Bataatit – miksi ne ovat terveellisiä ja miten voit valmistaa ne!

Bataatit ovat itse asiassa jotain yksinkertaista, mutta ne löytävät nopeasti laajemman käytön jokapäiväisessä keittiössämme. Tähän on monia syitä. Haluaisimme käsitellä tärkeimpiä näistä erikseen. Näin vakuuttaisimme sinut nopeammin siitä, että makeat mukulat ovat terveellinen vaihtoehto tavallisille perunoille. Tämä on päätavoitteemme, koska tämä tieto voi auttaa sinua monin tavoin. Sitten meillä on sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua käytännössä käyttämään bataatteja useammin jokapäiväisessä elämässäsi. Lupaus: Myös perheesi kiehtoo!

Tavalliset perunavartaat voidaan valmistaa bataateista

vuokaideat bataatit

Miksi bataatit ovat terveellisiä??

Bataatit ovat selvästi yksi erityisen terveellisistä elintarvikkeista, jotka on löydetty uudelleen viime vuosina. Tämän ansiosta saat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Bataatit sisältävät paljon kuitua. Tässä mielessä bataatit edistävät ruoansulatuskanavaa ja auttavat puhdistamaan kehosi.

Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat jopa, että ne torjuvat keuhko- ja paksusuolen syöpää. Varkaat voivat myös syödä näitä perunoita ja nauttia edelleen suosituista ruuistaan.

Hieman makea maku voi tehdä jälkiruoasta turhan 

ideoita bataatin keittämiseen

Ainesosat bataateissa

Bataatit sisältävät lähes 2000 kertaa enemmän vitamiineja kuin tavalliset. Ne ovat myös erittäin runsaasti C-, E- ja K -vitamiineja. Bataatin syömistä suositellaan myös, jos haluat korvata B -vitamiinin tarpeen. Mainittujen vitamiinien, kivennäisaineiden ja kuidun lisäksi on myös paljon proteiineja.

Perunat muiden hiilihydraattien kanssa? Tässä tapauksessa se ei ole niin paha!

herkullisia ideoita bataatti resepti

Painonhallinta ja sydämen terveyden edistäminen

Onko sinuun jo vaikuttanut jatkuva huhu, jonka mukaan hiilihydraatit tekevät meistä lihavia? Tämä ei koske vain rajoitettua ihmisryhmää. Ruoan hiilihydraatit ovat todennäköisesti epäterveellisiä, koska ne eivät sisällä terveellisiä ainesosia. Ne täyttävät vatsamme niin sanotusti, mutta niillä ei ole mitään, mitä kehomme voisi muuttaa energiaksi. Siksi niitä ei käytetä, vaan ne varastoituvat vain kehomme rasvaksi. Terveillä elintarvikkeilla, joissa on paljon vitamiineja, on täysin erilainen vaikutus. Keho yrittää käyttää tämän välittömästi erilaisiin elämää muuttaviin järjestelmiin, ja siksi he tekevät palaa nopeasti ja tehokkaasti. Näin on bataattien kohdalla. Siksi olet kylläinen samaan aikaan ja voit myös laihtua! Se pitää myös verensokerisi hallinnassa!

Jos ruoka sisältää paljon terveellisiä ainesosia, et yleensä liho!

bataatti leipä ideoita

Miksi nämä perunat ovat todella makeita??

Makea maku tulee entsyymistä, joka liuottaa tärkkelyksen eräänlaiseksi sokeriksi. Tätä kutsutaan mallasokeriksi. Tämä ei ole niin makea kuin perinteinen sokeri. Mutta näin tekemällä voit pitää makeanhalun hallinnassa.

Erilaisia

Bataatteja on erilaisia, mutta nämä tiedot ovat erityisen hyödyllisiä uteliaille. Markkinoilla on vain 2 tai 3 tyyppiä ja niillä on enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​ominaisuuksia. Muuten, on olemassa myös useita bataattiin perustuvia elintarvikelisäaineita. Ne torjuvat monia sairauksia ja epämiellyttäviä oireita.

bataatit terveellistä ruokaa

Vinkkejä bataattien valmistukseen

Perinteiset perunaviipaleet

Voit tehdä käytännössä kaikenlaisia ​​perunaruokia bataateilla. Joten odota makeaa makua. Ehkä voit tehdä herkullisen makea -hapan salaatin etikalla? Huomaa myös, että bataatit eivät vaadi yhtä paljon lämpökäsittelyä kuin muut. Keskilämpötila riittää ehdottomasti! Jotkut syövät niitä jopa raakana salaattiin raastettuna. Toisin kuin tavalliset perunat, nämä eivät missään tapauksessa aiheuta kuumetta. Kuten arvata saattaa, korkea lämpötila polttaa osan aineista. Siksi voit halutessasi välttää sen tässä tapauksessa!

bataatin valmistus resepti

Yhdistelmä muiden hiilihydraattien kanssa

Riisin valmistaminen tavallisilla perunoilla ei todellakaan ole järkevää. Tämä on täyteaine, mutta ei muuta. Mutta jos korvat tavalliset bataateilla, asiat näyttävät hyvin erilaisilta. Varsinkin jos käytät täysjyväriisiä. Tämä ruokalaji tarvitsee vain muutamia mausteita tai vihanneksia, ja se on vitamiinipommi, vaikka se onkin hyvin yksinkertaista! Täyttövalikkojen fanit, joista ei saada painoa, voivat hyötyä tästä ideasta.

bataatti -idea salaatiksi

Bataatit ja terve elämä

Bataatit ovat erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka terveellinen elämä ei todellakaan ole niin monimutkaista. Emme tarvitse erittäin monimutkaisia ​​reseptejä, joissa on useita elintarvikkeita, jotta saisimme haluamamme terveelliset ainesosat. On hyvä, jos tiedämme terveellisistä vaihtoehdoista, kuten bataatista!

Bataatit ovat hyvä hiilihydraattien lähde diabeetikoille

bataatit herkullisia reseptiideoita

Bataattiperunat ovat paljon terveellisempiä

bataatit ranskalaiset perunat