Sådan tilberedes Dal Makhni opskrift

Blandt det nordindiske køkken, som er berømt blandt mennesker over hele kloden, kommer en af ​​de mest almindelige retter i form af Dal makhni. Der er ingen tvivl om det faktum, at dal makhni er en af ​​de spiciest curriers og elsket af næsten alle i Indien. En anden kendsgerning, der følger med dal makhni, er også, at dal er en ganske tung forberedelse og fuld af kalorier, så kun en lille skål af dette er nok i måltiderne. Den grundlæggende dal, der bruges i dal makhni, er urad dal, der unikt kombineres med de berømte bønner kaldet kidneybønner eller rajma.

Dal Makhni opskrift

Godt igen, denne ret er så almindelig, at den fås på næsten alle restauranter, der strækker sig over Indien. Men der er ingen sammenligning med hjemmelavet mad, og det samme kan gøres for dal makhni. Madguiden herunder giver dig en meget praktisk opskrift på dal makhni, der let og bekvemt kan tilberedes derhjemme. Tjek det ud og prøv dine hænder på opskriften i dag!

Sådan laver du Dal Makhni:

Ingredienser påkrævet:

 • Hele sort gram (sabot kali urad dal): ½ kop
 • Røde nyrebønner (rajma): 2 spsk
 • Salt: efter smag
 • Rødt chilipulver: 1 tsk
 • Smør: 3 spsk
 • Ingefær: 2 tommer, hakket
 • Hvidløg: 6 fed, hakket
 • Spidskommen: 1 tsk
 • Løg: 1 stort, hakket
 • Grøn chili: 1-2, skåret på langs
 • Garam Masala pulver: 1 tsk
 • Tomater: 2, hakkede

Metode til forberedelse:

Vælg rajma og urad dal og fjern alle sten og snavs fra den. Vask nu dalen godt og læg den i blød i vand i en hel nat. Sørg for at tilføje ca. 3 kopper vand til dal og rajma, da det øges i størrelse og absorberer vandet.

Om morgenen tømmes vandet fra dal, tilsættes dal til trykkogeren med tre kopper vand, lidt ingefær, salt og rødt chilipulver og koges i cirka tre fløjter eller indtil det tidspunkt, da rajma er bløde og grødet. Hvis rajmaen ikke er kogt i tre fløjter, skal du holde trykkogeren på lav flamme og lade den koge helt.

Tag lidt olie og smør i en gryde og lad det varme i cirka 5-10 sekunder. Tilsæt lidt spidskommen og lad det blive brunt. Når det er gjort, tilsættes hvidløg, ingefær og løg for at sautere det godt og bringe det til en gyldenbrun farve. Når den er kogt, efterlader dal også en stærk og dejlig aroma. Tilsæt hakkede grønne chili og tomater og svits det godt ved høj varme.

Tilsæt derefter det resterende røde chilipulver, og fortsæt med at koge, indtil blandingen forlader olien og tomaterne bliver til en papirmasse. Det er nu tid til at tilføje kogt dal og rajma til blandingen sammen med lidt vand. Kog dalen til konsistensen bliver tyk. Tilsæt lidt garam masala og salt, hvis det er nødvendigt. Lad dalen simre ved svag varme, til og med mindre dalen er blandet godt og er blød.

Dette skal serveres varmt med dampet basmatiris eller eksotisk brød eller roti.

Tip fra kokken:

Ifølge professionelle kokke smager dal makhni endnu bedre den følgende dag. Dette sker kun, når dal opvarmes korrekt. Du kan endda have dal på en kold temperatur, men sørg derefter for, at parathaerne er varme.

Dette er en af ​​de nordindiske delikatesser, der endda passer godt til papad og er fantastisk i smagen for dem, der simpelthen er madelskere!