Typer af kameraer til enhver fotografentusiast i 2021

Er du interesseret i fotografering? Elsker du at blive bag kulisserne og klikke på billeder? Hvad er bedst end at investere i det rigtige kamera og udvikle kreativ kunst? I dag er vi her med typer kameraer til stede på markedet. De fleste af os har kun hørt om de letteste og kompakte kameraer eller et DSLR -kamera, men ved du det; der er forskellige typer og forskellige slags kameraer rundt omkring?

Ja, du hørte os rigtigt. Afhængigt af dine krav og formål er det vigtigt at vælge de rigtige og bedste typer kameraer til at opfylde dine behov. Lad os vide alt om dem i dag, og lær noget nyt.

Hvad er et kamera: Første kamera og historien bag

Hvis du er fotograf eller en blandt de spirende kunstnere, kender vi spændingen ved ny kunst. Men tror du ikke, at vi alle først skal forstå, hvordan de fødes? De interessante fakta er her.

Kameraerne er til stede lige siden det 4. århundrede. Det er både chokerende og spændende at vide om denne kendsgerning. Det første kamera hed Obscura, hvilket betyder mørkerum på latin. I dette første kamera kunne man imidlertid ikke fange billedet permanent. I stedet løber det bag princippet om billedet, der løber på væggen gennem et lille hul. Fotografering og kameraer er først blevet til fra omkring 1816, hvor det første billede blev taget. De var imidlertid ikke tilgængelige enormt, og eksperimenter bag kameraopfindelsen kørte stadig. Det første filmkamera opstod gradvist omkring 1859, og det var kun sidst i 1880’erne, at det gigantiske spring blev foretaget af “Kodak”, der tilføjede et gigantisk spring.

Kort fortalt har vi alle kun haft hænderne på et perfekt professionelt kamera omkring 1990’erne. Det er ret nyligt, ikke sandt!

Forskellige slags kameraer med billeder:

Der er ikke kun en type kamerasort, men flere slags og varianter inden for den. De bruges alle til at opfylde specifikke krav og specifikationer. Lad os nu komme ind på dette og lære alt om de typer kameraer med navne og deres anvendelser i dag.

1. DSLR -kameraer:

DSLR kameraer

Lad os først begynde med de mest berømte DSLR -kameraer, der er populære over hele kloden. DSLR -kameraer er en forkortelse for Digital Lens Reflex -kameraer. Næsten alle de professionelle kameraer, vi støder på, har disse i deres samling. DSLR-kameraerne har både digitale billeddannelsessensorer samt reflekser med en linse. De leveres med aftagelige linser, så man kan tilføje den type objektiv, der kræves til fotografering. Du kan også blive ved med at skifte objektiv afhængigt af dine krav. Hvis du f.eks. Arbejder med landskabet, kan du tilføje et vidvinkelobjektiv eller gå til et teleobjektiv til dyrelivsfotografering.

Den anden største pro for DSLR’er er den direkte udsigt fra kameraets optiske søger. Få DSLR’er kommer i de seneste dage, der også kan optage og optage videoer, herunder 4k -videoer. Ikke bare det, de giver dig billederne optaget i RAW -format, hvilket er fremragende til fagfolk, der ønsker at behandle og redigere fotografierne på senere stadier.

De største kendte mærker, der fremstiller DSLR på tværs, er Nikon og Canon. DSLR’er er verdens mest populære inden for forskellige typer digitale kameraer til fotografering.

2. Spejlfri kameraer:

Spejlfrit kamera

Vi har alle hørt om denne kommende trend på spejlfri kameraer. De er ikke andet end dem, der ikke har en optisk søger og er ret lette i forhold til de tidligere. Her kan fotograferne se billedet direkte fra søgeren. De er lette at håndtere. Sony er den største kendte producent af spejlfrie kameraer, der har både fuldformatkroppe og kropsrammer.

De fleste spejlfrie kameraer har heller ikke objektivmuligheder, men de har en aftagelig linsefunktion. Ligesom DSLR’erne hjælper de dig med at få billedet i RAW -format til nem redigering og postering af billedprocesser.

3. Smartphone -kamera:

Smartphone kamera

Vi bruger alle også vores mobiltelefonkameraer. Selvom de ikke kommer ind i den specialiserede fotografering og kamera, bruger alle denne funktion – lige fra professionelle fotografer til mennesker som os. Smartphone -kameraer har udviklet sig og udviklet sig gennem årene med passende pixels og dobbeltkamera -funktioner. Lige fra selfies til en bagpå er de perfekte til almindelige landskaber og portrætter og fås på farten. Disse er perfekte og kompakte i størrelse, selvom de ikke kan konkurrere med de professionelle DSLR’er. Man kan dog ikke forvente et RAW -billede eller en kvalitet, som et DSLR eller spejlfrit kamera kan levere. Smartphones som Apple, Samsung og andre virksomheder er kendt for deres kamerafunktioner. Der er igen typer kameraer i mobilen, afhængigt af teknologien.

4. Øjeblikkelige kameraer eller polaroider:

polaroider

Nå, disse har været en ganske hype i den seneste tid. De øjeblikkelige typer af polaroidkameraer kan levere og udskrive fotos lige efter at de er taget og er produceret af Polaroid Corporation. De er også kendt for deres søde udseende og funktioner og er velegnede til regelmæssig daglig brug. Selvom der er flere øjeblikkelige kameramærker, er Fujifilm og Kodak de kendte producenter af polaroider. Disse er gode at bruge til scrapbøger, opslagstavler, dagbøger og andre øjeblikkelige formål, men har ikke den høje kvalitet som andre kameraer.

5. Mellemformatkameraer:

Mellemformat kamera

Har du nogensinde stødt på mellemformatkameraer? Disse var meget i brug og efterspørgsel i tidligere og gamle dage, hvor de plejede at lave 120 mm film. Nu har vi de fleste digitale kamerasensorer i stedet for mellemformat. De er dog stadig i brug. De professionelle fotografer og kunstnere, der også foretrækker utroligt højkvalitetsbilleder med høj støj, kameraer i mellemformat er meget anbefalede og krævede. De fleste inden for modefotografering bruger dem også. De er omfangsrige og tunge i vægt på grund af den store kamerasensor og funktioner. Fuji, Pentax og Hasselblad er populære mærker til disse mellemformatkameraer. Disse er blandt gamle vintage kameratyper.

6. Filmkameraer:

Filmkameraer

Vi har alle hørt om de specialiserede filmkameraer, der blev brugt til at optage billeder. Selvom disse har mistet trend i disse dage, eksisterer de stadig på markedet. Filmkameraerne kan præcist styre blænde og lukkerhastighed og bruges eksplicit til at producere bestemte spillefilm. De har ingen skærm og giver en vintage effekt og output med god billedopløsning. De er imidlertid dyre og svære at bruge og lære også. De har dog mistet momentum i de seneste år. Disse bruges primært i forskellige typer kameraer til film- og filmformål.

7. 360 graders kameraer:

360 graders kamera

Hvis du leder efter et perfekt kamera, der kan give et panoramabillede udendørs med en 360-graders udsigt, er disse kameraer det perfekte. Den dedikerede kameravinkel og linse kan hjælpe dig med at få dette resultat hurtigt, og det er et godt og populært valg blandt eventyrere, rejsende og udendørsentusiaster. De er super lette, lette at bære og er også vejrbestandige udendørs. De bringer realistiske billeder i god kvalitet med minimal indsats. Det skal dog bemærkes, at disse billeder ikke kan udskrives og er følsomme over for bevægelse.

8. Digitale kameraer:

Digitalt kamera

Blandt flere videokamera typer er de digitale cine kameraer dyre og avancerede kameraer, der bruges til specifikke professionelle formål med at filme, enten til film eller kortfilm eller dokumentarfilm. Filmprofessionelle og -producenter bliver mest bemærket til at bruge disse kameraer. De har en perfekt udskiftelig linsefunktion og er gode til videooptagelse med en 4k supportløsning. De mest almindelige mærker i de digitale cine -kameraer omfatter Sony, Canon, Blackmagic Design osv.

9. Handlingskameraer:

Action kamera

De mest almindelige kameraer, der kommer til at tænke på, når vi tænker på actionkameraer, er GoPro -kameraerne. De er kendt for miniaturen og den lille størrelse og kan passe selv i lommen. De er multi-purpose i brug og kan ikke kun klikke på billeder, men også oprette videoer og arbejde med time-lapse og andre kommende funktioner. Disse er også lette at bære og montere lige fra tøj til karosseri til køretøjer. GoPro -kameraerne har mange muligheder og teknologi i de seneste år og kan endda producere 4K -videoer. De er perfekte til udendørs junkies, kan modstå vand, vejr og er også holdbare. Ulemperne inkluderer imidlertid en mindre sensor, dårlig batterilevetid og i de fleste tilfælde ingen søger, hvilket gør det udfordrende.

10. Brokameraer:

Bridge kamera

Brokameraerne er et sted tæt på DSLR, men de er ikke det samme. De har en fast linse og dækker et teleobjektiv. For dem, der er involveret i sportsfotografering og dyreliv, kan brokameraerne være en god mulighed og et valg med et mindre dyrere budget. De understøtter RAW -formatet og er lettere at bære, lette. For dem, der undrer sig over at gå i gang med denne rejse, er disse også gode til at starte med. De er kompakte og lettere at lære. Udover deres lette og overkommelige funktioner inkluderer specifikke ulemper problemer med batterilevetid og mindre kvalitet. Men hvis du ikke besidder en tung investering som nybegynder, er disse gode til at starte med!

11. Robuste kameraer:

Robust kamera

Har du nogensinde hørt om unikke robuste kameraer? De er bygget vandtætte og stødsikre kameraer. Alle specifikationerne ligner dog mere eller mindre standardkameraer. De er alle vejr- og terræn specialiserede kameraer, ideelle til rejsende og eventyrere. Robuste kameraer er robuste og stærke, kan endda modstå kraftigt fald på land eller vand. De er også perfekte til dem, der ikke er vant til at håndtere kameraerne og vedligeholde dem. De mest almindelige mærket Rugged -kameraer inkluderer Olympus Tough og Fine Pix.

12. Specielle kameraer under vandet:

Specielt kamera under vandet

Vandtætte kameraer er ikke meget nye i kameraernes verden, og i disse dage ser vi kun på dem vokse i efterspørgselssegmentet. De unikke undervandskameraer findes i en række størrelser og er kraftfulde kameraer med fast linse, der kan tage perfekte billeder af din undervandsverden under ferier og eventyr. De fleste af dem kommer til nytte, der kan tages til dybder op til 30-35 meter. De er også overkommelige og har god tætning mod vandet. Vi har dog også specialiserede kameraer, der også er lavet til dybvandsdykning.

13. Overvågningskameraer:

CCTV kamera

Blandt typer af et tv-kamera er CCTV-kameraer, også kendt som fjernsynskameraer med lukket kredsløb, kendt for deres brug af videoovervågning. De bruges generelt til at arbejde med overvågning mod lukket placering eller begrænset lokalitetsområde. De bruges til forretningsformål, stat og andre enheder til at opdage kriminelle aktiviteter eller trafik eller forbrydelser.

14. Spion kamera:

Spion kamera

Spionkameraer bruges til at optage videoer eller fotografier af et bestemt sted uden at personer eller enkeltpersoner ved det. Disse er hovedsageligt rettet mod overvågningsformål. De fleste gange er der også installeret spionkameraer derhjemme til kontrol af børn eller husstandsforhold. De er små i størrelse og er nyttige til sikkerhed, undersøgelse, beskyttelse, sikkerhedsproblemer og love.

15. Drone kameraer:

Drone kamera

Droner er meget populære i disse dage for deres aktivitet og rækkevidde. Dronen er et ubemandet luftfartøj, der styres via en fjernbetjening. De bringer luftfoto og luftbilleder ind og får et fugleperspektiv direkte fra overhead. De er udfordrende at betjene og kræver ordentlig uddannelse for at styre dem. Både enkeltpersoner, såvel som regeringen, bruger droner til deres egne formål. Oftest ser vi droner til militære eller overvågningsformål. Oftest i disse dage har selv film brugt droner. Storstilet bryllupsvideografi med et højere budget inkluderer også dronekameraer. Der er forskellige typer kameradroner afhængigt af kravet.

16. Webcams kamera:

Webcams kamera

Webkameraet, også kendt som et webkamera, er et digitalt kamera, som vores computere og skærme besidder. De hjælper og hjælper med at sende livebilleder og videoer fra vores placering til det andet sted via en internetforbindelse. Selvom webkameraer tidligere kan tilsluttes skrivebordet eller den bærbare computer separat, har de seneste computere dem primært indbygget. Disse webkameraer er nyttige til at hjælpe videoopkald.

17. Hjelmkamera:

Hjelm kamera

Hjelmkameraer er også kendt som mikrovideokameraet og er en type lukket kredsløbskamera, der er fastgjort til hjelmen for at foretage en visuel eller videooptagelse. Disse hjelmkameraer er nyttige til at holde ens håndfri og bærer dem ikke under optagelse. De bruges stærkt under sport, især cykling og paragliding. De er hurtige til at fange kameravinklerne og er gode med sensorer. I de seneste dage er hjelmkameraer også brugt af militærer og soldater til sikkerhedsformål.

18. 3D -kamera:

3D kamera

Som navnet antyder, er 3D -kameraer nyttige til at fange og visualisere de tre dimensioner. De bruger mere end to linser til at optage det tredimensionelle synspunkt, mens de sædvanlige kameraer bruger et enkelt objektiv til at skifte visuelt. På denne måde hjælper linsen med at kombinere forskellige perspektiver på én gang.

19. Kompakte kameraer:

Kompakt kamera

De kompakte kameraer, også kendt som point and shoot -kameraer, var ganske populære et par år tilbage før indførelsen af ​​professionelle digitale kameraer. De er nyttige for de mennesker, der ønsker enkelhed i at tage billederne. Ethvert enkelt billede kan let tages i øjeblikket uden tung fotografering og kunstnerisk vinkel i dette kamera. Objektivet er fastgjort i kompakte kameraer. Brændvidden er imidlertid variabel. De leveres med batterier, er lette og kan let bæres når som helst.

20. pistolkamera:

Pistol kamera

Blandt typer af kuglekamera er pistolkameraet en særlig specifik enhed, der fungerer med et maskingevær eller en automatisk kanon. Hver gang maskingeværet affyres, bringer pistolkameraet eksponering for målets billede ved synet. De er elektrisk drevne og bruges stærkt under skyde- eller træningsflyvninger for at være nøjagtige.

Typer kameralinser til mindeværdige fotografier:

Her er nogle ting, du skal om det grundlæggende i et kamera.

1. Prime Lens:

Prime Lens

En primær linse er kendt som den faste linse. Det er kendt som den faste linse, fordi brændvidden i en primær linse er fast og ikke kan ændres. Det betyder, at du ikke kan zoome ind og ud, så du kun kan skyde fra en sidevinkel. For at tilføje eller fjerne et objekt i baggrunden ville det således betyde, at du er nødt til at flytte tættere eller måske langt væk, indtil det tjener formålet. Disse er billigere og lette og kompakte. De ses også at fungere bedre under dårlige lysforhold. Den største ulempe kan være, at du ikke kan zoome ind og zoome ud,

2. Zoomobjektiv:

Zoomobjektiv

De fleste mennesker synes at zoom og prime er det samme. Men nej! de er ikke. Et zoomobjektiv er en paraplybetegnelse for ethvert objektiv, der giver dig mulighed for at have variabel brændvidde, så du kan zoome ind og zoome ud, i modsætning til hovedobjektivet. Disse kan også erstatte to eller flere primære objektiver. De vil dog ikke fungere så godt som hovedobjektivet i mørke. Et zoomobjektiv er også dyrt, og billedets skarphed er kompromitteret. De er også omfangsrige og tunge i forhold til et førsteklasses objektiv.

3. Blænde:

Blændeobjektiv

Blændeåbning er simpelthen åbningen af ​​linsens membran, hvilket letter lysets passage. Du kan muligvis se nogle tilfældige tal skrevet her, hvis du observerer kameraet nøje. Tal som 1.4, 2, 2.8 osv. Er kendt som f-stop. De nederste stop på kameraet giver mere eksponering, da de vides at repræsentere større blændeåbninger. De øvre stop giver mindre eksponering, da de vides at repræsentere mindre åbninger. At få den rigtige mængde lys til fotografering er afgørende, og derfor er tommelfingerreglen at forstå og analysere, hvor meget lys det faktisk modtager, inden du vælger dit kamera eller endda smartphone -kameraet.

4. Teleobjektiv:

Teleobjektiv

denne form for linser er enormt populære og bruges både af amatører og professionelle. Da de har en lang rækkevidde, giver det dig mulighed for at klikke på billeder af dem på en meget afstand. Et objektiv siges at være telefoto, hvis det har en brændvidde på 60 mm eller endnu længere. Den største fordel ved et teleobjektiv er, at objekterne ser tættere ud, end de egentlig er. Du kan også sløre din baggrund. Du har en tendens til at få de bedste portrætbilleder ud af disse.

5. Normal kameralins:

normal linse

den normale kameralins er også kendt som standard kameralinsen. Disse har en brændvidde på 40 mm til 60 mm. De kaldes ‘normale’ af en grund. Det normale kameralinsen er de bedste kunstnere og fanger præcis, hvad det menneskelige blotte øje kan se. De har heller ikke mange forvrængninger, fordi de har brede vinkler og dermed er et glimrende valg til gadefotografering, til at lave dokumentarer og portrætter. Deres fleksibilitet og anvendelighed er en solid grund til, at mange fotografer vælger dem.

6. Vidvinkelobjektiv:

Vidvinkelobjektiv

disse linser har en brændvidde på 17 til 40 mm. De er i stand til at give dig et bredt eller bredt billede af målet og er derfor ideelle til fotografering af landskaber eller mindre interiører. En stor ulempe er imidlertid forvrængning, den kan producere ved at udvide fokus og få dem til at se større unødigt ud. Derfor er de måske ikke ideelle i alle situationer.

Tips til at vælge det bedste kamera:

Inden du investerer dine penge i et kamera, skal du sikre dig, at dit kamera passer til din brug og dine behov:

  • Forstå dit formål. Er det til professionel brug eller bare til at fange dine øjeblikke?
  • Hvis du er en proff, kan du tjekke de forskellige objektiv, der passer til din genre som dyreliv, udendørs, makro osv.,
  • Hvis du er amatør, kan du bare få en dejlig kamera, der passer til dit budget
  • Definer derefter dit budget og spørg dig selv, om det er værd at strække den ekstra krone.
  • Dit kamera skal være det nyeste på markedet for optimal brug. Gå ikke efter ældre modeller
  • Sørg altid for, at kameraet leveres med et virksomhedsgarantikort
  • Opbevar kameraet i en pose eller pose af god kvalitet, så det holder længe

Vi håber, at du nød at udforske og kende de forskellige typer kameraer, der findes overalt i os. Uanset om det er en fotografentusiast eller ej, så elsker vi alle denne teknologi til at hjælpe os med at fange vores daglige liv. Hvilket kamera bruger du mest? Fortæl os dine tanker i kommentarerne? Vi elsker at høre fra dig!

Ansvarsfraskrivelse:

Alle oplysninger om forskellige typer kameraer er kun givet fra de kilder, der findes på internettet og uddannelseswebsteder. Disse oplysninger må udelukkende bruges til vidensformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl.