Lateksimaali – mitä etuja ja haittoja voit odottaa?

lateksimaali violetti maali seinät seinäkoriste seinän koristelu

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessaan lateksimaalia

 Useimmissa tapauksissa lateksin väri on edullinen sisustukseen. Tämä tosiasia ei tietenkään ole perusteeton. Vaikka useimmat lateksimaalit eivät nykyään enää sisällä todellista lateksia, niillä on liikaa etuja niiden asettamiseksi etusijalle.

 Mistä lateksimaali on tehty? Luonnollinen lateksi on peräisin kumipuusta. Tämä materiaali on valmistettu sen mehusta ja sitä käytettiin alun perin sideaineena maalien valmistuksessa. Taloudellisista ja ympäristösyistä todellisen lateksin valmistaminen osoittautuu melko kalliiksi. Joten se korvataan synteettisellä hartsilla. Tämä tarkoittaa, että voit olla lähes varma, että kun ostat lateksimaalin, saat normaalin seinämaalin, jossa on synteettisiä hartsilisäaineita.

Väri kuitenkin säilyttää kaikki todellisen lateksin positiiviset ominaisuudet

lateksimaali omena vihreä seinämaali tikkaat maalirulla

etuja

Jokainen lateksimaali on erittäin kestävää, hankaavaa, joustavaa, vettä hylkivää ja helposti puhdistettavaa. Kuten voit jo arvata, lateksimaali on täydellinen kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja jopa portaikkoosi.

Lateksimaaleja voidaan levittää hyvin ohuesti ja helposti. Lisäksi ne kuivuvat melko nopeasti. Yleensä noin 4 tuntia riittää. Sitten voit lisätä toisen kerroksen päälle.

Valmista kaikki tarvittavat välineet hyvissä ajoin

lateksimaaliseinämaali oranssi sivellinvärirulla

 haitta

Ensinnäkin tulee vesihöyryn läpäisemättömyys. Seiniin muodostuu muovikalvo, joka ei enää hengitä hyvin. Tämä edistää homeen muodostumista.

Sen sisältämien synteettisten hartsien vuoksi lateksimaalit eivät ole erityisen esimerkillisiä ympäristön yhteensopivuuden kannalta. Keinotekoinen väri ei todennäköisesti hajoa. Valitettavasti monet epäpuhtaudet pysyvät myös ilmassa kauan varsinaisen maalauksen jälkeen. Siksi on myös suositeltavaa olla käyttämättä tällaisia ​​värejä lastenhuoneessa ja makuuhuoneessa. Kun ostat lateksimaalia, kiinnitä huomiota siihen, sisältääkö se formaldehydiä. Tällä lisäaineella epäillään olevan vakavia haitallisia vaikutuksia. Jos haluat olla vieläkin turvallisempi, valitse värit, jotka on merkitty ympäristömerkillä. Esimerkki tästä – “Sininen enkeli”!

Käytä erityisiä käsineitä aina kun mahdollista

lateksimaali keltainen väri maali rullakäsineet

Niille teistä, jotka haluavat maalata seinät täysin ympäristöystävällisiksi ja vaarattomiksi terveydelle, suosittelemme liimamaaleja. Nämä luonnolliset värit eivät sisällä lainkaan epäpuhtauksia tai liuottimia, vain luonnollisia väriaineita, jotka sekoitetaan vesiliukoisiin liimoihin.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on myös epäedullinen tosiasia, että lateksimaalien opasiteetti on ehdottomasti pienempi verrattuna vastaaviin tavanomaisiin seinämaaleihin. Tätä varten maalaaminen toisella värillä ei kuitenkaan ole niin helppoa. Erityisesti kiiltävillä muunnelmilla sinun on ensin hiottava seinä ennen maalaamista, muuten uusi väri ei kestä hyvin.

Joten huoneesta, budjetista ja maailmankuvasta riippuen voit valita täydellisen seinän värin. Kun ostat, pidä neuvomme näkyvissä ja hyödynnä ne!

    Lateksimaaleilla voidaan toteuttaa myös erilaisia ​​maalaustekniikoita lateksimaali keltainen seinämaali maali seinät Valitse oikea väri kullekin alueelle

lateksimaali seinäsuunnittelu koristelu väripaletti

Maalirullia, joissa on pitkä tanko, suositellaan erityisesti korkeisiin kattoihin

lateksimaali violetti seinäsuunnittelu violetti maalimaalirulla

Puurakenteille mieluummin öljyvärit

lateksimaali oranssi maalirulla maali puuöljymaali

Tikkaat ovat välttämättömiä seinien maalaamisessa

lateksimaalivälineet työkalut tikkaat

Jos pinta on karheampi, voit levittää ensimmäisen kerroksen myös harjalla

lateksimaalinen seinäkoristeharja

Älä unohda huolehtia lattiasta

lateksimaalimaalaus seinät lattianpäällysteen valmistelu

Värikäs, onnistunut tulos

lateksimaali aksentti seinät koristelu seinän suunnittelu keltainen punainen oranssi