Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) – trin og fordele for et sundt liv!

Bhujangasana eller kobrastilling er en af ​​de nemmeste og mest effektive stillinger af yogasana. Det er det ottende trin i Surya Namaskara eller solhilsenen. Når den er udført perfekt, ligner stillingen en kobra med spredtænderne, og derfor er den berømt kendt som Cobra Pose eller slangestillingen. Med mange fysiske såvel som fysiologiske fordele er denne asana nødt til at fungere for at holde sig i form og sund. Ved at gøre denne enkle asana kan man aktivere 4 ud af kroppens 7 store chakraer. I denne artikel vil vi give detaljerede oplysninger om bhujangasana, hvordan man gør det med perfektion, almindelige fejl, man bør undgå, fordele, variationer, forholdsregler, kontraindikationer og meget mere. Læs her for detaljer og bhujangasana -billeder for detaljer.

Bhujangasana Yoga

Hvad er Bhujangasana Yoga (Cobra Pose)

Navnet Bhujangasana kommer fra sanskritordet “bhujang”, der betyder slange eller slange. Derfor kaldes asana også Cobra -stillingen; cobra yogastilling eller cobra asana. Denne asana er en rygbøjning, hvor personen i en stilling ligner en slange med sin hætte hævet. Asanaen er en del af sekvensen af ​​Surya Namaskar (solhilsen) og også asanas i Padma Sadhana. Asanaen er yderst gavnlig og kendt for at vække kundalini, ødelægge sygdomme og også øge kropsvarmen. At lave bhujangasana -pose er virkelig enkel og har derfor en enorm fordel for kroppen.

Bhujangasana -billeder, trin, fordele og forholdsregler:

Nedenfor er detaljeret information om bhujangasana og forklaring på, hvordan man laver bhujangasana med billeder og trin for trin instruktioner sammen med deres bhujangasana yoga fordele, ændringer, tips til begyndere og andre tips til let at følge denne yogastilling.

Bhujangasana Yoga trin med billeder:

Bhujangasana Yoga trin med billeder

Sådan udføres Bhujangasana?

 1. Begynd med at ligge på din mave, med dine håndflader placeret under skuldrene. Dine albuer skal være gemt tæt på din torso. Toppen af ​​dine fødder skal trykke ned på måtten og derved forlænge dine ben.
 2. Tryk din bækkenben nedad og aktiver også dine lårmuskler. Mens du gør dette, skal du føle, at din haleben er stukket under, når din mave trækker sig sammen og understøtter rygsøjlen.
 3. Indånder nu og pres dine hænder til jorden, forlæng dine arme, så brystet løftes frem og op.
 4. Næste i, hvordan man gør kobrastilling, er at holde halebenet gemt under, når bækkenbenet bevæger sig mod din navle. Denne bækkenhældning hjælper dig med at bevare åbenheden i den nedre rygsøjle, når du bukker.
 5. Løft dig kun til det punkt, hvor bækkenbenet forbliver på jorden, og du ikke mærker trykket i lænden.
 6. Pres skulderbladene ind i ryggen uden at være hårde for rygmusklerne. Placer albuerne tæt på brystkassen med albuerne let bøjede. Få dine rygmuskler, og dine arme til at fungere i denne position.
 7. Løft øjnene og hagen, og bevar en behagelig plads gennem nakken. Hold denne pose i 20-30 sekunder og tag dybe vejrtrækninger.
 8. Under det sidste åndedrag skal du langsomt ånde ud og bringe dit hoved og bryst ned. Mærk din rygsøjle forlænge ved at trække din torso fremad med dine hænder.
 9. Inhalér og løft dig selv op til dine hænder og knæ, og gå tilbage til barnepose ved at ånde ud.

Bhujangasana fordele & Forholdsregler:

Bhujangasana Fordele & amp; Forholdsregler

Regelmæssig bhujangasana yoga gavner vores krop på følgende måder:

Fysiske fordele:

 1. Denne bhujanga yoga har til formål at øge rygsøjlens fleksibilitet og også styrke den.
 2. Det strækker de forskellige dele af kroppen som bryst, skuldre, lunger og mave.
 3. Cobra -pose styrker rygmusklerne og armene.
 4. De indre organer strækkes og masseres også ved at gøre denne asana.
 5. At udføre asana hjælper med at åbne lungerne og hjertet.
 6. Det hjælper med at stimulere maveorganerne og strammer også balderne.

Terapeutiske fordele:

 1. Yoga asanas Bhujangasana er kendt for at gavne mennesker, der lider af astma.
 2. At udføre denne asana er kendt for at lindre ischias.
 3. Det hjælper med at lindre stress og træthed.
 4. Det er også en af ​​de bedste stillinger for dem, der har problem med spondylitis.

Ændringer til Bhujangasana Yoga (Cobra Pose):

Ændringer til Cobra Pose

Det er bedre at undgå at gøre denne stilling på jorden, hvis du er stiv. Støt en metalstol mod en væg, og udfør denne pose med dine hænder på sædekanten og med føddernes bolde på jorden.

Du kan hvile albuerne under skuldrene på gulvet for at reducere arbejdet på dine nedre rygmuskler.

Dette er en avanceret variant af bhujangasana og er også kendt som Bheka Bhujangasana. I denne stilling er benene bøjet fra knæene, og fødderne krydses under lårene. Hænderne er placeret i namaskar mudra lige under din hals. Ved at gøre denne pose øges intensiteten af ​​bagbøjningen multifold.

Forholdsregler for Bhujangasana Yoga (Cobra Pose):

Forholdsregler for Cobra Pose

Her er bhujangasana fordele & forholdsregler. Under følgende omstændigheder bør man undgå at gøre bhujangasana:

 • Denne asana skal undgås af mennesker, der har rygskader og karpaltunnelsyndrom.
 • Undgå denne asana, hvis du tilfældigvis har hovedpine.
 • Gravide kvinder må ikke udføre denne asana.
 • Dem, der har gennemgået intern organkirurgi, må ikke udføre denne asana.
 • Personer, der lider af gigt i rygsøjlen eller håndled, må ikke udføre denne asana.
 • Folk, der har et problem med brok, bør undgå bhujangasana.

Cobra Pose Tips til startere:

Cobra Pose Tips til startere

Begyndere kan synes, at rygbøjningen er meget vanskelig, så det er bedre at ikke overdrive. For at finde den højde, hvor du kan udføre denne asana uden at belaste din ryg, skal du tage dine hænder fra gulvet i et sekund. Den højde, du finder, vil være gennem forlængelse.

Forberedende og opfølgende stillinger:

Sethu Bandha Sarvangasana og Urdhva Mukhasvanasana er de forberedende stillinger til denne asana. De fleste af backbend -asanas kan udføres som opfølgende asanas for Bhujangasana.

Nu kommer vi til lidt mere detaljerede oplysninger om bhujangasana eller kobra -stillingen. Lad os først lære mere om den gamle og originale betydning og oprindelse af den. Henvisningen til denne særlige pose er hentet fra et skrift kendt som Gheranda Samhita, og betydningen af ​​dette siger, at du skal holde din navle til storetå rørt til basen og derefter stige som en slanges hætte. Bhujangasana eller cobra -posen siges at vække brand i kroppen, som igen brænder alle sygdomme væk og også stimulerer ‘kundalini.’ Der er mange andre fordele ved bhujangasana.

Det siges virkelig, at perfekt helbred kan opnås, hvis du har det mest korrekte fordøjelsessystem, og efter at have kendskab til bhujangasana -trinene vil det være lettere for dig at opretholde sådanne helbredstilstande. Dette skyldes, at kobra-stillingen er en af ​​de bedste til dette formål, og den antænder også fordøjelseskraft, som igen brænder alle de dårlige bakterier og sygdomsfremkaldende bakterier væk og også regulerer energi på de mest fordelagtige veje.

Hvad er de forberedende og opfølgende yogastillinger til Cobra-pose?

Inden du praktiserer bhujangasana -trinene og fordelene, kan du gå efter den enkle Sahaja hasta Bhujangasana. Når du er færdig med din kobra -pose -øvelse, kan du prøve et antal positurer efter hinanden. Disse er Vakra hasta Bhujangasana, Niralamba Bhujangasana, Shalabhasana, Naukasana og Dhanurasana.

Lad os tage nogle flere tips til Bhujangasana Yoga (Cobra Pose):

Først og fremmest skal du ikke være hård ved din krop og ikke tvinge den til at strække sig, når den ikke længere kan. Dette vil ikke føre dig til nogen fordele ved bhujangasana snarere; det vil have negative virkninger på kroppen. Der er grunde til, at du vil se nogle mennesker have hofterne lige på gulvet i denne stilling, mens nogle får det løftet. Årsagen er, at nogle mennesker er mere fleksible end andre. Den anden grund er, at længden af ​​arme og formerne på alles kroppe ikke er den samme, og derfor kan der være en forskel. Dette betyder imidlertid ikke, at bhujangasana -fordelene vil variere.

For det andet, prøv ikke for hårdt, for du vil så undlade at gøre den nøjagtige pose. Det betyder, at du hovedsageligt skal slappe af med ryggen for at få den korrekte position. Hvis du er anspændt eller stresset, vil du ikke kunne få den bue, der er nødvendig for Bhujangasana, og uden hvilken det ikke nytter noget at øve denne pose. Yoga handler også om at falde til ro, og det bør du gøre.

For det tredje har du brug for en balance i kroppen på alle måder, så prøv at lave en afbalanceret rutine for yogastillingerne. For at afbalancere kroppens buer og vægt kan du øve Shalabhasana lige efter noget Saral hasta Bhujangasana og derefter gå videre til en anden version.

Hvornår skal du ikke gøre Bhujangasana?

Hvornår skal du ikke gøre Bhujangasana

Der er flere forholdsregler og kontraindikationer, når det kommer til at praktisere Bhujangasana. Denne stilling bør slet ikke praktiseres af gravide og med dem, der lider af alvorlige rygproblemer, sår og brok. Denne stilling er den bedste for dem, der har en stiv ryg og også for dem, der har menstruation. Hvis du er blevet opereret for lunger, hjerte, ryg, hjerne og lignende, er denne kobra-pose igen et strengt nej-nej til dig. Du må heller ikke øge tiden og varigheden af ​​øvelsen af ​​denne asana med det samme. Først skal du bare gøre det i cirka 10 sekunder og gentage det i cirka 5 gange og derefter øge til 1 minut og derefter 5- 10 minutter.

Bhujangasana Yoga (Cobra Pose) - trin og dets fordele

Videnskaben bag Bhujangasana:

Bhujangasana er en af ​​de alsidige yogastillinger med store sundhedsmæssige fordele. Som anført ovenfor udgør denne cobra fordele som at styrke og tone rygsøjlen og også gøre fordøjelsessystemet og åndedrætssystemet mere effektivt. Det åbner endda effektivt op for de 4 store chakraer nemlig Visuddhi Chakra, Anahatchakra, Manipura chakra og Svadisthanachakra. Denne asana praktiseres med åbne øjne og forbedrer også synet og de optiske nerver.

Så er du overrasket over at se, hvor kraftig og gavnlig en simpel asana kan være? Bhujangasana topper i det væsentlige listen over asanas, der er meget lette at udføre og stadig er meget gavnlige. Hvis du har en stillesiddende arbejdsstil og en travl tidsplan, er det desto vigtigere, at du giver denne asana et sted i din travle tidsplan. Det vil ikke kun øge din effektivitet, men også befri dig fra bivirkningerne af den stillesiddende livsstil. Del med os, hvilken forskel du har oplevet efter at have inkluderet bhujangasana i din daglige livsstil. Dette vil motivere dine andre læsere til også at indprente den samme gode praksis i deres liv.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Hvilke muskler virker Cobra ud fra?

Svar: Bhujangasana er en meget enkel og effektiv pose, der styrker håndled, arme, ryg og skuldre. Det strækker også mavemusklerne samt livmodermusklerne. Udover disse muskler aktiverer Bhujangasana også effektivt 4 af de 7 grundlæggende chakraer i vores krop.

Q2. Hvad er forskellen mellem Cobra Pose og Upward-Facing Dog Pose?

Svar: Den grundlæggende og den mest afgørende forskel mellem kobra -stillingen og den opadvendte hundestilling er placeringen af ​​benene. I bhujangasana er dine ben op til dine lår i kontakt med gulvet, og kun din torso er over jorden. I opadvendt retning udgør hunden dine ben og bækkenet godt over jorden, og trykket er på tæerne.

Q3. Hvordan lærer du Cobra Pose?

Svar: Følgende trin hjælper dig med at lave cobra asana i yoga med perfektion:

 • Læg dig fladt ned på gulvet på dit bryst
 • Tryk toppen af ​​dine fødder, lår og pubis fast på jorden og hold håndfladerne ved siden af ​​dine skuldre
 • Når du indånder, skal du rette dine arme op ved at løfte din torso ud af gulvet og gå i en højde, indtil du kan opretholde forbindelsen mellem din skam og benene.

Q4. Er Bhujangasana Pose Bad for The Back?

Svar: Bhujangasana kan betragtes som en effektiv pose til helbredelse og lindring af smerter i lænden. Men til tider klager folk og oplever smerter i lænden, mens de gør denne asana. I en sådan situation frem for at løfte torsoen skal man røre hovedet til gulvet og forsøge at engagere kernemusklerne, hvilket vil fokusere på forlængelse af thoraxryggen og ikke specielt på rygbøjningen. Dette er en af ​​de væsentlige variationer, man kan øve, hvis de oplever smerter i lænden.

Q5. Er Cobra Pose god til iskias?

Svar: Cobra positur er en af ​​de bedste poser til at øge rygsøjlens fleksibilitet. Det strækker brystet og styrker også skuldrene og rygsøjlen, der effektivt lindrer smerterne ved iskias samt en skredskive. Således er bhujangasana en kraftfuld asana, der giver et godt stræk til rygsøjlens muskler.

Q6. Hjælper Bhujangasana dig med at øge højden?

Svar: Bhujangasana strækker og styrker musklerne i skuldre, bryst og mave. Det stimulerer også væksthormonerne og forbedrer kropsholdningen. Alle disse faktorer resulterer i en stigning i personens højde. Således kan det med rette siges, at bhujangasana hjælper dig med at øge højden.

Q7: Hvad er de almindelige fejl, mens du laver Bhujangasana?

Svar: Følgende er de almindelige fejl, der skal undgås, mens du laver kobrayoga:

 • Afstand mellem benene – Folk har en tendens til at holde benene tæt på hinanden, men ideelt set bør de placeres i hofteafstanden.
 • Placering af hånden – Hænderne skal holdes på skulderafstand. At holde hænderne bredere end det forhindrer dig i at få den optimale rygbue.
 • Skubber for hårdt – Bhujangasana handler om den rigtige kropsholdning og ikke om, hvor højt du løfter dig selv. Man skal huske, at bhujangasana handler om rygstrækning og forlængelse af rygmarven.
 • Låselbue – Alle har forskellig fleksibilitet, og derfor er dette ikke obligatorisk, forudsat at du føler et godt stræk i ryggen.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80