10 hyvin kokeiltua kotihoitoa ummetukseen

Lääkärit ja naturopatit sanovat usein: “Suolalla on oma älykkyytensä”. Se voi todella pitää paikkansa, koska vatsan tunnetuista perhosista ärsyttäviin ilmavaivoihin rakastamattomaan ummetukseen se näyttää aina täsmälleen miltä se tuntuu. Se liittyy lähes aina siihen, miltä meistä itsestämme tuntuu yleensä. Useimmissa tapauksissa, kun olemme hitaita, on myös suolistamme. Joten, se riippuu todella paljon meistä, kuinka hyvä suoliston liikkeet ovat ja kuinka mukavat olemme. Joten tänään aiomme paljastaa 10 kotihoitoa ummetukseen sekä joitakin erittäin tärkeitä vinkkejä, joiden pitäisi myös auttaa sinua.

Valmistaudu hyvin jokapäiväiseen ummetukseen!

kotiin korjaustoimenpiteitä ummetukseen

Ummetuksen kestävä ehkäisy

Teknisesti kutsutaan myös ummetukseksi, ummetus on yksi yleisimmistä ruoansulatushäiriöistä nopeutetussa, digitaalisessa aikakaudessamme. Liian pitkä istuminen tietokoneen tai television edessä yhdistettynä pikaruokaan ja liialliseen stressiin – varma resepti stressaantuneelle ja tukkeutuneelle suolistolle.

Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti ravintoaineita ja kuituja, riittävä liikunta raittiissa ilmassa ja oikeat rentoutumistekniikat ja -menetelmät voivat todellakin parantaa ja ehkäistä ummetusta pitkällä aikavälillä. Vaikka oireita on jo ilmennyt terveillä ihmisillä, kaikilla näillä näkökohdilla on aina myönteinen vaikutus ja ne auttavat yleensä täysin.

Vältä sokerisia ja rasvaisia ​​ruokia ja mieluummin kevyitä ja runsaasti kuitua sisältäviä ruokia!

kuitupitoinen ruokavalio kotiin korjaustoimenpiteitä ummetus

Lisävinkki:

Erittäin tärkeä tekijä paljon helpommalle suolen liikkeelle on istuma -asento, jota nykyään aliarvioidaan länsimaissa. Itse asiassa 90 asteen kulma -asento, joka on yleinen tavanomaisessa wc: ssä, on itse asiassa varsin epäedullinen ihmisen erittymisprosessille. Tämä johtuu siitä, että niin sanottu sulkijalihas on taivuttanut hieman peräsuolta, mikä on luonnotonta. Evoluutiollisista syistä kyykkyasento on siten optimaalinen ulostamiseen. Täällä istut 35 asteen kulmassa ja suoli on suora ja täysin esteetön.

Ja tässä ovat luvatut 10 kotihoitoa ummetukseen:

# 1 Lasi vettä aamulla

juo vettä kotiin korjaustoimenpiteitä ummetukseen

Ei ole turhaa, että monet aasialaiset ovat edelleen tottuneet juomaan lasillisen haaleaa tai lämmintä, raikasta vettä tyhjään vatsaan aamulla. Arvokas neste kosteuttaa kehoa heti noustessasi ja luo ns. Gastrokolisen refleksin. Toisin sanoen vatsa lähettää signaaleja suoraan paksusuoleen ja valmistautuu poistamaan tarpeettomat. Voit lisätä veteen puristetun sitruunan tai teelusikallisen luonnonhunajaa, mikä helpottaa poistamista.

# 2 Kuivatut luumut

Kuivatut hedelmät luumut kotona korjaamaan ummetusta

Luumut ovat yksi suosituimmista ja aikatestatuista kotihoidoista ummetukseen. Nämä sisältävät paljon kuitua sekä runsaasti pektiiniä ja säätelevät suoliston liikkeitä kestävästi. Kuivatut luumut toimivat parhaiten, kun niitä liotetaan vedessä yön yli ja syödään liotusveden kanssa seuraavana aamuna. Voit kokeilla samaa myös kuivattujen aprikoosien, taatelien tai viikunoiden kanssa. On tärkeää, että kuivatut hedelmät ovat rikkittömiä ja makeuttamattomia.

# 3 Psyllium -kuoret

Psyllium kuoret kotiin korjaustoimenpiteitä ummetus

Trendikkäiden chia -siementen ja paikallisten pellavansiementen lisäksi psyllium- tai psylliumkuoret (Plantago ovata) ovat erittäin rikas liukoisen kuidun lähde, joka ei ainoastaan ​​stimuloi ruoansulatusta, vaan on myös arvokas ruoka suoliston hyville bakteereille. Paljon vettä nieltynä ne turpoavat ruoansulatuskanavassa ja aiheuttavat suurempaa painetta suolen seinämiin. Samaan aikaan uloste muuttuu pehmeämmäksi ja tyhjennys on paljon helpompaa.

Hyvin tärkeä! Aina kun sinulla on kirppusiemeniä tms. älä unohda juoda paljon vettä. Muutoin kuitu ei turpoa kunnolla ja voi pahentaa ruoansulatusongelmia.

# 4 vihannesmehut

vihreät smoothiet kotiin korjaamiseksi ummetus

Tuorepuristetuilla vihannesmehuilla on erittäin positiivinen vaikutus ruoansulatukseen, ja niitä suositellaan myös ummetukseen. Punajuuri, tomaatit, pinaatti ja selleri ovat erityisen hyviä tähän tarkoitukseen, ja ne voidaan yhdistää pieneen omenamehuun. Voit tietysti lisätä siihen hieman chiaa, pellavansiemeniä tai jopa psylliumkuoria. Ota lasillinen vettä tai mehua sen jälkeen.

# 5 oliiviöljyä

Oliiviöljyn kotilääke ummetukseen

Korkealaatuinen ekstra-neitsytoliiviöljy on jo kauan sitten osoittautunut hyväksi ja kestäväksi lääkkeeksi ummetukseen. Terveiden omega-3-rasvahappojen, monien tärkeiden mineraalien ja E-vitamiinin lisäksi arvokas öljy sisältää myös monia voiteluaineita. Nämä tasoittavat suoliston seinämiä ja samalla pehmentävät ulosteita helpottamalla poistumista. Ota ruokalusikallinen luonnollista oliiviöljyä joka aamu tyhjään vatsaan ja halutessasi ennen lounasta tai illallista. Kylmäpuristettu pellavansiemen ja risiiniöljy ovat yhtä tehokkaita. Sinun ei kuitenkaan pitäisi nauttia toisesta pitkällä aikavälillä, koska se on liian vahva ja voi ärsyttää suolen kalvoja liikaa pitkällä aikavälillä.

# 6 Hapankaali

hapankaali kimchi terveenä ummetusta vastaan

Muiden fermentoitujen elintarvikkeiden, kuten kimchin ja marinoitujen kurkkujen, lisäksi erityisesti hapankaali on erittäin tehokas ummetukseen ja sen ehkäisyyn. Käyminen valmistusprosessissa luo maitohappobakteereja, jotka ovat niin terveellisiä ruoansulatuksellemme. Nämä auttavat suoliston luonnollista stimulaatiota ja samanaikaisesti otetun ruoan hyödyntämistä.

# 7 rentoutumistekniikkaa ja -harjoituksia

jooga kotiin korjaustoimenpiteitä ummetus

Monet joogaharjoitukset keskittyvät erityisesti ruoansulatuselimiin, ja ne voidaan myös suorittaa kohdennetusti valitusten sattuessa. Yleisesti ottaen muinainen käytäntö tuo harjoittajille enemmän sisäistä rauhaa, voimaa ja keskittymistä ja on yksi parhaista tavoista pysyä rauhallisena ja hallita stressiä. Autogeenistä harjoittelua, progressiivista lihasten rentoutumista ja meditaatiota suositellaan myös.

# 8 Tee vatsahieronta itse

vatsan hieronta kotiin korjaustoimenpiteitä ummetus

Vatsan hieronta on myös erittäin hyödyllistä erityisesti vauvoille, vuoteessa oleville ja niille, joilla on vähän aikaa liikuntaan. Voit myös tehdä tämän itse hieromalla kevyesti vatsaasi myötäpäivään kädelläsi. Tee tämä noin 10 minuutin ajan käyttämällä lämmittävää hierontaöljyä, joka lisää suoliston rentouttavaa vaikutusta. Kuuma vesipullo jälkikäteen tekee myös ihmeitä.

# 9 Glauberin suola

Glauberin suola ummetusta vastaan

Vaikka tämä ummetusruoka on erittäin suosittu, sitä tulisi käyttää vain lyhyen aikaa eikä liian usein. Koska se puhdistaa suolet melko rajusti ja nopeasti. Yleensä noin 20-40 g sitä liuotetaan 300 ml: aan vettä ja otetaan kaikki kerralla. Juo sitten vielä lasillinen vettä. Suolen liike on melko massiivinen ja kestää yleensä tunnin. Sen jälkeen voi kuitenkin kestää useita tunteja, ennen kuin kaikki rauhoittuu. Useimmissa tapauksissa Glauberin suola otetaan siksi paaston tai maksan puhdistuksen alussa.

# 10 peräruiske

Käytä peräruiske peräruiskeen ummetusta vastaan

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä vanha hyvä peräruiske. Tämä tarjoaa nopean korjauksen akuuttiin ummetukseen, ja siitä voi olla hyötyä vain, jos se suoritetaan taitavasti. Tähän on useita tapoja. Helpoin tapa on niin kutsuttu peräruiske, jota voi ostaa erikokoisina apteekista.

Huolehdi suolistosi terveydestä kärsivällisesti ja huolellisesti. Harrasta urheilua tai muuta liikuntaa säännöllisesti, juo riittävästi vettä ja makeuttamattomia yrttiteetä. Opi rentoutumaan ja syömään kuitupitoista ja terveellistä ruokavaliota. Kokeile tarvittaessa näitä kotihoitoja ummetukseen, jotka jaoimme kanssasi tänään, ja ole terve!

Vatsasi kiittää sinua varmasti

koti korjaustoimenpiteitä ummetus harjoitus juo vettä

Terveellistä ruokaa terveelle ruoansulatuskanavalle

kotiin korjaustoimenpiteitä ummetukseen runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio

Vauvat nauttivat myös kevyestä vatsan hieronnasta ummetusta vastaan

kodin korjaustoimenpiteitä vauvojen ummetukseen

Kuivatuilla aprikooseilla on erittäin positiivinen vaikutus suoliston liikkeisiin

    kuivatut aprikoosit kotiin korjaamiseksi ummetus

Myös hunajaa ja sitruunaa sekä tuoreita mintunlehtiä

vesi hunaja sitruuna kotilääke ummetukseen

Syö myös terveellisiä rasvoja ja proteiineja

koti korjaustoimenpiteitä ummetus terveitä proteiineja

avokado kotilääke ummetukseen

Kaurapuuro marjoilla ja manteleilla on terveellinen tapa edistää ruoansulatusta

kotiin korjaustoimenpiteitä ummetusta vastaan ​​mysli mustikat vadelmat mantelit

Luonnollinen jogurtti antaa suolistoon terveitä bakteereja

luonnollinen jogurtti kotiin korjaamiseksi ummetus

Päärynät sisältävät ylimääräisen osan kuitua

Päärynät kotiin korjaamiseksi ummetus

Aloe Vera – erinomainen, terve jano, jolla on kevyt laksatiivinen vaikutus

aloe vera kotilääke ummetukseen