Hvordan genopliver et venskab?

De siger, at et enkelt ord af had kan skabe krusninger og nogle gange også dødeligt bryde bånd. Tillid er det, der fungerer som lim, for at ethvert forhold kan opretholde sig selv. Venner er vigtige at have omkring sig, for ingen kan leve som en ø, lyder det i et gammelt ordsprog. Men når en porcelænskål går i stykker, kan ingen mængde lim skjule revnerne, på samme måde, når tilliden brydes, tager det meget tid at få personens kærlighed og selvtillid tilbage. Når det er sagt, kan venskab stadig genoplives, måske til det bedste. Og i dag vil vi gerne fortælle dig, hvordan du skal bringe den kærlighed og omsorg tilbage med din bedste ven. Husk, vi lever i en rigtig verden og forventer derfor ikke mirakler natten over, vær positive og vær tålmodige, og lad resten stå til tid, fordi “tiden sårer alle hæle” …. Ally McBeal!!

Lyt, observer og anvend derefter:

Det første, du skal gøre med et roligt sind, er at forstå, hvorfor kampen skete. Dette trin er vigtigt at reflektere over, for det ville fortælle dig, om en undskyldning fra din ende for årsagen er nødvendig eller ej. Det er helt sikkert meningsløst at undskylde for en handling, du ikke gjorde, men menneskelig psykologi er forbandet, en undskyldning ville ikke gøre dig lav eller lille, selvom du ikke tog fejl. En givet undskyldning hjælper med at berolige situationen, så samtaler om genoplivning kan begynde. Når det er sagt, skal du ikke falde og tigge eller bede med kærlighed uden ego, tag det første skridt og undskyld, giv det lidt tid og gå derefter til det næste trin.

Det næste trin ville være at forstå, hvorfor kampen skete? Hvad var de underliggende omstændigheder? Hvorfor snappede han eller hun? Er alt i deres personlige liv i orden? Har de problemer og bekymringer, alvorlige og dem, der ikke let kan tales om? Er nogen hjemme utilpas? Er de i økonomiske problemer? Har du sagt eller gjort noget utilsigtet, som har tændt ilden? Når du taler ting ud med ham eller hende, skal du modstå skyldspillet og være rolig, mens du lytter til dem. Nogle gange vil de måske slet ikke svare eller tale, selv i flere dage, give dem deres plads og ikke gøre det offentligt. Tiden vil komme, når han eller hun vil falde til ro og indse, hvor meget de savner dig; sande venner dropper deres egoer og krammer igen.

En gang imellem (og vi mener en gang imellem, så bombardér dem ikke) smid dem en sms, kort og sødt. Et hej fra din ende, og fortæl dem, hvor meget du savner dem, men overdriv det ikke, og brug ikke for mange blomsterrige ord og sætninger, så ville du gå glip af pointen. Lad dem vide, at du gerne vil møde dem bare en gang og ordne tingene, måske en åben diskussion.

Tænk fra deres synspunkt:

Nogle gange skal vi gå en kilometer i deres sko, før vi dømmer eller kaster meninger om dem. Perspektiver er forskellige fra det ene til det andet; derfor er det vigtigt at forstå den anden. Der kan være en nylig begivenhed, der har forvredet deres verden, og derfor viser konsekvenserne nu for dit venskab med dem. Mens du taler med dem og finder ud af, hvad der fik bindingen til at bryde, skal du være følsom og ikke presse på for svar. Lad være med at manipulere, bliv ikke en ven med fordele, dette ville bare kaste dem ud og dine chancer for at få ham eller hende som en ven igen ville blive ødelagt.

Lær af fortiden, ikke dvæle ved det. Og når I to med tiden ville komme tilbage igen som BFF’er, så lad være med at lave de samme fejl igen!!

Giv dem tid og vær tålmodige:

Du er muligvis klar til at genoplive dit forhold, pres ikke din ven til at starte tingene med det samme. Du skal begge være lige interesseret og investeret i at genoplive forholdet. Når du har kommunikeret, skal du bare vente på, at de tænker over det og beslutter. Bare fordi du er klar, betyder det ikke, at din ven er lige så klar. Hvis du er heldig, genoptages dit forhold uden at vide, hvor du havde holdt pause.

Minde:

Uanset hvad der er problemet nu, har hvert forhold gode og glade minder. Prøv at huske disse positive og behagelige minder og værdsætte dem. Tal om øjeblikke, der får dig til at grine. Denne handling genopliver ikke lykkelige øjeblikke, men hjælper også med at reparere ødelagte broer.

At reparere et forhold kræver meget tid og tålmodighed. Gendannelse af et brudt forhold sker ikke hurtigt og let. Husk at selvrefleksion også rækker langt med at genoprette relationer og på samme tid; bebrejd ikke dig selv, hvis forholdet ikke er fast. Venskab er et kursus for jer begge, ikke kun én. Der skal to til en tango. Giv det tid, vær tålmodig og frem for alt gør din indsats, og du vil se resultater.