29 uger gravid: symptomer og udvikling

Vi er sikre på nu, at 29. uge gravid, din krop er begyndt at vise nogle reelle ændringer. Ugen kan være udfordrende og skræmmende, men der er ikke noget at bekymre sig om. Den eneste bedste måde at trøste jer på er faktisk at forstå, hvad der sker med dig og din baby. Barnet vil begynde at blive mere aktiv, da ugerne trækker dig tættere på den sidste D-dag.

Du vil bemærke, hvordan din krop udvider sig. Efterhånden niveauer kroppen til den rigtige størrelse, og efter en hårdtarbejdende ni måneder stirrer den lille solskin på dig med søde små knapøjne. Før dette er der nætter uden søvn og morgenkvalme sammensat med stærke følelser og stigende appetit. For nogle mødre kan der være hudsygdomme som acne eller pletter, der populært kaldes en graviditetsmaske. Men med tiden letter moderen ind i sin nye krop, og hun slapper af i sin nye moderskab.

29 uger af graviditeten

Indholdsfortegnelse:

 • Hvad kan man forvente
 • Måned og trimester
 • Mave ligner
 • Fosterudvikling
 • Symptomer
 • Aktiviteter
 • Kost og motion
 • Ultralyd
 • Tips til at overvinde stress
 • Medicinske behandlinger og kontrol
 • Forholdsregler
 • Tjekliste

29 uger gravid: hvad man kan forvente?

Din baby er nu mere aktiv end nogensinde. Du vil bemærke, hvordan det begynder at sparke dig meget ofte, og det er helt sikkert et godt tegn på, at din baby har det godt derinde. Begynd at tælle sparkene. Faktisk kan lægen råde dig til at gøre det, bare for at du ved, hvor godt barnet har det. Det må også være en god tid for dig!

Hvilken måned trimester er du i uge 29 i graviditeten?

Du er i tredje trimester, seks måneder og en uge inde i graviditeten. 29 uger gravid babyvægt er en pomelo, der vejer cirka 1,3 kg og måler cirka 36,8 cm. Dette er den periode, hvor din baby får halvdelen af ​​fødselsvægten.

Hvordan ser en 29 ugers gravid mave ud?

Din mave er nu større og vil med tiden vokse sig større. Det betyder, at du sandsynligvis ikke kan se dine egne fødder! Fostervæsken i livmoderen er omkring 9 cm nu.

29 uger gravid babystilling: Fosterudvikling

På nuværende tidspunkt ville hjernen hurtigt udvikle sig, og derfor vil barnet for det meste være i en lodret position. Dets hoved vender mod livmoderhalsen. Det er også muligt, at barnet nu kan gå til sin brudstilling i denne periode.

Den ni måneder lange periode er i medicinsk sigt talt som 40 uger. Dette er for at sikre, at barnet regelmæssigt overvåges i overensstemmelse hermed. Disse 40 uger er grupperet i første, andet og tredje trimester hver trimester, der omhandler barnet og moderen. Første trimester omhandler babyens dannelse, og den anden og tredje omhandler udviklingen. På denne måde vokser barnet langsomt og nærer sig inde i moderen, indtil den sidste dag nærmer sig.

1. Bidende nyheder:

På dette tidspunkt udvikler babyens tandknopper sig til fremtidige permanente tænder langsomt. Dette er højdepunktsnyhederne i uge 29, hvor tænderne knopper endelig begynder at vokse. Nu kan du let drømme om din babys små perlehvide, og hvordan han vil se ud i den. Tanddannelsen er dog endnu ikke set, og det vides at tage god tid. Disse knopper er stadig følsomme og bløde som bomuld, men dette er babyens skridt til et stærkt tyggegummi senere.

2. Hikke:

Nu har barnet lært at hikke, hvilket er virkelig fedt for en ufødt inde i din mave. Hendes indre udvikler sig, hvilket er årsagen til hendes reflekshandlinger som at blinke eller hikke. Dette er imidlertid ikke ubehag for hverken moderen eller barnet.

3. kønsorganer:

Ved den 29. uge er kønsorganernes formationer allerede blevet fremtrædende og tydelige. For en dreng er hans testikler nu skredet ned til pungen, som nu er færdig og venter på testiklerne. For en pige er hendes klitoris helt synlig nu på grund af manglen på skamlæber, der endnu ikke skal dannes.

4. 29 ugers graviditets babybevægelse:

Ved den 29. uge er din baby 39 cm lang med en ordentlig 3 pund vægt. Da æggestokkene kan udvide sig så meget, føler barnet sig nu lidt trang. Han er nu vokset i sin krop, og hans sind har udviklet sig nok til at få ham til at føle sig fyldt inde i det faldende rum. Det er derfor, babyen nu viser en masse bevægelser, som du kan mærke indeni. Der kan være lejlighedsvis spark og slag og små tryk, da babyen ønsker mere plads.

5. Binyrerne:

Den 29. uge markerer barnets binyreproduktion og starter med det hormonproduktionen. Disse hormoner, især androgen og østrogen, stimulerer mælkeproduktionen i moderens krop. Moderen på dette tidspunkt gennemgår også ændringer.

6. Spis rigtigt:

Barnets ernæringsbehov vokser med tiden, og nu forbruger han mere og mere af dig, det betyder også mere mad for dig, da nu to overlever fra din kost.

7. Hår:

Nu er tiden, hvor håret begynder at vokse. Selvfølgelig er den i første omgang kort og lille. Hans øjenbryn og øjenlågshår er også mere fremtrædende. Lanugos, der tilfældigvis er det korte hår i dit barns krop, er begyndt at falme væk nu, og det sædvanlige hår er begyndt at udvikle sig.

29 uger gravide symptomer og hvordan man overvinder:

Med hans voksende behov er det den tid, ernæringen absorberer i ham, så vær ekstra forsigtig med, hvad der går i din mave. Dette er det perfekte tidspunkt for dig at spise den rigtige ernæring og i større mængde.

1. Halsbrand:

På dette tidspunkt ser nogle af dine gamle venner, halsbrand og forstoppelse ud, og dette er en simpel graviditetsaftale og har intet at gøre med barnet. Det er bare kroppens hormonproduktioner, der skal kontrolleres. Sammen med dette kan komme det langsomme fordøjelsesproblem, som skyldes graviditetshormonet progesteron. For at overvinde halsbrand og fordøjelsesbesvær er den bedste ting at gøre at forkæle den rigtige kost. Sørg for at afslutte din middag godt inden for 2 timer før søvn. Der er ingen grund til, at din krop forbrænder de ekstra kalorier, når du sover. Dette får dig til gengæld til at føle dig tungere og oppustet indefra. En anden måde at undgå det på er at spise let og sundt til aftensmad. Salater er den bedste vej at gå.

2. Hypotensivt syndrom:

På dette tidspunkt kan visse kvinder føle en tilstand kaldet hypotensivt syndrom. Dit blodtryk varierer enten højt eller lavt, ledsaget af dårlig rygsmerter. Hæmorider er også almindelige, da din nedre del af maven udsættes for meget pres. For at undgå disse symptomer skal du sænke dit saltindhold i mad, da de regulerer blodtrykket mest blandt alle de tilsætningsstoffer, du har. Prøv også at opbevare medicin til din hæmorider.

3. Træthed:

Ikke kun kvinder slæber nogle ekstra kilo rundt, men bliver også trætte. Dette skyldes livmoders vækst og babyens vægt, som hun bærer. På grund af øget tilførsel af næringsstoffer og ilt bliver kroppen mere træt, og den bedste måde at overvinde dette på er motion, som pumper ilt op og spiser til og fra flere næringsstoffer som frugt og supper i stedet for ost og kager.

4. Pigmentering:

Graviditetsmaske, også kaldet melasma, som er en mørk pigmentering omkring kinden og panden under graviditeten. Under graviditeten producerer kroppen flere hormoner, hvilket igen øger pigmentcelleproduktionen. Kvinder udvikler også mørke, ujævne linjer nær navlen i maven kaldet Linea Nigra. Denne pigmentering forsvinder efter levering.

5. Ekstrem svimmelhed:

De pludselige ændringer, som din krop gennemgår, kan være sværere for dig at håndtere under graviditeten. Det kardiovaskulære system gennemgår store ændringer. Pulsen øges. Nogle gange mister kroppen og nervesystemet koordinationen, og det er, når kvinder føler sig svimmel og trætte. Det første, der skal gøres i den periode, er at ligge på siden, så blodforsyningen maksimeres.

29. uges aktiviteter:

De 29 ugers gravide aktiviteter inkluderer meget belastning i din sædvanlige livsstil, da denne uge involverer mange ændringer i din krop. Du vil finde dig selv brug for mere hvile end normalt. Bortset fra det skal du muligvis også besøge lægen mere end normalt. Søvn og din træningsrutine skal også inkluderes i dit skema. Alt i alt bliver det en travl uge for dig, men bare rolig. Du vil svæve højt som de foregående måneder af graviditeten, som du har mestret så godt.

Kost og motion i 29. uge:

29 ugers graviditetskost:

1. Vitaminer:

I denne måned vil dine symptomer omfatte meget svimmelhed, og den bedste måde at overvinde problemet indefra er at holde dig stærk med de bedste næringsstoffer, du kan. En måde at sikre det på er naturligvis ved at tage en afbalanceret kost, og du kan også tage vitamintilskud, hvis din læge er enig.

2. Protein:

For hver måned af graviditeten er protein et vigtigt næringsstof og har en stor rolle at spille i scenen. Det holder dig sund og i gang og giver også din baby god energi til udvikling. Tofu og sojabønner til vegetarer og magert kød til ikke-vegetarer er den bedste mad at have.

3. Grøntsager:

At spise for to er et nervepirrende ansvar for kvinder, men hun gør det. Det er meget vigtigt at indtage fibrøs mad under graviditeten, da det kan forhindre forstoppelse og hæmorider. Grønne grøntsager som spinat, grønkål, schweizisk chard er fyldt med vitamin B, A, C og K. Opbevares eller frosne grøntsager kan salater bedst undgås.

4. Vand:

Det er en nøglefaktor for sunde blodlegemer, holder kroppen hydreret, og den vigtigste vigtige faktor for vand er, at det hjælper med amning i ammende fase. Vandhydrering er en vigtig faktor i tredje trimester, da det hjælper med for tidlig fødsel. Regelmæssig drikkevand forhindrer morgenkvalme, fordøjelsesbesvær, kramper. Virkningen af ​​dehydrering kan være hovedpine, kvalme, kramper og ødem. Hver dag anbefales 12 glas vand plus et ekstra glas efter træning

5. Frugt:

Frugter er bestemt en form for vandtilskud, der forhindrer dehydrering. Nøglefaktorer for frugtindtag er regulering af blodtryk gennem kaliumindhold i frugterne, C -vitamin, som regulerer fostrets knoglevækst. Betacaroten til fostervævsudvikling og syn.

29 ugers graviditetstræning:

Denne kaldes tyngdepunktsjusteringsøvelsen og er afgørende for de senere måneder. Disse er strækninger og øvelser, som hjælper med at finde en balance, hvormed den forreste bækkenhældning kan kontrolleres let. Øvelser som sidebåndsgang, statiske lunges med sideløft eller gå alt, hvad du kan, indtil du bliver træt. Denne øvelse er gavnlig for alle måneder; da det holder dig mere aktiv og kan give dig alene tid til at analysere din graviditet.

29 uger gravid ultralyd:

Din baby er nu formentlig virkelig trang derinde. Nogle gange kan du føle en blid rykning. Dette er intet andet end bare babyens hikke. Ultralydet viser dig, at barnet begynder at udvikle hvide aflejringer under huden.

Sex under graviditeten den 29. uge:

På nuværende tidspunkt har din baby udviklet sig mest i alle disse uger. Du kan forkæle seksuelle aktiviteter, da din sæk alligevel vil holde barnet sikkert. Men din træthed, svimmelhed og halsbrand vil tænke på andre ting. Men hvis du og din partner taler om det, og begge ser ind, er der ingen grund til at nægte din rimelige andel af intimitet, især da det er vigtigt på dette tidspunkt.

Tips til at overvinde stress under graviditeten:

 • Øv dig på at sige NEJ for anstrengende arbejde; spørg i stedet dine venner eller familiemedlemmer om hjælp.
 • Hvis du kender din babys køn, skal du langsomt begynde at købe tøj og andre behov. Dette hjælper med at undgå det ekstra besvær i de sidste uger.
 • Undgå overbelastning af oplysninger om graviditet og blive bange og stressede.
 • Deltagelse i et kvindeprogram relateret til graviditet, hvor både kvinder og mænd får information om hvad man ikke må.
 • Du går tidligt i seng.

Medicinske behandlinger og kontrol:

Grundig sundhedstjek meget måned og lade din læge vide, om der er unormale ændringer tilbage i perioden før det planlagte lægebesøg Et par lægemidler, du skal holde ved din seng, er:

 1. Smerter og smerter– Acetaminophen. Undgå ibuprofen og naproxen.
 2. Allergi– Antihistaminer og Loratadine. Undgå pseudoephedrin og dekongestanter som Phenylephrine.
 3. Hoste– Dextromethorphan og Guaifenesin.
 4. Forstoppelse– Metamucil og Colace. Undgå afføringsmidler og mineralolie.
 5. Halsbrand– Antacida og famotidin.

Tips og forholdsregler: Graviditet på 29 uger:

 • Hold din kropsholdning godt for at give mere plads til din voksende baby.
 • Undgå at bruge cremer, der forårsager allergi eller kløe
 • Du er nu i den 29. uge af graviditeten. Strålingseksponering bør helt undgås
 • Ingen invasiv tandbehandling som rodkanal eller ekstraktion af tænder.
 • Undgå at bruge antibiotika af enhver årsag. (penicillin, cephalosporin, Clindamycin), som kan krydse blod-hjerne-barrieren og føre til hjerneskade.
 • Til mave kan yoghurt tages, da det er et naturligt probiotikum.

Der er ingen større risici i denne periode, bortset fra de sædvanlige humørsvingninger og jernmangelanæmi. Jernmangelanæmi er et almindeligt problem under graviditet. Opsaml bønner, oksekød, kalkun og linser for ekstra fordel.

Tjekliste:

 • Stop ikke dine prænatale vitaminer
 • Begynd at øve Kegel -motion dagligt.
 • Drik masser af vand, mindst cirka ti glas, medmindre du har et lægeforslag på anden måde.
 • Start med at shoppe efter bleer og behageligt tøj.
 • Det er på tide, at du taler med din chef om din barsel.

Husk at tale med folk, hvis du føler dig stresset. At læse og lytte til musik kan i høj grad hjælpe. Tal med barnet. Det er nu i stand til at genkende din stemme. Du er bare nogle uger væk fra D-dagen. Træk vejret igennem. Der er ikke noget at bekymre sig om.