Alt hvad du behøver at vide om 20 uger gravid

En af de smukkeste gaver til en kvinde er moderskab! At blive gravid er bestemt den mest mindeværdige fase i enhver kvindes liv og værdsættes livslangt. Imidlertid er graviditeten ikke så problemfri, som den får besked på. Hver kvinde gennemgår en anden graviditetsperiode og har sine egne hæmninger om fremtiden. Især for nybagte mødre kan det være virkelig spændende og skræmmende at komme til en 20-ugers graviditet på samme tid, med babybumpen fuldt ud synlig. Teknisk set går den ind i anden trimester af graviditeten, hvor babyens udvikling er ganske hurtig . I denne artikel har vi forsøgt at hjælpe vordende mødre med at overvinde deres stress og bekymringer ved at give alle de oplysninger, de har brug for at vide om 20 ugers graviditet.

Alt hvad du behøver at vide om 20 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 1.  Hvad kan en tyve ugers gravid forvente i løbet af denne fase?
 2.  Måned og trimester, der angiver 20 uger Graviditet:
 3.  20 uger gravid fosterudvikling:
 4.  20 uger gravid baby vægt og størrelse:
 5.  Hvordan ser 20 uger gravid mave ud?
 6.  Fysiske og psykologiske ændringer i 20 ugers gravid kvinde:
 7.  20 uger gravide aktiviteter:
 8.  20 ugers graviditetskost og øvelser:
 9.  Medicinske tests og scanning i 20 uger gravid:
 10.  Hvad er de mulige risici under 20 ugers graviditet?
 11.  Tjekliste til gravide kvinder i 20 uger:
 12.  Tips og forholdsregler, der skal tages i den 20. graviditetsuge:

Hvad kan tyve uger gravid forvente i denne fase?

Graviditet for nye mødre kan være skræmmende. Det er en ny eventyrverden med strenge og faste forholdsregler. Daglige læger besøg og en lige diæt skærer ikke helt grænsen. Men graviditet, når du først er vant til dens omslag, er en meget let og trøstende tid med kære omkring dig, der forsøger at passe bedst på dig. Det er din tid, hvor du er bærer af et nyt liv til denne jord, en person, du kan kalde din egen, en, hvis liv er i dine hænder, mens du prøver dit bedste for at give ham en behagelig tid, mens du er inde. Sammen med humørsvingningerne følger denne stolte følelse af at være mor til en nyfødt. Du ved, at han er en del af dig, når han begynder at nære sig selv fra dig, og du får øjeblikkelig forbindelse.

Måned og trimester, der angiver 20 uger Graviditet:

20 ugers graviditet indikerer, at du er gravid på 5 måneder. Dette falder teknisk ind i anden trimester, hvor babyens vækst begynder på et hurtigt stadium. Du vil observere en række ændringer i din egen krop og kan endda mærke barnet udvikle sig inde i dig.

20 uger gravid fosterudvikling:

De lange ni måneder under beregningen udføres dog ugentligt for at holde den hyppige overvågningsmetode let. Ugentlig udvikling af barnet inde i dig på denne måde kan overvåges, og hvis der opstår unormalitet, kan det rettes med det samme. De i alt 40 ugers summer på 9 hele måneder med disse uger grupperes hver i tre dele. Første trimester indeholder barnet, men stadig i en uformet form. Han er bare et æg, der blev befrugtet og nu er på vej til æggestokken. Denne blastocyst danner derefter et embryo og til sidst et foster. I løbet af ugerne sker anden og tredje trimester, og hver uge udvikler barnet sig lidt mere end før. Man kan endda opleve 20 ugers gravid babybevægelse inde sammen med andre udviklinger.

1). Hud:

Da hendes hvide fedtede vernix dækker ham, begynder hans hud nu at transformere sig og tilpasse sig den ydre verden. Inde i fugtigheden og fostervandet er babyens hud nu dækket af lanugo’er, der er bløde babyhår og vernix, der virker som et slør fra at krumme eller rynke hans hud i væsken. Hans tå og fingernegle er vokset, og det samme er hans hår i hovedbunden, som er fremtrædende i uge 20.

2). Sanser:

Ved den 20. uge er hans sanser klart defineret som neuroner og myelin i hans krop har nu etableret den perfekte sammenkobling af nerver. Hans sanser klarner op. Han kan nu fornemme sin mors stemme tydeligt. Han er opmærksom på hendes omgivelser. Den kan nu fornemme og lugte og har synens gave. Hans øjne begynder at blive lysfølsomme, og hans smagsløg åbner sig. Hans hjerteslag er nu så højt, at et simpelt stetoskop til moderens babybump kan bestemme hans hjerteslag. 20. uge af graviditeten kan babyændringer også mærkes.

3). Synke:

På dette tidspunkt sluger din baby meget af det fostervand, dette hjælper med at forberede din lille til tiden uden for moderens livmoder og hjælper med at fordøjelsessystemet fungerer. I denne uge af graviditeten sluger barnet ekstra i denne uge samt lever i fostervandet til babyens funktioner. Baby tager næsten 300 ml om dagen. Selvfølgelig burde det ikke være svært for dig at gætte, at din baby har brug for varme hele tiden. Derfor er der forskel i temperatur, og dine kropsvæsker holder din lille varm.

4). Meconium:

På dette tidspunkt har den 20. uge din lille en, der udskiller mørkt klæbrigt stof, normalt grønt, kendt som Meconium. Det indeholder alt, hvad din lille havde, da hun var inde i dig. Dette kan betragtes som hendes allerførste udskillelse. Det består normalt af Lanugo, slim, fostervand, vand og galde. Det gode for dig er dog, at det lugter mindre.

5). Køn:

Højdepunktet i uge 20 er kønsbestemmelsen, som helt er dit ønske. Mange mennesker venter på slutningen af ​​den største smule, men hvis du vil, kan denne uge være den heldige uge for dig endelig at slå sig ned på et navn. Ultralydet afslører køn, som nu er fremtrædende og klart. Hvis du har en baby pige, der ligger inde, så er chancerne for, at hun sandsynligvis allerede har udviklet sine æggestokke med primitive små æg indeni. Æggetallet er seks til syv millioner på dette tidspunkt, hvilket reducerer betydeligt til normalniveauet, det vil sige to millioner senere. Hvis du har en lille dreng i pungen, er den allerede i gang, da hans testikler er halvvejs ned af hans mave og gør deres vej til pungen.

20 uger gravid baby vægt og størrelse:

Med graviditeten talt op til 40 uger markerer 20 uger midten af ​​din graviditet, da din baby derfor allerede er halvvejs der til perfektion. Babyvækst i 20 uger af graviditeten kan bemærkes med din bule vokser han vokser lidt mere måler noget omkring 26 cm lang og vejer 11 ounces. Disse er dog cirka mål, men din baby får hurtigt kropsmasse og babyfedt også, hvilket gør din baby en smule tungere nu.

Hvordan ser 20 uger gravid mave ud?

I løbet af denne periode kan du observere et synligt bump, der stikker ud og udvikler en følelse af tyngde. Din gang vil også blive påvirket på grund af denne pludselige ændring i din fysiske kropsholdning. Bumpens størrelse varierer fra kvinde til kvinde baseret på deres krops sammensætnings.

Fysiske og psykologiske ændringer i 20 ugers gravid kvinde:

EN). Mavesmerter:

Da din baby får mere vægt, føles babybumpen nu lidt tungere end i sidste uge. Dette får musklerne i æggestokken og mavemusklerne til at ekspandere, hvilket det egentlig ikke er vant til. Det er derfor, mens du sidder og forsøger at rejse dig eller skifte i søvn, føler du en let prikkende smerte. Du skal ikke bekymre dig, da det bare er musklerne, der vænner sig til presset og ekspansionen. Hvis du kan bære tætsiddende klude gennem maveområdet, vil det også forårsage mavesmerter, så under din barsel shopping; du kan købe løse og gratis klude til dit maveområde. I løbet af disse uger bør du være forsigtig og mere bevidst om din kropsholdning og din position med kludene, så kun du vil nyde dit moderskab.

B). Udmattelse:

Dette kan være et almindeligt signal, når du rammer midten. Dette er pointen, den uge, hvor barnet begynder at vokse fuldt ud og nærer sig selv ved at trække mere fra moderen. Hendes røde blodlegemer og hendes mad, hendes energiceller og hendes næringsstoffer dræner til sidst moderen. Det er derfor, at en god kost er nødvendig for barnet og moderen på dette tidspunkt. I løbet af disse dage bør du gøre dit hjerte og sind så meget som lykkeligere, den gode måde at overvinde denne slags problemer på, du bør passe på dit generelle helbred og indsamle de informative tips fra dine familiemedlemmer, der har været i denne situation før du. Når du har tid, bør du holde dit sind afslappet. Du skal tage en sengeleje i en time efter arbejdet.

C). Sekundære problemer:

Ofte kan visse sekundære problemer som forbrændinger af varme, kramper i benene, hedeture, plettet ansigt og fordøjelsesbesvær ledsage. I løbet af denne fase kan der være en vis udflåd, men for det meste; det burde være normalt for alle kvinder. Denne udledning er en anden hormonel ændring i din krop. Dette skyldes at lægge et stort pres på dit velbefindende og din hygiejne.

Der er ingen bestemt måde at overvinde dette problem på; det vil øge infektionsniveauet på din krop. Du skal opretholde hygiejnen i dine skedeområder og altid holde et håndklæde omkring dit skedeområde og rengøre ved at vaske enhver udledning så ofte som muligt. Aftør området og undgå bakterielle problemer. På dette tidspunkt er der også en hævelse i din bækkenregion. Den bedste måde er at reducere denne smerte og udledning, du tager mere vand til din krop. I løbet af denne tid kan du bære gratis klude og indre slid på det berørte område og give dem mulighed for at slappe af.

D). Dyb venet trombose:

To ting at bemærke her: Navnet er ikke så mærkeligt, som det lyder. Hver anden mor har et hævet ben efterfulgt af enorme smerter og udslæt under hele deres graviditet. Dette skyldes normalt, at blodet størkner venerne. Det betyder, at du er i risiko for blodpropper under graviditeten. Det lyder mærkeligt, men tag ikke nogen risici på dette stadium, nu hvor du er oppe så langt. Ofte kan det ske, at benkarrene er afskåret helt fra blodtilførslen. Dette kan være dødeligt for barnet. For at forbedre situationen skal du prøve at tage situationen i betragtning. Og kontakt din læge og afklare din tvivl om en bedre sikkerhed og for at forhindre ubrugelige besvær.

E). Åndenød:

Når din mave vokser, bliver den ved med at presse dine indre organer, og du kan have problemer med at trække vejret. Åndenød er almindelig under graviditeten, det øger hormonprogesteronkilden, du trækker vejret dybere, hvilket får dig til at føle, at selvom du skal arbejde hårdere for at få mere luft. Efterhånden som du udvikler dig i din graviditet og din livmoder tager mere plads. Det skaber en kamp og pres på din membran. At trække vejret gennem en mund er ikke en smart mulighed i løbet af denne tid; den bedste måde er at bruge vævene overalt med dig, så du kan tørre din næse af. Bær ikke et lommetørklæde, da de indeholder masser af bakterier, får dig til at blive mere alvorlig. Vedligeholdelse af en god og fri kropsholdning, uanset om du sidder og står, laver lidt skånsom træning, såsom at gå og svømme, kan hjælpe med at øge de kardiovaskulære funktioner.

20 uger gravide aktiviteter:

Denne uge handler mere om at planlægge din baby og moderskab i de kommende uger. Den seneste udvikling kan muligvis holde dig kilt i toilettet for evigt, men du vil gøre det godt! Du er endelig vokset med moderens ansvar. Du kan gøre en større indsats for din babys helbred. Og nu hvor du er halvvejs, ser du også, hvor godt du klarer dig. Dine aktiviteter vil være den sædvanlige kontrol, søvn og spise sundt.

20 ugers graviditetskost og øvelser:

Kost:

1). Omega 3 fedtsyre:

Du har brug for denne fedtsyre for at holde din krop fra at fungere sund og følge med din babys visuelle vækst. Et par gode fødevarer til det samme er jordnøddesmør, tørre frugter, linser og æg.

2). Folsyre:

Et af de vigtigste næringsstoffer, der skal medtages i din kost, er folinsyre. Folinsyre hjælper med at reducere fosterskader for dit barn. Jerntilskud er ikke tilstrækkeligt til det samme, og grøntsager som spinat, blomkål, linser vil komme dig til undsætning.

3). Kød:

Det meste kød er sikkert at indtage under graviditeten, selvom hvidt magert kød bør forkæles mere. Sørg for, at skaldyrsruten ikke tages i processen.

4). Vitaminer:

Vitamin er det essentielle næringsstof i seks måneders graviditet. Det hjælper med at reducere opkastning og kvalme. I stedet for at indtage medicinen, bør du tage sunde grøntsager og korn, jordnøddesmør, nødder og laks osv..

5). Jern:

Jern er et af de essentielle næringsstoffer for din krop. I løbet af denne tid skal du tage det jernfyldte indhold og fødevarer. Tilsæt appelsiner og friske grøntsager til din daglige mad. Du kan tilføje æg, bønner og flere kartofler i din kost, disse fødevarer er ting rige på jern.

Dyrke motion:

en). Gåtur:

Fordelene ved at gå under graviditeten vil bidrage til at opretholde dit gode helbred. At gå holder dig sund og gør dig lige så aktiv. Hver dag skal du gå en tur under graviditeten. De fleste læger foreslår det også.

b). Udvidelse af maven:

Til denne øvelse skal du sidde og krydse dine ben. Til denne øvelse skal du sidde og krydse dine ben. Indånder og ånder din vejrtrækning og gør øvelsen regelmæssigt, dette hjælper dig med at holde dig sund.

c). Mønstret vejrtrækning:

Åndedrætsøvelsen vil give babyen og mor mere ren ilt. Hvis musklerne er godt iltede, kan de fungere mere effektivt for dig og din baby.

d). Yoga:

Yoga er en fantastisk måde at holde sig i form af din krop. Du kan udføre yogaen regelmæssigt; det vil hjælpe dig med at leve et langt liv og vil gøre din baby sundere. I denne periode bør du prøve nogle enkle yogastillinger.

e). Fuld sommerfugl:

Start med at folde dine knæ, så dine fodsåler rører hinanden, bringe dine benhæl tættere og tættere på kroppen, og lad derefter lårmusklerne slappe af. Læg dine hænder på knæleddet og giv et let tryk på dine led.

Medicinske tests og scanning i 20 uger gravid:

En 20 ugers gravid ultralyd og blodscreeningstest bestemmer fostrets helbred. Andre symptomer kan komme og gå. Selvom medicin ikke ligefrem er din sikreste indsats, da de kan interagere, er et par lægemidler, du skal holde ved din seng:

 • Smerter og smerter- Acetaminophen. Undgå Ibuprofen og Naproxen.
 • Allergi- Antihistaminer og Ioratadin. Undgå pseudoephedrin og dekongestanter som Phenylephrine.
 • Hoste- Dextromethorphan og Guaifenesin.
 • Forstoppelse- Metamucil og Colace. Undgå afføringsmidler og mineralolie.
 • Halsbrand- Antacida og Famotidine.

Hvad er de mulige risici i løbet af 20 uger graviditet?

Anden trimester er generelt den sikre og mest behagelige graviditetsperiode. Der er dog mange chancer for, at man kan få alvorlige komplikationer som:

 • Blødning- angiver et abort forårsaget af mange faktorer som svag livmoderhals, autoimmune sygdomme eller placentabrud.
 • Forhåndsarbejde-Kvinder, der er gravide med tvillinger eller flere babyer, og dem, der har tidligere aborter, kan komme i forløb i denne fase.

Andre almindeligt oplevede 20 ugers gravide symptomer omfatter:

 • Tryk i det vaginale område
 • Nedre rygsmerter
 • Diarré
 • Hyppig trang til at tisse
 • Overdreven vaginal udledning

Tjekliste til gravide kvinder i 20 uger:

Følg denne tjekliste for at sikre, at du ikke går glip af nogen detaljer:

 • Udarbejd en kalender med datoerne for dine medicinske aftaler markeret.
 • Sørg for at skrive listen over dine daglige lægemidler ned.
 • Du kan endda oprette et diætdiagram for at sikre, at du indtager den nødvendige ernæring.
 • Tilmeld dig en yogaklasse for at styrke dine muskler og forberede dig godt på fødslen.
 • Sørg for at liste alle dine screeningstest ned og indstille påmindelser.
 • Opbevar en fugtighedscreme nær sengen for at fugte maven og undgå strækmærker.
 • Begynd at planlægge din økonomi for at undgå rush i sidste øjeblik.

Tips og forholdsregler, der skal tages i den 20. graviditetsuge:

Se disse tips til en 20 ugers graviditetsbehandling:

 • Spis godt og nyd sunde, nærende fødevarer.
 • Tag mere hvile og fokuser på din krop.
 • Sørg for at gå rundt og dyrke motion.
 • Drik masser af vand og hold dig hydreret.
 • Spis med små mellemrum for at undgå sure opstød.
 • Tilskud skal tages regelmæssigt for at undgå mangler hos babyerne.
 • Humørsvingninger kommer til at genere dig uden ende nu, hvor det er 20. uge. Bare sørg for at have nogen i nærheden hver gang angst kalder.
 • Lyt til musik eller udfør meditation for at overvinde stress.

20 ugers graviditet markerer afslutningen på alle de kampe, du stod overfor i de første par måneder. Kvalme, rastløshed og mangel på appetit gør mange kvinder nervøse for graviditeter og skaber akut stress hos dem. Efter at have gået ind i andet trimester, begynder kvinden at føle sig mere afslappet og behagelig, mens kroppen langsomt tilpasser sig ændringerne. Man kan mærke barnet bevæge sig indeni, hvilket kan være ganske spændende for moderen. Vi håber, at vi har dækket de afgørende oplysninger om 20 ugers graviditet for at hjælpe dig. Hav et sikkert moderskab!

Ekspertspørgsmål og svar:

1). Er det sikkert at have sex i den 20. graviditetsuge?

Uanset hvad andre fortæller dig, skal du ikke lade usikkerheden omkring dit barns sikkerhed overskygge din vurdering. Din lille er bare fin og sund. Du kan glæde dig over den lille intimitet i dit liv, især da humørsvingninger og dårligt helbred bringer dig ned. Du kan gøre med en lille løft i scenen.

2). Kan jeg rejse i løbet af 20 uger af graviditeten?

At rejse i 20 uger af graviditeten anses generelt for at være sikkert, hvis du planlægger det godt. Kontakt altid en læge inden rejsen. Kvinder med højrisiko -graviditet frarådes at rejse for at undgå abort. Det tilrådes også at få alle de nødvendige screeningstest for at kontrollere vores eventuelle komplikationer. Sørg for at medbringe en kopi af dine journaler i tilfælde af nødsituationer under rejsen.

3). Hvornår skal jeg konsultere en læge i løbet af 20 uger af graviditeten?

Bortset fra de planlagte besøg hos din læge, skal du straks skynde dig på hospitalet, hvis du bemærker blødning, kraftige kramper i underlivet, livmodersammentrækninger, overdreven vaginal udflåd eller ingen bevægelser i barnet i en længere periode. Det er bedre at være sikker end undskyld i dette tilfælde.