Dal Makhni recept elkészítése

A világ minden tájáról híres észak -indiai konyha között az egyik leggyakoribb étel a Dal makhni. Kétségtelen, hogy a dal makhni az egyik legcsípőbb akadály, és szinte mindenki szereti Indiában. Ezenkívül a dal makhni mellett egy másik tény is az, hogy a dal meglehetősen nehéz készítmény és tele van kalóriákkal, így ebből csak egy kis tál elegendő az ételekhez. A dal makhni -ban használt alapvető dal az urad dal, amelyet egyedülállóan kombinálnak a híres babokkal, az úgynevezett vesebabokkal vagy rajmával.

Dal Makhni recept

Nos, ez az étel annyira gyakori, hogy szinte minden Indiában található étteremben kapható. De nincs összehasonlítás az otthon főzött ételekkel, és ugyanez megtehető a dal makhni esetében is. Az alábbi étkezési útmutató a dal makhni nagyon praktikus receptjét tartalmazza, amelyet könnyen és kényelmesen elkészíthet otthon. Nézze meg, és ma próbálja ki a receptet!

Dal Makhni elkészítése:

Szükséges összetevők:

 • Egész fekete gramm (sabot kali urad dal): ½ csésze
 • Vörös bab (rajma): 2 evőkanál
 • Só ízlés szerint
 • Piros chili por: 1 teáskanál
 • Vaj: 3 evőkanál
 • Gyömbér: 2 hüvelyk, apróra vágva
 • Fokhagyma: 6 gerezd, apróra vágva
 • Köménymag: 1 teáskanál
 • Hagyma: 1 nagy, apróra vágva
 • Zöldpaprika: 1-2, hosszában hasítva
 • Garam Masala por: 1 teáskanál
 • Paradicsom: 2, apróra vágva

Elkészítési módszer:

Válassza ki a rajmát és az urad dalot, és távolítsa el az összes követ és szennyeződést. Most mossa meg jól a dalt és áztassa vízben egy egész éjszakát. Feltétlenül adjon hozzá körülbelül 3 csésze vizet a dalhoz és a rajmához, mivel megnő, és felszívja a vizet.

Reggel engedje le a vizet a dalról, adjon hozzá a gyorsforralóhoz három csésze vízzel, kevés gyömbérrel, sóval és pirospaprika -porral, és főzze körülbelül három sípszóig, vagy addig, amíg a dal és a rajma megpuhul. puha. Ha a rajma nem három sípban főtt, akkor tartsa a gyorsfőzőt alacsony lángon, és hagyja teljesen megsülni..

Egy serpenyőbe vegyünk egy kis olajat és vajat, és hagyjuk forrni 5-10 másodpercig. Ehhez adjunk hozzá néhány köménymagot, és hagyjuk megbarnulni. Ha kész, adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát, hogy jól megpiruljon, és aranybarna színűre süljön. Ha megsült, a dal erős és kellemes aromát is hagy. Hozzáadjuk a hasított zöldpaprikát és a paradicsomot, és nagy lángon jól megpirítjuk.

Ehhez adjuk hozzá a maradék piros chili port, és addig főzzük, amíg a keverék el nem hagyja az olajat és a paradicsom pépes lesz. Itt az ideje, hogy főtt dalokat és rajmákat adjunk a keverékhez kevés vízzel együtt. Addig főzzük, amíg az állaga sűrű nem lesz. Ehhez adjunk hozzá némi garam masalát és szükség esetén sót. Pároljuk a dal alacsony lángon, amíg és hacsak a dals nem keverik jól és puha.

Ezt melegen, párolt basmati rizzsel vagy bármilyen egzotikus kenyérrel vagy roti -val kell tálalni.

Tipp a szakácstól:

A profi szakácsok szerint a dal makhni másnap még jobban ízlik. Ez csak akkor történik meg, ha a dal megfelelően felmelegszik. Hideg hőmérsékleten is fogyaszthatja a dalokat, de győződjön meg róla, hogy a parathák forróak.

Ez az egyik észak -indiai finomság, amely még a papadhoz is illik, és fantasztikus ízű azok számára, akik egyszerűen az ételek szerelmesei!