Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, huutokaupataan

Nykyaikaisten paleontologisten tekniikoiden ansiosta dinosaurusfossiilien löytäminen ei ole enää niin vaikeaa tai satunnaista kuin muutama vuosi sitten. Nyt on olemassa enemmän luurankoja, mutta dinosauruksen lisääminen henkilökohtaiseen kokoelmaan kestää vielä muutaman miljoonan dollarin. Tämä koskee myös Diplodocus -luurankoa, joka löydettiin Wyomingista Yhdysvalloista vuonna 2012.

Huutokauppaluettelon mukaan Pariisin huutokauppatalo Aguttes Tämä Diplodocuksen lähisukulainen on lähes 90 prosenttia täysin ja yksinomaan yhdestä näytteestä. Monet dinosaurusten luurangot sisältävät luita, jotka ovat peräisin useista eri näytteistä. Mutta se ei ole kaikki, mikä tekee löydöstä niin ainutlaatuisen. Fossiililla on suuria paloja muumioitunutta ihoa ja se on sopivasti lempinimi Laiha.

Valtava kasvissyöjä matelija saavuttaa 6 metrin korkeuden ja 12 metrin pituuden

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, myydään huutokaupassa 6 metriä korkea ja 12 metriä pitkä

Suuret palaset ihoa on säilynyt

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, huutokaupataan polvilla ja kädellä iho kiinni

Laiha näytti ehkä tältä

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, huutokaupataan dinon oletetun ulkonäön vuoksi

Laiha -niminen Diplodocus on hyvin ainutlaatuinen

Ranskalainen Paleomoove Laboratory -yritys löysi, kaivoi ja varastoi, kunnosti ja kokosi Skinnyn vuosina 2018-2019. Paleontologit ovat dokumentoineet koko prosessin ja toivovat voivansa tutkia joitain näytteitä jossain vaiheessa. Yli 6 m korkea ja noin 12 m pitkä Skinny oli hiljattain esillä Lontoon Heathrow’n lentokentän terminaalissa 5.

Rungon arvioidaan maksavan 1,5–1,8 miljoonaa dollaria. Huutokauppa pidetään 13. kesäkuuta klo Hotelli InterContinental Paris Le Grand sijasta. Diplodocus ei ehkä ole yhtä havaittavissa kuin T-Rex, Triceratops tai muu tunnistettavampi dinosaurus. Mutta Skinnyä pidetään yhtenä maailman täydellisimmistä ja parhaiten säilyneistä sauropodeista.

Diplodocuksen kallo on 90 -prosenttisesti täydellisen luurankonsa lisäksi lähes 70 -prosenttisesti valmis, mikä on harvinaista tämän kokoisissa dinosauruksissa. Paleontologi Eric Mickelerin mukaan noin kolme neljäsosaa maailman näytteillä olevista sauropodeista on varustettu kopiokalloilla, jotka on valmistettu paris -kipsistä tai hartsista. Skinny sisältää myös suuria määriä muumioitunutta ihoa.

Arvokas kallo on säilynyt lähes kokonaan

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, huutokaupataan laihalta kaulalta ja pääkalloilta

Laihan uskotaan olevan noin 150 miljoonaa vuotta vanha

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on ihoa, huutokaupataan kylkiluun ja selkärangan fossiileiksi

Sen huomattavan kunnon vuoksi on olemassa suuri mahdollisuus, että Skinny käynnistää tarjouskilpailun museoiden välillä, jotka ovat kiinnostuneita paitsi näytteen tutkimisesta myös sen näyttämisestä houkutellakseen kävijöitä. Dippy the Diplodocus oli 112 vuoden ajan yksi Lontoon luonnonhistoriallisen museon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Itse asiassa tässä tapauksessa se oli korkealaatuinen kopio. Laiha on aito, joten se olisi vieläkin suurempi nähtävyys.

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on iho, huutokaupataan jalkaluiden fossiilisena

Ainutlaatuinen Diplodocus -luuranko, jossa on iho, huutokaupataan hännän kokonaan nikamaluista


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80