9 yogastillinger til gigt – hvordan man gør og fordele

Her er helt ny yoga til gigt. Ingen af ​​os ønsker at arbejde igennem smerten, og vi ønsker alle et sundt liv. Den artritiske tilstand kan være skræmmende, og yogatilgange kan helbrede en. Hvis du ikke kan tro os, kan du se denne vejledning! At have den rigtige og rigtige yoga til gigt og vælge de rigtige øvelser, kan man i høj grad blive lettet over forskellige symptomer på gigt såsom smerter, betændelse og stivhed. Er yoga godt for gigt? Helt! Svaret er ja! Arthritis yoga -øvelse involverer i det væsentlige blide og fleksible øvelser som blid strækning af forskellige led, hvilket arbejder på at forbedre fleksibiliteten, mens dyb vejrtrækning arbejder mod at berolige den angst og frustration, der skyldes langvarige smerter i leddene.

Yoga stiller sig mod gigt

Bliv nu fjernet fra alle sådanne helbredsproblemer ved en gang med denne lette yoga til gigt. Hvis du undrer dig over, om yoga kan hjælpe gigt, vil denne artikel diskutere nogle af de vigtige yoga for gigtpatienter, som helt sikkert vil have en positiv indvirkning på en vending af patienternes tilstand.

Hvad er gigt?

Gigt er en medicinsk tilstand, hvor patienten oplever betændelse i leddene. Enten et led eller flere led kan blive påvirket i denne tilstand. Der er mere end 100 typer gigt, der involverer forskellige led og har en anden behandlingslinje. De 2 mest almindelige typer af gigt er imidlertid slidgigt (OA) og leddegigt (RA).

Symptomer på gigt:

Betændelse i leddene er hovedbetingelsen ved gigt. Følgende er de forskellige symptomer på gigt:

 • Ledsmerter
 • Stivhed i leddene
 • Hævelse
 • Fald i bevægelsesområdet
 • Rødme i huden omkring leddene
 • Mistet appetiten
 • Træthed og træthed
 • Hvis den ikke behandles, kan alvorlig RA endda føre til deformitet af leddet helt

Udover alle de ovennævnte symptomer er det blevet observeret, at patienternes tilstand af gigt er værre om morgenen. Leddene er stivere end de normalt er i løbet af dagen, hvilket gør bevægelse endnu vanskeligere.

Hvad forårsager gigt?

Leddene i vores krop er forbundet med et fast, men fleksibelt væv kaldet brusk. De spiller rollen som at beskytte leddene mod stød og absorbere trykket på leddene under bevægelse. Ved gigt er der en reduktion i mængden af ​​brusk i kroppen. På grund af normal slitage, kroppen oplever, er OA den mest almindelige artrit. Mens en anden mest almindelig form for gigt, RA, er en autoimmun lidelse. Ved RA, synovium, påvirkes væsken, der nærer brusk, hvilket fører til ødelæggelse af både knogle og brusk i leddet.

Yoga som kur mod gigt

Som et middel mod gigt er det primære mål at reducere mængden af ​​smerter, man oplever, og samtidig forhindre yderligere skader på leddene. Mens varmepuder og ispakker er beroligende og giver midlertidig lindring, fungerer yoga som den bedste kur, der ikke kun giver lindring af smerten, men derudover hjælper med at vende leddets artrittilstand.

Yoga for gigt – 9 effektive stillinger:

Hvordan hjælper yoga gigt? Følgende er de 9 lette, men effektive yoga -asanas til gigt, der vil hjælpe dig langt.

1. Balasana (børnepose):

yoga mod gigt

Dette er en meget enkel, men effektiv yoga til hoftegigt. Du kan let og forsigtigt strække nedre ryg og hofte muskler i denne asana. En fantastisk måde at forbedre fleksibiliteten i rygsøjlen og hoftebøjerne. Sådan kan du gøre det:

Metode:

 • Sid på dine knæ.
 • Spred dine knæ, så du kan sidde mellem dine knæ og på dine store tæer.
 • Bøj fremad og prøv at røre hovedet på gulvet
 • Stræk dine arme ud parallelt med dine ører og stræk dem så langt du kan.

Fordele:

Dette er en fantastisk asana, hvorigennem du kan forbedre fleksibiliteten af ​​dine hoftebøjere såvel som ryggen.

2. Kat til ko -stilling (Marjaryasana – Bitilasana):

yoga mod gigt

Hvis nogen er plaget med smerter i ryggen, så er dette en must-do-øvelse for at slappe af i rygmusklerne. Det er også den bedste form for yoga til nakkegigt. Sådan kan du gøre det.

Metode:

 • Kom ned på alle dine fire med dine hænder skulder fra hinanden og fingre spredt og knæ hofter fra hinanden.
 • Før nu dit bryst fremad og buet ryggen på en måde, så de siddende knogler når op.
 • Rund nu rygsøjlen ud og trækker din navle ind og op.
 • Gentag dette mindst 5 gange.

Fordele:

 • Forbedrer fleksibiliteten i rygsøjlen og hofterne
 • Hjælper med at forbedre kropsholdningen.
 • Smerter forårsaget i nakken skyldes gigt kan i høj grad lindres i denne form.

3. Cow Face Pose (Gomukhasana):

Cow Face Pose (Gomukhasana)

Dette er en fantastisk asana til at slappe af forskellige led som knæ, håndled, nakke og ryg. Dette er den bedste yoga til knægigt.

Metode:

 • Stak det højre knæ direkte over det venstre knæ, og skub dem mod midterlinjen.
 • Løft venstre arm mod loftet og bøj den fra albuen og tag den mod din ryg.
 • Tag højre arm til bagsiden fra den ydre højre side bøjning fra albuen.
 • Prøv at holde hænderne bag din ryg.
 • Træk vejret normalt.
 • Slip og gentag med modsat hånd og ben.

Fordele:

 • Dette er en sund øvelse, der strækker hænder, håndled, skuldre, arme, bryst, ryg og knæ.
 • Denne asana spiller en stor rolle i at korrigere din kropsholdning, som kan have deformeret på grund af gigt. Det er god yoga til gigt i hænderne.
 • Det helbreder stive skuldre og hjælper ofte til behandling af isjias
 • Dette hjælper også i behandlingen af ​​seksuelle lidelser.

4. Bridge Pose (Setu Bandh Asana):

Bridge Pose (Setu Bandh Asana)

Dette er god yoga til nakke arthritis. I denne kropsholdning trækkes nakken forsigtigt frem og tilbage, hvilket hjælper med at slappe af og reducere smerten.

Metode:

 • Læg dig fladt på ryggen med hænderne langs din krop og håndfladerne nedad.
 • Bøj knæene og hold en hofteafstand mellem dine fødder.
 • Løft nu forsigtigt din krop fra ryggen ved at tage støtte fra dine hænder og fødder.
 • Flyt dine skuldre ind, og prøv at røre din nakke til brystet.

Fordele:

 • Denne asana hjælper med at korrigere holdningen og lindre musklerne og stivhed i leddene.

5. Hundestilling nedadvendt (Adho Mukho Svanasana):

Nedadvendt hundestilling (Adho Mukho Svanasana)

Dette er en fantastisk asana, der hjælper med at lindre stivhed i ryg og nakke forårsaget på grund af gigt. Det vil også korrigere eventuelle posturale defekter i kroppen på grund af det samme. Dette er også en fantastisk yoga til knæsmerter.

Metode:

 • Stå på alle fire med en hofteafstand i fødderne og skulderafstand i armene
 • Træk nu dine hofter op med knæene lige og armene strakt.
 • Træk i nakken, så ørerne er i linje med dine arme og øjne og ser på knæene. Den sidste stilling ligner et omvendt V.

6. Surya Namaskar eller Den berømte solhilsen:

Surya Namaskar eller Den berømte solhilsen

‘Surya’ på hindi betyder sol, og ‘namaskar’ betyder hilsen. Surya Namaskar eller solhilsen er en glimrende måde at starte din rutine på. Det involverer i alt 12 trin. De første trin strækker dine rygmuskler, mens de sidste par strækker musklerne i dine kalve. Kombinationen af ​​øvelser, den indeholder, hjælper med at varme dine muskler op og giver dig også den lækre fornemmelse af dine muskler, der bruges. håndled og ankler.

7. Vrikshasana eller The Tree Pose:

Vrikshasana eller The Tree Pose

Træet indebærer, at du folder dine hænder i en namaskar -stilling over dit hoved og hviler foden af ​​det ene ben på låret på det andet. Resultatet giver dig et træs udseende, deraf navnet. Denne stilling gør brug af dine ankler og strækker også musklerne i dine lår og hofter. Det hjælper med at fjerne væske, der kan have samlet sig i dine ankler, hvilket kan føre til hævelse.

8. Virabhadrasana eller The Warrior Pose:

Virabhadrasana eller The Warrior Pose

Virabhadrasana eller krigerposen har tre hovedtrin. Du står lige, hopper derefter, så dine fødder nu er fra hinanden, løft derefter begge dine arme, så de bliver parallelle med jorden, og til sidst drejer du hovedet til den ene side og bøjer sidens knæ. Sørg for, at din krop forbliver lige. Bliv i denne position i mindst 15 minutter. Gør derefter den anden side. Denne asana er en glimrende måde at strække alle dine muskler ud. Det fjerner enhver stivhed, der måske tidligere har været der. Dette er god yoga for ældre med gigt.

9. Trikonasana eller Triangle Pose:

Trikonasana eller Triangle Pose

‘Trikona’ betyder tresidet eller en trekant. Dette er en simpel øvelse, der også er en almindelig del af aerobe rutiner. Du står lige med fødderne mindst 4 meter fra hinanden. Drej derefter din højre fod ud med halvfems grader og din venstre fod lidt i. Stå behageligt og sørg for, at din vægt er afbalanceret på begge hæle. Bøj derefter langsomt mod din højre side, mens du holder ryggen helt lige. Prøv at røre jorden med din højre hånd, mens du bevæger din venstre hånd opad og holder den i en lige linje med den højre. Denne øvelse strækker hele din krop ud.

Ydermere er der et par andre asanas som Bridge Posture eller SetuBandhasana, Cat Stretch eller Marjariasana og Corpse Pose eller Shavasanathat du måske vil prøve. Men inden du vælger en yogarutine for dig selv, skal du konsultere din læge om de begrænsninger din gigt kan påføre din krop. Selvom yoga hjælper dig med at overvinde de vanskeligheder, gigt giver, vil du ikke overbelaste din krop og gøre din situation værre.

Yoga og gigt har en direkte sammenhæng. Denne vejledning hjælper os med at vide mere om yoga for gigtbetingelser, og hvordan vi bedst kan overvinde og overvinde denne fysiske tilstand ved at lave yoga regelmæssigt. Hvis du er en person, der lider af denne alvorlige artritstilstand, er dette noget for dig. Prøv dette og del med os, hvis du oplevede lindring i din tilstand efter at have dyrket den yoga, der er beskrevet ovenfor.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Kan gigt helbredes ved yoga?

Svar: Yoga er bestemt en mulighed for mennesker med gigt. Ikke kun øvelsen gavner personen og forbedrer bevægelsen af ​​hans led, men afslapper også personens sind og reducerer stress. Gigt kan bestemt helbredes ved yoga.

Q2. Forebygger yoga gigt?

Svar: Yoga forbedrer en persons fysiske og psykologiske tilstand. Det slapper af musklerne, reducerer stress, og derfor kan øvelse af yoga regelmæssigt forhindre gigt.

Q3. Liste 5 Iyengar yoga udgør for gigt.

Svar: Iyengar yoga er en glimrende yoga mod smerter i gigt. Iyengar yoga bruger forskellige rekvisitter, og skønheden ved rekvisitterne er, at den kan ændres for at imødekomme de særlige behov. Følgende er de 5 Iyengar Yoga -stillinger til gigt:

 • Supine Asana eller understøttet Savasana
 • Supta Baddhakonasana
 • Bharavajasana
 • Salamba Sarvangasana
 • Viparita Dandasana

Q4. Hvad er Baba Ramdev Yoga for gigt?

Svar: Baba Ramdev, en essayoga -ekspert, har foreslået nogle enkle og lette yogaøvelser, der praktiserer, som kan hjælpe dig med at fjerne gigt fra din krop. Det er også kendt som Baba Ramdev yoga for gigt. Følgende er yoga for gigt Ramdev foreslog os:

 • Barnepose
 • Knæ til brystpose
 • Bridge Pose
 • Pigeon Pose
 • KapalBhatiPranayam

Q5. Kan yoga forværre gigt?

Svar: Det er en myte, at yoga involverer så meget vridning og bøjning, at det gør mere skade end at gøre noget godt og kan forværre en faktisk dårlig tilstand af led. Faktisk forbedrer yoga regelmæssigt muskelstyrken, ledfleksibiliteten og styrer også stress og øger dit humør. Så nej, yoga kan ikke forværre gigt. Det er imidlertid tilrådeligt at gøre det under korrekt vejledning, da en forkert kropsholdning kan vise sig at være farlig.