Sådan bruges grøn te til vægttab

Fra trykte og digitale medier til sociale medier har grøn te vundet fokus i sundhedssegmentet. Blandt de mange sundhedsmæssige fordele forbundet med det, er grøn te’s rolle i vægttab nu et meget diskuteret emne. Med positive vidnesbyrd fra førende berømtheder og sundhedseksperter hopper mange sundhedsaspiranter på denne vogn.

Men er deres påstande virkelig sande? Er der beviser for det samme? Ifølge undersøgelser har forbrug af et vist niveau af grøn te vist reduktion af kropsvægt og også fedt i maven. (1) Men hvordan sker dette? Hvor meget af denne drink kan give dig effektive resultater? For at kende disse detaljer, læs med.

TOC:

 • Hvad er grøn te?
 • Er grøn te god til vægttab?
 • Hvordan grøn te hjælper med vægttab?
 • Sådan laver du grøn te derhjemme til vægttab med trin
 • Bedste måde at drikke grøn te til vægttab
 • Hvor meget grøn te skal du drikke til vægttab?
 • Hvad er den bedste tid til at drikke grøn te?
 • Typer af grøn te til vægttab
 • Top grønne te -mærker i Indien

Grøn te til vægttab

Hvad er grøn te?

Mange mennesker tror, ​​at grøn te er en separat teplant. Du vil dog blive overrasket over at vide, at denne sort kommer fra den samme plante, Camellia Sinesis, der producerer din almindelige sorte te. Den eneste forskel er, at bladene først dampes, og gæringsprocessen springes over for at undgå oxidation. Dette bevarer bladernes naturlige grønne farve for at gøre det til “grøn” te.

Er grøn te god til vægttab?

Virkningen af ​​grøn te til at fremme vægttab understøttes af stærke videnskabelige og kliniske beviser. Ifølge en undersøgelse foretaget i 2010 indeholder grøn te en type antioxidant kaldet Catechin sammen med moderate niveauer af koffein. Begge disse midler har vist gavnlige virkninger på reduktion af kropsmasse hos overvægtige personer, efter at have sat dem på en særlig grøn te -dosering i cirka 90 dage. (2) Der blev også observeret et fald i mavefedtet i undersøgelsen, hvilket styrker vores tillid til dets fordele.

Hvordan grøn te hjælper med vægttab?

Her er de store fordele ved denne mirakuløse drink, der bidrager til vægttab.

1. Reducerer kropsfedt:

En kop grøn te indeholder omkring 24-40 mg koffein. Selvom det er en lille mængde, ses virkningerne i reduktionen i fedtprocent. Koffein er forbundet med fedtforbrænding ved at udnytte de deponerede fedtceller til at brænde energien. Resultaterne er dog lidt langsommere i forhold til andre koffeinbaserede drikkevarer som kaffe, men betydelige.

2. Øger kroppens stofskifte:

Grøn te er fyldt med flavonoider, blandt hvilke katekiner er meget vigtige. Blandt dem er epigallocatechin gallat (EGCG) kendt for at spille en afgørende rolle i at øge stofskiftet. En kombination af koffein og disse katekiner hjælper med at stimulere vægttab, når det indtages i den nævnte mængde.

3. Optimerer resultaterne af vægttabsøvelser:

Et klinisk eksperiment blev udført på et par mænd, der fik en grøn te -supplementspille før træningen. Resultaterne viste, at disse personer havde 17% mere fedtforbrænding end dem, der ikke tog pillen. (3) Dette indikerer effektiviteten af ​​grøn te i kombination med en moderat intensitetsøvelse.

4. Reducerer mavefedt:

Sammen med at være overvægtig kan det være ganske frustrerende at have en stor mave. En type fedt, der er deponeret i maveregionen, kaldet Visceral fedt. At have dette i store mængder kan føre til livstruende sygdomme som diabetes og hjerteanfald. Grøn te, kombineret med motion, har imidlertid vist et bemærkelsesværdigt fald i dette skadelige fedt. (4)

Sådan laver du grøn te derhjemme til vægttab med trin

Her er trin for trin proces med let at lave grøn te derhjemme. Du kan tilberede grøn te på mindst tre måder. Dette afsnit hjælper dig med at vide, hvordan du drikker grøn te til vægttab.

1. Med grønne teblade:

 • Hvis du har grønne teblade, skal du hælde det ønskede antal kopper vand i en gryde og tilføje tilstrækkelig mængde grønne blade til det efter dine præferencer.
 • Kog vandet til bladene lægger sig i bunden.
 • Si det grønne tevand i kopper, og tilsæt honning og citron (valgfrit)
 • Din grøn te er klar til at drikke!

2. Med grønne teposer:

 • Hvis du har grønne teposer, er alt, hvad du har brug for, en kop varmt vand.
 • Du skal bare dyppe teposen i varmt vand i et par minutter.
 • Fjern posen og server den med det samme.

3. Med grøn te pulver:

 • For en kop grøn te med pulver skal du tage 1,5 skeer grønt tepulver og en kop vand.
 • Kog vandet i en gryde eller skål og tilsæt grønt te pulver til det.
 • Bland godt og lad det trække i 2-3 minutter
 • Si og server varmt

Bedste måde at drikke grøn te til vægttab

For at forbedre effektiviteten af ​​grøn te på din vægttabsrejse skal du indtage den på den rigtige måde. Sådan drikker du denne drink for at se bedre resultater:

 • Brug grøn te uden sødestoffer som honning eller sukker. Undgå også strengt at kombinere det med mælk eller mejeri.
 • Har 2-3 kopper grøn te hele dagen, især efter måltider for hurtigere fordøjelse.
 • Bevar temperaturen på drikken og sørg for, at den er varm til varm.
 • At have det med et strejf af limesaft kan forbedre smagen og effektiviteten af ​​grøn te.

Hvor meget grøn te skal du drikke til vægttab?

Doseringen af ​​grøn te varierer fra person til person og tager en række faktorer i betragtning. I gennemsnit kan en sund, ikke-gravid eller ikke-ammende person uden nogen kroniske sygdomme som diabetes eller hypertension indtage alt mellem 3-5 kopper grøn te for at tabe sig. Overdosering kan forstyrre dit helbred.

Hvad er den bedste tid til at drikke grøn te?

Resultatet af forbruget af grøn te på vægttab afhænger også af den tid, du har det. Her er de bedste tidspunkter at drikke det for at maksimere fordelene:

 1. Mellem måltider – For at nedbryde dine madpartikler og øge næringsoptagelsen
 2. Inden træning – Til effektiv fedtforbrænding
 3. To timer før sengetid – For at øge stofskiftet i løbet af nætter, hvor det sædvanlige stofskifte er langsomst. Også de lave doser koffein påvirker ikke kvaliteten af ​​din søvn, da du havde to timer før du sov.

Har også ALDRIG grøn te på tom mave, tidligt om morgenen. Dette kan skade din lever og forvrænge dens aktiviteter.

Typer af grøn te til vægttab:

De fleste mennesker kender kun til en grundlæggende type grøn te på markedet. Der er imidlertid mange forskellige sorter af dette blad, som smager forskelligt, men har lignende virkninger på kropssammensætning. Her er nogle af de populære slankende grønne te -typer at vide om:

jeg. Matcha grøn te:

Det er en formalet pulverform af de grønne teblade, der stammer fra Kina, men populariseret af japanerne. Denne te er kendt for at have det højeste niveau af antioxidanter og katekiner.

ii. Sencha grøn te:

Dette er en elite sort af grøn te, som er berømt i Kina og Japan. Den har frugtagtige undertoner af fersken og melon og fås normalt som snack eller desserterstatning.

iii. Genmaicha grøn te:

Denne type har en ristet smag, som opnås ved at blande bladene med poppede riskerner. Det er også kendt for at give en tilfredsstillende følelse i forhold til de andre grønne teer.

iv. Smør grøn te:

Denne te er en blanding af tre forskellige typer te-grøn te, mate-te og Pu-erh-te. Te har en unik græsagtig smag og serveret med smør. Dette tages ofte for at reducere madlysten og holde dig energisk længe.

Top grønne te -mærker i Indien

Nedenfor er nogle af de populære mærker kendt for deres førsteklasses grønne te -produkter:

1. Typhoo

Hvilket gør den fineste Jasmine Green tea

Grøn te til vægttab

KØB DET NU

2. Økologisk Indien

Kendt for klassisk Tulsi grøn te

Økologisk Indien

KØB DET NU

3. 24 Mantra Økologisk

Tilbyder flere varianter til overkommelige priser

24 Mantra økologisk

KØB DET NU

4. LaPlant

Har attraktiv stålkasseemballage med langbladet grøn te

LePlant grøn te

KØB DET NU

5. Twinings

Naturlige grønne teposer

Naturlig smagfuld grøn te til at tabe sig

KØB DET NU

6. Lipton

Meget solgt grøn te i Indien

Lipton til vægttab

KØB DET NU

For at opsummere denne artikel hjælper grøn te med vægttab og fedtreduktion i maven. Det er dog ikke en mirakeldrik og kan ikke erstatte et sundt kost- og træningsprogram. Lav grøn te som en del af vægttabsprogrammet for forbedrede resultater. Det er også vigtigt at tale med en læge, før du prøver det, da virkningerne kan være forskellige for hver person. Denne artikel giver ingen anbefalinger eller kostråd om grøn te til at reducere kropsvægt.