Uusi maailmanennätys: Nirmal Purja kiipeää kaikki kahdeksan tuhatta vain kuudessa kuukaudessa!

Nirmal Purja onnistui kiipeämään maan kaikkien 14 korkeimman vuoren välillä vain 6 kuukaudessa ja 6 päivässä! 36-vuotias nepalilainen rikkoi edellisen ennätyksen hieman yli 7 vuodella ja otti oikean paikkansa vuorikiipeilyhistoriassa.

Edellinen maailmanennätys oli 7 vuotta ja 10 kuukautta, ja se oli eteläkorealaisen Kim Chang-ho: n hallussa

Uusi maailmanennätys Nirmal Purja kiipeää kaikki kahdeksan tuhatta vain kuudessa kuukaudessa! kiivetä äärimmäisille vuorille

14 kuolemanvyöhykettä

Maan 14 korkeinta vuorta ovat kaikki yli 8000 metriä korkeampia ja siirtyvät siten niin sanotulle kuolemanvyöhykkeelle, koska siellä ei voi olla ihmiselämää. Tämä pelottava termi ei estänyt Purjaa liittymästä vain 40 kiipeilijän luetteloon, jotka ovat koskaan kiipeänneet kaikki kahdeksantuhatta.

Tätä pidetään jokaisen äärimmäisen vuorikiipeilijän perimmäisenä tavoitteena.

Purja aloitti haasteen saavuttuaan Annapurnan huipulle (8,091 m) tämän vuoden 23. huhtikuuta. Toukokuun 22. päivänä hän kiipesi Mount Everestin huipulle (8848 m) yhdessä 320 muun vuorikiipeilijän kanssa. Valokuva maailman vaarallisimmasta ruuhkasta katkesi tuolloin ja kiinnitti siten huomion vuoren ylikuormitukseen. Sekuntikello lopulta lopetti 29. lokakuuta kello 8.58 paikallista aikaa, kun Nirmal saavutti Shishapangman huipun (8.013 m).

7,5 tuntia liikenneruuhkassa Mount Everestillä

Uusi maailmanennätys Nirmal Purja kiipeää kaikki kahdeksan tuhatta vain kuudessa kuukaudessa! liikenneruuhka everestissä

Tietoja Nirmal Purjasta

Nirmal Purja syntyi Nepalin Dhaulagirin alueella 1600 metrin korkeudessa ja kasvoi Chitwanissa. Hän liittyi legendaariseen Gurkha -prikaattiin vuonna 2003, ennen kuin läpäisi UKSF (United Kingdom Special Forces) -valinnan ja tuli ensimmäinen Gurkha, joka saavutti SBS (Special Boat Service) -arvon vuonna 2009.

Vaikka hän oli aina ulkona luonnossa ja vuorilla, kiipeilyuransa alkoi vasta joulukuussa 2012, kun hän saapui Everestin perusleirille. Sen sijaan, että pysyisi aikataulussa ja palasi Kathmanduun, saapuessaan hän teki rohkean päätöksen kiivetä Lobuche Eastiin (6100 m) ilman aikaisempaa kiipeilykokemusta. Vuonna 2018 kuningatar nimitti Nirmal Purjan Britannian imperiumin (MBE) jäseneksi erinomaisista saavutuksistaan ​​korkealla vuorikiipeilyllä.

Purja ja hänen tiiminsä juhlivat Pakistanissa kiipeilyn jälkeen K2: lle

Uusi maailmanennätys Nirmal Purja kiipeää kaikki kahdeksan tuhatta vain kuudessa kuukaudessa! projektin mahdollinen tiimi

Rohkea pelastaja

Purja toteutti lukuisia rohkeita pelastustoimia retkikuntiensa aikana. Vuonna 2016 hän pelasti intialaisen kiipeilijän hengen Mount Everestin kuolemanvyöhykkeellä ja vei hänet alas 500 metriä 8450 metrin korkeudesta. 23. huhtikuuta, vain muutama päivä maailmanennätysyrityksensä ja Annapurnasta laskeutumisen jälkeen, Nirmal onnistui pelastusyrityksessä saadakseen kiipeilijätoverinsa Dr. Etsi Chin Wui Kin. Hänet oli erotettu mukana olevasta retkikunnasta ja jätetty ilman ruokaa, vettä tai happipulloa 40 tunniksi. Toukokuun 15. päivänä Purja ja hänen tiiminsä pelastivat vielä kaksi kiipeilijää 8400 metrin korkeudessa Kanchenjungan huippukokouksen saavuttuaan.

Pelastusyritys Annapurnalla

Kiipeilyn jälkeen K2: ssa Pakistanissa Nims ja hänen tiiminsä juhlivat pelastusoperaatiota korkeilla vuorilla

Seuraavaksi Nirmal aikoo kiivetä Ama Dablamiin (6 812 m) Himalajalle istuttaakseen unikon 11. marraskuuta muistopäivää varten. Näet Nirmal Purjan seikkailut hänen Instagramissaan @nimsdai tai Twitter @nimsdai seuraa.

Purjalla ei ole aikomusta lopettaa

Uusi maailmanennätys Nirmal Purja kiipeää kaikki kahdeksan tuhatta vain kuudessa kuukaudessa! everest ja 13 muuta kuolemanvyöhykettä