Sådan laver du kanelrulleopskrift

Kanelruller er lækre, aromatiske og en godbid for dig selv. De kan spises til morgenmad eller bare som snacks når som helst på dagen. Den bedste del er, at de kan være selvfremstillede, da det er meget let at forberede din egen, og det tager heller ikke meget tid og kræfter. Det kan være vanvittigt på mange måder som almindelig traditionel kanelrulle, eller du kan vælge at tilføje nogle nødder til det osv. I dette indlæg læser vi nogle enkle trin til at forberede kanelrulle og hvad alle variationer kan tilføjes til det.

Sådan laver du kanelrulleopskrift:

Recipe til kanelrulle

Du skal bruge følgende til fadet:

 • Mel- 600-700 gram
 • Fem til seks teskefulde frisk gær
 • Smeltet smør næsten 5 spiseskefuld
 • To æg
 • Knivspids salt
 • 1 spiseskefuld fuld kanel
 • 200 gram brunt sukker
 • Tre fjerde smørpind ved stuetemperatur
 • Et æg slået med to spiseskefulde mælk
 • Opbevar en håndfuld mel for ekstra støvning

Kanelrulle recept2

 1. Tag nu mel, æg, gær, salt, smør, mælk og sukker i en skål og bland det med en ske. Bland det nu i røremaskinen, indtil det bliver til en fin dej. Du kan bruge blanderen ved lav temperatur. Hvis du synes, at dejen til dejen er for våd eller for flydende, tilsættes lidt mere mel efter behov, så du får en fin dej med den nødvendige konsistens. Sluk nu for mixeren, når den er færdig, og tag dejen ud.
 2. Kom nu dejen i en skål og ælt den med tilsætning af tørre fire, hvis det er nødvendigt, og bliv ved med at ælte den ved at lægge den på sig selv så mange gange, som det er nødvendigt.
 3. Lad nu dejen stå og dæk den til, så den hæver.
 4. Lad dejen stå i mindst en time, så den hæver dobbelt.
 5. Mens dette holdes til side i mellemtiden i en skål, tager du farinsukker, kanel og smør og blander godt med en ikke-metallisk ske for at slå det godt, indtil det er helt blandet og sukkeret er opløst. Pastaen er nu klar.
 6. Nu når dejen har hævet i mellemtiden, forvarmer du ovnen til omkring 190 grader.
 7. Drys lidt tørt mel i et rent bord eller fad med en flad overflade. Nu spredes dejen, der er tilberedt, ved at rulle den til mindst en halv tommer tykkelse, så dejen ikke klæber til bordet eller fadet. Påfør nu kanelpastaen i hele den øverste del af rullen for at sprede den godt og jævnt.
 8. Rul nu dejen forsigtigt i logform, så der er en pause imellem. Nu kan du skære rullerne i skiver på cirka 3 til 4 tommer. Læg skiverne i en smurt bakke eller plade og lav dem til en spiralform. Sørg for, at mellemrummet mellem de to ruller er nok til at lade det hæve.
 9. Dæk nu dette til igen og lad det hæve i yderligere 15-20 minutter. Fjern dækslet. Nu er det tid til at male rullerne med en wienerbrush pensel og lidt ægvask til pynten! Gør det samme, og hold det til side, og læg bakken i den forvarmede over i cirka 15-20 minutter. Hold dog en check imellem for at sikre, at rullerne ikke bliver brændt.
 10. De velsmagende kanelruller er nu klar til at blive spist! Nyd dem varme eller kolde, som du har lyst til. Men varmt er besværet værd!