Sådan bruges kokosolie til vægttab: fordele og bivirkninger

Denne artikel har til formål at give dig information om kokosolie, og hvordan det er gavnligt for dine vægttabsmål. Troen på, at det hjælper med vægttab, er baseret på, at det reducerer sult og undertrykker appetitten. Kokos indeholder sunde fedtstoffer kaldet triglycerider med mellemkæde, som metaboliseres forskelligt, øger følelsen af ​​fylde og øger vægttabet.

Forskning viser, at mellemkædede fedtsyrer har brug for mere energi til metabolisering. Dette indebærer, at der forbrændes forholdsvis flere kalorier, mens man forsøger at fordøje mad tilberedt i kokosolie i modsætning til dem, der tilberedes i konventionelle vegetabilske olier.

Sådan bruges kokosolie til vægttab

Hjælper kokosolie med vægttab:

 • Da jeg hørte om kokosoliehjælpemidler til vægttab, kendte selv min overraskelse ingen grænser. Kokosolie kan faktisk hjælpe dig med at tabe nogle ekstra kilo af din vægt. Dette er blevet understøttet af forskellige undersøgelser, undersøgelser og forsøg. I modsætning til de fleste andre madolier, der primært består af langkædede fedtsyrer, består kokosolie næsten udelukkende af mellemkædede fedtsyrer eller triglycerider. Disse fedtsyrer er kendt for at øge stofskiftet og reducere appetitten. Mellemkædede triglycerider omfatter capryl, capronsyre og laurinsyre. (1)
 • Det vigtigste triglycerid i mellemkæden i kokosolie kaldes Laurinsyre, som ikke opbevares som fedtdepoter på grund af forskellen i deres metaboliske veje.
 • Disse øger dit energiniveau ganske effektivt. Indtagelse af cirka tre spiseskefulde organisk jomfru kokosolie på en dag ville hjælpe dig med at opnå et betydeligt energiforøgelse.
 • De ketonlegemer, der produceres i leveren, hjælper med at fremkalde en følelse af fylde og dæmper sult. Dette reducerer igen dit daglige kalorieindtag. Derudover har kokosolie vist sig at gøre fordøjelsen bedre sammen med mere effektiv absorption af næringsstoffer fra tarmen. Så selv under slankekure kan du udvinde maksimal ernæring fra din mad og ikke ende med at føle dig svag eller træt hele tiden.
 • I modsætning til langkædede triglycerider absorberes middelkædede triglycerider helt og hurtigt i blodbanen og kan derfor bruges som en kilde til umiddelbar energi for kroppen. De er også mindre tilbøjelige til at blive omdannet til lagringsfedt end de langkædede.
 • Forskellige undersøgelser udført på laboratorierotter viste, at rotter, der fodrede med mellemkædede fedtstoffer, opnåede næsten 20% mindre kropsvægt og fedt sammenlignet med kontrolgruppen fodret med langkædede fedtsyrer.
 • Undersøgelser har vist, at forbruget af kokosolie også holder dit humørsvingninger i skak. Så du forbliver mere positiv og motiveret for at nå dine vægttabsmål. Dette er fordi de mellemkædede fedtsyrer af kokosolie hjælper med at omdanne kolesterolet til et steroid kaldet pregnenolon. Dette særlige hormon udløser problemfri funktion af mange andre hormoner relateret til vægttab som fordøjelse, bedre fedtudnyttelse osv
 • Ud af den samlede familie af vitaminer er nogle klassificeret som vandopløselige, vitamin B-kompleks og de andre, herunder vitamin A D E og K er fedtopløselige. Kokosolie hjælper med bedre absorption af disse fedtopløselige vitaminer. Så dette fører til bedre hudtekstur, stærkere knogler også som en indirekte effekt af at indtage kokosolie.
 • Sidst men ikke mindst absorberes og udnyttes kokosolie let af kroppen. Det reducerer også arbejdsbyrden på bugspytkirtlen. Bugspytkirtlen er kirtlen, der er ansvarlig for insulinproduktet. Så en mindre stresset bugspytkirtel kan håndtere blodsukkeret bedre.
 • Forskning har vist, at tilføjelse af sunde fedtstoffer som kokosolie til din kost kan øge mavevolumen og øge følelsen af ​​fylde. Det øger også HDL (godt kolesterol) og forbedrer insulinfølsomheden, hvilket fører til et fald i sukkertrang.
 • Kokosolie reducerer betændelse og formodes at have kardiobeskyttende virkninger.
 • Jomfru kokosolie indeholder større mængder næringsstoffer som E -vitamin og aktive diætpolyphenoler og betragtes generelt som sundere end kokosolie ekstraheret fra moden copra.
 • Kokosolie øger stofskiftet og hjælper med at forbrænde fedt. I en undersøgelse blev det observeret, at indtag af kokosolie førte til et fald i taljeomkreds hos mænd. Det reducerer abdominal fedt og ophobning af fedt i kroppen og hjælper dermed med vægttab.

kokosolie til vægttab

Sådan bruges kokosolie til vægttab?

 • Kokosolie kan inkorporeres i madlavningen. Mad tilberedt i kokosolie undertrykker appetitten og øger følelsen af ​​fylde hurtigt. Det forhindrer overspisning og fremmer vægttab.
 • 1-2 teskefulde kokosolie kan tages om dagen for at øge vægttabet.
 • Kosttilskud indeholdende kokosolie er tilgængelige på markedet. Disse piller øger stofskiftet og fremmer mæthed for at øge vægttabet.
 • Den raffinerede olie, der bruges til bagning, kan erstattes af kokosolie.
 • I dag er mange mennesker begyndt at tilføje kokosolie til deres drikkevarer såsom te, kaffe og smoothies i stedet for fløde for at udnytte sine sundhedsmæssige fordele.
 • Kokosolie kan bruges til at lave dressinger til salater i stedet for den sædvanlige mayonnaise og olivenolie for at gøre det sundere og hjælpe med vægttab.

Fordele ved kokosolie til vægttab:

 • De sundhedsmæssige fordele ved kokos er rigelige, primært når de bruges som et vægttabsværktøj.
 • Det øger stofskiftet og hjælper med vægttab.
 • Det består hovedsageligt af MCT’er, som hurtigt fordøjes og absorberes i blodet, hvilket fører til øget fylde og nedsat overspisning.
 • Kokosolie øger HDL -kolesterol og formodes at være kardiobeskyttende.
 • Det har også antiinflammatoriske egenskaber sammen med antibakterielle og antivirale egenskaber.
 • Det er fyldt med E -vitamin, K og mineraler som jern.

Bivirkninger af kokosolie:

 • Selvom et sundt fedtindhold har kokosolie stadig en høj mængde kalorier, omkring 120 kalorier pr. Spiseskefuld, og det kan resultere i vægtforøgelse, når det kombineres med en tung kost. Derfor bør man ikke gå for langt i sit forbrug.
 • Der er ikke tilstrækkelig forskning om, hvorvidt kokosolie er sikker under graviditet eller amning, så undgå det bedre under disse forhold.
 • Regelmæssigt indtag af overskydende kokosolie kan føre til en stigning i LDL -kolesterol (dårligt kolesterol).

Kokosolie i kaffe:

Fordele:

Tilsætning af kokosolie til kaffe fører til øget stofskifte i løbet af dagen, konsekvent øget energiniveau, nedsat appetit og forbedret immunitet. Det hjælper med hurtigere vægttab.

Sådan bruges:

Tilsæt bare 1-2 spsk kokosolie til din daglige kop kaffe, og du er klar til at gå.

Bivirkninger:

Det kan føre til en stigning i kolesterol; derfor er regelmæssig overvågning påkrævet, hvis det daglige forbrug af kokosolie finder sted. I sjældne tilfælde kan der opstå en allergisk reaktion på kokosnødder.

Med et væld af alternativer til rådighed til vægttab, håber jeg, at du fandt artiklen informativ og helt sikkert vil drage fordel af den. Kokosolie hjælper med vægttab, men sørg for at konsultere din læge først, før du prøver det. Når du får signalet fra din læge, skal du prøve kokosolie til vægttab og komme i form igen!!

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er ikke beregnet til at blive brugt som en erstatning for professionel lægehjælp. Kontakt altid din læge og få din tvivl ryddet, inden du starter kokosolie for vægttab.