28 uger gravid: symptomer, udvikling og forholdsregler

Ugerne hidtil ville have medført mange ændringer. Fra at opleve søvnløse nætter til at skulle urinere ofte, er ændringen meget at forstå, men det bedste er faktisk at sidde ned og forstå, hvad der sker med dig, når du er 28. uge gravid. Når du ved dette, vil det være lettere for dig at kæmpe med de ændringer, kroppen begynder at vise.

Først begynder det hele som en uregelmæssig kødform uden et hjerte eller endda et hjerteslag for den sags skyld. De tidlige dage af graviditeten betragtes generelt som de hårdeste, især for et første forsøg på moderskab. De følgende måneder ser du let glide ind i dine nye sko, mens du langsomt får styr på sagen.

28 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Hvad kan man forvente || Symptomer || Babyudvikling || Mave ||
 • Babyposition || Aktiviteter || Kost || Øvelser || Babybevægelse ||
 • Sådan overvinder du stress || Medicinske behandlinger og kontrol ||
 • Tips og forholdsregler || Tjekliste || Risici ||

28 uger gravid, hvad man kan forvente:

Følelser strømmes tilfældigt rundt omkring dig. Fra et pludseligt anfald af lykke kan verden virke dyster, når du ved, at du ikke længere kan tagge sammen med dine venner til en pigeaften. Det næste øjeblik tænker du på det ansvar, du bærer inde i dig. Det nye kød, du er ved at give liv til. Sådan er graviditetens karisma i denne uge.

28 uger gravid er hvor mange måneder?

Du går nu ind i tredje trimester. Du er seks måneder inde i dine måneder, og du har cirka 12 uger mere til levering. Det betyder, at det er bedst, at du begynder at fordøje mentalt, at du vil gå meget igennem.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

28 uger gravide symptomer:

Her er moderens opdatering i denne uge.

1. Graviditetsmaske:

Når din graviditet ruller ind i den 28. uge, kan der for nogle være en varm glød af moderskabet, og for de andre vil der være masser af acne i ansigtet og ryggen efterfulgt af bløde brune pletter på huden eller måske dårligt tørt hår . Dannelsen af ​​strækmærker på særlige steder som hofter eller bryster eller mere sikkert i maveregionen vil være eminent. Dette kaldes normalt graviditetsmaske. Det bedste at gøre er at grove det ud og holde ud med det. Hvis tingene går ud af hånden, skal du sørge for at tale med din læge om dit voksende ubehag. Masken kan beroliges ved at bruge ansigtsmasker som lægen anbefaler.

2. Træthed:

Din baby vejer nu godt 2 kilo, hvilket sandsynligvis er grunden til, at din babybump har fået mere vægt end før, hvilket gjorde dig lidt rodet og stokket på dine fødder. På dette tidspunkt forventes let svimmelhed sammen med enorm udmattelse. Pas på ikke at stå op eller gå op ad trapper, mens du føler dig svimmel. Sammen med træthed påvirker en stærk åndenød også dig. For at overvinde problemet er det meste af det du har brug for hvile og vand selvfølgelig. Begræns dit stressniveau, og det vil gå langt for at få dig til at føle dig mere energisk.

3. Strækmærker:

I den 29. uge øges vægten omkring maven mere end normalt, hvilket fører til strækning af den elastiske muskel under huden, hvilket fører til strækmærker. Disse strækmærker er ikke skadelige. Tegn på strækmærker, kløe kan ses omkring området, normalt i maven, brystområdet, hvor væksten af ​​kropsdelen er mere. Den originale hud kan genvindes efter graviditeten, hvis den rette kost opretholdes.

4. Braxton Hicks sammentrækninger:

Dette er en intermitterende livmoderkontraktion, der opstår under graviditet. Denne form for sammentrækning mærkes normalt ikke i de tidlige stadier. Den gode del af det er, at disse er smertefulde og ikke forårsager nogen bivirkninger. I løbet af tredje trimester mærkes denne form for sammentrækning mere. Nogle kvinder tror måske, at det er ægte arbejde. Stramning og afslapning af livmoderen lyskeområdet opleves generelt og forårsager normalt ikke smerter. Når dette ubehag opstår, skal du følge disse trin: Drik vand for at reducere dehydrering, ændring i position eller aktivitet, vejrtrækningstræning, der hjælper med at klare ubehaget.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

28 uger gravid gravid udvikling:

Normalt opsummeres de 9 måneders graviditet på 40 uger på grund af hyppige lægebesøg og overvågning af babyen. Derfor er disse 40 uger yderligere opdelt i tre trimestre. Første trimester viser babyens dannelse, og anden og tredje trimester er ansvarlig for babyens udvikling med tiden. Jo tættere du kommer på kanten af ​​din sidste dag, jo mere hastighed udvikler du.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

28 uger gravid mave:

En 28-ugers gravid mave vil opleve nogle smerter fra det tryk, der udøves på dine ribben og på den øvre mave. Du begynder måske at føle, at dine ribben strækker sig indefra og ud, men det sker ikke. Den bedste måde at langsomt føle sig let er at spise en mindre portion måltider ofte. På denne måde vil fylde ikke give dig ubehag.

28 uger gravid babystørrelse er en kokosnød, der vejer cirka 2-1/4 pund. Det samlede mål fra top til tå vil være 38 cm.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

28 uger gravid babystilling:

Din baby forbereder sig også lige så meget på D-dagen som du er. Han/hun er nu diagonal, og hovedet vender sandsynligvis mod venstre lår, og ansigtet skal vende mod din bagdel. Denne position er kendt som den højre occiput anterior.

Hvad med de andre ændringer?

1. Syn:

På de tidligere stadier er din baby ikke helt klar over brugen af ​​hans/hendes øjne, men med tiden åbner barnet langsomt øjnene for den nye verden inde i moderens mave. Irisen udvikler sig lidt senere, men i den 28. uge er der en betydelig ændring i hendes øjne. Hun har nu udviklet følsomhed i øjnene og kan blinke ordentligt. Den ene siger, hvis din lommelygte til moderens mave under ultralyd kan se din baby skele eller kigge væk fra lyset.

2. Kendskab:

I løbet af de tidligere uger inde i det hyggelige redeområde har barnet udviklet en sans for hørelse eller ord og sætninger, musik og stemmer. Fra og med denne uge siger lægen, at babyen vil kunne genkende lydens fortrolighed. Måske vil yndlingsmusik gøre tricket, hvis barnet keder sig inde i maven. Dit barn kan nu høre og genkende velkendte stemmer og kan bedømme omgivelser baseret på tidligere oplevelser.

3. Drøm går i opfyldelse:

Hele denne tid drømte du om, hvordan din lille vil se ud, hvem vil han ligne, præcis hvor små hans hænder vil være mod dine og en masse mange andre drømme. I denne uge vil du bemærke, at også dit barn nu udvikler evnen til at drømme. Ofte under en ultralyd siger lægerne, at hvis du er heldig, kan du fange dit barn, der drømmer i søvne, måske gøre ansigtsbevægelser som at smile.

4. Korrekt vejrtrækning:

Med de dage, der går, vokser din babys hjerterytme stærkere og stærkere. Fra en svag bankning til et stærkt slag, nu fokuserer dit barn på sine luftsække eller lunger. Der er forskellige kar, der danner det indre af lungerne, hvor vi bruger det iltede blod til at kanalisere gennem disse kar, før vi rejser til de nødvendige rum. Selvom han endnu ikke indånder det friske ilt, kanaliserer iltet fra moderens blod sig nu til de nydannede kar i denne uge. Når han er udsat for luft udefra, vil iltet fylde hans lunger og fortsætte sin rette tid gennem karrene.

5. Overfladeaktivt stof:

Ofte er der et stof, der adskiller de to lungesække fra at klæbe sammen. Dette overfladeaktive middel udvikler sig nu i babyen i denne uge.

6. Reproduktionssystem:

Reproduktionssystemets udvikling starter i løbet af den femte uge med dannelsen af ​​en gonadalryg. Hannfosters testikler falder ned i pungen og med hunfostrets klitoris er relativt fremtrædende. Når Y -kromosom befrugter ægget, er det en han, og når dets X -kromosom befrugter ægget, er det en hun.

7. Nyrer:

Udvikling af nyrer eller nefrongenese. Den nephric struktur udvikler sig i trin: Pronephrons, mesonephros og metanephros. Nyre hjælper med at opretholde et stabilt miljø med cellulær og vævs metabolisk aktivitet.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Aktiviteter i 28. uge:

I 28. uge er du godt fremme i tredje trimester nu. Denne uges aktiviteter kan få det til at se ud som om alt er på plads. Du kan selvfølgelig føle dig mere træt, men det er omtrent naturligt. Et par ting, der dog skal overvåges, er blodsukkerniveau og hæmoglobinprocent. Bortset fra det bør den konstante ændring i vægt og tryk i dit tilfælde holdes i skak hele vejen igennem. Nu hvor din baby vokser, bliver hans hjerteslag og dit generelle helbred også tjekket. Du har intet at bekymre dine symptomer, så længe alt ser godt ud.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Kost og motion for den 28. uge:

28 ugers graviditetskost:

1. Folatrige fødevarer:

Ligesom de første par uger er de sidste par afgørende for din babys blodcelleudvikling, og jerntilskud i sig selv vil ikke være nok. Prøv at indtage mad som æg, bananer, spinat og papaya.

2. Vand:

Vand er en vigtig kilde til at få vores krop hydreret, og for gravide er det meget vigtigt, da de skal balancere vandindholdet i kroppen. Frugter som vandmelon, citrusfrugter eller gennem supper kan tages vand. En tanke er, at “dehydrering kan fremme frigivelsen af ​​antidiuretisk hormon fra nyrerne for at bevare udskillelse af vand, hvilket igen fremmer oxytocin, hvilket fører til for tidlige sammentrækninger.

3. Smoothies:

Din madbehov må være faldet til nu, men sundhedsmæssige fordele ved smoothies har ikke. Hver gang de samme gamle frugter kan vendes til smoothies, kan din baby måske have en overraskelse. Du ved aldrig, om han kan sparke for at fortælle dig hans godkendelse.

4. Fiber:

Fiberrig mad hjælper med at forhindre glukoseintolerance, en tilstand, der fører til svangerskabsdiabetikere og korrekt afføring for moderen. Forbrug af fuldkornsbrød, fuldkornskiks, Quinoa, der har et mindre glykæmisk indeks sammenlignet med ris, hvedebrød, der har en høj GI-værdi, hvilket øger sukkerniveauet. Fiberrige nødder som mandler, valnød, der kan spises som en snack end popcorn eller risprodukter

5. Salater:

Det gør vores mave let fuld på grund af højt fiberindhold. Salater kan være grønne salater, frugtsalat, bønne- og kornsalat, kød- og skaldyrssalat. Vi kan bruge kikærter eller sojabønner sammen med grøntsager. En vigtig ting, der skal overvejes, før du indtager salaten, er hygiejne. Alle grøntsager og frugter skal vaskes godt, da snavs også kan være dødeligt for fosteret.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

28 ugers gravide øvelser:

1. Yoga:

Du skal holde din ro og forbedre din udholdenhedskraft på dette stadium, og yoga og meditation gør underværker for det samme.

2. Sove:

Regelmæssig 8 timers søvn er obligatorisk for enhver person, og det samme gælder også for gravide. Uforstyrret søvn er meget vigtig for moderen såvel for fosteret. Sovestilling spiller en vigtig rolle, og liggende lige skal undgås, da hele livmoderens vægt lægges på rygsøjlen, rygmusklerne og arterierne. Dette vil føre til et fald i blodtilførslen til kroppen og til barnet. Anbefalet holdning ligger på den ene side med bøjede knæ, og puder kan bruges som støtte.

3. Cykling:

Det er enten at cykle eller svømme nu. Den 28. uge er her, og det bringer en ekstra trang til at holde sig i form. Veje er måske ikke så sikre som før, men svømning kan også være en præference.

Mavejustering: Når dage tæller under graviditeten, stiger maven i størrelse. Korrekt tøj hjælper med at reducere trykket på maven.

4. squat:

Den sidste bevægelse for kroppen sidder på huk, da dette hjælper med afslapning af bækkenmusklerne og bækkenbenet også bliver styrket. Afslappet siddestilling skal følges og den intermitterende pause mellem øvelserne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sex under graviditeten i 28. uge:

Sandsynligvis ikke den bedste uge til at give liv til din seksuelle aktivitet på dette tidspunkt, med alt på tallerkenen, men sikkert samkvem kan kun udføres med gynækologens råd.

28 ugers gravid babybevægelse:

Så hvad tror du, din ultralyd nu vil afsløre? Din baby er en stor baby nu. Sovepositioner er særlig vanskelige på grund af størrelsen på maven. Men hvis din partner placerede hovedet på din mave, ville han være i stand til at høre vejrtrækningen meget tydeligt.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sådan overvinder du stress under graviditeten:

 • Gå ud for at shoppe, og prøv at bringe en ændring i dit humør med positivitet. I denne uge er du endnu et skridt tættere på moderskabet, og dette tip holder sin plads de næste par måneder.
 • Nu er det tid til at beslutte om navne til dit barn og ikke at stresse over dette ansvar.
 • At bruge tid sammen med dine nærmeste er meget vigtigt, hvorved fosteret også får de gode vibes, der er nødvendige for udviklingen.
 • Træn godt, da det kan forbedre dit humør. Du kan også forkæle dig med yoga og meditation, hvis din stress er alvorlig.
 • Tilmelding til strikkeundervisning og lære at sy lækkert tøj til babyen. Denne følelse af nydelse får stressfaktoren til at falde.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Medicinske behandlinger og kontrol:

Månedlige kontroller og konsultationer er vigtige for at overvåge fostrets vækst og udvikling. Periodiske blodprøver for sukker og skjoldbruskkirtlen bør udføres.

 • Ømhed– Acetaminophen. Forkæl dig ikke med ibuprofen og naproxen.
 • Allergi- Antihistaminer og Loratadine. Undgå brug af pseudoephedrin og dekongestanter som phenylephrin.
 • Hoste- Dextromethorphan.
 • Forstoppelse- Metamucil. Undgå mineralsk olie.
 • Halsbrand- Antacida.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tips og forholdsregler:

 •  Se hvert trin, mens du går, for at undgå enhver form for ulykke og kørsel kan undgås, da det kan føre til stress.
 •  Interaktioner med medicin kan være skadelige i din situation. Glem ikke at konsultere din læge, før du indtager medicin.
 • Undgå enhver strålingseksponering
 •  Det anbefales ikke at bruge parfume eller cremer med duft.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tjekliste ved 28 uger gammel graviditet:

 • Forstå hvad postpartum opsving er.
 • Det er på tide, at du planlægger din barsel.
 • Sorter maid -problemerne og find en, der vil være der for at tage sig af.

Hvad er de risici, man står overfor?

Den største risiko er genopretning efter fødslen. Tal med folk, du har det godt med, og din graviditet slutter snart, og det kan være lidt overvældende. Alt dette kan føre til unødvendig spænding og angst.

Denne periode har brug for det meste af din tid. Husk at hvile godt og rigeligt med vand. Hold dig travlt med at læse eller gøre ting, du kan lide at gøre. På denne måde vil du være stressfri og også være mindre angst for, hvad der vil ske med dig. Pas på!