Feng Shuin värit, elementit ja tehosteet

Feng Shui -värien ja -elementtien merkitys

Feng Shuin päätehtävänä on järjestää ympärillämme olevien esineiden materiaalinen järjestely siten, että jokainen voi helpommin saavuttaa tasapainon ja harmonian elämässä.

Monilla asioilla on roolinsa, ja hyvin erityinen luonnehditaan luonnon viidelle pääelementille. Muinaisen kiinalaisen opetuksen mukaan nämä ovat puu, tuli, metalli, vesi ja maa.

Nämä viisi elementtiä kantavat mukanaan tiettyä energiaa, ja lisäksi niiden vuorovaikutus on erittäin tärkeää. Puu luo tulta, maa nousee tulesta, metalli maasta ja metalli – vesi. Tämä on niin sanottu luomissykli.

Feng Shui -värien ja elementtien välillä on yhteys

Feng Shui -värit sisustavat esimerkkejä luonnon elementeistä

Siellä on myös tuhoamisjakso: puu murtautuu maan läpi, maa peittää veden, vesi sammuttaa tulen, tuli sulaa metallin, metalli leikkaa puun.

Nämä syklit ja elementit symboloivat yhtä monista pääenergian Chi -ilmenemismuodoista. Se on elämän energiaa. Kaikki neljä elementtiä ovat tasapainossa suuren energisen ykseyden sisällä, jonka on oltava taivaan, ihmisten ja maan välillä.

Elementit voivat toimia yhdessä luodakseen paremman tunnelman kotiin tai yhteisöön. Näin tapahtuu, kun he valitsevat rakentavan syklin vuorovaikutukselleen. Muuten ne voivat näyttää tuhoisia ominaisuuksiaan ja johtaa onnettomuuksiin ja sairauksiin.

Puu symboloi elämää ja kasvua 

Feng Shui -värit sisustusesimerkkejä feng shui -olohuoneen puu

Neljä viidestä elementistä, eli kaikki paitsi maa, vastaa tiettyjä suuntauksia, Feng Shui -värejä, eläimiä ja muotoja. Jokainen elämäntilanne ja jokainen tapahtuma voidaan selittää viidellä elementillä.

Sisustussuunnittelussa elävät kasvit edustavat puun elementtiä

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisivaiheinen maa

Ahkeruus ja kunnianhimo ovat veden ja sinisen värin ominaisuuksia

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi sykliä

Mahdolliset yhdistelmät

Sisustuksessasi sinun pitäisi yrittää yhdistää elementit tavalla, joka luo harmonian ja tasapainon kotiin. Jotkut harmonisoivat upeasti keskenään. Toisten on toisaalta oltava tasapainossa muiden elementtien kanssa, jotta ne eivät tuhoa toisiaan vaan täydentävät toisiaan rakentavasti.

Jos tiedät viiden elementin ominaisuudet hyvin, huomaat, että on niin monia vaihtoehtoja yhdessä asumiselle. Muinainen kiinalainen Feng Shuin tuntemus tarjoaa vinkkejä elämiseen, mutta myös muita mahdollisuuksia ei suljeta pois.

Tulen elementti vastaa punaista väriä

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viiden piirin tulipalo

Ja kaikki täydentävät toisiaan elämän ikuisessa kiertokulussa

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi sykliä

Periaate siirtyy väreihin 

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi väriäPuun elementti

Vihreä väri vastaa elementtiä puuta, samoin kuin kardinaalipisteet itään ja kaakkoon. Puulle parhaiten sopivista muodoista suositellaan neliötä tai pitkänomaista suorakulmaista. Tiikeri ja kani ovat eläimiä, jotka vastaavat elementtiä puuta. Hänen hyvät luonteenpiirteensä ovat kiintymys ja uskollisuus.

Puu on myös luova elementti, se edustaa vahvoja perhesuhteita ja uusia ideoita. Mainittujen muotojen lisäksi monet vihreät kasvit on myös edustettava sisustuksessa, jotta tunnelma saadaan tasapainoon.

Menestyvä Feng Shui -laitos, jossa vallitsee harmonia

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi syklihuonetta

Tulen elementti

Punainen väri vastaa elementtiä fire. Sen tyypillinen kausi on kesä. Etelän suunta vastaa tulta. Tyypillinen muoto on kolmio. Järki ja logiikka ovat sen vahvimpia ominaisuuksia.

Tuli tekee kaiken ympärillään suurella energialla ja innolla. Ihmiset, joilla on tämä elementti, ovat luonnollisia johtajia ja heillä on johtotehtäviä. Tulipaloon liittyy myös onnea ja mainetta. Se lämmittää meitä ja antaa meille elämän. Tuli voi polttaa myös meidät. Ihmiset, joilla on tuli, ovat rehellisiä, ajattelevat asioita ja tunnustavat muiden ihmisten menestyksen.

Feng Shui -värit sisustusesimerkkejä feng shui -olohuoneestametalli-

Metallille tyypillinen väri on valkoinen sekä metalli ja kulta. Tätä elementtiä vastaava kausi on kesä. Metallin pääkohdat ovat länsi ja luoteis. Vastaava muoto on ympyrä. Apina ja kana ovat eläimiä, jotka vastaavat metallia. Metallin parhaat ominaisuudet ovat oikeudenmukaisuus ja selkeä ajattelu.

Metalli on liiketoiminnan ja liiketoiminnan menestyksen osa. Se symboloi selkeää ajattelua ja tiukkaa moraalista kantaa. Miekat ja veitset ovat myös metallia. Joten metalli voi joskus olla julma …

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi piiri metalliavettä

Musta tai tummansininen, talvi ja pohjoinen vastaavat veden Feng Shui -elementtiä. Virtaavat ja muuttuvat muodot ovat tyypillisiä vedelle. Järki ja päättäväisyys ovat sen parhaita ominaisuuksia.

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viiden kierron elämä

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi sykliä

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi piiriä

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viiden jakson sääntöMaa

Maan elementin väri on keltainen. Tyypillinen kausi on kynnys loppukesän ja alkusyksyn välillä. Keskeiset kohdat ovat lounaaseen ja kaakkoon. Neliö vastaa elementtiä maa. Seuraavat kiinalaisen kalenterin eläimet ovat hänen vaikutuksensa alaisena: puhveli, lohikäärme, vuohi ja koira. Tyypillisiä luonteenpiirteitä ovat uskollisuus ja rehellisyys.

Maa antaa vakauden ja syvän merkityksen kaikelle ja kaikille.

Hän on johdonmukainen ja uskollinen, aina tasapainoinen. Tämän elementin vaikutuksen alaiset ihmiset ovat myötätuntoisia ja vastuullisia muita kohtaan.

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit feng shui -makuuhuone

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit feng shui makuuhuone2

Feng Shui -värit sisustusesimerkit luonnon elementit viisi