Typer af skove i Indien og verden man skal besøge i en levetid

Skove er påkrævet for at opretholde et sundt miljø og et afbalanceret økosystem. Der er typer af skove i Indien, som også giver ly til flere arter af flora og fauna. De er meget tætte og tyndt befolkede. I disse dage er skove også blevet adskilt fra turistattraktion, da de giver meget at se og opleve. Det siges, at skovene dækker omkring 19,5% af det samlede areal i vores land. Derfor kan skovene hovedsageligt klassificeres i fugtige tropiske skove, tørre tropiske skove, bjergrige tempererede, montane subtropiske skove og alpine skove. Denne artikel giver os et indblik mere i skovområdet i Indien, og hvornår vi skal besøge dem.

De forskellige skovtyper, der findes på et bestemt sted, er afhængige af temperaturen i regionen og længdegraden & Breddegrad. Forskellige breddegrader har forskellige ekko-zoner. Gode ​​eksempler er de boreale skove, der findes nær polakkerne, tropiske skove findes i nærheden af ​​ækvator, og tempererede skove er placeret på midten af ​​breddegraden.

Så hvis du har spekuleret over, hvor mange typer skove der er, her er en hurtig guide til dit spørgsmål. Overvejende er der tre forskellige skovtyper baseret på breddegrad.

Forskellige skovtyper:

Der er forskellige typer skovområder i Indien og andre lande. Lad os vide mere detaljeret om dem.

A.Den tropiske:

Temperaturen er i gennemsnit 20-25 ° C og varierer lidt i løbet af året. Gennemsnitstemperaturerne for de tre varmeste og tre koldeste måneder adskiller sig ikke med mere end 5 grader. Nedbøren er jævnt fordelt over hele året med en årlig nedbør på over 200 cm. Jorden i dette område er næringsfattig og sur. Området er rigt på fauna og omfatter talrige fugle, flagermus, små pattedyr og insekter.

B. den tempererede:

Temperaturen varierer fra -30 ° C til 30 ° C. Nedbør på 75-150 cm og fordeles jævnt i løbet af året. Jorden er frugtbar, beriget med henfaldende affald. Baldakinen er tæt til moderat niveau og tillader lys at trænge ind, hvilket fører til veludviklet og rigt diversificeret understory vegetation og lagdeling af dyr. 3-4 træarter pr. Kvadratkilometer kendetegner deres flora.

C. Boreal Forest:

Temperaturen her er meget lav. Nedbør er primært i form af sne, 40-100 cm årligt. Jorden er tynd, næringsfattig og sur, og lysstrålerne kommer ikke ind i området. Fauna omfatter spætter, høge, ræv og bjørn.

Ting at vide før et besøg i skoven

Hvad skal du have, før du besøger en skov?

Der er et par ting, du skal have, før du begiver dig ud i en skov. Det kræver en vis grad af beredskab fra din side for at undgå skade på dig selv eller din gruppe.

1. Hold sammen: Det er altid godt at gå og udforske skoven som et hold. Skovene er normalt dybe og tykke, og det er stadig godt at have en gruppe mennesker med, så I har hinandens selskab i nødstider.

2. Kikkert: Hvis du er vild med fugleture, er kikkert et must. Skovene dækker en lang række eksotiske fugle, der ellers ikke er synlige for det blotte øje, så tag en kikkert med dig, så du kan nyde naturens skønhed.

3. Selvforsvarsobjekter: Det er altid godt at tage et værktøj til selvforsvar for at undgå uønskede møder med vilde dyr. Selvom der vil være sikkerhed døgnet rundt, kan det ske, at du til tider kan være nødt til at beskytte dig selv, men husk at sørge for, at du ikke provokerer noget dyr i skoven.

4. Medbring et kort: Du skal kende din rute godt og de umiddelbare afkørsler og alternative ruter. Studer kortet godt.

5. Brug passende tøj og sko: Brug tøj for at undgå uønskede bid af insekter og igler.

6. Forbered dig på vejret: Vær forberedt på al slags vejr. Medbring passende tilbehør afhængigt af sted og årstid for at gøre din rejse behagelig.

Populære turistskove i verden med navne:

Klassificering af skove udføres under forskellige parametre. Her er omkring 20 forskellige skovtyper med deres navne fundet over hele kloden. Lad os vide mere om dem, før vi går ind i skovområder i Indien og deres detaljer.

1. Tempereret Løvfældende Bredbladet Skov:

Den tempererede løvskov kaldes også tempereret bredskov. Denne skovtype findes hovedsageligt på den nordlige halvkugle. Det findes også i nogle områder i det sydlige Sydamerika og Australasien, regionerne i Østasien, Europa og Nordamerika. Den nordlige halvkugle omfatter træer som eg, ahorn, elm i denne løvskov.

Skovtyper

I naturskoven er 30% baldakinbetræk, og heraf er 75% af baldakinen bredbladet og løvfældende. Der er et fænomen med sæsonbetonet udseende og forsvinden af ​​en baldakin. Trækfuglene vises under åbningen af ​​baldakinen, og spætter ses ofte, da de hovedsageligt er afhængige af døde og døende træer som kilde til deres husly og mad også.

 • Skovens navn: Tempereret bredskov
 • Beliggenhed: Nordlige halvkugle, i områder i Europa, Nordamerika og Østasien
 • Området besat: Selvom der ikke er nogen nøjagtig figur af området besat af denne skov, siges det, at træerne spænder fra 100-200 fod høje, hvilket er denne skovs specialitet.
 • Bedste tidspunkt at besøge: Du kan besøge i alle sæsoner, og dette bliver den bedste rejse i dit liv. Blade skifter farve om efteråret og vokser tilbage om foråret efter faldet om vinteren. Bedste sæson er dog i efteråret.
 • Sådan når du: Afhængigt af hvilket destinationsland du vil vælge at besøge denne skov, kan du gå derefter.

2. Tornskov:

I denne skovtype består baldakinen af ​​løvfældende træer med torner. Denne skov er under 1200 m højder med 30% overdækning. Denne skov dækker en stor del af det sydvestlige Afrika og det sydvestlige Nordamerika. Det dækker også nogle dele af Afrika, Australien og Sydamerika. Tornskov har en krat som vegetation og er en tæt skov. Tørre subtropiske og varme tempererede områder med sæsonbestemt eller lav nedbør er de karakteristiske træk ved tornskoven.

Typer af skove i verden

I Sydamerika består tornskoven hovedsageligt af små tornede træer, der fælder sæsonmæssigt. Træernes gennemsnitlige højde er mellem 7 meter og 8 meter, ikke mere end 10 m. Denne tornskov går ind i en ørken, da klimaet bliver ugunstigt og tørrere. Således passer navnet på denne skovtype til den vegetationstype, der findes her. Billedet ovenfor vil give dig en idé om endnu en anden type skove i verden.

 • Skovens navn: Tornskov
 • Beliggenhed: Kan findes omkring det sydvestlige Afrika og det sydvestlige Nordamerika.
 • Området besat: Der kendes ikke noget præcist tal.
 • Bedste tidspunkt at besøge: Du kan besøge i alle årstider og stadig nyde skovudsigten.

3. Mangrover:

Udtrykket mangrove kommer fra spansk og anses for at stamme fra Guarani. Det vigtigste karakteristiske træk ved mangroveskov er, at de normalt findes langs saltvandets kyst. De er placeret mellem breddegrader 25 N og 25 S. Mangroveskov forekommer i de tropiske områder verden over. Mangrover findes i tidevandsområder, og hvor områder omfatter de marine kystlinjer. De er kratområder eller saltvandsmiljøer, hvor der er en høj deponering i området. Mangrovesumpene beskytter kystområderne mod jorderosion, tsunamier, cykloner og storme. Det unikke økosystem ses i røddernes komplekse mesh. Alger, svampe, østers, mudderhummer findes normalt i dette levested.

Skovtyper

Mangrove bredbladet findes i 118 lande og regioner i tropiske og subtropiske områder. Indien, Bangladesh, Thailand, Vietnam og andre lande, blandt hvilke Asien har den største mængde mangrover med andre dele af Afrika, Nord- og Sydamerika. Deltas af floden Ganges, Godavari og andre er kendt for mangroveskov. Sundarbans Nationalpark i Indien er et nordvestligt eksempel for mangrover og er opført i UNESCOs verdensarv for det økosystem, der er til stede der og hovedsageligt kendt for Royal Bengal Tiger og andre forskellige flora og fauna.

 • Skovens navn: Mangrover
 • Beliggenhed: Kan findes i tropiske regioner i Asien, Afrika, Nord- og Sydamerika. Indien har også mangrover.
 • Området besat: 137.800 kvadratkilometer over hele verden i 118 lande.
 • Bedste tidspunkt at besøge: Afhængigt af klimaet i et bestemt land eller en bestemt region.

4. Tynde træer og parkområder:

De sparsomme træer og Parkland -skoven er dem, hvor trædækket er mellem 10% og 30% som træerne, der findes i savanneområder i verden. Disse træer forekommer i områderne hovedsageligt fra skovklædte til ikke-skovklædte landskaber. Den boreale region og sæsonmæssigt tørre region er de to regioner, hvor denne type økosystem er til stede. Vegetationen kaldes også åben lavskov, skovtundra og taiga.

Skovtyper

I den boreale skov ved høj temperatur er vækstbetingelserne ikke hensigtsmæssige for let at opretholde et kontinuerligt skovdække. Af denne grund er skovdækket i denne region diskontinuerligt og sparsomt. Træer af typer af nåleblad, palmer, bredbladede findes i denne skov. Den har høj bryophyt og mangel på arter i denne type skove.

 • Skovens navn: Parklandskov
 • Beliggenhed: Kan findes i USA og Canada
 • Området besat: Dækkede 4 milliarder hektar opdelt i boreale skove, tempererede skove
 • Bedste tidspunkt at besøge: Afhængigt af klimaet i et bestemt land eller en bestemt region.

5. Needle Leaf Forest:

Baldakinens dækning af træer i denne skov er højere end 30%, og disse typer træer findes for det meste under 1200 meters højde. Lange og kolde vinterområder har overvejende denne type skov. Nålbladskove er spredt ud over Nordeuropa, Canada og Sibirien. De kaldes også nåletræsskove. Denne skov dækker også bjergområderne i Rocky Mountains og Alperne. Graner og lærker vokser normalt i de nordlige skove, selv med brede bladtræer som pil osv.

Skovtyper

Pil kan vokse endnu længere mod nord, end disse træer plejede at gøre. Mange af verdens største træer findes i det vestlige USA. Nogle redwoods er så høje som 91 meter i højden. Nogle af dem voksede i varmere regioner og ligger i det sydøstlige USA, der består af enorme fyrreskove. Nålebladskov er nyttig til at levere en større mængde træ til forskellige formål.

 • Skovens navn: Nåleblade skove
 • Beliggenhed: Kan findes i Canada, Sibirien og Nordeuropa
 • Området besat: Der kan ikke findes et præcist tal
 • Bedste tidspunkt at besøge: Det er bedst at besøge omkring efterår og vintre

6. Halvgrøn og stedsegrøn fugtig bredbladet skov:

Den tropiske og semi-tropiske fugtige skov findes generelt i mange regioner over hele verden og findes diskontinuerligt mellem Kræftens vendekreds og Stenbukken. De har normalt et højt nedbørsniveau og lav variation i skovens årlige temperatur. Af denne grund består den af ​​stedsegrønne og halvstedsgrønne skove. Denne skov består af den højeste mangfoldighed af arter i træer. Økosystemet har flere arter end nogen anden skov har.

Skovtyper

Skovbaldakin kan opdeles i lag såsom lavere baldakin, buskniveau, overdimensioneret baldakin med kroner, mellemlags baldakin og understory. Baldakiner er hjemsted for aber og aber, og også slanger og store katte. Gorillaer og rådyr ligger i skovbunden af ​​denne type. Det har således et diversificeret økosystem. Disse skove dækker regionen som halvøen Malaysia, det nordvestlige Sydamerika, den vestlige bue i Amazonasbassinet osv.

 • Skovens navn: Stedsegrønne skove
 • Beliggenhed: Kan findes omkring Malaysia, Amazonasbassinet og det nordvestlige Sydamerika
 • Området besat: Intet tal præcist for det besatte område
 • Bedste tidspunkt at besøge: Da dette område har kraftig nedbør, er det bedst at besøge i efteråret og sommersæsonen.

7. Lavland Evergreen Bredbladet regnskov:

De kaldes også tropiske regnskove. Den stedsegrønne lavlandskov findes i højder under 1200 meter, som normalt ikke har nogen sæsonændringer. Gennemsnitlig nedbør forbliver hele året mindst 60 mm. Disse skove strækker sig hovedsageligt fra ækvator omkring 10 grader i nord og 10 grader mod syd. Omtrent fortsætter de maksimalt til 28 grader inden for de to troper.

Denne regnskov kan klassificeres i sine undertyper. De tropiske regnskove beskrives som varme og våde, på grund af det høje nedbørsniveau fører det til dårlig jordkvalitet. Denne tropiske regnskov dækker regionen: Afrika, Sydasien, New Guinea, tropisk Amerika og nogle dele af Australien.

 • Skovens navn: Lavland stedsegrønne regnskov i bredblade
 • Beliggenhed: Denne tropiske regnskov dækker regionen: Afrika, Sydasien, New Guinea, tropisk Amerika og nogle dele af Australien.
 • Området besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Her er der ikke noget, der kaldes den tørre sæson. Derfor er det bedre at gå om sommeren og undgå det kølige vejr.

8. Ferskvands sumpskov:

Ferskvandssumpskoven er også populært kendt som oversvømmede skove. De er en enten sæsonbestemt eller permanent skovtype. De findes i forskellige regioner fra subtropisk til tropisk og fra boreale til tempererede områder. Generelt findes det omkring ferskvandssøerne eller lavere dele af floden, hvilket opfylder skovens navn.

Karakteristika for træerne i denne skov er af enhver type blade og sæson. Hovedkarakteristikken for denne type er vandfyldt jord. Billedet ovenfor giver dig en idé.

 • Skovens navn: Oversvømmede skove
 • Beliggenhed: Øko -områderne i ferskvands sumpskove er Australasien, Niger delta sumpskov i Nigeria, Sydasien, Brasilien, Peru og andre dele.
 • Området besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Den bedste sæson at besøge er i løbet af monsunerne.

9. Bredbladet stedsegrøn skov:

Baldakinen i denne skovtype er brede blade og også stedsegrønne træarter. Denne skov kræver rigelig nedbør. Denne skov er begrænset til det sydlige Japan, kystregionen i Den Mexicanske Golf og det centrale Kina.

Denne økologi består af fire lag. Høje træer, der spænder fra 30 m til 61 m i højden, er det fremherskende træk, og under dette ligger tre lag fra 9 m til 15 m kortere end baldakinen. De brede bladtræer omfatter bøge, egetræer og ahorn på den nordlige halvkugle og på den sydlige halvkugle Eucalyptus etc. indtager dette økosystem.

 • Skovens navn: Bredbladet stedsegrøn skov
 • Beliggenhed: Japan, Mexico og Kina
 • Området besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Bedste sæson at besøge er vinter.

10. Eksotiske arter plantage:

Udtrykket eksotisk er synonymt med ikke-indfødt, immigrant. Den største forskel mellem invasionen og eksotiske arter er, at de eksotiske er beregnet til bevarelse og også til fortjeneste. Træerne er blevet plantet med arter af de mennesker, der ikke forekommer naturligt i landsdelen, og det formår at være en intensiv skov med baldakin, der er højere end 30%.

De introduceres i forskellige dele af verden, hvor det er påkrævet at opretholde en balance og også er beregnet til at være nyttig. Eksotiske arter har spillet en rolle i produktionen af ​​træ, fiber, ildtræ eller andre produkter som i Amerika. Tropiske og subtropiske områder er bedst i jordkvalitet og klimatiske betingelser for den eksotiske plantagetype.

 • Skovens navn: Eksotisk artplantage – Mest tømmer
 • Beliggenhed: Mest i Amerika.
 • Området besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Den bedste sæson at besøge er når som helst.

11. Løvfældende nålebladskov:

Baldakinen til skoven er overvejende løvfældende og nåleblad. Løvskovens løvskov ligger mellem et bestemt breddegradsspænd. Denne skov findes for det meste i to hovedområder på kloden: Den ene er i Eurasien med breddegrad fra 40 grader til 75 grader, og den anden er i Nordamerika.

Skoven i Sibirien, Europa og Nordamerika består af stedsegrønne nåletræer som fyrretræ, mens den i det østlige Sibirien hovedsageligt er lærken, der omfatter en løvskov og fælder nålebladene om vinteren. I nålebladets skovområder er pil og birk karakteristiske træer, der findes i flodens grænser eller i de åbne rum.

 • Skovens navn: Løvfældende nålebladskove
 • Beliggenhed: Disse findes generelt i Nordamerika, Europa og Sibirien
 • Området besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Der er ingen specifik sæson at besøge, især kan besøges på alle årstider.

12. Evergreen Needle Leaf Forest:

Denne type skove har hovedsageligt fremtrædende stedsegrønne og nålebladskærme. Denne skov strækker sig i bjergkæden og plateauområdet på lavere breddegrader.

De stedsegrønne nåleskovskove giver dyb skygge til jorden. Dette udgør op til tykt tæppemos i de nedre lag af Eco -systemet. Denne skovtype består hovedsageligt ikke af en række arter undtagen en eller to sorter.

 • Skovens navn: Stedsegrøn nålebladskov
 • Beliggenhed: I Europa strækker denne skov sig over de høje bjergkæder og i Skandinavien. I det vestlige Nordamerika fortsætter det til Rocky -bjergkæden, syd for USA og Sierra Nevada.
 • Et besat område: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Når som helst som træerne er stedsegrønne, kan du enten opleve en kold vinter eller en varm sommer.

13. Sclerophyllous tørskov:

Ordet stammer fra to græske ord, ‘skleros betyder hårdt, og’ phyllo ‘betyder blade. Denne skov forekommer i mange regioner i verden. Sclerophyll er en vegetationstype, der har kortere internoder og hårde blade. De består hovedsageligt af sclerophyllous brede blade. De almindelige fundne planter er eukalyptus, tea tree og akacier. Tør sklerofyl er den mest almindelige skovtype med undertrykt nedbør.

Skovtyper

 • Skovens navn: Sclerophyllousdry skov
 • Beliggenhed: Denne skov findes i regionerne som dele af Australien, middelhavsskov, nogle dele af Afrika, skov i Californien og andre dele.
 • Området besat: De dækker omkring 4500 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Bedste sæson at besøge er vinter.

14. Nedre Montane regnskov:

Denne skov refererer til regnskoven i tropiske områder på bjergskråningerne, der er forskellige fra lavlandet regnskov på sletter og flade lande. De findes generelt mellem 1200-1800 meters højde. De er normalt over den stedsegrønne regnskov i lavlandet og lavere end skyskoven i større højder. Det kan klassificeres i to undertyper dipterocarp type og bakketype.

 • Skovens navn: Nedre montane regnskov
 • Beliggenhed: Nedre montane regnskov er mest markant i Peninsular Malaysia, Bintang -områder og østkystens bjergkæder.
 • Område besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: Efterårssæsonen er et glimrende tidspunkt at besøge.

15. Upper Montane Forest:

Denne øvre bjergskov ligger i relativt meget høje højder i bjergområder. Denne vegetariske type findes normalt under sub -alpine skove og over den blandede nåleskov. Træer som Jeffery pine, lodge pole pine, California rødgran er det karakteristiske træ, der findes i denne type skov. De findes i højder over 1800 meter med bladblanding.

 • Skovens navn: Øvre montane regnskov
 • Beliggenhed: Denne type findes i Sierra Nevada -området, vulkanparken Lassen, gedde og San Isabel nationskov.
 • Område besat: Ikke fundet
 • Bedste tidspunkt at besøge: I enhver sæson.

Indiens mest besøgte skovattraktioner:

Lad os nu se nogle af de bedste skove i Indien, som turister besøger. Disse er en liste over skove i Indien, som alle skal besøge en gang i deres levetid på grund af den visuelle oplevelse, de giver. Lad os derfor gå videre og se forskellige typer skove i Indien. Dette er et perfekt svar på spørgsmålet ‘hvor mange skove er der i Indien.’

16. Bandhavgarh Nationalpark:

Typer af skove i Indien

Da dette er en af ​​de berømte skove i Indien, ligger inden for Vindhya -området, kan Bandhavgarh National Park stå inde for at rumme den største tigerbestand i Indien. Det bedste syn på tigre her er garanteret og er berømt for bengalske tigre. Hovedattraktionen er safarimuligheden via Jeep eller bilsafari eller endda en elefantsafari. Det er et sikkert sted for alle.

 • Skovens navn: Bandhavgarh Nationalpark
 • Beliggenhed: I Madhya Pradesh
 • Området besat: 1536 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Besøg stedet fra november til februar.
 • Sådan når du: Flyv til Khajuraho, og du kan køre i omkring 7 timer, eller man kan tage toget til Umaria. Det er cirka 1 times kørsel derfra.

17. Corbett National Park:

Dette er en af ​​de primære skove i Indien og et must-besøg for en vild naturelsker. Deres største attraktion omfatter de kongelige bengalske tigre & Stor indisk elefant. Deres safari muligheder inkluderer Jungle Safari, Elephant Ride, Bird Watching.

Typer af skove i Indien

 • Skovens navn: Jim Corbett National Park
 • Beliggenhed: Corbett National Park ligger ved foden af ​​Himalaya og er spredt over distrikterne Nainital og Garhwal i staten Uttarakhand, der ligger i det nordlige Indien
 • Område besat: 520 kvm km
 • Bedste tidspunkt at besøge: Besøg stedet fra oktober til juni
 • Sådan når du: Ramnagar er den nærmeste togstation til dette sted. Du kan også nå Kathgodam eller Kashipur og tage en taxa for at nå dette sted.

18. Ranthambore National Park:

Dette er en af ​​de største nationalparker i landet. Ranthambore National Park er et af de mest populære steder at besøge for alle de vilde dyr derude. Project Tiger fandt sted her i 1972. Det fik status som en nationalpark i år 1980. Det har tilgrænsende helligdomme- Kaila Devi Sanctuary og Mansingh Sanctuary. Hovedattraktionen omfatter tigeren, Sambar -hjorte, påfugl, leopard.

Skove i Indien

 • Skovens navn: Ranthambore National Park
 • Beliggenhed: Rajasthan
 • Område besat: Det er spredt på et område på 1.334 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge stedet er mellem november til marts og betragtes som sikkert.
 • Sådan når du: Du kan flyve til Sanganer og tage en taxa, eller du kan vælge at gå til Sawai Railway station, som er omkring 10 kilometer fra parken.

19. Sundarbans Nationalpark:

December til februar er det ideelle tidspunkt at besøge stedet og byder på betydningsfulde attraktioner som den kongelige bengalske tiger, vildsvin, ræv, mango. Sundarbans er den største flodmundingsskov i Vestbengalen, dækket af mangroveskov. Du skal benytte en båd for at krydse til dette sted, og ingen jeep er tilladt. Området er moderat sikkert.

Skove i Indien

 • Skovens navn: Sundarbans Nationalpark
 • Beliggenhed: Vestbengalen
 • Område besat: Det er spredt på et område på 539 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge stedet er mellem september og marts
 • Sådan når du: Du kan flyve til Kolkata og tage flere af forstædetogene til Canning, som ligger omkring 50 km fra parken.

20. Gir National Park:

Nationalparken Gir er en af ​​de mest omfattende skove i Indien. Det ligger i Gujarat, og det bedste tidspunkt at besøge er oktober til juni. Det er en af ​​de mest populære attraktioner i Gujarat. Asiatiske løver er en stor attraktion her med over 38 arter af pattedyr, 37 arter af krybdyr og 2000 insektarter. Stedet betragtes som sikkert for besøgende.

 • Skovens navn: Gir National Park
 • Beliggenhed: Delstaten Gujarat
 • Området besat: Det er spredt på et område på 1412 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge stedet er mellem december til marts
 • Sådan når du: Du kan flyve til Keshod, som er 70 km væk fra nationalparken, eller du kan gå til en hvilken som helst større by i Gujarat (Rajkot er tættest på) og nå parken ad vej.

21. Kaziranga Nationalpark:

Kaziranga ligger i Assam og er et af de populære turistmål i Indien. Dette er en af ​​de vigtigste skove i Indien. Stedet er sikkert, og deres væsentlige attraktioner omfatter enhornede næsehorn, asiatiske elefanter, bøfler og kongelige bengalske tigre.

 • Skovens navn: Kaziranga Nationalpark
 • Beliggenhed: Assam
 • Område besat: Det er spredt på et område på 430 kvadratkilometer
 • Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge stedet er mellem november og april
 • Sådan når du: Du kan flyve til Jorhat, som ligger 96 km langt fra parken, eller du kan tage et tog til Furkating, som ligger omkring 75 km fra parken. Du kan endda tage en taxa til stedet.

Do’s and Don’ts i skovområder:

Her er nogle af gør -og -gør -tingene i nationalskoven i Indien, man altid skal huske:

 • Bær ikke sprit- eller plastbeholdere, og sørg for ikke at smide stedet.
 • Medbring sikkerhedsofficerens kontaktnummer i nødstilfælde.
 • Efterlad ikke dine værdigenstande i teltet. Sørg for, at det sted, hvor du har sat teltet, er sikkert og væk fra skovområdet.
 • Støj ikke og tiltræk dyrets uberettigede opmærksomhed. Sørg for at bevare roen omkring dig og i nærheden.
 • Tag ikke ud alene. Medbring altid rutekortet og noter udgange, vandpåfyldningsstationer osv

Skove dækker en tredjedel af jorden på jorden. De giver infrastruktur til nogle af Jordens mest forskelligartede samlinger af utallige arter af planteliv og dyreliv. Skovjordens betydning i Indien og andre dele af verden kan passende vurderes, når det siges, at et enkelt modent blad kan producere en dags forsyning af ilt til 2-10 mennesker. Vi skal bevare sundheden i vores skove, da de ikke kun er nødvendige for deres skønhed og ro, men også på grund af værdifulde fordele, de giver os og vores fremtidige generationer.

1. Hvorfor er det vigtigt for os at beskytte sundheden i vores skove?

Svar: Skove forbedrer ikke kun kvaliteten af ​​den luft, vi indånder, men giver også et sikkert fristed for de forskellige arter af planteliv og dyreliv og skaber en perfekt ramme om livet på land.

2. Hvordan skaber vi bevidsthed om skovens betydning?

Svar: Den eneste måde, vi kan gøre dette på, er ved at uddanne vores kommende generationer om de uerstattelige værdier for en sund skov. Vi kan få et væld af naturlige lægemidler fra skove; astmalægemidlet theophyllin kommer fra kakaotræer, og planter med kræftbekæmpende egenskaber forekommer kun i regnskove. Skovene rydder luftforurening i større skala. Skove fungerer som en buffer for at beskytte vindfølsomme afgrøder. Skove holder jorden kølig.

3. Hvad er de forskellige sikkerhedsnormer, der skal følges, før du besøger en skov?

Svar: Man skal sikre, at man har grundig viden om skovens destination, idet man husker forskellige faktorer som vejr, tøj, kort, kvalificeret guide og medicin. Det er altid bedre at være en del af en gruppe, da sikkerhedsnormer bliver taget hånd om af fagfolk.