågrønne fjerdragt. Den gule halsskygge er dog ret almindelig. De er hjemmehørende i Kenya og det nordøstlige Tanzania og kan leve omkring 12-20 år. De er omkring 5 tommer. De gule collared lovebirds er venlige, energiske og er meget sociale. I betragtning af disse egenskaber kan disse fugle næsten ikke leve i bure og isolationer i lang tid og kræve hyppige interaktioner.

4. Lillians Lovebird:

Lilians Lovebird

Også omtalt som Nyasa lovebird, er lillianerne blandt ualmindelige og sjældne arter i denne sort. Deres udseende kan svare til at være fersken/rosenrød-lovebird, og derfor forvirrer mange dem til at være den rosenrøde variant. Lillianerne har dog gule og rødere ansigter med grøn fjerdragt. De er udfordrende at opdrætte og er næsten tæt på truede arter i øjeblikket. Disse fugle er hjemmehørende i Mozambique, Zambia og Zimbabwe. De har en betydeligt kortere levetid, til omkring 10-11 år. Lillianerne er temmelig aktive og nysgerrige fugle.

5. Gråhovedet Lovebird:

Gråhoved Lovebird

Disse gråhårede kærlighedsfugle er almindelige for Madagaskar-arter og stammer uden for det afrikanske kontinent. Som navnet antyder, kommer den gråhovedede fugl med grønne vinger og fjerdragt og et lysegråt og hvidt farveskygget hoved og hals. Disse nuancer kan dog ændre sig lidt afhængigt af fuglens køn. I betragtning af deres særlige krop og egenskaber er disse fugle ofte ret attraktive og unikke i udseende. Disse lovebirds lever op til 16 år og er omkring fem centimeter lange. Disse typer af afrikanske kærlighedsfugle er utroligt kærlige væsner, venlige og meget opmærksomme.

6. Black-Cheeked Lovebirds:

Sortkindede Lovebirds

Disse er igen blandt de truede arter af kærlighedsfugle i betragtning af den lille bestand i livet. Som navnet antyder, har de sortkindede lovebirds mørkebrune eller sortlige hoveder og kinder med gul hals. Fjerdragten er dog grøn i farven. De stammer fra Zambia og lever op til 13 år. Disse arter er meget rolige væsner, i modsætning til de andre varianter. De er føjelige, fredelige og er temmelig rolige det meste af tiden. Men de foretrækker og kan ikke lide for støjende og lyde omgivelser.

7. Red-Headed Lovebirds:

Red Head Lovebirds

Rødhovedede kærlighedsfugle kommer i rødfarvet skraveret hoved og halsområde med gullig farvetone og fjer. Disse ser temmelig forskellige ud fra andre i sammenligning og er også meget vanskelige at avle. De er hjemmehørende i flere lande i Afrika og lever op til 20 år. Disse er også op til 6 tommer lange og er temmelig aktive væsner.

8. Black-Winged Lovebird:

Black Winged Lovebird

Også kaldet en abessinsk lovebird, sortvingede fugle er temmelig ualmindelige og sjældne. Disse fugle har grøn fjerdragt, men med sorte farvevinger, deraf navnet. Panden er dog rød i farven. De er fra Etiopien og lever op til 15 år. Disse lovebirds kan ikke leve isoleret, foretrækker, når de er parret med andre, og nyder kærlighed. De er meget ulige stille skabninger, som sociale omgivelser.

9. Black-Collared Lovebird:

Black Collared Lovebird

Endelig har vi Black-collared lovebird, også kaldet Swindlers fugl. Disse fugle kommer med grøn fjerdragt ved en sort krave eller rundt om nakken. Få har måske gulrød skraveret næb eller hals. De er hjemmehørende i ækvatorial Afrika og findes i flere lande som Uganda, Congo, Ghana osv. De er omkring fem centimeter og kan leve op til 12-15 år. Disse fugle er temmelig energiske, aktive og sjove!

Sådan plejer og vedligeholder du Lovebirds?

Det er meget let at passe dem; alt, hvad de kræver, er renlighed, pæne omgivelser, pæne bur. Rengør altid buret regelmæssigt, herunder deres madretter. Ydermere er de fleste fugle temmelig aktive, kræver god plads og kan ikke opbevares i minimale omgivelser.

Disse er de kendte arter for typer af lovebirds. Vi håber, at du nød at læse om dem. Lovebirds ser bestemt dejlige ud og er perfekte kæledyr til dem, der kan lide kærlige væsner. Så hvad synes du om dem? Fortæl os også dine tanker!