25 bedste fordele ved yoga

Er du en nybegynder til Yoga? Vil du kende formålet og fordelene ved Yoga for din krop? Du er på det rigtige sted! Med hele verden fokuseret på Yoga i disse dage, giver det mening for os at forstå og værdsætte den gamle praksis i Indien. Fra at behandle alle dine fysiske smerter til at forbedre din søvn og endda fjerne negative tanker, er Yoga et komplet holistisk program. Yoga kræver ikke, at du udfører nogen typisk øvelse, der får dig til at svede eller få åndenød. Yogaøvelserne handler mest om at trække vejret på den rigtige måde, forbedre din kropsholdning og fleksibilitet og finde en kur mod flere sundhedsrelaterede problemer. Læs med, mens vi guider dig til nogle af de bedste fordele ved Yoga.

Hvad er yoga?

Læs videre for at forstå Yoga Definition og fordele:

Yoga er en åndelig disciplin, der kombinerer asanas (positurer), pranayama (vejrtrækning) og mantraer (sang). Med den rette balance mellem motion, meditation og vejrtrækning hjælper Yoga med at forbedre en persons generelle helbred og lykke. Det kan også træne dit sind til at skabe selvbevidsthed og dyrke selvkontrol og bevidsthed.

Bedste fordele ved yoga

Bedste fordele ved yoga:

Her nævner vi en liste over de bedste sundhedsmæssige fordele ved yoga, der hjælper dig med at forbedre dit helbred. Du kan dele disse fordele ved Yoga asanaslike fysisk og psykisk.

A) Fysiske fordele ved at lave yoga:

1. Forbedrer fleksibiliteten:

Den første fordel, du får ved yoga, er fleksibilitet. Bevægelse og strækning vil tone de centrale muskelområder i din krop og hjælpe dig med at præstere bedre under yogasessionerne. De vil tone dine hofter, hamstrings, glutes og ryg. Med tiden har fleksibiliteten en tendens til at falde. Derfor er det vigtigt for dig at bruge tid på Yoga for at holde dig sund og stærk gennem alle årene. Men disse ting tager tid, så lær at være tålmodig.

2. Styrk alle kropsdele:

Den anden fordel ved at dyrke yoga er styrke. Da mange af stillingerne kræver, at du støtter din krop ved hjælp af dine hænder og ben, vil du udvikle en masse styrke i denne proces. Nogle af de bedste yogastillinger, der øger din styrke, er Tree Pose, Cobra Pose og Child Pose. At holde alle disse positurer i flere sekunder vil hjælpe med at opbygge styrke.

3. Giver perfekt muskeltone:

Yoga har flere sundhedsmæssige fordele. En af dem, du som standard tjener, er muskeltoning. De gør dine muskler lange, magre og velformede. Det er på grund af denne grund, hvorfor så mange berømtheder i verden elsker at dyrke yoga. Deres krop er altid fit og den rigtige form på grund af denne store praksis.

4. Balance kroppen:

Balance er en af ​​de vigtige fordele ved yoga og meditation. Når du bliver ældre, vil du se, at balancering bliver lidt vanskelig. Selvom du er ung, vil de fleste af dem, du ikke træner dagligt, føle, at du ikke har nok balance i din krop. Yoga er noget, der vil trække dig ud af denne elendighed og hjælpe dig med at opbygge kernens muskler og balancere dig selv bedre. Der findes flere former for balanceringsøvelser og stillinger i Yoga for at hjælpe dig.

5. Forbedrer fælles sundhed:

Folk, der lider af større sygdomme som gigt, bør prøve yoga. Når du dyrker yoga, vil du se, at hele din krop er blevet bedre. Mennesker, der lider af forskellige slags syndromer, har også fundet en stor lettelse ved at lave yoga. Bare ved at lave blid yoga i tredive til fyrre minutter hver dag under tilsyn af en instruktør vil hjælpe dine kropsmuskler med at forbedre sig på store måder. Du vil sige farvel til farlige sygdomme og leve et liv, der er aktivt, sundt og gratis.

6. Forebygger smerterne:

De fleste mennesker har klaget over smerter i ryg og skuldre. Disse former for smerte kommer fra at leve et liv, der er stressende eller hektisk eller følge en livsstil, der for det meste er stillesiddende. Spinalkompressionen i din krop er noget, der helt sikkert kan forårsage meget smerte. Du kan helt sikkert slippe af med dette, hvis du dyrker yoga på den rigtige måde. Det vil også hjælpe med at forebygge mange slags smerter og gøre din krop afslappet og justeret.

7. Giv den rigtige vejrtrækning:

En af de største fordele ved Yoga er, at det hjælper dig med at trække vejret bedre. Vejrtrækning er ikke bare en simpel øvelse med at indånde ilt og udånde CO2. Det er meget mere end det. Yoga lærer dig den rigtige form for vejrtrækning og flere måder, hvorpå du kan styre din vejrtrækning. Visse former for vejrtrækning skal hjælpe med at rydde ud af næsepassagerne og endda berolige hele dit nervesystem. Det har helt sikkert store mentale og fysiske fordele. Derfor, for at trække vejret bedre og trække vejret dybere, gør Yoga til en del af dit liv.

8. Stilling perfektion:

En af de grundlæggende fordele ved yoga er, at det med regelmæssig øvelse perfektionerer din kropsholdning og giver dig mere balance. At sidde er en enkelt stilling i lange timer forårsager problemer med dårlig kropsholdning og resulterer dermed i led- og muskelspændinger. Hovedet er det, du har mest brug for at balancere, og derfor kan selv lidt stress få dig til at føle dig meget træt, og der kan også opstå træthedsproblemer.

9. Forebygger gigt:

Der er så mange yoga fordele, at selv du vil blive overrasket over at læse dem alle. Det er rigtigt, at mens du laver ordentlig yoga, bliver hele din krop udfordret, og hver af dine led og muskler er i bevægelse. Dette hjælper med at forhindre gigt. Også i løbet af den tid, du dyrker yogastillinger, bliver bruskene, der ikke bruges meget, også klemt, da de er som svampe og dermed også hjælper med at reducere ledproblemer.

10. Beskytter rygsøjlen:

Der er positioner med mellemrum i rygmarven, hvor gnidninger forårsages, og dette resulterer også i uro for hele kroppen. Nu er den eneste mad til rygsøjlen motion og dens bevægelser og yoga og dens fordele følger dermed med det samme. Du bør således vælge et regime, hvor du vil have en masse rygbøjninger og frontbøjninger og en masse strækninger.

11. For bedre knoglesundhed:

Dine knogler bliver styrket, jo mere de skubbes, og jo mere pres de tager på dem. Det er bedst at løfte din egen vægt, hvis du vil styrke dine knogler. Der er stillinger, hvor du står på dine arme, og dit hoved er nede med fødderne opad. Hvis vi taler om fordelen ved yoga, er dette også en meget vigtig.

12. Forøg blodcirkulationen:

Den vigtigste af alle yoga -asanas og deres fordele er denne. Det siger, at udførelse af yoga asanas kan forbedre blodcirkulationen i din krop og dermed også åbne tilstoppede vener. Det kan få din hud til at gløde og også holde en god balance over hele kroppen. Det er også vigtigt for at kontrollere kirtler og kroppens hormonelle niveau.

13. Forhøjet puls:

Når din puls er mere, har du en lavere risiko for enhver form for hjerteanfald eller slagtilfælde. For at gøre dette skal du øve power yoga for at booste dine energiceller og lade blodet skynde godt i hele kroppen. Det betyder, at blodet pumpes meget godt til hjertet, og det slår og fungerer godt.

14. Blodtryk kontrolleret:

Højt blodtryk kan resultere i mange problemer, og det bør derfor kontrolleres. Fordelene ved yoga omfatter reduktion af forhøjet blodtryk og holder dig dermed sund og fri for en masse sygdomme. Dette er på grund af det, vi allerede har diskuteret tidligere, at blod flyder godt og dermed pumper hjertet det til resten af ​​kroppen.

15. Regulerer binyrerne:

Niveauet af cortisol og dets regulering er meget vigtigt, fordi det er meget vigtigt at blive ved med at øge dit immunitetsniveau. Yoga hjælper meget på at holde dig immun. Hvis dette er i orden, kan selv akutte situationer håndteres på grund af immunsystemets gode tilstand. Du bør helt sikkert prøve yoga derhjemme til dette.

16. Giver sund livsstil:

En sund livsstil er hovednøglen til lykke, og yoga er en integreret del af den. At dyrke yoga regelmæssigt og på de korrekte måder er meget nyttigt for at holde dig sundere og raskere. Hele familien kan udføre yoga lige fra et barn til de gamle i familien. Der er yoga for alle.

17. Kontrolleret blodsukker:

Blodsukker eller diabetes er som en fjende for din krop. Dette siges at påvirke hele kroppen og også skade en række dele. De første organer, der påvirkes, er dine øjne, hjerte og nyrer. Du skal først være meget forsigtig og tage alle forebyggende foranstaltninger og derefter også udføre særlig yoga for blodsukker for at bevare kontrollen og være sund.

18. Øger nervesystemet:

Fra tidligere tider er det kendt, at helgener og yogier, der begyndte at dyrke yoga, kunne få underværker til at ske. Fra at løfte deres egne kroppe i luften til at øge deres kropstemperaturer med et par grader, selv under frysende vintre, lyder disse måske kun som historier for dig. Den videnskabelige årsag er imidlertid, at de kunne kontrollere deres nervesystem på en sådan måde, at de kunne ske.

19. Kontrol af fordøjelsesforstyrrelser:

Fordøjelsesproblemer kan absolut ødelægge dit liv og lykke, og dette kan vedligeholdes ordentligt ved hjælp af yoga. Du bør dog kontrollere, hvad du spiser, og ikke regelmæssigt indtage for meget af uønsket og fedtet ting. Hvis dette er godt afbalanceret, er alt dit arbejde udført. Fordøjelsessystemet er et sted forbundet med hele kroppen, og det skal du derfor tage særligt hensyn til.

B) Mentale fordele ved yoga:

20. Holder dig til at slappe af:

Når livet i dag altid er et løb, er det meget svært at blive på ét sted og styre ting. Det er også rigtigt, at de fleste af os næsten ikke får tid til sig selv eller til at slappe af. I dette tilfælde er det rigtigt, at træning kan slappe af ved at strække vores lemmer på de korrekte mulige måder. Yoga blandt alle er den bedste måde. Dette er en af ​​de bedste fordele ved yoga meditation!

21. For god søvn:

God søvn er nødvendig for alle, og for det skal du først være fri for alle bekymringer og spændinger. Dette er især muligt, hvis du dyrker yoga regelmæssigt og på faste tidspunkter hver dag. Dette vil helt sikkert frigive spændinger fra din krop og lemmer, og dermed har du en god søvn for en friskere start på den næste dag.

22. Øger tænkningsevnen:

Yoga og meditation øger dit selvværd og øger din tålmodighed til et stort niveau. Du bliver roligere og kan håndtere situationer på en meget bedre måde. Dette er en af ​​de effektive fordele ved Yoga om morgenen.

23. Bringer mental ro og fred:

Mental ro er noget, som alle vil have. Det er et vigtigt aspekt af vores liv. Fravær af fred og ro forårsager mentalt kaos. Og for at undgå det skal man dyrke yoga. Der er flere meditationsteknikker i yoga, der vil slappe af hele dit system og lære dig at se dit vejrtrækning og frigøre dine tanker også. Disse situationer kan være meget nyttige og effektive i situationer som angstanfald, barnefødsel, søvnløshed osv.

24. Reduktion af stress:

Fysisk aktivitet er ideel til at fjerne stress og spændinger, og dette punkt er især sandt for Yoga. På grund af den koncentration, det kræver, at du besidder, skal alle dine problemer fra små til store løses. De giver dig en tiltrængt pause fra stress. Reducering af stress hjælper dig også med at føle en stor forskel, hvis du lider af problemer som depression og infertilitet. Du vil også bemærke, og hvor afslappende og livlig du føler dig i slutningen af ​​sessionen.

25. Bevidsthed om dig selv:

Yoga gør dig opmærksom på dig selv og din krop. Det kræver kun enkle og subtile bevægelser for at forbedre justeringen. Du vil også kunne øge komfortniveauet i din krop. Du vil have selvtillid, og din kropsholdning vil også blive bedre. Du vil også affinde dig med de flere vigtige ting i dit liv og også forbedre din personlighed.

Yogaens rolle i helbredelsessygdomme:

Yoga helbreder en række sygdomme og forhindrer dem endda i det lange løb. Derfor anbefales yoga som en del af behandlingen sammen med intern medicin. Nogle af de kendte sygdomme, der har en sikker lindring med yoga, er:

Åndedrætsproblemer:

Mennesker med kronisk astma og andre vejrtrækningsproblemer kan komme permanent over dem med regelmæssig yoga. Især med Pranayama bliver lungekapaciteten udvidet sammen med en regulering af hjerteslag.

Mavesygdomme:

Uanset om det er en oppustet mave eller fordøjelsesproblemer, kan yoga asanas helbrede mange maveforstyrrelser. Står som barnepose, vajrasana kan hjælpe med at gå ud af gas og muliggøre en bedre fordøjelse. De kan også stimulere dine fordøjelsesenzymer og bedre afføring.

Ledsmerter:

Yoga er yderst gavnligt for dem med kroniske led- og muskelsmerter. Mange asanas som Tree pose, Warrior pose, tilbyder balance til kroppen og korrigerer justeringen af ​​rygsøjlen. Disse stillinger strækker også dine muskler og øger deres fleksibilitet.

Hjerteproblemer:

Ved at udvide brysthulen kan Yoga regulere blodgennemstrømningen til hjertet. Asanas som Kapalabhati kan øge iltforsyningen til kroppen og forhindrer igen tryk på hjertet.

Diabetes:

Undersøgelser viser, at mennesker, der udførte Surya Namaskars og andre asanas, regelmæssigt viste en drastisk forbedring af deres blodsukker. Disse øvelser virker ved at stimulere bugspytkirtlen til bedre insulinproduktion

Overrasket over at læse disse utrolige fordele ved Yoga? Det er ikke alt! Der er flere områder, hvor yoga skaber en positiv indvirkning. Også forskellige former for Yoga arbejder på forskellige måder for at levere resultaterne. Uanset hvilken form for yoga du vælger, er hovedfokus altid på at opnå et sundt og lykkeligt liv. Hvis du starter med yoga, vil disse punkter helt sikkert motivere dig til at slå klassen hver eneste dag!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvilket er bedre Yoga eller Gym?

Svaret på dette afhænger af det mål, du agter at nå ved programmets afslutning. Øvelser i gymnastiksalen involverer meget udstyr eller teknikker til at strække dine muskler og forbrænde kalorier. Yoga, på den anden side involverer også visse rekvisitter og asanas, sammen med vejrtrækning og meditationsteknikker. I modsætning til gymnastiksalen, hvor fokus kun er på det fysiske selv, skaber Yoga et komplet sind og kropsform.

2. Hvor ofte skal jeg lave yoga for de bedste resultater?

Du skal gøre det regelmæssigt for at få de bedste resultater. Yoga er ikke en reaktiv tilgang. Det skal bruges proaktivt til at skabe et sundt væsen, og derfor skal det tages op regelmæssigt. Du skal bruge mindst en times tid til yoga i cirka 3-4 dage om ugen for at lægge mærke til resultaterne. Kombinationen af ​​forskellige former for yoga forstærker fordelene.

3. Kan yoga hjælpe med at bygge muskler?

Formålet med Yoga er aldrig at tabe sig eller lave muskler. Det er for at fremme et lykkeligt og sundt liv. Men hvis du søger at nå disse mål med Yoga, ja, er der øvelser til at bygge muskler. Du bemærker muligvis ikke rislende muskler som det, du får i et motionscenter, men din krop bliver tonet. Du vil bemærke en slankere talje og strammere muskler med disse asanas.

4. Hvad skal man undgå inden yoga?

Du må aldrig udføre Yoga på en fuld eller helt tom mave. Yoga udføres bedst på en måtte, der er placeret på jorden. Bliv ikke helt udsat for sollys, mens du udfører asanas. Hold dig inden for grænserne, og undgå at strække dig for meget. Udfør ikke kompleks yoga under menstruation eller graviditet. Det tilrådes også ikke at have vand eller bad efter 30 minutters yoga.

5. Er online yoga en god idé?

I en teknologidrevet verden som vores er online yoga en velsignelse for dem, der ikke kan rejse til klasserne. Detaljerede videoer og dybdegående forklaring af asanas bygger bro mellem en lærer og en elev. Du får også meget materiale til at læse og opgradere din viden. Du kan dog gå glip af en personlig tilgang i en online klasse.

Fordele ved yoga