Virker Jaggery (Gud) godt til vægttab, og hvordan bruges det?

Jaggery eller Gud er et traditionelt indisk sødemiddel, før hvidt sukker overtog dets kommercielle værdi! Det er et koncentreret og uraffineret produkt af sukkerrør, der indeholder melasse. Jaggery er rig på mineraler og en sund erstatning for hvidt sukker. Det er ret alsidigt og fungerer godt med næsten alle dine daglige fødevarer som kaffe, te, desserter og andre retter. På grund af dets lavt kalorieindhold profil og evne til at øge stofskiftet, skifter mange mennesker til jaggery for vægttab!

Men hvad er forholdet mellem Jaggery og vægttab? Er det rigtigt, at jaggery kan hjælpe dig med at tabe dig? Ja, siger mange eksperter! Læs med for at finde mere om fordelene ved jaggery til vægttab i denne artikel.

Jaggery til vægttab

Hvordan tilberedes Jaggery ?:

Inden vi lærer om jaggery’s rolle i vægttab, lad os forstå dens forberedelsesproces!

Jaggery laves ved at koge den filtrerede og koncentrerede sukkerrørsaft, indtil den bliver til en mørk brun, tyk masse. Resten får derefter lov til at afkøle og størkne i metalforme, hvilket resulterer i store blokke af jaggery.

På grund af forskellen i fremstillingsprocessen har jaggery en anden tekstur og smag end sukker. Selv ernæringsprofilen for disse to biprodukter fra sukkerrør har en stor forskel.

Er Jaggery god til vægttab ?:

Kalorimæssigt tilbyder både Jaggery og Sugar de samme 39 cals pr. 10 gram portion. Det, du får fra sukker, er imidlertid tomme kalorier, der direkte sidder som fedtstoffer i kroppen. Jaggery, på den anden side, tilbyder en bred vifte af næringsstoffer for at give kroppen energi. Derudover kan det øge kroppens temperatur for at forbedre fordøjelsen og øge den samlede metaboliske hastighed. (1) Denne egenskab af jaggery gør det til en ideel erstatning for sukker for at tabe sig.

Andre fordele ved Jaggery til vægttab:

Her er nogle af de vigtigste fordele ved at tage jaggery til vægttab:

 • Jaggery indeholder en lang række essentielle næringsstoffer som jern, kobber, kalium, magnesium, mangan osv., Som er afgørende for vægtkontrol.
 • Jaggery indeholder ingen transfedtstoffer eller andre former for fedtstoffer, der bidrager til vægtforøgelse.
 • Det har detox -egenskaber, der hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. Ved at gøre dette frigør jaggery din krop fra skadelige midler, der forhindrer vægttabsprocessen.
 • Jaggery stimulerer dine fordøjelsesenzymer, regulerer afføring og afværger endda maveproblemer som forstoppelse, flatulens.
 • Indtagelse af jaggery før måltider kan bremse sultbehov og hjælpe dig med at skære ned på dit daglige kalorieindtag.
 • Sammenlignet med sukker bidrager jaggery ikke meget til kroniske problemer som type-2 diabetes og hjerteproblemer, der skyldes overdreven sød indtagelse.

Sådan bruges Jaggery til vægttab?:

Som nævnt tidligere er jaggery en alsidig ingrediens, der fungerer godt i traditionelle og moderne retter. Du kan bruge det på utallige måder til at udløse vægttab i kroppen. Her er nogle af de bedste måder at bruge jaggery til at reducere overvægt:

1. Citronvand og jaggery:

At have et glas citronvand tidligt om morgenen kan give dig den perfekte start på vægttab. Citron øger dit stofskifte og stimulerer fordøjelsesprocessen. Også de store mængder C -vitamin i citroner kan effektivt forbrænde kalorier for at hjælpe dig med at tabe dig. Tilføjelse af lidt jaggery til varmt citronvand bidrager til bedre vægttabresultater og får også din drink til at smage rigtig godt.

Ingredienser:
 1. Citronsaft – 2 spsk
 2. Varmt vand- 1 glas
 3. Jaggery – 1 lille stykke (knust)
Behandle:
 • Tilsæt lidt citronsaft i et glas varmt vand
 • Tilsæt nu knust jaggery
 • Bland godt for at sikre, at der ikke er klumper
 • Forbruge med det samme

2. Drikke med ingefær og jaggery vægttab:

Ingefær er et fantastisk vægttabstimulerende middel, der kan vise sig at være meget effektivt, når det kombineres med jaggery. Ingefær indeholder også mange antioxidanter som Gingerols, som har en anti-fedme effekt på kroppen. Gingeroler understøtter hurtigere fordøjelse af mad og endda regelmæssige afføring. De hjælper også med at reducere lipidprofilniveauerne og øger fedtforbrændingshastigheden.

Sådan bruges Ginger with Jaggery:

Ingredienser:
 1. Frisk revet ingefær – 1 stk
 2. Jaggery – 1 stykke (knust)
 3. Vand – 1 kop
Behandle:
 • Tilsæt lidt revet ingefær til kogende vand
 • Tilsæt nu jaggery og lad det koge i 1-2 minutter
 • Når den er klar, fjernes den fra varmen
 • Si væsken og server den varm

3. Jaggery og varmt vand:

Jaggery-vand eller Gud-vand er den bedste drink om morgenen til at tabe sig. Denne væske indeholder godhed fra jaggery og varmt vand til at kickstarte og aktivere dit fordøjelsessystem. Jaggery -vand fugter din krop og giver endda et hurtigt boost af essentielle næringsstoffer som jern, kalium osv. At drikke et glas af dette vand øger din mæthed og forhindrer dig i at overspise mad.

Ingredienser:
 1. Jaggery – 1 stykke (knust)
 2. Varmt vand – 1 glas
Behandle:
 • Varm lidt vand op og fjern det inden kogepunktet
 • Tilsæt lidt jaggery og bland godt
 • Drik mens vandet stadig er varmt for at nyde fordelene

Jaggery vs Sukker:

Her er en forklaring på, hvorfor jaggery har overhånden over sukker:

Hvidt sukker er et stærkt forarbejdet og raffineret sukkerrørsprodukt, der kun tilbyder ‘sukker’ til kroppen. Sukker øger glukoseniveauerne i kroppen og forårsager en stigning i sukkeraflæsningerne. Langsigtet forbrug af hvidt sukker maksimerer risikoen for type-2 diabetes, fedme og andre sundhedsproblemer. Sukker fører også til madtrang, hvilket giver dig lyst til at spise mere og i sidste ende forårsage vægtforøgelse.

På den anden side er jaggery et uraffineret produkt, der bevarer alle de vigtige vitaminer og mineraler som jern, kalium osv. Det holder kroppen aktiv og energisk hele dagen lang. Jaggery har et lavt glykæmisk indeks, hvilket gør det til et ideelt sødemiddel til diabetespatienter. Det øger din fordøjelse, behandler ernæringsmæssige mangler for at forbedre dit generelle helbred og velvære. Jaggery understøtter også vægttab, når det indtages i moderate mængder.

BEMÆRK: Overskydende Jaggery -forbrug øger kalorietallet og kan forårsage vægtforøgelse. Sørg for at holde dig til de daglige grænser for at forhindre dette problem.

Nu ved du, hvordan jaggery understøtter vægttab, ikke sandt ?! Det er på tide, at du begynder at erstatte hvidt sukker med jaggery godhed for at tabe sig og leve et sundt, selvsikkert liv. Kender du andre måder at bruge jaggery til vægttab på? Hvis ja, lad os vide det!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Denne artikel er udelukkende til informationsformål baseret på visse forskningsartikler, websteder og tidsskrifter. Oplysningerne må ikke behandles som et alternativ til lægehjælp. Læseren skal tale med en ernæringsekspert eller en læge for fuldt ud at forstå konsekvenserne, før den følges som en behandling.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvilken er den bedste Jaggery til vægttab?

Svar: Når det kommer til at adskille ren jaggery til forfalsket, skal du altid følge reglen “Mørkere, jo bedre”! Ja! Ren jaggery er mørkebrun i farven og er ikke overdrevent sød. Forfalsket jaggery er lys, gylden gul, hvilket skyldes kemisk behandling. Hvis du bemærker denne forskel, skal du straks kassere jaggeren og gå efter en ren!

2. Er Palm Jaggery det samme som almindelig Jaggery?

Svar: Palmejageri er en anden sund erstatning for sukker, der er fremstillet af saften af ​​kokos- eller palmetræer. Den har en blød tekstur og ligner mørk chokolade. Palmsukker indeholder også en god mængde næringsstoffer og har en rig smag i forhold til almindelig jaggery.

3. Hvor meget Jaggery kan jeg have om dagen?

Svar: Den sikre dosis jaggery er 10-15 gram. Du kan få det i te, kaffe, limonade eller endda med vand. Overskridelse af denne grænse kan pumpe sukkerniveauet op i kroppen og udløse vægtforøgelse. Også at spise for meget jaggery kan få dine blodsukkermålinger til at stige og øge din risiko for diabetes.