Sådan laver du Masoor Dal -opskrift

Der er mange kulturer, hvor linser og bælgfrugter er en fast ingrediens. For din bevidsthed er linser og bælgfrugter en af ​​de rigeste proteinkilder hos vegetarer. Forberedelse af dal er imidlertid lige så almindelig for folk, der også spiser ikke-vegetar. Der findes mange forskellige slags linser på markedet. Dette hjælper en bruger med at bryde monotonien og smagen ved kun at have en sort. Det er altid en bedre mulighed at bruge forskellige typer dal til madlavning og spisning for at få flere fordele for sundheden. Blandt de forskellige dals på markedet kommer en af ​​de almindelige og ganske populære i form af masoor dal også kendt som røde eller lyserøde linser.

Sådan laver du Masoor Dal -opskrift

Mange mennesker er virkelig glade for karry lavet af masoor dal især i kulturer som Indien. En krydret opskrift på masoor dal vil helt sikkert tilføje en smag og et twist til de kedelige hverdagsmåltider.

For at gøre det lettere for brugerne er der nedenfor givet et enkelt masoor -dagspreparat, som de kan bruge. Tjek:

Metode til at forberede Masoor Dal:

Ingredienser påkrævet:

♦ Masoor Dal: ¾ kop

♦ Vand: 2 kopper til madlavning dal

♦ Citronsaft: 1 tsk

♦ Løg: 1, hakket

♦ Tomat: 1, hakket

♦ Hvidløg: 2-3, hakket

♦ Ingefær: ¼ tommer, fint hakket

♦ Grøn chili: 1, hakket

♦ Rød chili: 1-2, hele

♦ Spidskommen frø: 1 tsk

♦ Rødt chilipulver: ½ tsk

♦ Asafoetida: en knivspids

♦ Garam Masala pulver: ½ tsk

♦ Gurkemejepulver: ½ tsk

♦ Korianderblade: 1 spsk, til pynt af fadet

♦ Tør fenegreek/kasuri methi: 1 tsk

♦ Olie/Ghee: 2 spsk

Metode til at forberede Dal:

Tag dalen i en skål og skyl den godt under rindende vand. Tilføj nu denne masoor dal i trykkogeren med 2 kopper vand og lad det koge, indtil det bliver blødt, grødet og spiseligt. Du kan også tilberede dal i en gryde i stedet for komfuret efter din bekvemmelighed. Sørg dog for at lægge dalen i blød i vand mindst 30-40 minutter før tilberedning for at sikre de rigtige resultater.

Når dalen er kogt, pisker du den med et piskeris og holder den til side. Tag en gryde på varme, og tilsæt ghee eller olie. Til dette tilsættes spidskommen og steges et stykke tid. Dette skal efterfølges af løgene, der skal koges, indtil de er gyldenbrune. Ingefær og hvidløg følger derefter i tilberedningen og giver det cirka 10-15 sekunder for at give smagen ud.

Grøn chili og rød chili skal tilføjes nu sammen med alle de tørre krydderier, der er nævnt på listen, herunder asafoetida. Tilsæt tomaterne og lad det koge, indtil olien skilles fra blandingen, og tomaterne er bløde og grødet. Hertil kommer den kogte dal, som du havde holdt til side.

Tilsæt sammen med dal ca. 1 ½ kopper vand sammen med salt og rør det godt. Dette skal simre ved svag varme i de næste 10 minutter. Dette bør gøres, indtil den konsistens, du ønsker, er opnået. Normalt er masoor dal hverken tyk eller tynd og vides at have en medium konsistens.

Det er tid til at tilføje de tørre bukkehornsblade og derefter simre dal i cirka et minut. Til sidst skal citronsaften og de hakkede korianderblade tilføjes, der endda tilføjer appellen til dal.

Rør grundigt. Server varmt med kogte ris eller med varm chappatis. Dette vil helt sikkert forbedre dine smagsløg og give dig en krydret og syrlig smag i det daglige måltid uden at gå på kompromis med sundheden.