Hørfrø til vægttab: Fordele, dosering og hvordan man tager det!

Hørfrø er kendt som en af ​​de originale “superfødevarer”, som er titlen værd. Disse små rødbrune frø er fyldt med imponerende sundhedsmæssige fordele for vores krop. Hørfrø bruges også til vægttabsreduktion hos fede mennesker og vægtkontrol hos raske individer. Inkluderet hørfrø i din daglige kost menes at forhindre en række sygdomme forbundet med overvægt!

Hørfrø er en fødevare, der dyrkes bredt i landene i Eurasien og Middelhavsområdet. De er også kendt som “Linfrø” eller “Almindelig Hør”. I Indien kaldes de med forskellige navne som “Alsi” på hindi, Gujarati og Punjabi, “Ali Vidai” i tamilsk, “Agase” i Kannada, “Jawas eller Alashi” i Marathi, “Avise Ginjalu” på telugu, “Tish eller Pesi ”på bengali.

I denne artikel lærer vi sammensætningen af ​​hørfrø og hvordan de påvirker vores kropsvægt.

brug af hørfrø til vægttab

Indholdsfortegnelse:

 • Er hørfrø (Alsi) godt til vægttab?
 • Hvordan hjælper hørfrø til vægttab?
 • Hvad er måderne at bruge hørfrø til vægttab?
 • Hørfrødrikopskrift til vægttab
 • Hvor meget hørfrø skal jeg spise om dagen?

Er hørfrø (Alsi) godt til vægttab?

Hør er en fiberrig afgrøde, som er fyldt med opløselige kostfibre. (1) Når det blandes med vand eller spyt, bliver dette middel til et klistret, voksagtigt stof, der fungerer som et naturligt afføringsmiddel. Hørfrø hjælper med glatte afføring, hvilket er meget vigtigt for en sund kropsvægt. Ikke nok med det, men hørfrøfibre er også kendt for at holde dit sultniveau i skak og reducere din madbehov og dermed indirekte bidrage til vægttab. (2)

Hvordan hjælper hørfrø til vægttab?

hørfrø reducerer vægten

Sammen med vigtige næringsstoffer som kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler er hørfrø også rige på visse midler, som påvirker din kropsmassesammensætning. Her er de største fordele ved at tage hørfrø til at tabe mave og overvægt:

1. Omega fedtsyrer:

Frø indeholder omkring 42% fedt, hvoraf 73% består af flerumættede fedtsyrer som Omega-6 og Omega 3 syrer. Ud af dem, et bestemt middel kaldet alfa-linolensyre (ALA), som er forbundet med forbedrede blodlipidprofiler og kropsmetaboliske parametre.

2. Lignaner:

Lignaner er kemiske forbindelser, der findes i planter og er kraftfulde antioxidanter. De bidrager indirekte til vægttab ved at forbedre funktionen af ​​dine celler, som forbrænder fedt. Lignaner, når de kombineres med virkningerne af fiber, vides at reducere dårligt kolesteroltal (LDL), som er direkte forbundet med fedme og hjertesundhed. (3)

3. Fiber:

Du vil blive overrasket over at vide, at hørfrø indeholder utrolige 95% kostfibre. En portion på 2 spiseskefulde af denne ingrediens kan hjælpe dig med at opfylde 15-25% af dine daglige fiberbehov. Denne fiber består af slimgummi, cellulose og lignin, som alle bidrager til et godt tarmsundhed og tab af mavefedt.

Hvad er måderne at bruge hørfrø til vægttab?

Nu hvor du har forstået de imponerende måder, Alsi kan hjælpe dig med at tabe sig på, er det tid til at lære at bruge dem i din daglige kost:

 • Hørfrø kan tages på forskellige måder – hele frø, olie, malet pasta eller ristet pulver. Af disse former kan det tage lidt mere tid at fordøje hele frø. De passerer ud af kanalen uden at blive nedbrudt af mavenzymerne og giver derfor meget få fordele.
 • Du skal altid sørge for at frøene tygges ordentligt for at maksimere dets egenskaber. Ved at blive blandet med spyt ekstraheres fiberen og sendes ned.
 • Den bedste måde at spise hørfrø på er at male dem groft og tilføje dem til dine morgenmadsprodukter eller salater.
 • Du kan endda lave en pasta ud af dem og blande med dine smoothies for bedre tekstur og fordele
 • Ristede frø kan blandes med krydderier til et aromatisk pulver, som kan bruges til at krydre dine retter.
 • Hørfrøolie er også kendt for at være gavnligt for vægttab og kan tilsættes salater eller supper. Det indeholder imidlertid ikke fiber og er muligvis ikke så effektivt som selve frøet.

Hørfrødrikopskrift til vægttab

Her er en velsmagende, sund opskrift, som du nemt kan prøve derhjemme med hørfrø for at fremme din vægttabsrejse:

Ingredienser:

 • Hørfrø – 1 spsk
 • Citronsaft – 1 spsk
 • Varmt vand – cirka 200 ml

Fremstillingsmetode:

 • Tag en kop varmt vand og tilsæt hørfrø til det.
 • Kombiner dem godt, indtil der opnås en klistret konsistens.
 • Tilsæt et par dråber citronsaft.
 • Få det straks for bedre fordele.

Hvor ofte skal jeg gøre dette ?: En gang om dagen.

Hvor meget hørfrø skal jeg spise om dagen?

Eksperter anbefaler at have 2 spsk Hørfrø, hvilket er cirka 16 gram portion om dagen. Personer, der er overvægtige eller lider af dårligt kolesteroltal, kan tage op til 5 spsk servering. Det er dog tilrådeligt at kontakte en ernæringsekspert eller en uddannet læge om denne grænse for din kropstype og krav.

Selvom hørfrø bestemt kan hjælpe dig med at nå dine vægttabsmål, skal du huske, at det ikke er en magisk ingrediens. Det alene er ikke tilstrækkeligt til at reducere din kropsmasse eller fedtindhold. Hør skal kombineres med en sund kost, motion og livsstil for at opleve betydelig forbedring. Du kan endda tale med din læge om hørfrøtilskud som tabletter og piller for at opnå hurtigere resultater. Så når du tager Flax -ruten?

Sådan bruges hørfrø til vægttab