9 legjobb tipp kerékpározáshoz kezdőknek

A kerékpározás a legegyszerűbb szállítási forma, és az egyik legjobb módja annak, hogy testét fittnek és soványnak tartsa. A legtöbb amatőr kerékpáros azonban olyan problémákkal szembesül, amelyek feladják hobbijaikat, mint például a hegymászás vagy a vizes utakon való versenyzés az esős évszakban, vagy akár a gyerekekkel való lovaglás. Íme egy cikk, amely összefoglalja a legjobb kerékpáros tippeket, amelyeket minden amatőr kerékpárosnak tudnia kell.

kerékpáros tippek kezdőknek

1. Nézze meg a sarkokat:

A kanyarodás nagy sebességgel és az esős évszakban határozottan nehéz feladat. Ügyeljen arra, hogy a testét jobban hajlítsa, mint a kerékpárt. Így akkor is meg tudja őrizni az egyensúlyt, ha a kerékpár megcsúszik az olajfoltok vagy a festékvonalak felett. Súlyának minél nagyobb részét a külső pedálra kell tolnia.

2. Viseljen védősisakot:

A profi kerékpárosoknak kötelező a védősisak viselése. Andrei Kivilev, a Párizs – Nizza verseny kazah versenyzőjének nemrégiben bekövetkezett halála ezt a tényt a figyelem középpontjába hozta, és ma már szabály a védősisak viselése. A nemzetközi kerékpáros szakszervezet támogatta ezt az állásfoglalást azzal, hogy kiterjesztette a kötelező sisakviselést a hivatásos kerékpárosokra. Ez a biztonsági kerékpározási tipp a kezdőknek.

3. Állítsa be ülését kényelmének megfelelően:

Az ülés beállítása rendkívül fontos a nyereg sebek elkerülése érdekében. A túl alacsony ülés nem ad elegendő helyet a lábak megfelelő hajtogatásához, így túl nagy nyomást gyakorol a lábadra. A túl magas ülés megnehezíti a pedálok elérését, ami túlnyomást és kopást okoz. Ügyeljen arra is, hogy az ülése ne legyen túl megdöntve. Ez azt eredményezi, hogy folyamatosan hátratolja a nyeregét, ami sebgyulladást okoz.

4. Viseljen párnázott kerékpáros rövidnadrágot:

Egy másik módja annak, hogy elkerülje a nyereg sebeket vagy más nemi szervek problémáit, ha párnázott kerékpáros rövidnadrágot visel fehérnemű nélkül. A kerékpáros rövidnadrág tervezés szerint csökkenti a súrlódást a varratoknál. Az extra párnázás tompítja az érzékeny területeket. Ennek ellenére a kerékpáros rövidnadrág gyorsan beszennyeződik. És a kerékpárosok számára is nagyon fontos a jó higiénia betartása! Tehát ne hordja újra a rövidnadrágot, mielőtt alaposan megtisztította. Ez a legfontosabb kerékpáros tipp a kezdőknek.

5. Szerelje fel kerékpárját fogaskerekekkel a hegymászáshoz:

Ha hozzászokott a sziklás dombos terepen való kerékpározáshoz, akkor érdemes kerékpárt felszerelni sebességfokozatokkal, hogy megkönnyítse a mászást. A nagy lánckerék kis sebességfokozatot eredményez, és sokkal könnyebben centrifugálható. A fogaskerekek segítenek abban, hogy a kerékpár alkalmasabb legyen a magas dombok megmászására.

6. Fékbetétek javítása:

A fékbetétek jól futnak a száraz évszakban. De az esővíz és a szemcsék erodálódnak a gumifékbetéteken a nedves edzési szezonban. A legtöbb felni teljes fordulatot vesz igénybe, mielőtt a betétek meg tudják állítani őket. Tehát az esős évszakban folyamatosan ellenőrizze a fékbetéteket, és menet közben tartsa szem előtt, tervezzen előre és fékezzen korán. Ez a legjobb kerékpáros tipp kezdőknek.

7. Maradjon ülve, miközben hegyre mászik:

Az állás segít nagyobb nyomást gyakorolni a pedálokra, és ezáltal több sebességfokozattal dolgozhat. De ülő helyzetben maradni, miközben a hegyre mászni jó gyakorlat, mivel alacsonyan tartja a szívverését, és ezáltal csökkenti a szív- és érrendszer stresszét.

8. Rendszeresen használja a lánckenőt:

A lánc jól kenve tartása biztosítja a kerékpár zavartalan működését. Ez különösen fontos az esős évszakban. Menjen előre, és tegyen annyi sűrű kenőanyagot, amennyit csak tud. Határozottan jobb tisztítani az összes kenőanyagot, hogy a lánc rozsdásodjon, és megfagyjon az esőben. Ez a hasznos kerékpáros tippek kezdőknek az esős évszakban.

9. Világítsa meg kerékpárját az esős szezonban:

Egy jó újratölthető LED -es fényrendszer az üléshez és a kormányrúdhoz erősítve hasznosnak bizonyul az esős évszakban, amikor a legtöbb autós látása nem egészen a jelzésnek megfelelő.