Sådan laver du en gul Dal -opskrift

Der er forskellige måder, hvorpå ikke kun indianere, men en masse andre kulturelle mennesker laver mad. Der er ingen tvivl om, at dal også kendt som linser er en af ​​de grundlæggende fødevarer, som mange mennesker bruger i deres daglige måltider. Det er imidlertid næsten umuligt såvel som kedeligt at inkludere den samme type dal og dens opskrift hver dag. For at bryde monotonien anbefales det altid at bruge forskellige typer linser på markedet og tilberede dem på flere flere måder for at få en ny smag hver dag. For at hjælpe brugerne er der en berømt opskrift på dal, der er nævnt nedenfor. Det er en af ​​de populære opskrifter, der kommer i form af gul dal.

Sådan laver du en gul Dal -opskrift

For at vide mere om den lette og behagelige form for madlavning af gul dal, kan du tjekke denne madguide herunder. Det har en af ​​de enkleste madlavningsmetoder til det samme. Alt du skal gøre er at følge det med behørig omhu for at få succesfulde resultater.

Sådan laver du lækker gul dal derhjemme

Ingredienser påkrævet:

 • Split Pigeon Pea (toor/arhar): 1 kop
 • Løg: 1, fint hakket
 • Ghee: 4 spiseskefulde
 • Hvidløg: 3 fed, fint hakket
 • Salt efter smag
 • Gurkemejepulver: ¾ tsk
 • Spidskommen: 1 tsk
 • Rødt chilipulver: ½ tsk
 • Tørt mangopulver: 1 tsk

Metode til at forberede gul Dal -opskrift:

Tag dalen og vask den godt under rindende vand, før du lægger den i blød i rent og frisk vand i de næste 30 minutter. Dette bør gøres måde, før du vil begynde at lave mad for at sikre en jævn madoplevelse uden besvær.

Tag nu halvdelen af ​​ghee i en gryde, og tilsæt halvdelen af ​​løgene sammen med hvidløg og sauter begge, indtil de bliver gyldenbrune og giver en dejlig smag og aroma. Til dette tilsættes gurkemeje pulver og dals sammen med salt efter smag og ca. 2 kopper vand.

Rør det godt og bring det i kog, før det dækkes til og lad det simre ved svag varme i de næste 20 minutter. Tilsæt det tørre mangopulver og lad det simre i yderligere 15 minutter. Nu i en separat pande, tag den resterende halvdel af ghee og tilsæt spidskommen. Lad det stå, indtil frøet ændrer farve, og tilsæt nu de resterende løg og hvidløg. Dette skal sauteres godt, og indtil det tidspunkt, farven skifter til lyserød.

Tilsæt det røde chilipulver og rør blandingen i de næste 3-4 minutter. Denne krydderier, der er tilberedt, skal nu tilsættes til den gryde, hvor dalen tilberedes. Lad det simre i de næste par minutter. Fjern det fra varmen, og hæld dalen i en serveringsskål.

Pynt denne varme dal med citronsaft og korianderblade og server sammen med kogte ris eller rotis.

Tips at huske:

 1. Dalsene bør ikke koges på forhånd som det er gjort i forskellige dalopskrifter. Det skal koges i gryden, mens det simrer.
 2. Sørg for, at dalen er tilberedt ordentligt, før du planlægger at tilføje krydderierne.
 3. Smagen af ​​dal kan ændres alt efter, hvad du virkelig kan lide. Du kan tilføje tørrere mangopulver og rødt chilipulver for at gøre det mere krydret.
 4. Gul dal serveres som tilbehør til enhver anden ret for at sikre, at smagen forstærkes. Det er mere en karry, der bruges med chapattis eller ris for de bedste resultater.

Billedkilde: 1.