Hvad er de forskellige typer drømme?

Hvert menneske i denne verden vil drømme noget i søvn. Nogle drømme går måske i opfyldelse, og nogle forlader måske kun som drøm. Generelt siger folk, at uanset hvad vi tænker før søvn, det kan se ud som en drøm eller hvad vi end har gjort siden morgen, udfører vi også de samme handlinger i søvn. Der er mange typer drømme, og deres betydning er undertiden relateret til virkeligheden eller bare meningsløs.

Hvorfor drømmer vi?

Drømme er skabt på grund af Rapid Eye Movement. Selv når vi sover hurtigt, fortsætter vores hjerne med at fungere, dog ikke i aktiv tilstand. På grund af dette trækker det ofte de følelser, følelser og oplevelser tilbage, som vi har internt og ubevidst. De er i det væsentlige et billede af, hvad vi tilfældigt tænker i vores sind og kan være uafhængige historier.

Generelt består drømme af følelser, fornemmelser, ideer og billeder, der ufrivilligt gøres for øje i søvnstadiet. Drømme opstår i søvnens hurtige øjenbevægelsestrin. Nogle drømme er mindeværdige og levende. Drømmenes længde varierer i 20-30 minutter. I gennemsnit kan en person drømme 3- 5 drømme om natten, og nogle har kapacitet til syv. For det meste glemmes drømme hurtigt. I en otte timers søvnlængde vil drømmen være to timer.

Drømme har forskellige naturer som spændende, magiske, skræmmende, eventyrlystne, seksuelle og melankolske. Ikke kun mennesker, selv nogle dyr som pattedyr oplever også det hurtige øjenmoment. Nogle drømme er klassificeret efter dets natur. Her er et par almindelige typer af drømme:

1. Dagsdrømme:

Forskellige typer drømme 1

I gennemsnit kan en person drømme en dagdrøm om 70-120 minutters vågne fase. I dag drømme vil folk være halvvågne. Det betyder, at de ikke vil sove fuldt ud i virkeligheden. En dagdrøm starter med erindring om fantasi og fantasi, der løber væk. Hvor længe en dag drøm, vil en person blive nedsænket i det private fantasiland. For en person kaldes en dagdrøm krop til stede sind fraværende. En dagdrøm er god til at øve et positivt resultat. Bekymringer og dybe bekymringer resulterer også i dagdrømme. Når sindet begynder at vandre, vil bevidstheden om fysisk udseende falde.

2. Lucid Dreams:

Forskellige typer drømme 2

Lucid drøm defineres som drøm med fysisk søvn. Denne drømmemetode kaldes som forskningsdrøm. På et tidspunkt kan personen realisere denne drøm. Drømmere indser, at de drømmer. Drømmere bliver aktive i deres drøm, træffer egne beslutninger i deres drømme. Drømme vil være levende og begivenheder, karakterer er ofte stærkt overdrevne. Den klare drøm hjælper med at fjerne den dårlige drøm ved at lade os realisere.

3. Mareridt:

Forskellige typer drømme 3

Mareridt er drømme, der forstyrrer en person meget. Disse drømme kan være frygtindgydende. En person kan opleve sorg, vrede, frygt og terror. Dette sker, når personen var under dyb stress eller bekymret. Disse typer mareridt falder ind under kategorien kaldet posttraumatisk stress mareridt. I mareridt kan personen føle forskellige typer smerter. Nogle af nathopperne er levende, at sansesystemet udløses. Mareridt repræsenterer evolutionær frygt. Det skal huskes, at alle drømme, mareridt er ubevidste for at hjælpe os.

4. False Awakening Dreams:

Forskellige typer drømme 4

Falske opvågnende drømme er de drømme, der udfører vores værker uden tilstedeværelse af sind. Det er en anden drøm, vi oplever, når vi er vågne. Det kan mest ses hos børn. For eksempel gør de deres seng våd. Det betyder, at de tror, ​​at de var på badeværelset. Det betyder, at folk tror, ​​at de allerede er vågnet og begyndte at udføre deres daglige rutinejob. Men i virkeligheden sov de. Nogle mennesker har en vane med at gå søvn under søvn, selv det betragtes også som falsk vækket. Sådanne scenarier ses i falsk vågnet søvn.

5. Tilbagevendende drømme:

Forskellige typer drømme 5

Gentagelse af samme drøm flere gange kommer under tilbagevendende drøm. Det kan være et positivt eller negativt tegn. Ignorering af sådanne meddelelser fører til uløste problemer. Det betyder, at en drømmer har gjort flere spor for at løse et problem, før det blev implementeret som en drøm. Underbevidsthed gør og tror, ​​at det er blevet gennembrud, og gentagelse er sket. Og denne drøm forbliver ignoreret og uløst. Når vores problem er blevet løst, vil sådanne drømme ophøre. Det betyder, at hvis en person lider af et problem, og der er chance for at blive løst på det seneste, drømmer problemet med flere løsninger om en drømmer.

6. Healing Drømme:

Forskellige typer drømme 6

Som navnet siger, vil disse drømme helbrede problemerne. I oldtiden kaldes disse drømme som prodromiske. Disse drømme vil tjene budskaber relateret til sundhed. Det er overbevisning, at denne type drømme hjælper med at undgå potentielle sundhedsproblemer, der helbreder syge og giver sorg. På forskning er det kendt, at kroppen kommunikerer til hjernen gennem drøm. Hvis drømmesproget forstås, vil det være lettere for drømmeren, hvad der er sket. Disse drømme er ikke negative, fordi de hjælper med at overvinde og helbrede problemet.

7. Flyvende drømme:

Forskellige typer drømme 7

Flyvende drømme er spændende, glade og behagelige. Denne drøm kan på et tidspunkt føles af en person i virkeligheden. Hvert menneske ønsker at blive noget i deres liv. De ønsker at opnå i deres liv. I virkeligheden betegnes det som mål og mål for livet. Sådan en type drømme hører under flyvende drømme. Det betyder, hvordan vi føler og styrer vores tanker i vores liv. Det vil være tænkeligt, mens du skummer lavt til jorden. Når folk forsøger at gøre det i virkeligheden, og hvis det aldrig sker, vil det forblive som en drøm for et menneske så længe.

8. Mad:

Forskellige typer drømme 8

Nogle mennesker, der er vilde med mad, vil også drømme om mad. Det symboliserer den energi, næring, der er direkte nødvendig for følelser, intellekt og spiritualitet. Det betragtes som afsløring af sultne efter vores nye tanker.

9. Falling Dream:

Forskellige typer drømme 9

Det forekommer ofte i dagligdagen. Faldende drømme er negative og skræmmende. Men alle drømme vil ikke være negative og skræmmende. Når drømmen falder langsomt, indikerer det roen ved at give slip. Det forbliver, at vi i virkeligheden føler, at noget sker ude af kontrol. Det opstår, når en person er stresset og mister noget i livet. Det betragtes som et tegn på at tackle et eller andet problem i virkeligheden.

10. Episke drømme:

Episke drømme er kontinuerlige historier, der forekommer i rækker af drømme. De er indbyrdes forbundne og forekommer ofte med omfattende detaljer. Episke drømme har en stærk betydning bag sig og får normalt personen til at vågne op med positiv energi. Detaljerne i episke drømme er så levende, at de gør det let at huske i lang tid og nogle gange hele vores liv. Episke drømme kan også hjælpe os med at omdanne den måde, vi ser på livet på og tilbyde en perspektivisk tænkning.

11. Drømme om tænder:

Mange drømmere oplever ofte drømmen om at tænder falder ud. Drømmende tænder repræsenterer angst og stress, man kan føle i virkeligheden. Det opstår normalt, når en person oplever en radikal ændring i sit liv og er bekymret for resultatet. Faktorer som at starte en ny fase i ens liv eller træffe en meget hård beslutning kan også resultere i, at tænder falder i drømme.

12. Barndomsdrømme:

Barndommen repræsenterer uskyld og liv uden bekymringer. Når en person drømmer om sin barndom, indikerer det ofte dit indre ønske om at gå tilbage til den fase af dit liv. Barndomsdrømme kan minde dig om dine lykkeligste dage som barn og ofte bringe dine lidenskaber tilbage. De kan også bringe minderne om traumer tilbage, man oplevede som barn.

13. Katartiske drømme:

Katartiske drømme er dem, der renser drømmeren for deres indre frygt, stress og angst. Under disse drømme får drømmeren frihed til at leve det liv, de vil, og træffe deres egne beslutninger. Katartiske drømme opstår, når en person er stresset på grund af en, der konstant sætter drømmerens frihed på spil og dominerer i virkeligheden.

14. Forstærkende drømme:

Forstærkende drømme fortæller de dele af historier, der kræver opmærksomhed. Det er små detaljer, som du måske har overset i virkeligheden. Disse drømme har et formål. De satte de hændelser i rampelyset, som måske var blevet ignoreret af dig, men hvis effekt måske havde været stor andre steder. For eksempel kunne du have haft en drøm om dig, dine nærmeste i torner og blødninger. Dette symboliserer dine ord eller handlinger, der kan have skadet personen.

15. Tidligere livsdrømme:

Har du nogensinde oplevet mærkelige drømme, der tilsyneladende ikke har nogen begyndelse, midten eller slutningen på historien? Det kan betyde en tidligere livsdrøm, der kan fortælle detaljer om dit tidligere liv. Når vi sover, bliver underbevidstheden aktiveret, hvilket kan hente detaljer om ens tidligere liv og begynde at kommunikere dem til dig. De er normalt fyldt med detaljer om steder, du aldrig har besøgt eller mennesker, som du aldrig har mødt.

16. Psykologisk drøm:

Psykologiske drømme er unormale eller usædvanlige. De er normalt forårsaget, når en person oplever en psykisk lidelse eller en tilstand af angst og stress. Disse drømme har ingen betydning og er fyldt med kaos, der symboliserer kaoset i deres sind.

17. Trosdrømme:

Trodrømme skyldes overdreven tro på overnaturlige elementer og guder. De får drømmeren til at tro, at en form for kraft forsøger at kommunikere med dem om deres fortid eller fremtid. Trodrømme opstår, når drømmernes dømmekapacitet reduceres kraftigt i deres søvn.

Hvorfor er drømme svære at huske?

Drømme er forårsaget af REM eller Rapid Eye Movement. Når vi sover, lukkes vores hjerneaktiviteter ned, og derfor skaber drømme ikke minder. Vi kan dog huske drømmen delvist eller når den opstår lige før vi vågner, hvor visse hjernefunktioner bliver aktive.

Drømmens betydning for vores helbred:

Undersøgelser har vist, at mennesker, der drømmer, ofte oplevede et godt psykisk helbred. Det antydes også, at drømme symboliserer god søvn. I et eksperiment blev folk vågnet lige før de begyndte at drømme. Efter flere sådanne forsøg på at forstyrre drømme siges det at have oplevet øget angst, spænding, rastløshed, hallucinationer, tung hoved og mangel på fokus. Det siges også, at folk i mange tilfælde har fundet løsninger på deres problemer i drømme.

Hvorfor opstår mareridt?

Mareridt er drømme, der opstår på grund af indre frygt. De er ekstremt foruroligende og kan vække et folk, der skælver af frygt. De er forårsaget, når REM sover, normalt i de små timer om morgenen. De fleste mareridt opstår på grund af erindringer om traumatiske oplevelser af ens liv eller indre frygt eller endda tilbagevendende mareridt om det samme problem. For eksempel kan en person, der bliver bidt af en hund, have konstante mareridt af hunde, der jagter og bider hele sit liv.

Hvad skal man gøre efter et mareridt?

Mareridt kan være skræmmende og give panikanfald. I de fleste tilfælde har folk oplevet intens sved, kolde fødder og har problemer med at falde i søvn igen. Det er vigtigt at falde til ro og prøve at skylle minderne om drømmen ud for at kontrollere vores angst. Meditation kan hjælpe dig med at bremse din tankeproces og berolige nerverne. Også at lytte til beroligende musik, ændre værelse, gå en tur kan også distrahere dig fra at tænke på dine mareridt.

Sådan undgår du drømme?

Selvom det kan være godt at have behagelige drømme, er mareridt ikke sjovt. De kan skabe fysisk og følelsesmæssig stress hos en person. Gentagne mareridt om det samme emne kan ofte sænke tillidsniveauet hos en person og skubbe ham ind i depression. Det hjælper at søge professionel hjælp, hvor en læge kan foreslå terapi for at få din frygt ud. Det tilrådes heller ikke at tale, se eller læse om voldelige aktiviteter, før du går i seng. Undersøgelser viser også, at mennesker, der skriver og tænker på positive oplevelser før sengetid, gradvist har dæmpet forekomsten af ​​mareridt.

Ovenstående er alle drømme, der er kategoriseret i overensstemmelse hermed. Der er forskellige drømme, der opstår regelmæssigt. Så drømme betragtes som tegn for vores virkelige liv, der tackles for vores problemer, som vi står over for i virkeligheden. Så gennem drømme kan en person løse problemet ved at erhverve flere løsninger. Så drømme er godt for helbredet.

Ovenstående er alle drømme, der er kategoriseret i overensstemmelse hermed. Der er forskellige drømme, der opstår regelmæssigt. Så drømme betragtes som tegn for vores virkelige liv, der tackles for vores problemer, som vi står over for i virkeligheden. Så gennem drømme kan en person løse problemet ved at erhverve flere løsninger. Så drømme er godt for helbredet.

Billeder Kilde: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17.