A legjobb 9 érdekes tény az ejtőernyőzésről

Ha kalandos drogos vagy, és élvezed az izgalmat, amikor kihívod magad, akkor az ejtőernyőzés csak a sport az Ön számára. Ez magában foglalja a szó szerinti hit ugrását a repülőgépről nagy magasságban. Egy bizonyos idő elteltével az ejtőernyő kinyílik, miközben Ön ereszkedik alá. Ami korábban a hadsereg repülőgépeinek technikája volt, mára kalandsportsá vált, amely sok ember körében népszerű a világ különböző részein. A biztonsági óvintézkedések mindig érvényben vannak annak biztosítására, hogy senkinek ne legyen nehézsége.

Íme néhány érdekesség az ejtőernyőzésről:

ejtőernyőzés

Tények az ejtőernyőzésről:

  1. Kittinger kapitány arról híres, hogy megdöntötte a legmagasabb ejtőernyőzés rekordját (csaknem 102 800 méterről). Miután 85 ezer métert ereszkedett, kinyitotta ejtőernyőjét a leszálláshoz. Meg kell azonban jegyezni, hogy ezt a rekordot Felix Baumgartner döntötte meg, aki körülbelül négy mérfölddel magasabbról ereszkedett le.
  2. Becslések szerint a szabadesés idején a szél, amely elhalad a füle mellett, több mint 100 mph. Ez azt jelenti, hogy süket a legtöbb olyan hangra, amelyet érdemes hallani a szabadesés során. Ez azt is jelenti, hogy nem hallhatja ejtőernyős társait, mivel a szél elzárja hallóképességét. Ez az egyik fő oka annak, hogy a fülünk „felpattan” repülőgépen ereszkedve vagy vezetés közben.
  3. Becslések szerint évente jóval több mint 2 millió ejtőernyőzésre kerül sor. Azt is fontos megjegyezni, hogy ezekből az ejtőernyősökből; a halálos áldozatok átlagosan 35 körüli, ami az év során bekövetkező ugrások kevesebb, mint 1% -ára tehető. Ezért azt mondják, hogy az ejtőernyőzés biztonságosabbnak tekinthető, mint egy rendes autó vezetése normál napon.
  1. Ha élvezi a kalandtúrákat barátaival, akkor az ejtőernyőzés az Ön számára megfelelő sport. 2006 -ban mintegy 400 búvár 31 országból mindössze 80 másodperc alatt virágkötészetet hozott létre az égen. Ezt a bravúrt valamivel több mint 23 000 láb magasságban hajtották végre. Ezt az ejtőernyős ugrást még mindig a sportág történetének egyik legveszélyesebbnek tartják. Most ezt nevezed kalandnak!
  2. Az egyik legérdekesebb tény az ejtőernyőzéssel kapcsolatban az, hogy egy Jonas nevű személy birtokolja a rekordot, amikor tetoválást készítettek 4000 m magasságból zuhanás közben. Svédországból érkezett, és a karjára tetováltatta a WFFT rövidítést. Mit jelent a WFFT? Nos, ez a világ első szabadeséses tetoválása. E bravúrért továbbra is helyi hősnek mondják. Bravó!
  3. Ha úgy gondolják, hogy az ejtőernyőzés csak férfiaknak való, akkor nem tévedhet. Georgina Broadwick, 1913 -ban volt az első nő, aki egy repülőgép ejtőernyője segítségével ugrott. Ezt a bravúrt Los Angeles felett hajtották végre. Megfelelő, hogy ilyen merész tettet hajtott végre az „Angyalok városa” felett. Miért kellene a férfiaknak minden mulatságot nyújtani?
  4. Fred Mack, 100 éves korában, volt a legidősebb ejtőernyős. Megígérte, hogy egy évszázad befejezése után megteszi, és hű maradt a szavához. Valóban hatalmas inspirációként szolgál.
  5. Toni Stadler a dél -afrikai országból volt a legfiatalabb ejtőernyős, aki négy éves volt. Ezt a teljesítményt 10 000 méter magasságból hajtotta végre.
  6. Michael Zang új világrekordot állított fel azzal, hogy egyetlen nap alatt 500 ugrást teljesített. Ezt 3 percnél rövidebb időközönként teljesítette.