9 legjobb Himalája -hegyi tény egy helyen!

Ebben a cikkben olvasson a valaha volt legmagasabb hegységről – a Himalájáról és a különböző Himalája tényekről. A Dél -Ázsia szívében található Himalája név jelentése: „Hóotthon”. A Himalája hegység a tibeti, az indiai és a nepáli nép büszkesége és öröme! Ismerje meg a különböző szórakoztató tényeket a Himalájáról ebben a cikkben. Több mint 7200 méter magas és körülbelül 2400 kilométeres varázslatos ívben elterülő Himalája nyugatról keletre fut. Ez választja el az indiai szubkontinenst a tibeti fennsíktól.

A Himalája büszkesége és dicsősége első és legmegdöbbentőbb tulajdonsága, a világ legmagasabb hegycsúcsa – a Mount Everest. A Himalája szépsége évszázadokon keresztül messze földön vonzotta a látogatókat, hogy élvezze e természet csodálatos alkotásait. Összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt a Himalája turizmusáról. Minden hegymászó és túrázó álma, hogy felfedezze a csodálatos hegyláncot és elérje zenitjét. A hinduk és a buddhisták többsége a Himaláját szentnek tartja vallása számára. Olyan érdekes, mint a havas csúcsok, íme néhány érdekes és elképesztő tény a Himalájáról.

Gyönyörű és érdekes Himalája tények Indiában:

1. A legfiatalabb hegység:

himalája tények

A himalájai hegység tényeit tekintve arra a következtetésre juthatunk, hogy ez a 70 millió éves fiatal hegység, a Himalája az egyik legfiatalabb hegység, amely Nepál, Tibet, India, Kína és Pakisztán országait érinti. Az indiai és az eurázsiai tektonikus lemezek közötti kontinentális ütközés következtében kialakult, geológusok által az évek során elvégzett tesztek biztosítják ennek a hatalmas hegységnek az állandó mozgását, körülbelül 20 mm -t évente. Ennek a folyamatos mozgásnak köszönhetően az egész Himalája régió hajlamos földrengésekre, földcsuszamlásokra és remegésekre.

2. A hó lakhelye:

himalája tények

Mivel a világ harmadik legnagyobb jég- és hólelőhelye, a Himaláját a Himalája hófödte hegyei határolják, a magasabb régiókat pedig egész évben hó borítja. Körülbelül 15 000 gleccser található a hegység körül, amelyek mérete 70 kilométer. Ezek édesvíz -tárolóként is működnek.

3. Élénk ökológia:

himalája tények

A legmagasabb tartományokat tartósan jég és hó borítja, míg a hegyek tövében trópusi éghajlat uralkodik. A tengerszint feletti magasság változatossága, a csapadék és a talajviszonyok, valamint a különböző textúrák lehetővé teszik jelentős növény- és állatfajok virágzását. Sokféle növényzet létezik, a hegyek lábánál fekvő trópusi lombhullató erdőktől a magasabban fekvő alpesi erdőkig..

4. Himalája folyók:

himalája tények

A legmeglepőbb tény az itteni folyókról az, hogy állítólag még idősebbek, mint a hegycsúcsok! Az ázsiai kontinens három nagy folyója: az Indus, a Jangce és a Gange-Brahmaputra folyók valóban a Himalájából származnak.

5. Mount Everest:

Az új -zélandi Edmund Hillary és a Sherpa hegymászója, Tenzing Norgay 1953. május 29 -én megmászta a világ legmagasabb csúcsát, 29 029 láb magasan, ez volt az első, aki ezt a teljesítményt elérte. Bármennyire is csábító, a Mount Everest is halálosnak bizonyult, és körülbelül 150 ember életét követelte, amikor sikertelenül igyekeztek elérni ennek az őrülten magas hegynek a csúcsát!

6. A Himalája vadvilága:

himalája tények

A Himalája számos állatnak ad otthont. Ezek közül a legjelentősebb a tibeti kék medve, amely 6-7 méter hosszú a világ legnagyobb és legritkább ilyen fajtája. Ezenkívül a hópárduc otthona, a Himalája ideális élőhelyet kínál ezeknek a felvidéki lakosoknak. A Himalája lábánál sokféle szarvas, vadkecske és juh található, amelyek közül a nagy tibeti juh a világ egyik legnagyobb vadfajtája. Hossza 4-4 és 1/2 láb.

7. A Mount Everest elnevezése:

A Himalája nepáli helyi neve „Samgarmatha”, azaz a világegyetem istennője, vagy „az ég homloka”. A tibetiek saját – „Chomolungma”. Végül a Mount Everestet Sir Andrew Waugh nevezte meg elődje, Sir George Everest ezredes tiszteletére, aki a walesi indiai főfelügyelő volt a XIX. Század elején és közepén..

8. Uralkodó Nepálban:

Uralkodó Nepálban

Nepált szinte teljesen lefedi a Himalája, amely az ország közel 3/4 -ét foglalja el. A világ 15 legmagasabb csúcsa között Nepál 9 -et tartalmaz, amelyek meghaladják a 6000 métert.

9. A Nagy Himalája:

A Nagy Himalája

A Nagy Himaláját a Himalája legmagasabb övezetének nevezik. Ez a világ egyik legnehezebben megközelíthető területe a kiterjedt hócsúcsok és a 20.000 láb feletti félelmetes magasság miatt!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Mi a Himalája jelentősége?

A Himalája segít a csapadék visszaszorításában az indiai szubkontinensen, és ez kissé nedvesvé teszi a területet. Ez az éghajlat kivételesen alkalmas különféle életformákra!

2. Milyen a Himalája hőmérséklete ezen a napon?

A Himalája éghajlata a trópusi környezettől az alpesi éghajlatig terjed. A Himalája éghajlatát nagymértékben befolyásolja az indiai monszun, amely június közepétől szeptember végéig látogatja a Himaláját. A Himalája keleti vége és a Himalája nyugati része a monszun hatására egyre szárazabbá válik. A hegy déli oldalán zöld és párás az éghajlat, míg az északi oldalon sokkal melegebb és szárazabb az esőhiány miatt.

3. Melyek a Himalája kiemelkedő fizikai jellemzői??

Tizennégy csúcs meghaladja a 8000 métert a Himalája tartományban.

Ezek:

 • Mount Everest (8848 méter)
 • Godwin Austen (8611 méter)
 • Kanchenjunga (8586 méter)
 • Lhotse (8516 méter)
 • Makalu (8463 méter)
 • Cho Oyu (8201 méter)
 • Dhaulagiri (8167 méter)
 • Manaslu (8163 méter)
 • Nanga Parbat (8125 méter)
 • Annapurna (8091 méter)
 • Gasherbrum I (8068 méter)
 • Széles csúcs (8047 méter)
 • Gasherbrum II (8035 méter)
 • Shisha Pangma (8013 méter).

További harminchat hegy található 7200 méterrel a tengerszint felett, de nyilvánvalóan nem tudjuk felvenni őket, különben a lista túl hosszú lesz! Ez néhány érdekes Himalája -hegyi tény gyerekeknek.

A Himalája nagyszerű hely a pihenésre, ha rajong a hegyekért és az élővilágért. A Himalája tényei gyerekeknek bizonyítják, hogy még a gyerekek is meglátogathatják ezt a helyet. A kalandorok és a túrázók számára kötelező, és esztétikusak azok számára, akik némi békére és vigasztalásra vágynak az életben. Ha meglátogatja ezt a mennyei helyet, kérjük, meséljen nekünk az ott szerzett tapasztalatairól. Ossza meg véleményét. Reméljük, hogy tényeink hasznosnak bizonyultak, és sok sikert kívánunk a kalandokhoz ezekben a fenséges hegyekben! Ossza meg velünk, ha szeretne visszajelzést adni nekünk.