12 bedste grøntsager, der hjælper dig med at tabe dig

Uanset hvad der er årsagen bag din beslutning om at tabe dig, er en ting klar! Du er på den rigtige vej! Vægttab kan ikke kun øge dit tillidsniveau, men også forbedre dit generelle helbred og velvære. Du behøver dog ikke bruge meget på dyre modefoder, som har flere bivirkninger end de faktiske fordele!

En let løsning kommer i form af grøntsager, som er kaloriefattige fødevarer, der tilfredsstiller dit sultniveau og fremmer vægttab på samme tid.

I denne artikel ser vi på nogle af de bedste grøntsager til vægttab, hvoraf de fleste findes i lokale mandis og supermarkeder.

Bedste grøntsager til vægttab

Er grøntsager gode til vægttab ?:

Din mor løj ikke, da hun fortalte dig, hvordan grøntsager kunne være gode for din krop! Der er nok videnskabeligt bevis for at bestemme forholdet mellem grøntsagsforbrug og vægttab. En særlig undersøgelse viser, at personer, der øgede deres grøntsagsindtag, registrerede en reduceret risiko for vægtforøgelse og hurtigere vægttabsresultater sammenlignet med dem, der ikke gjorde det. (1)

Der er mange grunde til at spise en grøntsagsrig kost fremmer vægttab. Grøntsager indeholder store mængder kostfibre, der fremskynder fordøjelsen, undertrykker appetitten og øger kroppens stofskifte. Også grøntsager er kaloriefattige, men høj i vigtige næringsstoffer som vitaminer og mineraler. De kan få dig til at føle dig mæt i længere tid og reducere dit samlede kalorieindtag om dagen.

Top 12 Liste over sunde grøntsager til vægttab:

Lad os nu se nærmere på listen over vægttabsfremmende grøntsager og forstå deres fordele i detaljer:

1. Grønne grøntsager til vægttab:

Bladgrønt anses for at være en af ​​de sundeste fødevarer på planeten! Greens som grønkål, spinat, amaranthus, collard greener, mikrogrønne, brøndkarse osv. Er gode muligheder for at tabe mavefedt og overvægt. Disse grøntsager skaber et kalorieunderskud i kroppen, så hurtigere fedtforbrænding kan balancere energiniveauet. En undersøgelse viser også, at øget indtag af fødevarer med højt fiberindhold og lavt glykæmisk indeks som bladgrøntsager fører til vægttab på grund af højere mæthed i få kalorier (2).

2. Korsblomstret grøntsager, der kan hjælpe dig med at tabe dig:

Blomkål, rosenkål og broccoli er korsblomstrede grøntsager, der kan hjælpe dig med at tabe dig hurtigt. Disse grøntsager er rig på kostfibre og tilfredsstiller dine sultpiner uden at bidrage til kalorieforøgelse. En langsigtet undersøgelse af vegetabilsk kosts effekt på vægttab viser, at at spise betydelige portioner af korsblomstrede grøntsager var forbundet med reduceret fedme (3). Derudover er disse grøntsager tætte i mineraler og vitaminer som kalium, zink, B-kompleks osv. For at styrke og nære kroppen.

3. Tomater til vægttab:

Tomater er en af ​​de bedste grøntsager til vægttab, som virker ved at øge dit stofskifte. De indeholder store mængder kostfibre og vand, som dæmper din appetit og fremskynder kalorieforbrændingsprocessen. En undersøgelse fra 2015 viser, at kvinder, der fik 280 ml tomatsaft dagligt i 2 måneder, registrerede en reduktion i taljeomkreds og kropsvægt. Forskere tilskriver denne effekt til et enzym kaldet Lycopen til stede i tomater, der giver dem den røde farve.

4. Chili:

Sammen med at få dig til at svede og brænde din tunge, kan varme kølige peberfrugter også forbrænde overskydende fedt fra din krop. Chili indeholder et enzym kaldet Capsaicin, som bruges som en vigtig ingrediens i mange vægttabstilskud. Ifølge en undersøgelse viste personer, der spiste krydret rød peberfrugt med høj capsaicinprocent før måltider, nedsat appetit og øget energiforbrug end dem, der ikke gjorde det på grund af hurtigere fedtstofskifte (4). Du kan også prøve at inkludere ikke-krydret peberfrugter, som indeholder Capsaicin i mindre mængder i din slankekur.

5. Græskar:

Hvis du planlægger at tabe dig hurtigt, så prøv at erstatte kulhydratrige fødevarer som ris med græskar. Græskar er fyldt med næringsstoffer som fibre, vitaminer og mineraler, hvilket giver mange fordele for vores helbred. Derudover tilbyder 1 kop kogt græskar kun 49 kalorier og 0% fedt, hvilket gør det til en fremragende måltidserstatning grøntsag (5). Næste gang du er sulten, skal du udskifte korn med græskar for at stille din sult uden skyld!

6. Gulerod hjælper med vægttab:

Gulerødder betragtes som superfoods for aspiranter til vægttab. Disse lyse grøntsager er tætte på ernæring, vand og kostfibre, hvilket gør dem til ideelle fødevarer til at tabe sig. Gulerødder har også lav energitæthed og tilbyder kun 35 kalorier pr. 100 gram (6). Det lave glykæmiske indeks for gulerødder kan hjælpe med at forbedre insulinfølsomheden hos diabetespatienter. Du kan have 2-3 gulerødder som en sund snacking mulighed for at helbrede dine sultpiner midt i måltidet.

7. Løg og vægttab:

Udover at forbedre smagen af ​​dine retter, kan løg også hjælpe dig med at tabe sig. Løgløg indeholder en kraftig diætantioxidant kaldet Quercetin, der vides at have anti-fedme-effekter (7). Løg tilbyder også meget få kalorier sammen med store mængder opløselige kostfibre for at holde dig mæt længe og undgå overspisning. Du kan tilføje rå løg i dine salater eller få det i form af supper eller endda fortyndet juice for at fremskynde resultaterne af vægttab.

8. Sød kartoffel:

Sød kartoffel vinder popularitet som et sundt alternativ til kartofler. Denne alsidige grøntsag er fyldt med vitaminer, mineraler og sunde kulhydrater for at understøtte en aktiv livsstil uden at tilbyde for mange kalorier. En undersøgelse viser også, at personer, der indtog kontrollerede portioner af hvide kartofler som måltidserstatning for 8 otte, registrerede en reduktion i kropsvægt, kropsfedt og BMI (8). Dette viser, at sød kartoffel kan være en smart kosterstatning for korn og kalorierige fødevarer.

9. Agurk til vægttab:

Agurk er blandt de bedste grøntsager til vægttab, du kan binge på uden kalorie-bekymringen! Det er en vandrig grøntsag, der indeholder nul fedt og tilbyder kun 16 kalorier i en kop portion (9). Sammen med øget mæthed forbedrer agurker også dit fordøjelsessundhed ved at forhindre lidelser som forstoppelse, oppustethed og surhed. Du kan have skåret agurker med krydderier af salt, peber og citron for forbedret smag og hurtigere fedtforbrænding.

10. Bønner og bælgfrugter:

Bælgfrugter og bønner kan hjælpe dig med at tabe dig, hvis du spiser dem i begrænsede mængder regelmæssigt. Forskning viser, at mennesker, der spiste en tre fjerdedel kop bælgfrugter om dagen, tabte 0,75 kilo mere end dem, der ikke spiste dem (10). Dette skyldes, at bælgfrugter er lavt i kalorier, højt i protein og kostfibre, som kan hjælpe dig med at tabe sig hurtigere. Også de appetitnedsættende virkninger af bælgfrugter gør dem til en af ​​de bedste vægttabsfødevarer fra planteriget.

11. Asparges:

Selvom der ikke er større undersøgelser for at bevise effekten af ​​asparges på vægttab, sværger mange sundhedseksperter og diætister ved denne grøntsag for at tabe sig. Asparges er en kaloriefattig veggie, der kun tilbyder 22 kalorier pr. 100 g, 8% kostfibre og 0% fedt, hvilket gør den til en fremragende vægtreducerende grøntsag (11). Aspargesekstrakt bruges i vid udstrækning i vægttabstilskud for dets virkninger mod fedme.

12. Selleri til vægttab:

Selleri er en anden kaloriefattig grøntsag, der har mange fordele ved vægttab. De store mængder kostfibre hjælper med hurtigere fordøjelse, mens elektrolytter og vandindhold forhindrer dehydrering i kroppen. Derudover bekræfter en undersøgelse, at det at drikke enhver kaloriefattig drink som sellerisaft kan reducere din appetit og få dig til at spise færre kalorier end normalt (12).

Det er nogle af de bedste grøntsager til vægttab, der kan indtages på utallige måder. Du kan få dem i form af salater, supper, karryretter eller rå. Husk at spise disse grøntsager alene ikke hjælper dig med at tabe dig! Sammen med at inkludere dem i din daglige kost, skal du også forkæle dig med fysisk aktivitet og en sund livsstil for bedre resultater!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Indholdet, der er oprettet i denne artikel, er kun skrevet og offentliggjort online til informationsformål. Det er ikke meningen, at det skal erstatte professionel lægehjælp. Søg altid vejledning fra din læge eller en kvalificeret sundhedspersonale med eventuelle spørgsmål om din sundhedstilstand.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan jeg tabe ved kun at spise grøntsager?

Svar: Nøglen til at tabe sig er at skabe et kalorieunderskud i kroppen. Når du indtager fødevarer med lavt kalorieindhold som grøntsager, minimerer du kalorieindtaget. For at skabe et underskud skal du træne og forbrænde de overskydende kalorier. En streng diæt, der kun er vegetabilsk, kan også føre til ernæringsmæssige mangler og generel muskelmasse.

2. Er det ok at tilføje krydderier til grøntsager, mens du laver dem?

Svar: Tilsætning af mange krydderier og masalas til grøntsager kan forårsage fordøjelsesproblemer. Disse lidelser kan indirekte bidrage til vægtøgning. Prøv i stedet at tilføje hele krydderier og mindre mængde olie, mens du tilbereder dine grøntsager.

3. Hvad er den bedste form for at spise grøntsager til vægttab?

Svar: Ikke alle grøntsager kan spises i rå form. Nogle indtages bedst i halvkogte, kogte eller dampede former. Så der er ingen generel regel som sådan for at forberede grøntsager til din slankekur. Så længe du ikke tilsætter for meget olie, salt, krydderier eller tilbereder dem, kan du eksperimentere med forskellige opskrifter for at gøre din måltid mere interessant.